Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 2 misafir
1108
Cevap
568759
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: alerji ve geniz akıntısı (56. sayfa)
P
geçen yıl
Yarbay

Özel labaratuvarda paramla Total IgE yani kandan genel alerji testi oldum ve 30 çıktı. 100'ün üstü ilave test gerektiriyor deniyor. Doktorla görüştüm, 100 değil 60-70 bile çıksaydı ilave alerji (detaylı madde testi) testi yapılması elzemdi ama şu an gerek yok dedi. 37 yıl hiç birşeye alerjimde yoktu ayrıca. Ama öte yandan aylardır farenjit sorunundan da kurtulamadım ilk kez. Çok teşekkürler.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 25 Kasım 2022; 1:2:28 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @monacomen
E
geçen yıl
Yarbay

Genel olarak önerileriniz nelerdir? Örneğin nem konusunda bile farklı siteler farklı oranlarda olmalı diyor. Tıkanık yatmak çile bir durum..




Bu mesajda bahsedilenler: @monacomen
P
9 ay
Yarbay

Özellikle son 2 yılda, pandemi çıkışında bu geniz akıntısı ve alerjik rinit rahatsızlığına yakalanıp etkilerini ve sıkıntısını daha çok boğaz bölgesinde yanma/sızı şeklinde yaşayan var mı?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 29 Temmuz 2023; 12:41:23 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
M
9 ay
Yarbay

Başlık karşıma çıkınca hapşurdum :)



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

K
9 ay
Yarbay

ben varım hocam. özellikle covid döneminden sonra çok şiddetli boğaz ağrısı, burun akıntısı ve neredeyse 3 hafta süren bir hastalık dönemi yaşamaya başladım. geçen sene 1 defa böyle bişi oldu bu sene de şimdiye kadar 2 defa böyle hastalık süreci atlattım. komplo teorisi kurmak gibi olmasın ama covid aşısından sonra bu alerji belasıyla daha çok rahatsızlık çeker oldm




Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
J
3 ay
Yüzbaşı

Arkadaşlar, bizim çocukta da fındık alerjisi var, doktor anaflaksi dedi ama ben şüpheliyim, bir fikir verebilecek var mı, ya da konyada iyi bir alerji doktoru ya da hastanesi, hepinize allah şifalar versin. Deri testi 6*5 çıktı, ige antikoru 28.5 çıktı. Bu yüksek bir değer midir?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
3 ay
Binbaşı

Yaklaşık 20 yıl önce başlayan polen alerjim var. Nisan ayı ortalarında başlayıp, Haziran ortalarında sona eriyor. Polen haritalarından gördüğüm kadarıyla Ege bölgesinde bu aylar arasında zeytin poleni başlangıç ve bitişine cuk oturuyor.

Ege bölgesinde baskın polen zeytin ağacı.

Geçirdiğim bir kaza sonucu bulduğum çözüm bu aylar süresince mümkün olduğunca dışarıya çıkmamak.

Çıkmak gerekiyorsa çift maske ile dışarıda dolaşmak. Tek maske fazla etkili olmuyor. Çift maske %80 gibi bir koruma sağlıyor.

Alerjiniz olan polenleri bir süre solumak resmen vücudu zehirleyen bir şey.
1 saat solumak 2 günümü zehir ediyor.

Birde ya araçlardaki polen filtreleri hikaye bir işe yaramıyor yada arabanın sağından solundan polenli hava basıncında etkisiyle illaki giriyor.
Yani arabada bile maske takılması gerekiyor.

Ev yada iş yerinde pencereleri açmamak kaydı ile maske takmaya gerek yok.

Pandemi ile beraber maske kullananlara veremli-kanserli muamelesi azaldığı için artık çok dikkat çekmiyor.

20 yıllık polen alerjisi geçmişi olup, son 2-3 senedir bu yöntem ile rahat etmiş biri olarak paylaşmak istedim.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcebeci1 -- 15 Ocak 2024; 2:36:40 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 ay
Yüzbaşı

Ben de İzmirdeyim. Bende de zeytin polenine aşırı bir alerji var. Ama benim alerji Şubat sonu mart başı gibi başlıyor haziranda şak diye bitiyor. Bilmiyorum şubat sonu ne çıkıyor ama bu sene gerçekten havanın da kötü olmasından dolayı gidişat kötü. Benzer şekilde ben de dışarıda maske ile çözüm buldum. Çift maske olayını deneyeceğim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @tcebeci1
P
geçen ay
Yarbay

Pandemi öncesi dişciye giderdim başımı dikerdim akıntı vs gelmezdi. Ağzım açık uzun süre dururdum. Dişciye gidemiyorum şimdi. Pandemi öncesi böyle birşey yoktu bende. Şimdi geniz akıntısı var dişci yaslan geriye doğru başını dik dediği an 1-2 dk anca durabiliyorum ağzım açık. Geniz akıntısı boğazıma doğru geliyor midem bulanıyor ve sürekli yutkunma hissi yapıyor. En azından dişcide şöyle 30-40 dk ağzım açık durabilsem yetecek deniyorum birşeyler ama fayda yok.




Bu mesajda bahsedilenler: @programmer_onur
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.