Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
4654
Tıklama
1
Öne Çıkarma
AMD Ryzen 5 3600 ısınma sorunu
M
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

bu işlemcilerin genelinde var bu sorun galiba ama arkadaşın sisteme taktığımız sistemi aida64 stress test'e soktuğumuzda, işlemci 3 - 4 dakika içinde 88 - 89 derecelere çıkıyor. stok fan kullanıyoruz ve evet çok performans vermeyebilir stok fan ama bu ısı değerlerini görmeside anormal diye düşünüyorum.kaldıki aşırı dandik bir fanda değil kutudan çıkan (i7 6. ve 7. nesil k olamayanların kutularından çıkan fanlardan daha iyi en azından) çoğu forumda vs anakartların voltaj vermesi yüzünden işlemcinin ısındığı yazmış ve işin açıkcası benimde aklıma yattı zira boştayken 40 ile 45 derecede çalışıyor bu işlemci. normal değil yani...

lafın kısası çözenler veya tecrübe aktarabileceklerin cevaplarını bekliyorum.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MSerhan -- 30 Eylül 2019; 11:44:35 >

Z
5 yıl
Yüzbaşı

3600x de benzer bir sorun yaşadım sorunu güncelleme yapamayan yapmaya çalışan gta 5 de buldum.
Sistemi gereksiz ne yoruyor bir kontrol edin ayrıca amd işlemciler genel olarak intel gibi düşük ısılarda malesef çalışmıyor. şu konuyu da inceleyebilirsiniz.


link





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZaalKoris vas Qwib-Qwib -- 1 Ekim 2019; 16:0:50 >

T
5 yıl
Yüzbaşı

İyi günler, belki alakasız olabilir ama yinede söyliyeyim ben, benimde fx8350 ve 212evo ile sıcaklık sorunum vardı bunu ankartın işlemciye gereksiz voltaj vermesinden kaynaklı olduğunu keşfettim. İsterseniz sizde stok 3600'ün voltaj değerlerini ve anakartınızın voltaj değerini bir kontrol edin.



F
5 yıl
Yarbay

Bunun bir kaç nedeni olabilir.

Öncelikle anakartınızın ve amd chipset sürücülerini güncelleyin. Abba güncellemesi anakartınız için yayınlanmış olması muhtemel.
Ayrıca amd'nin windows 10 için geliştirdiği Power plan güncellemesi de amd'nin chipset güncellemesini yükeylince gelecek. Güç ayarlarından AMD Ryzen power plan balanced seçin.

Bios ayarlarından PBO'yu auto yapın, bunun dışında işlemcide overclock varsa kapatın.

Bu da olmazsa AMD RYZEN Master'ı eğer yoksa kurun PPT değerini 75-80W aralığına ayarlayın.

Örnek olarak benim ayarlarım aşağıdaki şekilde. Yüksek load'da 60 dereceler civarındayım. Performans kaybı yaşar mıyım diye endişe etmeyin. Onlarca deneme sonrası en optimum değerin 75W olduğunu gördüm. Siz de bir iki farklı PPT ile deneyip, kendinize uygun olanı seçin.

Sorununuz CPU'ya fazla voltaj verilmesinden kaynaklı.
75W PPT ile 1.2V civarı voltaj alıyoruz ve bu da işlemciyi serin tutuyor.

Ben stok soğutucu kullanmıyorum. Sıcaklıklarımız farklı olacaktır.
< Resime gitmek için tıklayın >



F
4 yıl
Er

ryzen 2600 de pek bi ısınma görmedim oyunlarda falan 60 civarlarında. 3600 düşünüyordum ama sıcaklık konusu benimde kafama takılıyor.



K
4 yıl
Yüzbaşı

7 nm işlemci ısınması mümkün değil, bios sürümü, anakart uyumluluğu, çalışan programları vs bir kontrol edin. Kutudan çıkan Wraith Stealth soğutucu kötü değil ama iyi de değil.Son çare olarak soğutucuyu değiştirebilirsiniz.



A
4 yıl
Çavuş

Evet arkadaşlar dün Asus b450tuf pro gaming ve ryzen 3600 sisteme geçiş yaptım ve aynı sorunla karşı karşıya kaldım işlemci boşta 55 derece yüke sokmadım henüz çünkü Windows yeni kurulu olduğu için içinde oyun vs yok henü,z bios hemen son sürüme güncellendi Windows 1909 sürüm, chipset, driver son sürüm ama sanırım bunlar bi işe yaramıyor voltaj diye bahsettiğiniz kısımla oynamak istemiyorum tek çare soğutucuyu değiştirmek gibi duruyor



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
4 yıl
Yarbay

7nm islemci 80 kusur dereceye gelmesi %100 yukde fansiz felan olmasi lazim anlatabilmisimdir insallah bendede 2700 var antin kuntin fanla calisiyo daha hic 55 dereceyi geciremedim kasada sogutma cok iyi ondanda olabilir belki



< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

konunun soğutucu olmadığı anlaşıldı, bu işlemciler stabil voltajla çalışmıyor ya sürekli yüksek voltajla yük altındaymış gibi çalışıyor yada el ile voltaj düşürülerek bir miktar performanstan feraget edilerek çalışıyorlar. aşırı ısınma voltaj kaynaklı yani.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gs09gs09
A
4 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: MSerhan

konunun soğutucu olmadığı anlaşıldı, bu işlemciler stabil voltajla çalışmıyor ya sürekli yüksek voltajla yük altındaymış gibi çalışıyor yada el ile voltaj düşürülerek bir miktar performanstan feraget edilerek çalışıyorlar. aşırı ısınma voltaj kaynaklı yani.
Hocam ryzen master programında 'EDC (CPU)' kısmını kontrol eder misiniz? Boşta iken değerler kaç oluyor.



A
4 yıl
Er

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.