Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
46
Cevap
3190
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: [Anime tanıtım]-Shigatsu wa Kimi no Uso (2. sayfa)
E
8 yıl
Binbaşı

ağlama sahnelerine bu kadar abanmasalardı ve bazı yerleri gereğinden fazla uzatmasalardı daha fazla severdim ama yine de güzel anime. sonu da çok iyiydi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

bugün saat 15:30 da başladım. an itibariyle 14. bölüm bitmiş durumda. bi bölüm daha izlesem mi kararsızım ama şimdi başlarsam sabaha kadar duramam diye korkuyorum. hayatımda izlediğim en sürükleyici anime kesinlikle. konusuna sıradan denmiş ama ilk defa bu tür bi anime izliyorum ben.

ağır dram içerir. ağlasam rahatlıycam da daha ağlayamadım.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

ulan sarılsınlar diye ekranı ittim sarılmadılar şunlar bi sarılsın da ben rahatlayım monitöre sarılıp durucam yoksa


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
8 yıl
Yarbay

Bitirdim. Çok iyiydi. Çok ağlattı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
8 yıl
Yüzbaşı

geçen yine openingi duydum içim burkuldu



G
7 yıl
Çavuş

Böyle bir sonun ardından, Kaori'nin neşe ve hayat dolu görüntüsünü korumak için gösterdiği insanüstü çaba her şeyi daha da hüzünlü kılıyor.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-93B34DD63 -- 28 Temmuz 2017; 22:44:19 >

M
7 yıl
Yüzbaşı

Şimdi bitirdim.

Gereksiz yere çok uzun tutulmuş gibi geldi bana. Bazı yerlerde inanılmaz sıkıldım. Sırf sonunu merak ettiğim için izlemeye devam ettim.



G
6 yıl
Yarbay

Fazla uzatılmasa ve gereksiz chibi sahneleri çok olmasa daha iyi bir yapım olabilirmiş. Finalinde ağlamasam bile kötü oldum. Gerçi 5. bölümde anlıyorsunuz nasıl biteceğini..





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-05471E679 -- 9 Ağustos 2018; 15:55:3 >

H
5 yıl
Yüzbaşı

Sonu beni gerçekten baya etkilemişti
Kaori'nin ölümüne bu kadar çok üzülmeyi beklemiyordum ama o mektup sahnesine cok üzüldüm(bazen tekrar açıp izlerim o sahneyi). Ben hep kızla son bir kez birlikte çalacaklar diye düşünüyordum hayal kırıklığına uğradım

Sadece finali için bile izlenir.Biraz sabretmeniz lazım, gereksiz sahneler var ama sıkılıp bırakmayın bence:)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Teğmen

Fena değildi ama öyle aman aman ağlatmıyor arkadaşlar ortalama üstü bir dramı var.

Arima'ya zaman zaman ayar olmadım değil, kendisi Ikari Shinji ve Yukiteru Amano klasmanında bol bol ağlayan bir tip, bunlardan farkları ağlamak için bir sebebi var en azından, her ne kadar pek tatmin etmese de.

Çizimleri fena değil, shoujo anime pek izlemedim, ben hoşlanmadım pek ama müptelasına eyegasm falan yaşatır orası ayrı.

Karakterler desem.. Arima'yı az yukarıda kısaca belirttim, Kaori ise Arima'nın aksine hayattan zevk alan güleç bir tip. Diğer karakterler pek önemli değil, Watari kenarda dursun diye konulmuş, Sawabe ise bildiğimiz tsundere tip gereksiz yani.

Konu olarak yukarıda zaten belirtilmiş o yüzden üzerinde durmuyorum ama piyano veya müzikten çok karakterlerin yaşadığı bunalım ve duyguları ön plana alıyor, teknik bir seri değil kısacası.

Son olarak anime serisinin oldukça eleştirildigini gördüm, mangasına kıyasla ciddi ciddi linçliyorlar animeyi, daha doğrusu stüdyoyu. Sevenler mangasına da göz atabilir, ben bakmadım.

6.8/10 civarı bişey ama zırt pırt değiştiriyorum kaale almayın.

Ayrıca isim benzerliğinden dolayı Sangatsu ile karıştıranlar var, bu iki animenin birbirleriyle herhangi bir alakası yok. Tek benzerlikleri ana karakter ve olay işleyişi bu kadar. Fakat daima öneririm, eğer bu seriyi izlediyseniz Sangatsu'yu izlememezlik etmeyin, ayrıca tam tersi Sangatsu'yu izleyenler için de geçerli.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

D
4 yıl
Yarbay

Bu nisan ayının son günlerinde youtube'da duygusal müziklerin içinde dolaşırken animesine denk geldim. Arima gibi pek dışarıya göstermesem de duygusal biriyimdir. Üstüne klasik müzik sever, Ludovico Einaudi hayranı biri olarak bu animeye başladım. Daha önce aksiyon ağırlıklı dramı genelde az olan animeler izlemiştim. Onlar da taa mtv zamanından kalma olanlardı. En son six feet under dizisi beni bu kadar etkilemişti. Şimdi de de bu anime. Six feet under'dan sonra hiç bu kadar ağladığımı hatırlamıyorum. Koca 30 yaşını aşmış biri olan beni çocuk gibi ağlattı bu nisan yalanı. Tabii bunda dram ağırlıklı anime izlemememin de etkisi olabilir. Onu bilemem. 1 günde bütün bölümlerini izledim. Bu kadar sürükleyici olacağını tahmin etmiyordum.


Her ne kadar çok korksa da annesiyle sonlara doğru bir olması, annesinin onu aşk acısı şarkısı ile acıya alıştırmaya çalışması çok güzeldi. Annesinin arima için değişimi gerçekten çok güzel işlenmişti. Kaori'nin son mektubunda zaten ağlamayan arkadaşlar varsa ya dram animelerini yalayıp yutmuşlardır ya da taş kalpli olabilirler. Kaori'nin olacakları sezdikten sonra kendini hayata daha çok bağlaması falan insan düşündükçe kötü olabiliyor. Kaori de iyileşmeye çalışınca son birkaç bölüme kadar bekledim belki son defa birlikte çalarlar diye ama ne yazık ki olmadı. Sonunun nasıl biteceğini az çok anlıyorsunuz ilk bölümlerde ama işte o öğrenimden sonraki flashback tadındaki ara bölümler animeyi güzelleştirmiş bence.

Edit: Bu animenin klişe sayılabilecek bir konu ile neden bu kadar sevdiğimi sonunda buldum. Sfu gibi izleyeni aynı anda hem cesaretlendirip hem de üzüntüye boğması. İkisini de eşit mesafede destekleyip hangisine kayacağınızı size bırakıyor.


9.5/10

Bu anime gibi anime önerilerinizi alabilirsem çok makbule geçer arkadaşlar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defaulticus -- 2 Mayıs 2020; 23:20:58 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Ben de bir günde bitirmiştim. Etkisi fena oluyor :))
Bu anime kadar olmasa da Violet Evergarden tavsiye ederim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-erna-
D
4 yıl
Yarbay

Cevabınız için teşekkür ederim. O animeyi de kontrol edeceğim. İlla müzik ile ilgili olmasına gerek yok. Gerçekçi olsun yeter. Öyle aksiyonlar fantastik şeyler pek ilgili çekmiyor. MAL'de dram olarak puana göre sıralayıp izlersem peki nasıl olur sizce?
https://myanimelist.net/anime/genre/8/Drama


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maybe4you
M
4 yıl
Yarbay

Violet Evergarden zaten slice of life animesi. Tam istediğin gibi. Müzik animesi istersen K-On tavsiye ederim ama dram pek yok onda. Bu arada hem müzik hem dram olan Angel Beats var güzel anime ama gerçekçi değil, yine de izlemene değer benden demesi.

Myanimelist güzel de. Bu şekilde sıralama yapınca ''dram'' olarak değil de izlenme sayısı veya puana göre sıralama oluyor. Dram üzerinden en iyi anime bence Shigatsu wa kimi no uso. Ama gördüğün üzere 1. sırada değil o listede. Ama oradan beğenebileceğin gerçekçi ''slice of life'' türü animeler tavsiye edebilirim yine.
Koe no Katachi (film)
3 gatsu no lion (toplam 2 sezon ve biraz ağır ilerler ama sonu tatmin eder)

Benden bu kadar. Slice of life konusunda uzman değilim, uzman arkadaşlar daha iyi tavsiyeler yapabilir.

Son olarak Shigatsu wa kimi no uso neden slice of life animesi olarak geçmiyor bilmiyorum. Aslında tüm özelliklerine uyuyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @-erna-
D
4 yıl
Yarbay

Bundan sonrasını ben halledebilirim diye düşünüyorum. Teşekkürler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @maybe4you
M
4 yıl
Yarbay

Rica ederim, iyi seyirler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @-erna-
A
4 yıl
Yarbay

Bölüm 01: İzlemeye bu gece başladım. Puanı kadar birkaç arkadaşın önermesinde de payı büyüktü. A1 stüdyosundan olduğunu görünce ilgim de artmıştı zira bu stüdyo yüksek bütçeli, çoğu ortalamadan yüksek puanlı ve A kalite seslendirme sanatçılarıyla, müzikaliteye önem veren çalışan bir stüdyo. (Aldnoah Zero iyiydi, Galilei Donna ise eh, en azından fena değildi) Yourr Lie in April ise biraz zayıf bir açılış yaptı gözümde. Sanki Live Action film olması gereken bir konu güldürmeyen espriler ve aynı şarkıyı defalarca çalarak sündürülüp uzatılmış gibiydi, neticede her senaryonun TV serisi formatını kaldırmadığı açık en azından. İlk bölümün en ilginç tarafı flashback sahnesiydi, fakat bölümün geri kalanı depresyon yaşayan, travmatik bir karakter işlediğine beni ilk bölümden pek ikna edemedi. (İlla karşılaştırma yapmak gerekirse, Welcome to the NHK daha ilk bölümden izleyiciyi yeterince ikna ediyordu buna) Seriyi bırakmayı düşünmüyorum, zira seslendirme kadrosu ve stüdyo gerçekten iyi. Öte yandan daha iyi bir başlangıç beklediğimi de söylemeliyim.



A
4 yıl
Yarbay

Bölüm 03:

Boş ifadeler, koşan karakrerin yüzünü kadraj dışına çıkartmalar, chibi yüz ifadelerini bol keseden kullanmalar... Geçmişte hep A kalite animasyonları ile hatırladığım A1 bu yapımla ilk kez beni hayal kırıklığına uğrattı. Animasyon zayıflığını es geçersek, son 2 bölümdür sahne doldurmak için konulmuş kısımlar iyice canımı sıkmaya başladı. Film yada OVA için yazılıp sonradan TV serisine sündürüldüğüne tümden pişman oldum. Ayrıca keşke iki kızın da karakteri birbirinden belirgin şekilde farklı olabilseymiş, başrol karakteri birinden kaçsa diğerinin zorbalığına uğruyor. Hayır, beta karakterlerden nefret eden biri değilim ama bu kadar gereksiz zorbalıklar drama diye önümüze koyduğunuz senaryonun güldürmeyen komediye kaymasına sebep oluyor. İzlemeye devam ediyorum ama şu an vereceğim puan en fazla 6 civarında olur gibi. Bu arada spoiler okumasam da olabilecek bazı olayları çok belirgin şekilde tease ettiklerini düşünüyorum,
kızın konser öncesi dua etmesi onun yarı gaijin olmasına, onun arkadaşlarından ayrıldıktan sonra hastane durağına dek otobüste kalmasından muhtemelen hasta ebeveyn/küçük kardeş dramasına yakıt olarak kullanılacağını düşünüyorum da hayırlısı.


Kesin olan şu ki, konusunu bile okumadan başladığım bu seri şu an belirgin şekilde puanını haketmeyen bir açılış yaptı en azından benim gözümde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yarbay

Sensei çok yavaş izliyorsunuz. Ben bu animeyi bir oturuşta bitirmiştim. Övünülecek bir şey değil elbette ama bu anime dram ve müzik türü ile öne çıkıyor. Daha ilk bölümlerde olsan da bir şeyler fark etmişsindir. Bölüm analizi yapılacak kadar derin bir anime değil yani. Ama yine de her anime severin izlemesi gereken efsanevi animelerden olduğunu düşünüyorum. Tamamen kişisel düşüncem.
İyi seyirler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Akuma_Blade
A
4 yıl
Yarbay

Bölüm 04:
Animasyonları önemsemeyi bıraktığım için serinin ciddi atmosferini biraz daha belirgin hissedebildiğim bölüm oldu. Gerek klasik müzik dinlemeyeli uzun zaman geçtiği, gerekse zaten Nodame Cantabile dışında klasik müzik temalı pek fazla TV serisi hatırlamadığım için tek mekanda geçen efektif bir bölüm izleyebildiğimi düşündüm. Karakterin zaten eninde sonunda kendi tuş vuruşlarını duyabilmesi beklediğim birşey olsa da bölüm Arima'nın annesine ilişkin pozitif anılarının da yüzeye çıkması biraz da tabir-i caizse Mecha anime tarzı bir adaptasyon sekansı ile onun piyanoya dönüşünü etkili şekilde anlatabildi. Geçen bölümdeki malum sahnenin bir checkhov's gun haline gelişini de son sahne üzerinden bağlayarak sonraki bölüme beklenti yaratmayı da başardı. Kısaca, isteyince olabiliyor.