Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
664
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Amerika'nın En Çok Satan Konsolları Açıklandı!
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Amerika sınırları içerisindeki satışların verilerini kayıt altına alan NPD, Kasım ayı içerisinde en çok satan konsolları açıkladı. Yayınlanan raporlarda oldukça ilginç sürprizler yer alıyor.

Firmaların çıkar isteğinden dolayı bolca kelime oyunlarının döndüğü NPD raporlarına göre PlayStation 4, Kasım ayında Kuzey Amerika'nın (Kanada dahil) en çok satan konsolu oldu. Xbox One ise, ABD sınırları içerisinde PlayStation 4'ü sollayarak ABD'nin lideri oldu. Bildiğiniz gibi PS4, Xbox One'dan bir hafta önce piyasaya çıkmıştı.

Microsoft'tan gelen açıklamalara göre Xbox One, günde 101 bin ortalamayla birlikte Kuzey Amerika'nın en hızlı satan konsolu oldu. Konsol, ABD'de(Kanada olmadan) tam 909.132 adet sattı.(9 günde) Bütün yeni nesil savaşının arasından kampanyalarla sıyrılan Xbox 360 ise Kasım ayında 647 bin adet satmayı başardı. Xbox 360, Kasım ayının en çok satan 'eski nesil' konsolu oldu.

Nintendo cephesinden gelen açıklamaya göre ise Nintendo 3DS'in satışları %15 oranında artış gösterdi. Bu yaklaşık olarak 760 bin civarına denk geliyor. Wii U konusunda ise herhangi bir açıklama yok. Şu anlık liste şöyle görünüyor;

1- PS4 (?)
2- Xbox One (909.132)
3- Nintendo 3DS (760.000~)
4- Xbox 360 (647.000)
5- PS3 (?)
?- PS Vita
?- Wii U

http://www.bolumsonucanavari.com/Haberler-Amerikanin_En_Cok_Satan_Konsollari_Aciklandi-46851.htm



T
10 yıl
Yarbay

Xbox 360 bu kadar satıyorsa daha miladını doldurmamış demektir..


Bu mesaja 1 cevap geldi.
J
10 yıl
Yarbay

çünkü piyasada ps 4 yok. bütün alışveriş sitelerinde sold out olarak gözüküyor. black firday'de xbox 360 bile ps4'ten fazla sattı diye haberler yapıldı. sony bi rakam açıklasın birkaç gün sonra benzerini hemen microsoft açıklıyor, biz de bu kadar sattık diye. aynı şekilde xbox one'ın da hiçbir yerde bulunmadığı haberleri dolaşıyor ama kesinlikle sallama haberler.



.
10 yıl
Yüzbaşı

Sen sanıyor musun ki orada kamuyu aydınlatma platformu KAP gibi birşey yok? Rakamlar sallanamaz kos koca şirketler bunlar. Borsa da deli gibi hisse senetleri satılıyor bu rakamlara göre fiyatları değişiyor vs.. sallama değil. Ha stok yoktur ona lafım yok.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
W
10 yıl
Teğmen

ONE ve 360'ın Amerika'da çok daha fazla satması şaşırdığım bir şey değil, kesinlikle Amerika'ya hitap eden bir konsol.



U
10 yıl
Yüzbaşı

3ds'te az satmamış :)



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

W
10 yıl
Yüzbaşı

Bu 3ds leri kim alıyor merak ediyorum



< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

N
10 yıl
Yarbay

Xbox360 99dolara satılmadı mı? Ben mi yanlış hatırlıyorum. Adamlar dvd player yerine bile alabilir daha hesaplıya gelir yani..



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
Q
10 yıl
Yarbay

Wii U satışları ortada. Açıklamaya gerek görmemiş Nintendo. Mario oyunları bile kurtaramıyor artık güzelim konsolu. Sen eski donanımı bu nesilde sırf tablet controller ile yutturmaya çalışırsın tüketici de sana cevabını tokat gibi verir Japonya'da bile olsa.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
10 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Ps4 ve Xbox One'nın çıkmasıyla Wii U'nun işi tamamen bitti. Zelda yada Metroid Prime falan satısları belki biraz sıçratır ama yetmez.

Wii U'nun 2014'ü çıkarabileceğini düşünmüyorum.




Bu mesajda bahsedilenler: @Only Love
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.