Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
544
Tıklama
0
Öne Çıkarma
AMD AM3 gecikecek ??????????
N
16 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Intel'in DDR3'lü anakartları ve son olarak LGA 1366 soketiyle artık tamamen desteklenecek olan DDR3 bellekli anakartlarıyla, AMD'ye bir nevi çalım atmayı başarmıştı. Pratikte her ne kadar DDR3'ün fazla üstünlüğü olmasa da, teknolojinin gelişme süresince yaklaşık 1 seneye kadar tüm anakartlar artık bu bellekler üzerinden üretilmeye başlanacak.

AMD tarafında ise işler biraz karışık. AM3 soket yapısı AMD işlemcilerine DDR3 desteği sağlarken, şu an için tek dezavantajın işlemcilerin DDR3 IMC (Entegre Hafıza kontrolcüsü) olduğu söyleniyor. AMD'nin daha önce sunduğu yol haritalarında SB800'lü RS880 ve RD890'ler AM3 uyumlu ilk platform olacaklardı. Ancak Expreview sitesinin edindiği bilgilere göre, AMD; AM3 işlemcileri ile bu yongaları eş zamanlı olarak piyasalara sunamayacak.

Bu konuda AM3 soketini destekleyecek olan 790FX ve SB750'yi tekrar revize edip, 2009'un ilk çeyreğinde sunmayı planlayan AMD, böylece HyperTransport 3.1 'e destek verip, işlemcilerin 6400 MT/s bant genişliğine ulaşmasını sağlayacak.


not:alıntıdır.



F
16 yıl
Yarbay

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.