Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
689
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ANAKART İŞLEMCİ PİN SORUSU ?
A
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar iyi günler.

Anakart üzerinde bulunan işlemci güç girişi için 8 , 8+4 , 8+8 pinli girişler olabiliyor. Peki bu güç giirişlerine psu dan gelen kabloyu, kabloları takılı olduğunda ne gibi değişiklik olduğunu nasıl anlarız ?

Misal benim anakartım Asrock taichi x399, işlemcimde AMD Threadripper 2950x ve anakart üstünde işlemci güç girişi için 8+4 giriş mevcut. Anakarta sadece 8 pinli olanını kullanma ile 8+4 takılı halde kullandığımda ne kadar fark olduğunu nereden görebilirim, nasıl test ederim ?

Kabloyu takıyor olsakda belki kablo çalışmıyordur ama biz takılı olduğu için sorun yok sanıyoruzdur o yüzden sormak istedim. 8 pinli güç kablosu takılı olması ile 8+4 pinli kabloların takılı olmasındaki farkı görmeyi.



T
5 yıl
Yarbay

VRM'lerde sıcaklıkları azaltmak ve kararlılığı artırmak için olduğu ASRock tarafından açıklanmış. Overclock stabilitesi.



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ok kararlılığı arrtırmak vs.. için takmak iyi olur.

Lakin benim öğrenmek istediğim konu güç kablosunun 8 taktığımızda ne kadar güç geldiğini 8+4 taktığımızda ne kadar güç geldiğini göremiyormuyuz bir yerden ?

Misal ramleri nasıl taktığımızda bios da görüyoruz sonucunu ne taktığımızı vs.. gibi ?

Bunu merak ettiğim için sordum. Dediğim gibi ben ikinci 4 pinli sokete kabloyuda takmış olsamda yada başka birileri kablo belki bozuk ama biz taktık diye 8+4 pin takılı diye sanıyor olabiliriz!





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperci -- 15 Nisan 2019; 23:5:23 >


Bu mesajda bahsedilenler: @Tunyukuk
T
5 yıl
Yarbay

Anakartınızı bir inceleyin. Genellikle bu tür anakartlarda OC esnasında yük durumunu takip edebilmek üzere bağlantı noktaları vardır. Örnek fotoğrafta olduğu gibi gözlemleyebilirsiniz



< Resime gitmek için tıklayın >



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.