Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
2961
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Amazon Music Unlimited ve Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]
Q
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Amazon 2018 son çeyreğinde ani bir kararla Türkiye’de faliyete başladı.Amozon Prime Video Türkiye’de çok kısa sürede ucuz fiyat ve kaliteli içeriği ile büyük bir ilgi gördü .




< Resime gitmek için tıklayın >




Amazon Music Unlimited  ve Amazon Music HD streaming servisini  çok yakın bir tarihte Türk kullanıcısıyla buluşturmayı planlıyor…


Amazon Music Unlimited 320 kbits kalitede sunan bir katmanındır.

Amazon Music HD tamamen He-Res katmanı ve "HD ( High Definition ) Losless"e (48 kHz ile 24 bit) ek olarak "High-Res ultra HD Losless" (192 kHz ile 24 bit) kalitede Müzik sunar..

Amazon Music Unlimited ek ücret ödemenden Amazon Music HD katmanınada sahip olursunuz..2021 yılında bu uygulamaya sokulmuştur..

Apple Music de bu rekabet ortamını görüp Amazon’la kıyasıya bir yarış içine girmek için bu yöntemi kullanmak istiyor.





https://www.youtube.com/watch?v=01IjmOyLujo&feature=youtu.be



Amazon Music HD, kayıpsız müzikleri tanınmış rakiplerden daha hoş bir fiyata dinlemenizi sağlar.Size Amazon Music HD kullanıcısı olarak incelemesinde anlatacağım.

HD müziği rahatça dinlemek istiyorsanız, 1,5-2 Mbit / s hızında bir LTE bağlantısına ihtiyacınız vardır. Ultra HD için 5-10 Mbps olmalıdır.

Hi-Res olmayan parçalar genellikle 10 MB'tan daha ağır değilken, bir HD şarkı ve yaklaşık 150 MB - bir Ultra HD şarkı çalmak için yaklaşık 50 MB veri kullanıldığını bilmeniz gerekir. Bu nedenle, kullanıcıların çevrimdışı dinleme için, örneğin ev Wi-Fi üzerinden kayıpsız ses indirebilmesi hoştur.


< Resime gitmek için tıklayın >


Amazon, "High Definition" kataloğunun 70 milyondan fazla şarkıdan  oluşuyor .Hizmet, CD kalitesindeki (16 bit ve 44,1 kHz) şarkılara atıfta bulunmak için bu terimi kullanır.
Şirket ayrıca "Ultra HD" olarak adlandırdığı şarkıların , albümler 24 bit ve 44.1 kHz ila 192 kHz örnekleme frekansıyla kullanıcıya sunuyor.

Amazon Music HD uygulaması, tüm parçaları Tidal'ın kullandığı MQA'da değil, FLAC ve   Dolby Amos formatını kullanmaktadır.

Uzun kullanım sonunda size çok rahat ses kalitesinin ( Qobuz > Amazon Music HD > tidal ) Qobuz servisinin ardından gelen ikinci streaming servisi Amazon Music HD ‘ di dir..

Aktif olarak her üç servisi kullanmaktayım.

PC ,Mac ve mobi uygulaması direk DAC desteği sunuyor.
Uygulama kullanımında asla yabancılık çekmezsiniz.Çünkü Spotify, Dezeer ve Apple Music aynı yapıdadır.



< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


Dünyanın en büyük He-Res streaming servisidir.2019 yılında Amazon Music HD Amerika’da faliyette başlamasıyla Özellikle son bir yıldır Amazon Music HD ,rakipleri Tidal ve Qobuz varlğinı hissetmektedir.

Streaming servislerinin gelecekte He-Res kalitesinin standart olacağını bilinen bir gerçek.Amazon Music HD katmanın 15 dolardan 9.99 dolar düşürmesi ile başlayan süreçte Spotify ve Apple Music bu gerçeği  kabullenmek zorunda kaldı ve ilk Spotify’den yanıt geldi.2021 Şubat ayı lansmanında Hi Fi  katmanını tanıttı.Apple Music de bu duruma kayıtsız kalamadı ve He-Res katmanını Haziranda 2021 Apple Music Hİ Fİ adıyla faliyete geçireceğini belirti..

Tüm Cihazlarda Harika ve güzel bir arayüzü var. Yeni değil ve oldukça uzun bir süredir var olan Unlimited uygulamasına büyük ölçüde benziyor. Amazon Music HD'nin avantajı, hem mobil hem de masaüstü cihazlarda iyi sıralanmış ve kullanımı kolay olmasıdır.

Arama işlevi gibi küçük özellikler tek yazım hatasına sempati duyuyor ve Hi-Res malzemesini açıkça işaretliyor, böylece örnek oranı hakkında bazı bilgiler öğrenebilirsiniz.
20 meg 4G hattında, müzik iyi ve kesintisiz çalınır. Burada gerçekten övgüyü hak eden şey, Amazon'un sizi her zaman bir şey satın almak için mağazaya geri getirmeye çalışmasıdır.



< Resime gitmek için tıklayın >



Amazon nedir ? 
Kuruluş hikayesi ve bu günkü konumu..


Jeff Bezos tarafından 1994 yılında ilk kurulduğunda, Amazon'un farklı bir ismi vardı: Cadabra! 1995 yılında bildiğimiz ismi alan sitenin ilk kuruluş amacı sadece kitap satışıydı. Zamanla ürün yelpazesini de genişletti ve dünyanın dört bir yanından gelen çeşitli ürün siparişlerine cevap verebilir hale geldi.
 
Amazon kendi ekosistemini oluşturdu.Bünyesinde Amazon book , Amazon prime video, amazon music unlimited hizmetleri barındırıyor.

Amazon Alexa, Amazon tarafından geliştirilen yapay zekâ destekli sanal asistan çözümü. İlk olarak Amazon Echo ve Amazon Lab126 tarafından geliştirilen akıllı hoparlör Amazon Echo Dot'ta kullanıldı ve tam teşekkülü ev otomasyon oluşturuldu.

Amazon book içirdiğinde milyonlarca kitap arşivileyle bu alanda en büyük markadır.Sesli kitap , e kitap ve gerçek kitap barındırıyor .

Amazon media içirdiğinde Amazon prime video  ve Amazon Music Unlimited -Amazon Music HD ile streaming pazarında söz sahibi olmuştur.

Amazon kendi bünyesinde Amazon fire TV adında televizyon modelleri ve amazon fire Tv 4K streaming medya oynatıcılarını da dahil etti.

Amazon Türkiye’de faliyette 2018 son çeyreğinde başladı..











Donanim Haber Forum ‘da açtığım tüm ANA KONU başlıklarım …



iOS & iPadOS 15 [ ANA KONU ]


Qobuz [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ Ana Konu ]


[ Qobuz & Tidal ] High Resolution Streaming Player & Uygulamalar [ ANA KONU ]


Dezeer Preminum [ HI FI ] [ Losless Music Streaming ] [ ANA KONU ]


Amazon Music Unlimited & Amazon Music HD [ Studio Quality High-Res Losless Music ] [ ANA KONU ]


Jazzed ( Cazz music streaming ) [ Ana Konu ] ( jazzed preminum + 16/44 CD saund ) …


Spotify HI FI [ Losless Music ] [ ANA KONU ]


Spotify Stations vs. Pandora radio [Ana Konu]





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi QRocKfire -- 11 Mart 2022; 12:5:37 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Q
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.