Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
606
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Alım - Satım Sözleşmesi
E
4 yıl
Onbaşı
Konu Sahibi

İyi forumlar arkadaşlar, mühendis olduğumdan bu konulardan anlamıyorum ve yardımınıza başvuruyorum.
20 temmuzda bi ev almak için emlakçı aracılığıyla alım satım sözleşmesi imzaladım, imzaladığım taraflar ben emlakçı ve alacağım evin müteahhitiydi.
Sonrasında evin aslında çok ortaklı olduğunu 7 ortağın müteahhite vekalet vereceğini ve sonrasında satış işleminin gerçekleşeceğini emlakçı bana iletti.
o zamana kadar hiçbir bi pürüz yoktu. şifahi olarak konuşmamızda 0.64 kredi oranının cazipliğinden dolayı ev aldığımı falan emlakçı ile konuştuk.
emlakçı ilk planda 4 ağustos gibi vekaletin hallolacağını sonrasında Türkiye'ye gönderim işlemleri vs ile birlikte 11 ağustos gibi satış işlemini tamamlayacağımızı söyledi.
arada çok detay var ama konu amacından sapmasın diye nokta atışı olayları yazıyorum. vekalet verecek kişi 19 ağustosa randevu bulunca ilk golü yedim ve süreç uzadı,
sonrasında vekalet alınacak başkonsoloslukta kovid19 vakası çıktı ve konsolosluk 15 gün kapalı kaldı, vekalet verecek kişiler başka konsolosluğa da gitmediler.
ben 0.64 kredi oranını kaçırdım. o ana kadar emlakçı ile muhabbetimiz gayet iyi ve olumluydu, bu işin olumsuz olması durumunda vermiş olduğum 5.000 kaporayı alabileceğimi söylüyordu.
işler iptal olunca 15 gün sonrasında emlakçıyı arayıp kaporamı istedim.
emlakçıda senden haber çıkmadı, ben kaporanı veremem evi alman lazım, almazsan da sözleşmede yazan hükümleri devreye sokmaktan başka çarem yok dedi.
bu arada hala vekalet konsolosluktan gelmiş değil. Sözde 19 eylülde gelecekmiş.
Sözleşmede yazan hükümler.
4. madde bu anlaşmanın imzasından sonra, alıcı taşınmazı almaktan vazgeçtiği takdirde Borçlar kanunun 177/2. maddesine göre verdiği kaporayı iade alamayacaktır.
6. madde Sözleşmenin imzasından sonra; satıştan vazgeçilmesi halince vazgeçen taraf, yukarıda 4. maddesi yükümlülüklere
ilaveten xxx'e satış bedelinin %6'sı oranından cezai şart ödemesini aniden ve defaten yapmayı, kabul,beyan ve taahhüt eder. (Yaklaşık 5bin+18bin=23bin havadan para vereceğim)

Bu bilgiler kapsamında bu emlakçı bende bu parayı tahsil edebilir mi?
çünkü sözleşme imzalandığı vakit satıcı olarak imzalayan aslında satıcı değil, daha sonrasında vekalet verileceği düşünülen müteahhit firma?
yoksa emlakçı gözümü korkutup ya evi aldırmaya ya da kaporaya konmaya mı çalışıyor.
Yani alım satım sözleşmesinde satıcı olarak imzalayan kişi ye imzaladığı tarihten sonra da vekalet gelse yine de vekil mi olmuş oluyor?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ea6 -- 16 Eylül 2020; 9:1:31 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.