Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
12
Cevap
664
Tıklama
7
Öne Çıkarma
Amazon'dan dev hamle: 8.45 milyar dolara MGM satın alınıyor! Önemli yapımlar Prime Video'ya gelecek
Ö
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Amazon'dan dev hamle: 8.45 milyar dolara MGM satın alınıyor! Önemli yapımlar Prime Video'ya gelecek



Dünyanın en büyük şirketlerinden birisi olan Amazon, geçtiğimiz hafta söylentisi çıktığı gibi MGM'yi satın alıyor. Bu satın alım sonrasında Amazon Prime Video bir hayli güçlenecek.



Amazon, 8 Milyar Dolara MGM'yi Satın Alıyor



Amazon geçtiğimiz dakikalarda MGM stüdyoyu satın alacağını resmi olarak onayladı. Satın alma için açıklanan ücret 8.45 milyar dolar. Bu satın alım Amazon'un 2017'de 13,7 milyar dolarlık Whole Foods satın almasının ardından en büyük ikinci satın alım olacak. Satın alımın ne zaman gerçekleşeceği ne yazık ki açıklanmadı. 



Ayrıca Bkz.Leyla ile Mecnun tam kadro ekranlara dönüyor



MGM aralarında James Bond, Tomb Raider, Hobbit, Fargo, The Handmaid’s Tale, Vikings ve daha birçok popüler ve başarılı yapımın haklarını elinde tutuyordu. Bu satın alım sonrasında toplamda 4000'den fazla film ve 17.000'den fazla dizinin hakları Amazon'a geçmiş olacak. Bu da Amazon Prime Video'nun ciddi oranda büyüyeceği anlamına geliyor. 



Hali hazırda 200 milyondan fazla aboneye sahip olan Amazon Prime, bu satın alımla birlikte çok daha güçlenecek. James Bond gibi önemli birçok markanın ellerine geçecek olması da bu hamlenin Amazon için ne kadar önemli olduğunu gösteriyor. Yaklaşan James Bond filminin direkt olarak Prime Video'da gösterilmesi gibi bir olasılık şimdilik bulunmuyor. Ayrıca James Bond'un yayın hakları yalnızca MGM'ye ait değil. Aynı zamanda Eon Productions da James Bond serisi hakkında önemli bir söz sahibi. Bu yüzden ilerleyen süreçte James Bond içerikleri için Amazon tek başına karar alamayacak, eğer başka bir anlaşma olmazsa.




Kaynak:https://variety.com/2021/digital/news/amazon-buys-mgm-studio-behind-james-bond-for-8-45-billion-1234980526/

 Haberi Portalda Gör

F
3 yıl
Yüzbaşı

Gelsin prime içeriği çok az



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

V
3 yıl
Binbaşı

Zaten yakında zam gelir diyordum, şimdi kesin gelir. Adamlar şu an bize resmen iyilik yapıyor bu fiyatla.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
K
3 yıl
Yüzbaşı

4000 film saylan diyor ya recep abi. Dile kolay 4000 ilk kurulduğundan bu yana olan filmler desen yine çok fazla yahu. Bir terslik var bu işte.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kabakdolması -- 26 Mayıs 2021; 17:1:39 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

E
3 yıl
Yarbay

Sadece 8.45 milyar dolar nerelere gidiyor.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

T
3 yıl
Yarbay

Tekelcilik yapmadığı sürece amazon büyüsün severim



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Z
3 yıl
Yarbay

17 bin dizi mi? 17 bin bölüm olmasın o?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

P
3 yıl
Yarbay

sene 1940 lar olsa ! büyük bir alım diye bilirdim !
sene 2030 lar gibi dersek bu çöplüğü kim izleyecek !?




S
3 yıl
Yarbay

Adamlar normalde 1 doları hedefliyoruz diye belirtmişti. Buna bağlı yapacakları zam 8'den 8,5 ya da 9 a çıkarmak olur. Diğer yönden tüm eserler ülkemizde bulunmayabilir. Ona dair bir durum varsa bilemiyorum tabii.





Bu mesajda bahsedilenler: @vs-fb
D
3 yıl
Yarbay

Böyle bir satın alım yapacakları belliydi zaten. Prime Video'yu 5 yıldır yurtdışı kütüphanelerinden seyreden biri olarak bu aralar MGM yapımları dikkatimi çekiyordu. Prime Video kütüphanesinde her şey var. Dünyaları seyrettim resmen. Birkaç istisna hariç hiç torrent açmıyorum bile. Bu satın alımla hedefleri US kütüphanesini uçurmak anlaşılan. Çünkü HBO içeriklerini çekince orası vasat kalmıştı. Eskiden HBO Max yokken US'de çoğu HBO yapımı Prime'a bedavaydı.

Haberde bahsedilen Fargo, Vikings, The Handmaid’s Tale ve daha birçok yapım bazı ülkelerin kütüphanelerinde yıllardır var. Hem de bütün sezonları. Fargo'nun 4. sezonu'nu bittiği anda eklemişlerdi. Bahsettiğim gibi bu satın alım daha çok US içerisinde rekabeti canlı tutabilmek için yapılmış görünüyor. Çünkü orada yapımların haklarını satın almaktansa komple bir hamle yapıp işi kökten çözmek istemişler. Amazon geldiği zaman orada rekabeti bitirir. Aynı zamanda müşteriyi de memnun eder. Bunu yapabilmek inanılmaz bir başarı.

HBO'dan bahsetmiştim. Prime Video içerisinde yapımlarını kiramaya döndürdüler ama bu filmlerini kapsamıyor tabi. Bazı ülkelerde filmleri prime'a ücretsiz ekliyorlar. Nasıl bir güçleri varsa artık sinemalardan yeni çıkmış veya HBO Max'e daha birkaç ay önce eklenmiş filmleri parayı basıp alıyorlar. Görüntü kalitesi çoğu filmde 4K değil, tek olumsuz yanı bu ama benim monitör 32'' olduğu halde sırıtmıyor. Çünkü Prime Video'daki yapımların Netflix'in aksine bitrate'i yüksek. TV 65'' HD 1080p tatmin etmiyor tabi, onda 4K HDR içerikleri tercih ediyorum. Az da olsa öyle içerikler mevcut. Her içerik 4K olsun isteyen varsa streaming platformları yetersiz kalıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >
< Resime gitmek için tıklayın >


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
3 yıl
Yarbay

Bedavaya almışlar.Amazonda bizdeki mezarcı tayfa gibi : )



G
3 yıl
Yarbay

netflix aws kullanıyor amaçları rekabeti bitirmek değil, us ve eu için boş kalan kütüphaneyi doldurmak istemişler, Türkiye'ye yine hint filmleri verirler, hbo içerikleri büyük ihtimal blutv'ye gelecek, bizim işler karışık bir dizinin telif hakkı bir kişide olunca yeri geliyor 3 ayrı platforma para vermek zorunda kalıyorsun.




Bu mesajda bahsedilenler: @Der Meister.
E
3 yıl
Onbaşı

MGM amazon için çok büyük bir artı ..



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.