Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir, 1 mobil kullanıcı
339
Cevap
10000
Tıklama
14
Öne Çıkarma
Cevap: Androidden iPhone'a geçiş. (ne zaman alınır?) (16. sayfa)
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Farfaraway21

Merhaba hocam.Rica ederim. iPhone 11 6.1 inç 828p ile piksel piksel olmasa da sırıtıyor. Birde İPS var İPS var. LG üretimi İPS ile Çinli BOE üretimi İPS bir değil. Nova 5T deki İPS in üreticisi kim bilmiyorum ama LG değildir diye tahmin ediyorum.
iPhone 7 den sonra tam iPhone X alacakken son anda vazgeçip Samsung S10 aldım. Memnun kalmayıp Xiaomi Mİ9 aldım.
Samsung Pil konusunda berbat. 7-8 ayda pil performansı ciddi azalıyor. Arayüzü stabil değil iPhone u aratıyor. Huawei zaten ambargo altında yeni modelleri Googlesız olarak geliyor. Ambargonun hangi boyuta varacağı belli değil. Xiaomi yıldızı parlayan nadir markalardan biri. Google eski yöneticileri Xiaomide ve Snapdragon gibi amerikalı bir çip üreticisi Xiaominin en önemli hissedarlarından. Ambargo yeme ihimali en düşük Çinli marka. Yine de tercih senin.
Hocam kim üretmiş falan o kadar bilgi sahibi değilim açıkçası ama dediğim gibi yaptım ve gidip mağazada inceledim. Hatta 11 ile 11 pro max yan yanaydı. İkisini de elime alıp kullandım biraz gezindim ama benim gözüme çok batan bir şey olmadı.

Huaweinin yeni modellerinin Google'sız gelmesi büyük eksi evet, o yüzden ben de Google destekli bir cihazını aldım zaten. Onun dışında da android alacak olsam Samsung alırım sanırım hocam. General Mobile'a tövbeliyim, Xiaomi'ye tövbeli gibiyim

Ama tercih mevzusu tabii, Xiaomi'nin de çok cezbedici modelleri var.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Mar00N

İphone 4S'ten geçince çok hantal gelmişti. Rehber 10 saniyede açılıyordu...

3 ay kullanıp İphone 5 almıştım

Alıntıları Göster
Yaklaşık 1.5 yıl kullandım S3'ü, dediğin boyutta bir takılma olmamıştı hocam sanırım biraz kullanımla alakalı mevzu android olunca



S
5 yıl
Yüzbaşı

Iphone 11 kullanıyorum ve kesinlikle öneririm. Bundan önceki telefonum da iphone 6 idi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: N20

Yaklaşık 200 Adet iOS cihazın kullanım desteğini verdim.
4 Yıl boyunca iOs kullandım. Şuan tekrar Android'e geçtim daha ucuz olduğu için.

Kendimce avantajlarını yazayım.

İos avantajlar:
Kolay kolay donmaz, kullanımı daha basit olabilir.
Donanımı kalitelidir.
Garantisi iyidir, cihaz değişim olayı v.s.
Appstore'da androidteki gibi saçma sapan reklam-bildirim atan uygulamalar yok.

iOs dezavantajlar:
Pahalıdır.
Güncelleme desteği erken kesilebilir emin değilim.
Uygulamalarıda pahalıdır.
Androiddeki gibi USB ile PC'ye bağlayıp fotoğraf-mp3-mp4 atmak kolay değildir.
Bütçenin gerçekten iyi olması gerek çünkü kulaklığını veya şarj aletini yanlışlıkla kaybetsen yenisini alman gerekecek ve pahalılar.
Şarjları çabuk tükeniyor.
Tamiri çok sıkıntılı, batarya değişiminden sonra orjinal servisine yaptırmazsan pert oluyor makine.

Gelelim Android'e:
(3-4 bin liralık androidlerden bahsediyorum.)
android avantajlar
USB ile PC'ye bağlayıp dosya aktarımını kolayca yapabilirsin.
Google play'deki bolluktan yararlanabilirsin.
İphone'a göre daha ekonomiktir.Aksesuarları iphone kadar pahalı değildir.
Şarjları ios'a göre daha iyi oluyor. (daha doğrusu bataryaları diyebiliriz.

Android Dezavantajlar:
Kullanımı daha karmaşık olabilir.
Ayda 1 de olsa tekleyebilir.Telefonu restartlaman gerekebilir.
Yetersiz donanım ile uygulama doldurursan telefonu telefon kağnıya dönüşebilir.
Bilinçsiz bir kullanıcı telefonu çok kolay çökertebilir. (Bknz:virüs doldurarak, app doldurarak gibi)
Google Play'den saçma sapan uygulama yükleyebiliyorsun telefona, sürekli reklam-bildirim v.s atıp taciz ediyor. Seni. İos mağazadında güzel bi filtreme sistemi var.Her şeyi eklemiyorlar.


Aklıma şimdilik bunlar geldi.
Geçmişte kullandığım telefonlar,
General mobile discovery, İphone 5s, iphone 5se, iphone 6s,(ve tüm ios cihazlarının kullanım desteğini verdim şirkette, ipadler-iphonelar..)
Redmi5 ve şuanda Mi9Lite kullanıcısıyım.


Kısaca özetlemek gerekirse iphone Audi gibidir, servisinde cebini boşaltırlar ama lükstür.
Android daha çok Citreon gibidir.

Eğer oyun oynanmayacaksa Klasik bir kullanım olacaksa bütçeye bakılmalı.
İyi para harcarım diyorsan İphone.
Fazla para vermem diyorsan Android.
"Güncelleme desteği erken kesilebilir emin değilim."

Bu ne demek hocam, IOS'un en büyük artılarımdam biri uzun süre güncelleme yollaması zaten, öyle değil mi?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: CyberXTR

iOS'a geçersen kesinlikle Spotify yada Youtube Premium üyeliği şart. Bir de powerbank şart olabilir kişiye göre.
Spotify+Netflix var hocam ama niye şart olsun zaten androidde de youtubeda reklam izliyorum 3 saniyede geçiyorum. Eğer youtube premiumu müzik için diyorsan youtube müziği sevmiyorum bence spotifyın yanından bile geçemez

Hızlı şarj destekli powerbankım var çok şükür, lazım olursa kullanırım


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Shelby_1967

Iphone 11 kullanıyorum ve kesinlikle öneririm. Bundan önceki telefonum da iphone 6 idi.
Kutuda gelen şarj aletiyle mi yoksa 18wattlık şarj aletiyle mi kullanıyorsun peki?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Wadjet

iPhone 5, iPhone 6 Plus, iPhone 7 Jet Black, iPhone 7 Plus, iPhone X kullandım yıllarca ara vermeden. En sonunda bir Android'e bakayım nasıl bir şeymiş diye F/P oranı yüksek olduğunu düşündüğüm bir cihaz aldım Redmi Note 9S. Belki cihaz tercihi yanlıştı fakat iOS'e alışan bir insan için çok zor. Kendi kullandığım Android cihaz için yorumlayacağım genel olarak değil.

Durduk yerde herhangi bir uygulama için yanıt vermeyi durdurdu.. hatası alabiliyorsunuz. Kameramın çalışmadığı zamanlar oldu. Servise gönderdik yazılım güncelleyip gönderdiler. Düzeldi mi? Hayır.

Arayüz hantal, telefon genel olarak hantal. Bazı uygulamalar o kadar büyük batarya olmasına rağmen pili içiyor. Bunlara müdahale etmeye çalışıyorsun yine düzeltemiyorsun.

iOS'in 3.parti uygulamaları genel olarak daha kaliteli ve stabil. Telefona gelen özelliklerde Apple çoğu şeyi stabil ve işlevsel olarak ekliyor. Android'de pek öyle değil. Ekleyelim de nasıl olursa olsun mantığını gördüm biraz.

Depolama alanı.. 128GB hafıza+SD Kart imkanı vardı. İhtiyaçlarıma bakıyorum. Benim için gerekli mi? Hayır değil. iPhone kullanırken 64GB cihaz + 50 GB iCloud bana fazlasıyla yetiyor. 128GB iPhone da kullandım. Baktım gereksiz benim için daha düşük kapasiteli cihazlara geri döndüm.

Ram miktarı. 6GB Ram koyuluyor cihazlara Android'de. Apple bunun yarısı ile çok daha stabil bir deneyim yaşatabiliyor.

Ben körü körüne bir markaya bağlanmam. Fakat iPhone cihazlar burada gereksizce eleştiriliyor. Telefonu sattığınızda büyük bir değer kaybı yaşamıyorsunuz. Her sene çok fazla olmayan maddi eklemeler ile cihazı yükseltmek çok daha kolay. Telefona 5 yıl gibi bir süre yazılım desteği sunuluyor. Bunu Android tarafında hangi üretici sunuyor?


Genel olarak toparlayacak olursam, kullanıcının ihtiyaçları ve bütçesi büyük bir etken. Alırken bakmak lazım. iPhone benim ihtiyaçlarımı karşılıyor mu, bütçem el veriyor mu diye. Eğer cevap olumluysa iPhone tercih etmek pişman etmez.


Son olarak Android cihazımı satarak iPhone 11 ile geri döndüm Apple'a.
siz audi den inip clioya binmişsiniz. burda deneyeceğiniz cihaz samsung un S serisidir. samsung apple kullanıcısını çekmek için kullanım tarzını apple a yaklaştırdı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
~
5 yıl
Yarbay

Takip.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: MetalWave

siz audi den inip clioya binmişsiniz. burda deneyeceğiniz cihaz samsung un S serisidir. samsung apple kullanıcısını çekmek için kullanım tarzını apple a yaklaştırdı.

Alıntıları Göster
başından beri dediğimiz gibi insanlar android alırken veya geçiş yaparken iPhone'a verdikleri paranın yarısını verip aynı performans bekliyor sonra pişman oluyorlar. Ne alıyorsan kalitelisini alacaksın arkadaş ucuza kaçınca hep bir kalite eksikliği oluyor



B
5 yıl
Binbaşı

Apple iPhone 12'yi sürdüğünde bir önceki modele zam yapılacaktır. Yeni modele teşvik ederler çünkü her sene.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
5 yıl
Yüzbaşı

Kutuda gelen sarj aletini kullanıyorum. Sizce hangisi daha iyi?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FestalPenguin
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Shelby_1967

Kutuda gelen sarj aletini kullanıyorum. Sizce hangisi daha iyi?
Hocam kutuda gelen şarj aleti 5watt ama iPhone 11 hızlı şarj destekliyor (18 watt)
5watt yaklaşık 4 saatte şarj ediyormuş ama kaliteli bir 18watt şarj aleti alırsanız 2 saatte eder

Özellikle Spigen'inkini öneriyorlar. Link atayım bir bakın videolara bence
https://www.youtube.com/watch?v=g3-leaf_ggE&ab_channel=ShiftDelete.Net
https://www.youtube.com/watch?v=Kpz3NDNB6-Y&ab_channel=MuratSe%C3%A7kin


Bu mesaja 2 cevap geldi.
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: BurakTirpanli

Apple iPhone 12'yi sürdüğünde bir önceki modele zam yapılacaktır. Yeni modele teşvik ederler çünkü her sene.
Emin misin hocam kesin bilgi mi bu


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
5 yıl
Binbaşı

iOS, telefona sadece iletişim aracı olarak bakanların tercih etmesi gereken bir işletim sistemidir, "alayım kafam kulağım rahat olsun, uğraşmayayım" telefonudur.

Android ise telefona bir iletişim cihazından ziyade bilgisayar gözüyle bakanların tercih etmesi gereken işletim sistemidir. Birazcık teknik bilginiz varsa harikalar yaratabilirsiniz. Telefon size hizmet eder, istediğiniz gibi görünür, istediğiniz şekilde ses kalitesine sahip olur.

Her zaman Android iOS karşılaştırması yapılıyor. Ancak bu motorsiklet ile arabayı karşılaştırmaya benziyor. İkisinden de beklentiler farklı, ikisinin de sunabildikleri farklı. Şahsen ben motorsever biri olarak iOS kullanamıyorum :) Bir dünya para verip arayüzünü değiştiremediğim, dışarıdan program yükleyemediğim, üreticinin bana verdikleri ile yetinmek zorunda kaldığım hatta hızlı şarj cihazına bile daha sonradan para vererek sahip olduğum bir cihaza ihtiyacım yok. Konu sahibi arkadaş mobil verinin bildirim çubuğundan kapatılabilmesini çok büyük bir yenilik olarak değerlendirmiş mesela :)) Yahu Android 1.0'dan beri var olan bir özellik bu, nasıl böyle şeylerle tatmin olabiliyorsunuz?

Hiç unutmam, aşırı şekilde iPhone fanboyluğu yapan bir kuzenim var. Bir defasında neden iPhone diye sormuştum, masaya ters koyup elmayı göstermek için demişti :) Ha bir de bildirim geldiği zaman flash açılıp kapanmasından tahrik olan tipler var. Kısacası leş :)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
X
5 yıl
Binbaşı

1700 liralık Xiaomi Note 8'in içinden bile 18W hızlı şarj adaptörü çıkıyor hem de kaya gibi kallavi bir şarj cihazı :) 5W şarj cihazı nedir yahu..


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FestalPenguin
S
5 yıl
Yüzbaşı

Apple’ın orijinal adaptörüyle şarj etmemenin ya da hızlı şarjın telefona zararı var mı?



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @FestalPenguin
N
5 yıl
Binbaşı

quote:

Orijinalden alıntı: FestalPenguin

"Güncelleme desteği erken kesilebilir emin değilim."

Bu ne demek hocam, IOS'un en büyük artılarımdam biri uzun süre güncelleme yollaması zaten, öyle değil mi?

Alıntıları Göster
Örnek vereyim. 2018 civarında net tarih hatırlamıyorum.
Şirkette 30-40 adet iphone 6 vardı.Güncelleme alıyorlar ama o güncellemeyi yükledikten sonra telefonların ruhuna el fatiha durumu oluyordu. Yavaşlamalar v.s. Güncelleme ile tüm iphone 6'ları kağnıya çevirdiler.Model yükseltmeye zorluyorlar seni.
Aynı şey önceki sezon iPhone 5'lerin başına gelmişti.

android'lerde aynı durum var mı bilmiyorum ama iphone'larda kesinlikle var eminim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: FestalPenguin

%100 olmasa da verdim sayılır Çok teşekkürler

Alıntıları Göster
< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

iOS, telefona sadece iletişim aracı olarak bakanların tercih etmesi gereken bir işletim sistemidir, "alayım kafam kulağım rahat olsun, uğraşmayayım" telefonudur.

Android ise telefona bir iletişim cihazından ziyade bilgisayar gözüyle bakanların tercih etmesi gereken işletim sistemidir. Birazcık teknik bilginiz varsa harikalar yaratabilirsiniz. Telefon size hizmet eder, istediğiniz gibi görünür, istediğiniz şekilde ses kalitesine sahip olur.

Her zaman Android iOS karşılaştırması yapılıyor. Ancak bu motorsiklet ile arabayı karşılaştırmaya benziyor. İkisinden de beklentiler farklı, ikisinin de sunabildikleri farklı. Şahsen ben motorsever biri olarak iOS kullanamıyorum :) Bir dünya para verip arayüzünü değiştiremediğim, dışarıdan program yükleyemediğim, üreticinin bana verdikleri ile yetinmek zorunda kaldığım hatta hızlı şarj cihazına bile daha sonradan para vererek sahip olduğum bir cihaza ihtiyacım yok. Konu sahibi arkadaş mobil verinin bildirim çubuğundan kapatılabilmesini çok büyük bir yenilik olarak değerlendirmiş mesela :)) Yahu Android 1.0'dan beri var olan bir özellik bu, nasıl böyle şeylerle tatmin olabiliyorsunuz?

Hiç unutmam, aşırı şekilde iPhone fanboyluğu yapan bir kuzenim var. Bir defasında neden iPhone diye sormuştum, masaya ters koyup elmayı göstermek için demişti :) Ha bir de bildirim geldiği zaman flash açılıp kapanmasından tahrik olan tipler var. Kısacası leş :)
Merhabalar hocam

Mobil verinin bildirim panelinden açılıp kapatılmaması mevzusundan dolayı iPhone 5s'te rahatsızlık çektiğimi ama artık bu sorunu düzelttiklerini belirttim. Yenilik olarak değerlendirmedim yani. Burda hiçbir şeyin fanboyluğunu yapmıyoruz, artısı eksisi neyse onu merak ettiğim için açtığım bir konu zaten bu.



F
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: xRoot

1700 liralık Xiaomi Note 8'in içinden bile 18W hızlı şarj adaptörü çıkıyor hem de kaya gibi kallavi bir şarj cihazı :) 5W şarj cihazı nedir yahu..
Bence de. Fiyatı geçtim, 18w destekleyen bir cihaz sunuyorsan bi zahmet şarj aletini de gönder yanında.