Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
22
Cevap
4696
Tıklama
8
Öne Çıkarma
Cevap: Amerika askerleri Şanlıurfa'da (2. sayfa)
J
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: Fulton

Beyler işin ciddiyetinin farkında mısınız bilmiyorum ama ben çok korkuyorum. Aklıma Irak tezkeresi zamanları geliyor.
niye korkuyorsun kardeşim ırak tezkeresi çıksaydı 28. mknz piyade barış gücü ilk ben gidiyordum.hazırlıkları bile yapmıştık klimalı sahra çadırları nasıl kurulur sökülür, uygun ekipman denemeleri, bu adamlar ne yemeli kalori hesabı falan TSK ciddi bir kurumdur korkmayın onlar korksun.bir şey yapılmıyor sandığınız anda bile aslında her şey yapılmış hazır kıta bekleniyordur.biliyor muydunuz mesela tezkere zamanında TSK'nın bu kadar hazır olup gir deseler saniyesinde girebileceğini?birazını da anlatmadık artık ama şöyle diyim anında girecek durumdaydı.tezkere mi dur ben bi hazırlanayım falan olmazdı.böyle bir orduya düzenli ordu ile girmek sıkar ondan terörist destekliyorlar.terör şeklinde de uçakları vs ile gelemeyeceklerine göre en kötüsü şu büyük şehirlerde patlayan bombalar ve askeri konvoylar için mayınlardı ama artık o da zor dersler alındı.politik oyunlar bunlar askeri olarak korkması gereken taraf biz değiliz aksine bütün dünya bizden korkuyor 3. dünya savaşını rus çin yanlarına alıp bu adamlar çıkaracak diye.bu sebeple amerika vasıtası ile bakın tutuyorum zararsız ejderha yapmaya çalışıyorlar.



M
5 yıl
Yarbay

Lağvedilmiş oldu bir bakıma.




Bu mesajda bahsedilenler: @agtr
V
5 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: 2000watts

amerika işi israile benziyor. Her yerde amerikaya karşı kabadayılanıyoruz aynı israile olduğu gibi ama arka tarafta ilşkiler mükemmel. Yersen.
Her yerde duyuyorum akpartiye oy atanları. İşte şöye posta koyduk işte bizden korktular. Böbürlenilerek anlatılıyor. Ha birde son duyduğum beni gerçekten bir şeyler söylemeye itti.
İşte chp şöyle çalıyor halka hiç bir şey bırakmıyor. Hatta rakamda söylüyorlar.Bilimsel olsun diye herhalde. Chp %90 çalıyormuş Akp %3. yani çaldıkları yaptıklarının yanında hiç bir şey değilmiş.
Ben 62 yaşındayım daha Chp hükümeti hiç görmedim. Ne zaman çalmışlar dedim. Kem küm ettiler. Dedim ayıptır günahtır. sağdan soldan duyduğunuzu doğrumuş gibi söylenmez dedim.
Bir tanesi A haberde bütün gün söylüyorlar chp çalıyor diye.
Evet haklısınız deyip geçip gittim
Çalmayan yok kardeşim gerçi benden büyükmüşsün kardeşim dedim ama senin benden iyi bilmen gerekiyordur. Siyasetten anlamam ama siyasete girenlerin para için girdiğini artık hepimiz öğrendik sanırım. Ya para için ya da hdp gibi ideolojik saplantılarının peşinde koşanlar artık hepimizi bıktırdı. CHP şimdi CHP yi eleştirmeyeceğim ama başka muhalefet partisi olmadığı için sözü geçecek, CHP geldi diyelim ne değişecek? Ha bunu şu yüzden yazmıyorum CHP ye verilmesin oylar demiyorum aksine oy veriyoruz yahu kökünü vermiyoruz AKP kökünü satıyor ama o da ayrı mesele lakin ısrarla aynı partiye oy verilmemesi sonucu çıkıyor.

Neyse CHP seçildi kazandı dediğim gibi siyaset konuşmuyorum abi siz demiyor musunuz sıkça halk cahil diye halk adam olmadan partilerin işi çok zor oluyor ve partililerde işte para mevki peşinde ideoloji tutkusu peşinde olduklarından bu ülkede hiçbir şey değişmeyecek kuantum fiziğini unutalım. Ülkede terör sorunu varken liderlerimiz gidip tatil yapabiliyorsa palavralar dinlemek beni bıktırdı. İmamoğlu başkan oldu ne olacak AKP ile savaşacak veya o yapamazsa başkası yapacak kalıcı olursa başarı kaydedecek. E sonuç ne sana bana faydası olmayacak işler meşguliyetler göreceğiz. Faturalarımız mı ucuzlayacak şirketler bizi kazıklamaya devam etmeyecek mi hırsızlığın önü kesilecek mi terör mi bitecek üretime mi geçeceğiz. CHP kazanmadı diyorsun ve çok haklısında işte partilerden medet umarak yanlış yapıyoruz.

Dün İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı ilan edenler bugün balon çıktı diye yazıyor. Ne yani bu kişilere olan partilere olan ideolojilere olan saplantı merakımız anlamıyorum. Savaş var ama sanmayın ki birbirimizle savaşıyoruz kutuplaşma var demeyin hepimiz kendimizle savaşıyoruz. Çok basit örneklendireyim forumda satın almaya yönelik konuları gezersen herkes isyan ediyor ve tek suçlusu var bu durumun. Herkes araba sahibi olmalı istediğimiz oyunu almalıyız her şeyimiz olmalı ama üretmeye gelince iş bile beğenmiyoruz. Madencilerin hakkını savunuyoruz sözde ama biz masabaşı iş ararız kolay yoldan para peşinde koşarız yalan yok yani hepimiz öyleyiz çoğunluk böyle çünkü bizimde çaremiz kalmadı yol gösteren yok başımızdakilerde birbirini yesin dursun. Kelin merhemi hesabı siyasetçilerin çözümü çözümleri olsa birbirleriyle kavga mı ederler sanıyorsunuz Atatürk kiminle kavga etmiş adam kimseyi takmamış gittiği yerlerde iş bitirmiş. Sanmayın ki kavga ediyorlar bizim hakkımızı arıyorlar yok öyle bir şey. CHP gelir bir şey değişmez mi elbet değişir ama kökten bir değişim olmayacak.

Olur dersen saygı duyarım bir umut başka bir şeyimiz zaten bulunmuyor ama ben görmeden inanmam. Ne yapacaksın bu durumda CHP ye oy verdin şans verdin baktın olmuyor başka partiye o da olmuyor başka partiye o da olmadı kendin kuracaksın. Şunu anlamalıyız kimsenin kimseden farkı yok hani satış yaparken veya bir şey alırken birbirimizden ilk akla gelen söylenen şey ben sana nasıl güveneyim olur bakıyorsun bunu diyen adamın kendisi güvensiz ya da dili yanmıştır. Güvensiz 1 kişi var ortada alışveriş yaptığı yüzlerce kişiyi potansiyel dolandırıcı olarak görüyor. Sorunumuz bu işte kimse kendine bakmıyor özeleştiri yapmıyor. Halkında değişmesi için çok sağlam kadroya ihtiyacımız var lidere ihtiyacımız var ama bu kişilerde halkın eksikliklerini bilmeli buna göre doğru şekilde çalışmalı. Bugün partiler eğer halkı düşünseydi bizim çatışmaya kutuplaşmaya yatkın olduğumuzu bilseydi sürekli didişmezlerdi peki bunu yapmayan bir kişi kaldı mı. Kazanmak içinde kavga etmeye falanda hiç gerek yok Kılıçdaroğlu yıllarca çenesini yordu hani ne değişti. İmamoğlu Yavaş kazandı onların başarısıda AKP nin son hataları yüzünden kolaylaştı. Kazanmasını bile bilmeyen beceremeyen bir partiye ülke emanet edilir mi, sakın AKP deme ona da edilmez etmişler bu benim sorunum değil. Kötünün iyisi yaklaşımında bulunamam.

Sonuç olarak halkın yapması gerekeni söyledim çözüm olarak değil normalde yapılması gereken bize düşen partilere bağlanmadan şans tanımalıyız. Halkta hiç eleştirmesin abi ben kimsenin eleştirisine inanmıyorum. Birisi çıkıyor diyor ki bunlar hırsız iki dakika sonra gözü senin cebinde. O yüzden dedim önce kendimize bakmalıyız. Bir hırsız gider bir diğeri gelir partiler değil insanlar hırsız, partiler insanlardan oluşmuyor mu o zaman ne diye particilik oyunu oynuyoruz.

Çocuk oyun oynayamıyormuş dolar zıplamış alamıyormuş, telefon alamıyormuş, araba alamıyormuş. Zaten alamadığını kendisi söylüyor alacak günde değil almayacak gündeyiz. Birlik var mı akıl var mı? Hele o arabanın bir vidasını yap hele oynadığın oyunun bırak oyun yapmayı alt yazı yapan yok ama lafa gelince hava atarız yabancı dil biliyorum deriz başka dil bilenin çevirisinide kesinkes beğenmeyiz. Emek var mı yok emek yoksa zaten sen neden paranı dışarıya kaptıramıyorsun diye ağlıyorsun. Adam sana bir oyun satıyor bir haftalık seni çalıştırıyor. Neden üretim yok neden ben bir şey üretemiyorum diyen var mı. İşte eleştiri böyle yapılır. Toprak orada dururken köylü eksin biçsin biz çiftlik oyunu oynayalım çiftlik banka para yatıralım. Kimsede onlara AKP li demesin her kesim böyle kolay yoldan para peşindeyiz. Sonrada geleyim burada sabah akşam lak lak he oldu. Çocuk nükleer santral için sınavlara giriyor soruyorlar neden girdin amacın ne, soran haberci yani. Güvenliğinden endişe duyduğunu bu yüzden çalışmak istediğini söylüyor. İşte bilinçli toplum böyledir.

En çok eleşti yapan ülke biziz ama icraat aynı oranda artış olmalıyken tam teri bir durum söz konusu. Ben bu çelişkiden bahsediyorum. Batı neden yapmış bulmuş biz neden bulmuyoruz Emin Çapa öyle diyor. Neden olacak hazıra alıştık neden ben bunu yapamıyorum demek yerine neden bende şu yok bu yok hep özenti. Araba resimleri paylaşırlar kız resimleri paylaşırız porno izleriz interneti araştırma için kullanan var mı kitap okuyan var mı. Hadi eleştir AKP yi Erdoğanı kaç kişi ki bunlar topu topu. Halkın yarısı hainlik peşinde ülkeyi parçalama peşinde kürdistan peşinde ama sorsan onlarda mağdur. Sorsan İnce'ye fetullahta mağdurdur. Muhsin Yazıcıoğlu hapis yattı işkence gördü adam diyor ki bende çok çektim ama asla devletime düşman olmadım. Sorun var diyen herkes sorunun bir parçası oluyor sorunda haliyle büyüyor. Çözüm odaklı düşünen davranan yoktur ne yazık. Bunları yazıyorum çünkü gençler farkında değil AKP falan bu ayrı konu genel bir sorundan bahsediyorum. CHP hiç kazanamadı diyorsun peki neden kazanamadı? Mesela yani aklıma gelmişken yazdım.

Adamlar aya gidiyor deriz sonra içki içer çok iyi bir iş yapmışız gibi resimlerini paylaşırız. Abi kimin kimden farkı var yahu biz eleştirimizi kendimiz için yapıyoruz da farkında değiliz. Burada mesela birkaç eğitimli çalışkan başarılı insan vardır onun dışında? Gençler ne kadar gereksiz iş varsa özenti şeklinde uyguluyor yazıyor çiziyor konuşuyorlar. Hadi bir şey de anandan girer karından çıkarlar afedersin. Kimi eleştireyim? Hepinizin taa desem haksız mıyım. Bacak kadar çocuklar bu şerefsizliği kimden öğreniyor AKP mi yaptı. Ne o sinirleniyorlar yemişim ben sizin sinirinizi o bile hava civa. Asarlar keserler karşılarına YPG li biri çıksa denk gelse demokratik olurlar devlete beraber hakaret ederler AKP de bahaneleri olur. Eleştirmeyi bilmiyoruz tek yapılan şey egomuzu şişirmek sanmayın ki burada veya sosyal medyada laf yetiştirince hakkınızı arıyorsunuz. Medya ne derse o gün onu konuşursunuz. Villaları konuşursunuz, baş örtüsü konuşursunuz, korumaları konuşursunuz, Suriyelileri konuşursunuz böyle sırayla gider ve eskiler unutulur. Şimdi çıkar cahilin biri eskileri unutmadık der yahu ben sana seni anlatıyorum sen hala başkalarının derdindesin.

Adam nasıl yapmış arkadaşım abisini öldürmüşler gitmiş polis olmuş orduya girmiş, adam kuşlara bakmış uçmayı hayal etmiş uçak yapmışlar roket yapmışlar, adamın annesi kanser olmuş tedavi geliştirmek için bilim insanı olmuş oturupta bizim gibi ağlamamışlar sızlanmamışlar ülkeden defolup gidecem dememişler. Bizde de kendisini geliştiren çok ama onlarda fos, hava atıyor çoğu, başkalarının yaptığı gelip geçici gündelik teknolojik şeyleri çöze çöze bitiremediler. Özgün bir şey yaratan fikir üreten yok. Teknoloji çok gelişmiş aman aman ne teknolojiymiş teknolojiden anlasaydık yolun başında olduğumuzu söylerdik. Oyun konularından gideyim işte oyunu alamamış ağlıyor ergen, egenler birbirlerini gazlıyor aman yarabbi. Önceden ağlamak nerde utanmak diye bir şey vardı aç kalsan kimseye söylemezdin akşamı eder yatar sabahına çaresine bakardın. Bakıyorsun oyunun konusu yüzlerce sayfa yüzlerce binlerce yorum yazılmış altı üstü basit bir oyun uyduruk bir senaryo. Aradan geçiyor 6 ay 1 sene kadar gir bak konuya terkedilmiş hayalet şehirler gibi. E ne oldu oğlum hayatınızın amacı peşinde koşmuştunuz ne çabuk söndü hevesiniz.

Ben size olacağı söyleyeyim siz hiçbir şeyin farkında değilsiniz hatalısınız eksiksiniz demiyorum ama olacağı söyleyeyim, daha çok çekeceksiniz ve halen açlıkla sınanmadık susuzlukla sınanmadık. Ülkeden ister gidin isterseniz kalın sizin için olacak şey değişmeyecek. Herkes nasibini alacak.



K
5 yıl
Teğmen

rusya ile birlikte esad lehine operasyon yaptigimiz yerlerde simdi usa ile birlikte esad aleyhine operasyon yapcagiz.
hatirlarsaniz rus askeri suriyeye girmedi yukaridan bombaladi ve öso ve tsk birlikleri carpisti oralarda.

dün s400 alarak amerikaya durus sergilerken bugun amerika ile birlikte oprasyon yapacagiz.
amerikanin o cografya icin uzun vadeli bir plani var. iran ve suriyede kurt devleti kuruldu. planda ve sirada turkiye var. onlarin plani bu ama bizimde bir planimiz devlet kulturumus olmali.
sizce bizim bir planimiz var mi yoksa anlik reflekslerle mi yönetiliyor ulke. dün rusyaya dostum dedik esad icin savastik peki simdi ne yapuyoruz.
her karciligini ödeyen icin tsk savasacak mi?

neden suriye savasinda tarafiz? neden en bastan esad ile anlasilip rusya ve amerika gibi emparyal guclerin o cografyaya inmelerine engel olmadik. neden neden!!!
öso sunni olabilir evet ama esad acisinda bizim icin pkk ne ise onu icinde öso odur. ordata bir zulm var midir vardir. peki yinede anlasma ile cözülemez miydi bu sorun.
esada sokmayalim emparyal gucleri aramiza deyip kademeli bir politika uygulanamaz miydi.

simdi ne oldu. tsk bir onu icin bir bunun icin savasiyor. ne tarafa gittigi beli olmayan bir gemi gibiyiz.
sonuc 5 milyon göcmen ve savasin suan icin galibi olan bir esad var.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.