Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
1054
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMERIKADA COMMUNITY COLLEGE
A
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Selam beyler ben ahmet lise 2yim seneye afs değişim senem hatayda yaşıyorum 4. sınıfta dönünce istanbula gitmeyi planlıyorum amerikaya hazırlanmak için, amerika hakkında ortaokuldan beri araştırma yapıyorum, en büyük eksiğim birebir deneyimi olan insanlarla irtibata geçmemiş olmak aranızda deneyimleyen veya konunun uzmanı olan varsa beni aydınlatsın çok sevinirim kendimden bahsedeyim orta gelirli bir ailede yaşıyorum çocukluğumdan beri gelecek hakkında proje yaparım bu yüzden silikon vadisine gitme hayalim var şimdiden teorik olarak hazırladım bu şirket hayallerimi yazılıma ilgim var python dili biliyorum c# ve php dillerini de öğreniyorum hobilerim de elektro gitar çalmak bateri çalmak tasarım yapmak bisiklet sürmek falan bunlardan bahsetmemin sebebi de başvuru sürecinde katkı sağlayacağını düşünmem, şimdi ben geçen seneden beri purdue, u of michigan, uc berkeley üniversitelerini istiyorum daha liste çok uzar tabi bu üniversitelerin pahalı olduğunu ve burs imkanımın olmayacağını biliyorum gelirim belli bir yanda gerçeklerle yüzleşiyorum bir yanda hayallerim için elimden geleni yapıyorum okul derslerim fena değil hiç teşekkür almadım daha ingilizcem de var rahat konuşurum her konuşulanı anlarım şimdi ben silikon vadisinde de anza ve foothill kolejlerine baktım internette fiyatları iyi steve jobsun okuduğu okul aynı zamanda burdan uc berkeleye transfer olmak hayalim şimdi sorularımı sorayım

california gerçekten çok mu pahalı ve kaçak çalışmanın riskleri nedir?

devlet üniversitelerine transfer olunca burs imkanları artıyor mu?

silikon vadisinde girişimciliğe destek gerçekten çok mu fazla diğer tüm amerikaya göre?

yıllıkları 9000 dolar bu üniversitelerin bunları çıkartırım berkeley ise 20k ben 20k ödeyemem need based aid geçerli midir?

deneyimi olanlar bahsederse çok sevinirim ek olarak
başka sorum olursa buraya yazarım sağ olun şimdiden :)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
5 yıl
Yarbay

California en pahalı eyaletler içersinde kaçak çalışırken yakalanırsan büyük ihtimalle ülkene postalanıyorsun ve seni işe alanda ceza alıyor. amerikada community college'lar çöp ve nerdeyse hiçbir credibility'si yok en iyisi zorda olsa 60bin dolarlık okullara bursla girmek o da herkese nasip olmaz.
eğer çok yetenekliysen bir asyalı kadar çalışkan ve disiplinliysen silikon vadisinde bir geleceğin olabilir bunun için üniversite diploması bile şart değil eğer kendini çok iyi geliştirdiysen sadece büyük şirketlere bakma bir sürü girişimci var amerikada seni işe alabilcek yeni projeler için ama eskisi kadar kolay değil diyorlar çok fazla rekabet ve stress adamı kel yapabilir medikal problemlerin iki katına çıkabilir ki hastaneler mafyadır amerikada dikkatli ol.
Diğer sorularını bilmiyorum





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 31 Ocak 2019; 21:9:0 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Er
Konu Sahibi

mesela de anza ve foothill college var silikon vadisinde bu üniversiteler university of california kampüsleriyle anlaşmalı transfer olarak diplomam direk u of c dan olur
amacım iş bulmak değil iş kurmak yazılım pazarlamayı düşünüyorum üniversitedeyken


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @JuliusStrasser
G
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbruh

mesela de anza ve foothill college var silikon vadisinde bu üniversiteler university of california kampüsleriyle anlaşmalı transfer olarak diplomam direk u of c dan olur
amacım iş bulmak değil iş kurmak yazılım pazarlamayı düşünüyorum üniversitedeyken
O kadar detaylı bilmiyorum ben sadece genel bilgiler verdim belki başka birileri forumda bu konuyu aydınlatabilir



A
5 yıl
Er

Daha yaşın kaç başın kaç doların kaç olacağı belli değil daha çok zamanın var bunları düşünmek erken



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

M
5 yıl
Çavuş

Konuyu hortlatayim. Ne yaptin kardesim ? Planlarinda bir degisiklik oldumu. Cunku onunde daha 2 sene var planlarin degisebilir.
Sorularin olursa buyur sor, 2 sene community college okudum tecrubeliyim. Digerlerinin dedigine bakma sacmalamislar. Selamlar.



A
4 yıl
Er
Konu Sahibi

Selam abi planlarımda değişiklikten çok gelişme ve alternatifler var çek cumhuriyetinde lise okuyup geldim bu konuyu senle özelden konuşmak isterim senden iletişim bilgilerini istetebilir miyim instagram olur numara olur facebook olur fark etmez.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

V
4 yıl
Er

Hocam selamlar,
Ne yaptınız bilmiyorum ama community collegeler abartıldığı kadar kötü değil

tamam hani bir mit diplomasıyla bir olmaz ama yine ara geçiş formlarında size iyi desteklik sağlayabilecek okullar vardır, bahsettiğiniz okullar gibi

ancak benim tavsiyem community college derken araya birkaç tane de T20 atın derim, holistic başvurudaki %20 şans faktörü kimileri için hayallerine ulaşma kapısı olurken kimileri için kapılar kapatabilir

abd korkutulduğu kadar da yaşaması zor bir yer değil, zaten siz afs değişimiyle bunu deneyimlemişsiniz
eğer yanlış anlamadıysam class of 2025'siniz hazır junior year da bitmişken, admissionlar için en hayırlısı olsun
sorularınız olursa cevaplamaya çalışırım,

inşallah gönlünüzden geçen olur, başarılar dilerim
seneye bu thread'in altına hayallerinize ulaştığınız postunu görmek ümidiyle :)

iyi forumlar



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

A
3 yıl
Er
Konu Sahibi

selamlar,

bu aralar daha çok college denilen tipteki özel üniversitelerin burs imkanlarını araştırıyorum. eğer gelire göre burs vereceklerse kabul edilebilecek kadar akademik geçmişe ve özgeçmişe sahip olduğumu düşünüyorum, bu konuda bilginiz varsa aydınlatırsanız sevinirim.

iyi günler



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

R
3 yıl
Teğmen

bro naptın ne kadar masraf var gitmek icin anlatır mısın bende gitmeyi dusunuyorum



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Er

https://www.iecc.com.tr/Amerika-da-Community-College
arkadaş tavsiyesi ve başvuru yaptık. vize bekliyoruz size de tavsiyem bu firmadır.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.