Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
941
Tıklama
3
Öne Çıkarma
Android pazarındaki marka kıtlığı
K
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba,

3-4 yıl önce piyasa da çok fazla marka vardı. Seçim yapabiliyorduk. Sony, Motorola, LG, Nexus gibi. Şuan Samsung ve Çin çıkışlı şami gibi telefonlar var. Bu diğer markalar bizim piyasadan neden çekildi?



Meizu çok iyiydi ama genpa fazla üzerinde durmadı markanın, birde andoid güncelleme konusunda sıkıntı firmaydı. Lg ise g4 faciasından sonra dünya genelinde satışı düştü a...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Türbülans Havayolları A.Ş - 3 yıl +5
F
3 yıl
Teğmen

Rekabet edemediler



T
3 yıl
Yarbay

Meizu çok iyiydi ama genpa fazla üzerinde durmadı markanın, birde andoid güncelleme konusunda sıkıntı firmaydı. Lg ise g4 faciasından sonra dünya genelinde satışı düştü adamlar en iyi ses kamera yenilik getirmesine rağmen halen imajını düzeltemedi. Sony yıllarca tasarımda inat etti, birde fiyat konusunda asla f/p model üretmedi. Htc android hatta smarphone'nun babası olduğu halde yanlış fiyatlandırmalar yanlış statejiler yüzünden son 4 yıldır android piyasasında yokları oynuyor, hatta yeni çıkan cihazların tasarımı bile gerçekten iyi değil.. Bunların yokluğunda sahneye xiaomi, realme vs firmalar ortaya çıktı, iyiki de çıktılar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

H
3 yıl
Binbaşı

Çinli bir markanın kazandığı avantajlar(ucuz iş gücü, üretim desteği, lojistik) karşısında hiçbir marka kolay rekabet edemez. En fiyat performans dediğimiz markalar aynı özelliklere sahip cihazları en az 100-150 dolar pahalıya satışa çıkarmak zorunda kaldılar. Zira maliyetler hiçbir şekilde kurtarmıyordu. Amerika ticaret savaşında karşı koymaya çalışıyor ama geç kaldı. Şuan adamlar tüm dünyaya teknoloji satıyor. Belli vazgeçilmez nitelikleri olan markalar hariç(Apple'ın ios'u, sony'nin playstation'ı gibi) karşılarında duracak bir güç yok. Önlerindeki tek engel yarı-iletkenler(işlemci vb.), o konuda da yeni çalışmalar yapıp aşmaya çalışıyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Yarbay

Motorola güzel telefonlar çıkarıyor ama ülkemize gelmiyor aynı şekilde Pixel serisi de öyle.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.