Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
891
Cevap
107522
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Cevap: ALMAN MI, JAPON OTOMOBİL Mİ TERCİH EDİLMELİ? (45. sayfa)
O
8 yıl
Yüzbaşı

Japon arabaları berbat iğrenç



H
8 yıl
Teğmen

Almanlar bu işi fazlasıyla daha iyi yapıyorlar.



U
7 yıl
Yüzbaşı

Arkadaşlar herkes bir şeyler yazmış bir kaç kelamda ben edeyim. Almanlar cidden güzel makineler üretiyorlar. Yaptıkları makineler hatasız ve performanslı çalışıyor. Ancak Almanlar mutlaka kendilerine sizi gebe bırakıyorlar. Baba mesleği olan triko dokumacılık yaptım.

Triko dokumada Alman ve Japon malı makineler kullanılıyor. Alman makineleri hatasız ve ipten fire vermeden çalışır. Ancak bazı parçaları kronik olarak bozulur ve sürekli değiştirmek zorunda kalırsınız. Her modelin kendine özgü kronik olarak bozulan parçası mutlaka vardır. Bu parçalar da oldukça pahalıdır. Ancak makineler genel olarak sıkıntı çıkarmadığından ve kaliteli olduğundan insanlar bu makineleri kullanmaya devam eder.

Japon makineleri ise çok hızlı çalışır ve kalitelidir. Ancak fire verme oranı biraz daha fazladır. Alman makineleri kadar da yetenekli değildir. Ancak onlar kadar sağlamdır. Ayrıca da masraf çıkarmaz. Bu makinelerde yapılacak işe göre tercih sebebidir.

Araba olayı da aynı şekilde örnek VW nin DSG problemi (DSG polo arabam var) artık kronik bir sorun her kullanıcı kabul etmiş ve bozulduğundan bunu rutin olarak görüyor. Almanlar sanayide bunu sürekli yapıyor. Her ürettikleri makine de sizi kendilerine bir şekilde gebe bırakıyorlar.

Japon ve Kore arabaları alman arabaları kadar olmasa da iyi arabalar üretiyorlar. Ama bir alman arabası kadar konforlu yada özellikli olmayabiliyor. Ancak Almanlar gibi kendilerine gebe bırakmıyorlar. Kronik arızları pek olmuyor.



T
7 yıl
Yüzbaşı

Japonlar da zamanında doğayı korumasalardıda Supra devam etseydi



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
7 yıl
Yüzbaşı

SAĞLAMLIK VE TASARIM ALMAN ARIZA ÇIKARTMASIN DİYORSAN JAPON BENCE



O
7 yıl
Teğmen

almanada bindim simdi japonada biniyorum nedense japonda daha keyif aliyorum

karmasik alaman motorlarindan ve sistemlerinden strese girmektense japonlarin atmosferik vede geri kalmis sanzimanlarini daha cok sevdim cunku uzun yolda bozulmuyolar ama alman bi sustunmu daha calistiramassin kisacasi almanlarin kibar ve pahali araclarindan japonlarin essegini tercih ederim ettimde ;)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

E
7 yıl
Yüzbaşı

Alman ticaret hilesi yapar. Japon dürüsttür.
Nasıl mı?

Alman kaliteli mekanik aksam yapar.Bunu konforla süsler.. Konfor burda tuzaktır.. Mekanik aksamında can alıcı bir ve ya bir kaç parçaya saatli bomba koyar. Zamanı geldiğinde patlar ve canını yakar.İşte Alman hilesini böyle ortaya çıkarır.Mutlaka paranı alır..

Japon işin içine asla hile sokmaz. Sade ve işlevsel araba yapar. Önceliği mekaniğe verir, konfor japon için arabanın olmazsa olmazı değildir. Bu yüzden ikinci planda tutar ve mekaniğe yoğunlaşır. Bu sebeple ne motorunda olsun ne şanzımanın da olsun kolay kolay arıza çıkartmaz.

Bu nedenle ben japon diyorum. Benim için sorunsuz bir mekanik aksam büyülü bir konfordan daha önemlidir..Sonuçta parayı yolda bulmuyorum..



Y
7 yıl
Yarbay

Türkiye gibi çoluk çocuğun direksiyon başına geçirilip arac kullandirildigi, ehliyetin rahat rahat herkese verildiği bir sistemde sağlam araç çok önemli, yoksa bir it uğursuz yüzünden canından olabilirsiniz. Bu yüzden mümkünse Alman olmalı.
Böyle bir ortam sözkonusu olmasa japon biraz daha ağır basardı.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yksln -- 20 Ağustos 2017; 19:57:48 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
7 yıl
Yarbay

200 bin üzeri alaman, 150 ve altı capon



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

Japonda daha iyisi var da.

O kadar burunları büyük ki.

Soldan direksiyonlusunu yapmıyorlar.



R
7 yıl
Yarbay

Fransız ve Alman.



İ
7 yıl
Yüzbaşı

İlla Alman ya da Japon olması şart mı? 😉

Bence İsveç. Sağlam ve kaliteli.

Saygılar...



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.