Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
649
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ankara Peugeot 406 ustası tavsiyesi
M
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Aracım 98 model peugeot 406 sv lpg li, 1 aydır mecburiyetten dolayı hiç çalışmadığından, ilk çalıştırmamda 1.5 lt civarı su ve antifriz ekledim, birkaç gün sonra yarım litre kadar bir daha ekledim, sonra ustaya götürdüm , radyatörün giriş yerindeki boruyu çıkartıp, içindeki contayı değiştirip geri taktılar, oradan su eksiltmesi yaptığı kısmen ıslaklıktan belliydi fakat dün yine yarım litreye yakın su ve antifriz eklemek zorunda kaldım, bu yüzden Ankarada peugeot 406 motorundan anlayan, tuzlu olmayan, işini bilen usta tavsiyelerinize ihtiyacım var, saygılar sunar, iyi forumlar dilerim



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

C
5 yıl
Yarbay

Hiç gitmedim ama vatan peugeotu tavsiye ediyoyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

I
5 yıl
Çavuş

hacım ankarada değil ama muğlada oto destekçim kanalının bir tanıdığı dükkan var orda her türlü işlemi yapıyorlar eski ustalarda var belki biliyorlardır gitme imkanın olursa yakın birazda gidebilirsen oraya git istersen araştırıp orası çok büyük bir sanayı her şehirde büyük sanayiler var ankaradada vardır araştırabilirsen bulursun aslında



S
3 yıl
Yarbay

LPG regülatörünün kalorifer peteğinden alınan bağlantıdan itibaren hortumlarını ve bağlantı parçalarını sökerek kontrol edin/ettirin. Metal dahi olsa çürümüş ve su sızdırıyor olabilir. Motor ısınıp termostat açma durumuna geldikten sonra çalışır durumda hortumlarla oynayın ama sıcak parçalar ve olası sıcak su fışkırmasına dikkat edin.
Antifriz özellikle turuncu ise para kontrol ışığı olan uv mor lamba tutunca fosforlu gibi parlar. Karanlıkta da akan yer var mı onunla görebilirsiniz.
Ayrıca devridaim pompasının kapağından da kaçırır. Sıcakken hemen buharlaşıyorsa ıslaklık belli olmaz.
En kötü durum ise contada hasar varsa yanma odasına girip azar azar yandığında egzosttan bile belli olmaz. Ciddi conta yanmasında su deposuna basınç vereceğinden gaza bastıkça su hortumları elle bastırılamayacak kadar sertleşip şişer biri gaz verirken hortumları kontrol edin sıcakken tabi.
Bir de tüm sıcak su hortumlarını sıkıp yüzeylerinde çatlaklık var mı bakın.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.