Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
16
Cevap
2997
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ankara'da İşlemci Pin Tamiri Yapan Bir Yer Var Mı?
E
12 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Merhaba,

Elimde AMD FX 4100 İşlemci var. İşlemci anakarta takılmak istenirken en dışta bulunan pinlerinden biri eğilmiş, düzeltilmeye çalışılırken de kırılmış. Ankara'da işlemcinin kırık pinini tamir eden bir yer var mıdır? Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.



R
12 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: EJ_

İşlemciyi bugün bahsi geçen firmadan aldım. Firma sahibi, "Yapamadım, beceremedim, yaptıramadım, yaptıracak adam bulamadım" demek yerine işlemciniz arızalı diyerek teslim etti. İşlemciyi alıp kontrol ettim, hiçbir işlem yapılmamış, dokunulmamış. Ne lehim izi, ne eğik bir pinin düzeltilmesi hiçbir işlem yok.

Tavsiyem bu tarz firmalardan uzak durun. Her şeyi biliyorum edasıyla atlayıp sonra işin içinden sıyrılmaya çalışıyorlar.

Uzunca bir arayıştan sonra ulusta bir firmaya işlemciye pin lehimlettim. Biraz uğraştıktan sonra adam işlemci pinini lehimledi. İşlemciyi alıp eve geldim ancak eklenen pinin alt tarafında ufak bir lehim kırıntısı kaldığı için anakarta tam oturmadı... Cımbız ile düzelteyim derken sonradan eklettiğim pin bu defa işlemci üzerindeki nokta kadar baskı devreden sökülüp çıktı. Emaneten duruyormuş. Toplu iğne başı kadar olan baskı devre komple çıktığı için lehim tutacak yer kalmadı. ( Sanırım lehimleme sırasında çok ısınan bölgedeki küçük bakır kısım baska devreden kopuyor ve yüzeyden ayrılıyor)

İşlemci pininin elimde kırılması bir noktada iyi oldu. Zira anakarta taktıktan sonra kırılabilir, küçücük parça anakart soketinde sıkışabilirdi.

Sonuç: İşlemci tamir edilemez duruma geldi. Artık 300 TL değerinde bir süs eşyası...

İşlemcilerine pin eklettirecek arkadaşlar, bu işi profesyonel seviyede yapan birilerini bulmanız, benim gibi zaman kaybı yaşamanıza engel olacaktır.

Herkese iyi forumlar.

sağlık olsun. yeni işlemci bakarsanız şunu tavsiye ederim.

http://www.teknobiyotik.com/donanim/islemci-cpu/amd-phenom-ii-x4-965-am3-8mb-3-4ghz-dort-cekirdekli-islemci.html





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rodri -- 5 Nisan 2012; 14:33:56 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
I
2 yıl
Yarbay

Ankara'da Armağan Başbuğa isimli bir teknisyen var.
A&B Bilişim Çankaya - Ankara
Telefonu 535 332 88 74
Facebook sayfası aşağıda

Kendisiyle daha önce görüşmedim ve tamir işi yaptırmadım, ancak Facebook da görüp bir gün lazım olur diye bilgilerini not almışım.
Denemekte fayda var.


https://www.facebook.com/abbilisim/?sk=wall&filter=2



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.