Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
4
Cevap
298
Tıklama
2
Öne Çıkarma
AMD, Intel XMP'ye rakip olacak RAMP teknolojisini duyurdu
A
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AMD, Intel XMP'ye rakip olacak RAMP teknolojisini duyurdu



AM4 platformu ile uzun yıllardır kullanıcıları mutlu etmeye başaran AMD, yeni AM5 platformu üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. ComputerBase editörlerinin HWiNFO geliştiricilerinden aldığı bilgilere göre şirket, 600 serisi anakartları ile beraber Ryzen Hızlandırılmış Bellek Profili (RAMP) teknolojisini getirecek.



RAMP destekli bellek kitleri yolda



Her bir üst düzey bellek modülüne eklenen önceden tanımlanmış hız aşırtma profilleri olan XMP ve RAMP'ın A-AMP bellek kitlerinde olduğu gibi birbirleri ile uyumlu çalışacağı düşünülüyor. Bununla birlikte Intel’in XMP 3.0 teknolojisine rakip olmayı planlayan AMD ile beraber sektörde yeni RAMP destekli bellek kitleri yerini alacak.



Ayrıca Bkz.PCI Express 6.0'ın özellikleri belli oldu: Bant genişliği iki katına çıkıyor



AMD’nin LGA tabanlı ilk işlemcileri olacak Ryzen 7000 serisi, LGA1718 soketine sahip olacak ve DDR5, PCIe Gen5 standardını beraberinde getirecek. Artan DDR5 bellek fiyatlarının yanı sıra yeni teknolojinin sahip olduğu PMIC (güç yönetimi entegre devreleri) sıkıntısı konusunda endişeli görünmeyen şirket, Şubat ayında Ryzen 6000 Rembrandt APU'larına sahip dizüstü bilgisayarlarını piyasaya sürmeye hazırlanıyor.




Kaynak:https://videocardz.com/newz/amd-ryzen-acceleratored-memory-profile-ramp-technology-for-ddr5-memory-set-to-compete-with-intel-xmp-3-0

 Haberi Portalda Gör

Madem çip ve komponent sıkıntısı var, şu pin sayısını değiştirmeyi bırakıp ortak bir yerde anlaşsınlar. Eski anakart yenilikleri eksik çalıştırsın ama isteyen son modelini alsın. Her hafta y...
Yoruma Git
Yorumun Devamı makine26 - 2 yıl +6
M
2 yıl
Binbaşı

Madem çip ve komponent sıkıntısı var, şu pin sayısını değiştirmeyi bırakıp ortak bir yerde anlaşsınlar. Eski anakart yenilikleri eksik çalıştırsın ama isteyen son modelini alsın. Her hafta yeni bir model çıkartırsan dünyadaki hammadde yetmez. Kaldı ki eski parçaların dönüşümleri de neredeyse yok. Yokluk olmadan akıllanmayacaklar.




R
2 yıl
Yarbay

Mevzu nereye gidiyor yav..




F
2 yıl
Binbaşı

Çok beğendim tasadımı artık pin kırıldı derdi olmayacak. Verimlilik artacak bakalım işlemcilerin ısısına ne gibi faydası olacak. Aşırı merak ettim şimdi.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

M
2 yıl
Binbaşı

Dinlese söyleyeceğim. Kibirden yaklaşılmıyor. Cep telefonları eskiden her marka ve modelin şarj kablosu farklıydı. Şimdi android ve iphone oldu. Yapılmak istenirse yapılır fakat kazanç için yapacaklarına inanmıyorum. He gariban kullanıcı umursanmaz tabi.





Bu mesajda bahsedilenler: @ltxtg2
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.