Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
182
Cevap
9362
Tıklama
29
Öne Çıkarma
Alamanya hayalleriniz hakkinda anlatilmayan gercek: VERGI ve AfD gercegi
B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Ceyiz Yardimi: Bir baska nefret sebebim. Ben AB vatandasi oldugum icin alamadigim ama suriyeli veya diger multecilerin aldigi binlerce euro.

Olay Su :

Simdi siz almanya ya iltica ettiniz. b2 aldiniz integration kursunu tamamladiniz ve is buldunuz. Sonra Familien Kasseye gidiyorsunuz ve cocugunuzun karinizin kaydini yaptiriyorsunuz. Daha sonra ne oluyor biliyor musunuz ?

Alman devleti cocugunu ve karini getirmen icin sana 4000 euro ceyiz parasi veriyor! Bu para benim vergimden kesilen paralar! Bunu akp fanatigi bir tanidigimdan duymusum. Adam kirshegelt bile aliyor yani kilise yardimi. Sonra facebookumda surekli bunun almanya batiyor paylasimlarini okuyordum. en son gecen ay engelledim artik dayanadim. cunki meslek ogrenicem diye isi birakti. simdi kursa gidiyorum ayagina devletten 1200 euro aliyor, kira yardimi aliyor, cocuk yardimi 200 euro + 170 euro ... yani 2500 euroya yakin para aliyor ( bana alicam demisti ).

iste simdi anliyor musunuz niye nefret ediyorum ? Siz beni almanyayi kotuluyorum saniyorsunuz ideolojik batkiginiz icin lakin benim kotuledigim vergi sistemi ve senin vergi sisteminden gecinen asalaklar! Dusun adam Turkiye den esyalarini 2000 euroya getirtti. 4000 euro parasini aldi. havadan 2000 euro cebine kaldi. bu benim vergimle yapildi!

siz buna karsi gelmez misiniz? Bana yazik degil mi? 40 milyon calisan insana ayip degil mi? ben 20 sene egitim gordum. yazik degil mi emeklerime, ailemin emeklerine?


-----------------

Arkadaslar. Ben size Turkiye veya herhangi bir ulke kiyaslamasi yapmiyorum. Anlamiyacak ne var bu konuda ? Yaptigim su ...

Almanyaya muhendis gibi gelip, ooo simdi bmw 5 alicam son kasa ... bu hayalinizden uzak duracaksiniz! 3 4 yil calissaniz dahi bu sekilde araba alamayacak ama 4 yilini doldurmus suriyeli multeci altinda o hayalini kurdugun 5 bmw ile geziyor olacak!
Cunku alman devleti senden essek yuku ile vergi alirken, hayati boyunca calismayacak suriyeli multeci her ay devletten senin aylik kazandiginin fazlasini alacak! sen aylik max 3500 euro (burut 6000 euro ki en az 10 yillik deneyimin olmasi gerekiyor) aliyorken, 20 sene okumana calismana didinmene ragmen ! Ayni suriyeli 3 cocukla her ay seninle ayni parayi alcak

Yani muhendis maasi < Surliyeli veya Afrikali multeci maasi...

o kafanda kurdugun bmw5 i alamayacaksin 5 senede! 5 sene boyunca kopek gibi calisacak ve her ay o suriyelinin karisi ile daha fazla beraber olmasi, daha fazla cocuk yapmasi icin calisacaksin! o suriyelinin bmw 5ile gezmesi icin kopek gibi calisacaksin almanya da!




-------------------------------
Selamlar

Bu yaziyi yazmaya karar vergim. Almanya super ulke, super guc hee yooo heee veya Turkiye boyuh soper goc, gopruleri giganiyala vs konusu da degil. iki yildan fazla zamandir Almanya`dayim ve su ulkede beni en cok rahatsiz eden sey vergi oldu. Simdi size vergi gercegini anlaticam bu ulkede olan. Bu yazimin sonunda ise
- Neden Almanlar fakirlesiyor, copten topluyor
- Neden Akpli almancilar o kadar zor ise Turkiyeye donmuyorlar
- Neden taksici almanya da 800 euro kazaniyor ve ayni isi yapmakta diretiyor
- Neden fransada vatandaslik alan afrikali ertesi gun Almanya`ya goc ediyor
- Neden bu AfD (uc sag parti ) bu kadar gucleniyor
ve
- Neden ben de AfD ye oy aticam
gibi sorunlarin cevabini bulacaksiniz.

Oncelikle yapmaniz gereken sizden istedigim genc veya yetiskin arkadaslarin hayalini kurduklari almanya hakkinda kafalarindaki yillik kazanclari kurmalari. Fikir edinmeniz icin google uzerinde " average annual -buraya mesleginizin ingilizcesini yazin- salary in germany" seklinde aratip payscale sitesinden linklere tiklayabilirsiniz. Ben programmer sectim.

Sonra start veya mid range olarak gordugunuz yillik burut maasinizi, asagidaki siteye girerek hesaplatabilirsiniz,ancak dikkat etmeniz gereken STEUER sinifiniz (Vergi sinifiniz).

Steuer 1. Class = Bekar kisilerden kesilen vergi miktari dir. Toplam kesinti orani ortalama %33
Steuer 2. Class = Evlenmis lakin bosanmis ve cocuga bakan kisilerden kesilen vergi. %30
Steuer 3. Class = Evli lakin esi calismayan veya calisip diger esi Steuer 5 olan sinif. %26
Steuer 4. Class = Evli kisilerin ikisinden biri 3 ve 5 secmedi ise Evli iki kiside Steuer 4.class olur otomatik olarak. %32
Steuer 5. Class = Evli lakin diger birey 3. Class tir bu yuzden kendisi 5. olamak zorundadir. %38
Steuer 6. Class = Evli veya Bekar fark etmez. Iki isi olan kisilerden kesilen vergi dir. %42

Sonraki adim olarak Steuer ile Yillik bazda kazancinizin burut olarak yapilacak kesintisi. Asagidaki linkten hesaplatabilirsiniz.https://www.brutto-netto-rechner.info

Alttaki resimlerde ise yukarida actiginiz sayfada bilgileri nasil gireceginizi gosterdim.

< Resime gitmek için tıklayın >https://store.donanimhaber.com/cc/0d/b2/cc0db2a00cce7148eec69e3d0fc54f89.jpghttps://i.hizliresim.com/dvpnJ7.jpg


Buraya kadar siz hesaplayabilirsiniz. Lakin ben kendi gelirimi hesaplattim. Benim gelirim artik Almanya da orta gelir. Eski mark doneminde bu parayi anca ameler aliyormus. Almanya da hayat standartlari cok dustu.

Mesela ben 35000 euro aldigim seneleik maasimla cebime giren net para 2150 ayda. bu bana 2900 euro burut maastan kalan para. Lakin burada dikkat edilmesi gereken benim STEUER CLAASim STEUER3. Steuer 4 veya Steuer 1 ile hesaplarsaniz bu meblanin 1900 euroya dustugunu gorursunuz.

Yani ben Evli olarak 2900 euro ayligimdan 800 euroluk kimini devlete vergi adi altinda oduyorum. Eger Steuer 1 olsa idim 2900 euro da devletin benden alacagi kesinti 1000 euro olacakti. Yani bekar olsa idim calisitigimin 3 te 1 ini devlete veriyordum.

Peki simdi soracaksiniz. Yahu kardesim bu kadar parayi almanya (40.000 milyon calisan var, her birinden 800 euro vergi kesse alman devleti ortalama 32 milyar euro aylik para kazaniyor. senelik almanyanin vergi geliri ise 384.000.000.000 -milyar- euro ) nereye harciyor. Bu kadar zengin bir ulkede Alman yaslilar neden copten sise veya metal topluyor diye soracaksiniz. Once emekli maasi ile basliyayim:


Almanya da 40 sene boyunca yillik 40.000 euro buruk kazanirsaniz, 65 yasinda Alman devletinin sana odeyecegi para 1250 euro ortalama emekli maasi. Peki bu ulke Mercedes, BMW, AUDI, VolksWagen, Bosch, Daimler, Henkel, Bayern gibi devlerine ragmen hala yaslisina neden vergi veremiyor ? neden emekli almanlar copten topluyorlar?

ilk nedeni. Alman devleti calisirsan senin iligine kadar somurur. Burada emekli yasinin 65 yapilmasinin amaci , calisan koleyi calismaya zorlamak, az maas verek ise kolenin 65 yasindan sonra da calismasini saglamak. emeklilik maasi yetmeyecegi icin bir is yapmasi gerekecek. Markette kasier, Store depoda yazici vs isleri.

Peki kardesim Almanya bu parayi ne yapiyor ? diye soruyorsunuz. Once Almanya da JOB CENTER kurumundna bahsedeyim

Job Center kurumu Almanya`nin is bulma kurumu gibi gozukse de aslinda gocebe doyurma kurumu dur. Kole olarak gordugu ve vergisi ile somurdugu alman halkinin vergilerini bu JOB center kurumu tuketiyor. Peki nasil ?

Iki 3 turlu is tanimi var Almanya da.
1 - Voll zeit yani full time yani tam zamanli
2 - Teil zeit yani part time ( genelde almanya da taksiciler yapar )
3 - mini job yani en kucuk calisma araligi.

Full Time calisan isen iste yukarida bahsettigim gibi Alman devleti seni somurur. Kanini emer vergi ile

Teil Zeit yani part time ise hatalik 25 saatlik is dir. Burada 4 kisilik bir Turk ailesi dusunun. Evin beyi calisiyor sadece. 2 cocuk ve 1 hanimi var. Bu dayi kagit ustunde 800 euroya calisiyor, lakin gercekte shwarz job yani kara is yaptigi icin 1200 euro aliyor. Dedigim gibi kagit ustunde 800 euro aldigi icin bu Turk taksici , JOB CENTER a gidip kayit tutturuyor. Diyor ki benim maasim 800 euro. iki cocugum var ve bir karim var. Gecinemiyorum! Acim ben Ac diyor. Job Center da bu sebepten wohunungelt ve kinder gelt yardimlari yaparak ayrica esine 450 euro bagliyor. Yani taksici abinin aldigi yardimlar:

Kindergelt = Her cocuk basina 200 euro ve ayrica 170 euro yardim
Wohnungelt = Kira yardimi. Ailenin buyuklugune gore 600 euroya kadar yardim sagliyor
Job Center = Hanim cocuklara baktigindan calisamiyor ve ek olarak 430 euro yardim yapiliyor ebevyn yardimi.

Taksici abinin toplamda aldigi para = 1200 + (370*2 cocuk parasi yardimi ile birlikte ) + 500 euro kira yardimi + 430 euro ebeveyn yardimi ile TOPLAM NET 2850 EURO DEVLETTEN ALIYOR (ben kopek gibi calisarak ayda 2150 euro alirken bu dayi gunde 4 saat calisarak net 2850 euro aliyor ).

Mini Job : Aslinda buna verdikleri bir isim var ama ben hatirlamiyorum. Lakin AWO var Almanya da. Yabancilara yardim eden devlet kurumu. Orada calisan bir abla yasak olmasina ragmen bana anlatmisti. Mini jobda olay su. Ayda 40 saat yani haftada 10 saat calisiyorsun. Gunde 2 saat calisiyorsun diyelim. Maasin asla 460 euronun ustune olmamali aylik olarak. Sonra sen evlisin ve tekrardan iki cocugun ve esin var. Gidiyorsun JOB Center a. Diyorsun ki benim aylik maasim 420 euro. Bende 2 cocuk var bende kari var ben gecinemiyor. ac ben ac diyorsun. Job center sana hemen bir kagit cikariyor ve yine alacagin yardimlar yukaridaki ile ayni. Tek farki sana da 420 euro ek odeme yapiyor.

Yani gunde 2 saat calisarak alacagin yardimlar= 420 euro maasin + 420 euro sana yardim + 420 euro esine yardim + (370*2 cocuk parasi yardimi ile birlikte ) + 500 euro kira yardimi = 2500 EURO NET MAAS Devletten aliyor. Ben kopek gibi calisarak 2150 euro alirken, gunde iki saat calisan 2500 euro net aliyor.

Peki Mini job ile Teil zeit yapanin arasindaki fark ne derseniz. Iki fark var
1 Mini job yapanlari JOB CENTER her ay kontrole cagirir is icin , 2. fark ise mini job yapan 400 euro teil zeit yapan ise 600 euro emekli maasi alacak 40 yil sonunda.

Birde Refugee iseniz yani Multeci. Suriyeli veya afrikada ic savastan veya oldurulmekten kacti iseniz ... Aile yardimi 900 euro, kira yardimi 500 , her cocuk basina 300 euro + 170 euro ile toplam cocuk basina 470 euro yardim. Yani bir Suriyeli calismadan 2500 euro aliyor Alman devletinden.

Bakin 4 Cocuklu aileden
Full time calisan 2100 euro
Part Time ( Teil zeit ) calisan 2850 euro
Mini Job yapan yani gunde 2 saat calisan 2500 euro
Refugee ise calismadan 2500 euro net maas
40 yillik calisan emekli ise 1250 euro aliyor.

Burada Turkler genelde Mini Job veya Teil zeit job yaparlar. Kazanci az gosterip aslinda senelik 40.000 50.000 euro gibi net paralar kazanirlar. Job Center bu yardimlara Hartz 4 adini vermistir.


Iste bu sekilde vergi rekortmeni, sanayi ihracat rekortmeni almanya da Almanlar yoksulluk cekiyor, copten pfand sise topluyorlar. Sebebi 1950 den sonra Almanlara dayatilan SOL LIBERAL politika. Acik gorus adi altinda kendi halkina zulm eden bir Almanya var. Bu yuzden Almanlar artik iyice nefretle doluyorlar.

Bu yuzden AfD yuksek oy aliyor.

Bu yuzden ben 25 mayisda AB parlamento oylamasinad AfD ye oy aticam. Ustelik ertesi gun, Turkiyede muhafazakar parti, Ama burada sol liberal partiye oy atan arkadasimlarin yuzune bakma serefini de yasayacagim.
https://www.arti49.com/sosyal-yardim-almaya-porsche-ile-gitmis-1408297h.htm (bakiniz burada ornek bir haber).

Umarim konu kaldirilmaz. O kadar ugrastim.


ekleme: On yargilarinizi birakin okurken. Ben Turkiye super demedim. Ulkemin cografi yerinden mutevellit dogasi harika, topragi bereketli her kosesi ayri guzel. Ama politik ve toplumsal yapidan dolayi su anda refah durumu insanlarin cok kotu. farkindayim ... Anlatmak istedigim asagidaki resim.

< Resime gitmek için tıklayın >


bu resmi pazartesi cektim. Bu insanlar romanlar. Normalde o tur yerde mangal yakmak yasak ama onlarin mahallesine girdigimiz icin park ararken istemeden. Bu manzara ile karsilastik. Bu adamlar calismiyor etmiyor, devletten geciniyor. 5 cocuk yapiyor sadece cocuk parasi 1800 euro cocuk parasi aliyorlar. Kira parasi ceplerine giriyor bedavadan. Ben 2 senedir calisiyorum daha ben boyle cikip dolasamadim. tamam parami biriktirdim. su anda kartimda 6000 euroyu gecik para var sukur. Ama bu adamlar kadar rahat degilim. Ben cocuguma 18 yasina kadar 50.000 euro biriktiremezsem egitimi icin, o zaman ne basarmis sayilirim ?

Almanya bu insanlara bedavaya bakiyor. Bunu Merkel hanim cebinden odemiyor. Benim vergimden, calisan alin teri ile kazanan almanin, turkun, japonun emeginden aldigi katir yuku vergi ile oduyor. o yuzden soyledim. Aldigin yani kazandiginin %33 unu vergi diye verince, uzuleceksin kardesim. Ben de 2900 3000 euro alicam aylik hobaaa diye seviniyordum. yarida kaldi hepsi. Suriyeliler bedavaya geciniyor diye isyan eden arkadaslarin "begenmiyorsan geri don" yazmalari da ilginc... calismadigin halde suriyelilerden rahatsizsin. Ben burada calisiyorum ben ne yapayim? 1 senede odedigim vergi 12.000 euro nerdeyse. TL ye vur 80.000 lira para.

Ekleme 2 :

Bakin arkadaslar. Ben almanya olmus bitmis demedim. Demek istedigim 2 universitem var. C1 almanca olmadan is bulamiyorum kendi meslegimde. Lakin ingilizcemden dolayi ofis pc basi isim var. Aylik 2900 euro civari burut maasim, nete vurunca 2100 net yapiyor. ara ara bonus vs 2300 oluyor net olarak.

Ben Bilgisayar muhendisiyim. Business information system management uzerine master yaptim. PMbok ve PRINCE2 uzerine universitede master egitimi aldim. UML ile Gereksinim muhendisligi uzerine egitimler aldim. Lakin bunlari kullanamiyorum. Kullansam bile tas catlasa alicagim maas 70.000 euro burut. Neti ile ayda 3800 yapar. Bakin ben universite lisans ve master egitimleri aldim. o kadar sene calistim edindim uykusuz kaldim.

simdi c1 almak icin kasicam o kadar zahmete giricem ve alacagim en iyi maas 3800 euro net. Bunu refugee yani multeci iki cocuklu bir aile devletten zaten 2800 euro net aliyor. Peki ben bunca sene bu ulkede veya baska bir bati ulkesinde inek gibi sagilmak icin mi gecemi gunduzume kattim. 1000 euro fark icin mi ? Sosyal devlet Almanya evet. refugee lere afrikalilara araplara ve kacakcilara sosyal.

Turkiye %35 vergi. Abi Turkiye de calismadan 3800 lira maas alan var mi?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 25 Nisan 2019; 11:14:19 >

Tamam kardesim okudum almanya cok kötü. Oraya gelip sizin ekmeginize ortak olmayiz. Rahatiniz bozulmasin. Nasil almismiyim mesajini ?
Yoruma Git
Adorer - 5 yıl +148
“Neden Akpli almancilar o kadar zor ise Turkiyeye donmuyorlar”

Ben bu soruya cevap bulamadım
Yoruma Git
Guest-2BA6261ED - 5 yıl +105
Hollanda'da yaşıyorum.
Hollanda'da her konuda Almanya dan kopya çeker.
Demem o ki ben burda ya arkadaş ironi vs yaptı bilmem de yaşlılar emekliler çöpten falan demiş de bu...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Kasatka - 5 yıl +14
M
5 yıl
Yarbay

Yani özet geçersek Almanya mültecilere kendi halkından daha çok değer veriyor ve az çalışan insan daha çok kazanıyor . Doğru anlamış miyim ?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Yani özet geçersek Almanya mültecilere kendi halkından daha çok değer veriyor ve az çalışan insan daha çok kazanıyor . Doğru anlamış miyim ?
Evet

Gelip burada calisirim cok kazanirim diye dusunen arkadaslar yuksek vergilere hazirlikli olsun.


Bu mesaja 3 cevap geldi.
M
5 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

Evet

Gelip burada calisirim cok kazanirim diye dusunen arkadaslar yuksek vergilere hazirlikli olsun.

Alıntıları Göster
Her şey göründüğü gibi toz pembe değil diyorsunuz. Peki almanyada yaşayan biri olarak daha iyi bilirsiniz Almanya'da yaşam standartları nasıl , mesela herkesin evi , arabası var mı , Türklere karşı bir nefret var mı , genellikle yurt dışından gelenler kolaylıkla iş bulabilir mi , işsizlik sorunu var mı ... Bunları cevaplarsanız sevinirim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
H
5 yıl
Teğmen

quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

Evet

Gelip burada calisirim cok kazanirim diye dusunen arkadaslar yuksek vergilere hazirlikli olsun.

Alıntıları Göster
kardeşim alamanya çok kötü bizi kıskanıyor zaten. sende ülkene dön, türkiyeyi kıskanan ülkede neden yaşıyorsun. bak 3. havaalanımız var


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
5 yıl
Yarbay

Tamam kardesim okudum almanya cok kötü. Oraya gelip sizin ekmeginize ortak olmayiz. Rahatiniz bozulmasin. Nasil almismiyim mesajini ?



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Her şey göründüğü gibi toz pembe değil diyorsunuz. Peki almanyada yaşayan biri olarak daha iyi bilirsiniz Almanya'da yaşam standartları nasıl , mesela herkesin evi , arabası var mı , Türklere karşı bir nefret var mı , genellikle yurt dışından gelenler kolaylıkla iş bulabilir mi , işsizlik sorunu var mı ... Bunları cevaplarsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
Almanya eskisi degil. Lakin her halukarda Turkiye den daha yasanabilir su an. Euro guclu... Yoksa ciddi anlamda bu kadar kimse bayilmiyor. Ingiltere copluge dondu. Tek oda kiraya cikabiliyorsun ancak.

Ucak korkum olmasa, Allah yukarida Amerikaya giderdim. Buraya birde hindistan, pakistan ve cin den bir ton amele geetiriyorlar. Maaslar dusuyor o sebepten. Bilgisayar muhendisi icin o 60.000 70.000 eurolar hayal gibi artik. Adam sana 35.000 euro veririm isine gelirse diyor. cunki yerine illa bir hindu, paki gelecek.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bluedevil866 -- 23 Nisan 2019; 21:24:28 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Adorer

Tamam kardesim okudum almanya cok kötü. Oraya gelip sizin ekmeginize ortak olmayiz. Rahatiniz bozulmasin. Nasil almismiyim mesajini ?
Ben sana yukarida yazdim. Yasin 17 sanirim. Bir daha oku. Calisan biri olarak bu ulke beni somuruyor ( yasanabilirligi Turkiye den cok daha iyi lafim yok ). Gel gelelim bedava yasiycam, yuzsuz olucam dersen devlet sana bakiyor ... Burada secim senin kisiligin.



B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: haqueim

kardeşim alamanya çok kötü bizi kıskanıyor zaten. sende ülkene dön, türkiyeyi kıskanan ülkede neden yaşıyorsun. bak 3. havaalanımız var

Alıntıları Göster
Anlasmali doktor 65.000 euro ile basliyor ( Almanya da bitirdin Tip universitesini farz ediyorum ). Bekarsin.

simdi sana verdigim sayfada 65.000 euronun yillik gelir vergi oranini hesapla. sonra cevabini bekliyorum.



P
5 yıl
Yarbay

iktidar düşmanları bu ülkedeki eski sefaleti bilmezler ve hep y.dışına özenirler.
20 den fazla ülke gezdim ve 7 ay sürekli italya da yaşadım.
tuvalete gitmek dışında bir şey üretmeyen ülkem gençliği sanıyor ki y.dışında hayat çok güzel, inanılmaz koşullar onları bekliyor.
hiç anlatmaya gerek yok. gidin yaşayın da gerçeklerle tanışın.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Binbaşı

“Neden Akpli almancilar o kadar zor ise Turkiyeye donmuyorlar”

Ben bu soruya cevap bulamadım


Bu mesaja 3 cevap geldi.
G
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: bluedevil866

Almanya eskisi degil. Lakin her halukarda Turkiye den daha yasanabilir su an. Euro guclu... Yoksa ciddi anlamda bu kadar kimse bayilmiyor. Ingiltere copluge dondu. Tek oda kiraya cikabiliyorsun ancak.

Ucak korkum olmasa, Allah yukarida Amerikaya giderdim. Buraya birde hindistan, pakistan ve cin den bir ton amele geetiriyorlar. Maaslar dusuyor o sebepten. Bilgisayar muhendisi icin o 60.000 70.000 eurolar hayal gibi artik. Adam sana 35.000 euro veririm isine gelirse diyor. cunki yerine illa bir hindu, paki gelecek.

Alıntıları Göster
ABD'de mühendis olarak çalışmak için ABET akreditasyonlu üniversiteden mezun olmak gerekli. Eğer varsa kesinlikle öneririm. Avrupa'dan çok daha iyidir.

Bu arada konu güzel. Avrupa elbet yaşamak için kötü değil ama cennet de değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
5 yıl
Yarbay

Orada emekli olup buraya dönmek isteyenler vardır. Orada emekliden 600 Euro bile alsalar Türkiye'de mis adamlara.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 23 Nisan 2019; 22:0:55 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Leopolddedalus
G
5 yıl
Binbaşı

Ha demek ki alamanya isveçe norveçe abd ye kıyasla geri kalırken türkiyedeki yaşam standartlarına göre hala mis cennet 600 euro bir ülkeye göre ortalama üstü alım gücü sağlıyorsa bahsi geçen ülkenin alım gücü çok düşüktür





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 23 Nisan 2019; 22:51:15 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Balance
R
5 yıl
Yarbay

600 Euro düşük bir gelir. Öğrenciler için uygundur belki.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Leopolddedalus
G
5 yıl
Binbaşı

Valla 600 euro türkiyede memur maaşı ve türkiyede memur olmak isteyen bir sürü insan var öğrenciler 150 euroyla geçiniyor sen kaç tane 4000 lira geliri olan öğrenci gördün bu memlekette





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 23 Nisan 2019; 22:27:31 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @The Balance
R
5 yıl
Yarbay

Tam kıyaslamak zor hocam ben de detayları hatırlamıyor/bilmiyorum ama orada öğrenci olarak yaşamak ucuz değil. Türkiye'ye kıyasla ucuz olabilir fakat tam kıyaslamasını yapamam. İnternete bakmak lazım. Ya da Erasmusta olan arkadaşa sorayım.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @Leopolddedalus
B
5 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

“Neden Akpli almancilar o kadar zor ise Turkiyeye donmuyorlar”

Ben bu soruya cevap bulamadım
Teil zeit veya mini job yapiyorlar. Arasindaki farklari ve ne olduklarini acikladim.



A
5 yıl
Binbaşı

bızım komsu almanyada calısıyor,soforlukle asgarı ucretı 20 bın tl alıyor
3 senede tr den ev aldı,babası 4 katlı vılla yaptırdu oda sofordu,yukarıdakı yazı cok gereksız
almanya daıma bızden 10 kat fazla maas verıyor


Bu mesaja 1 cevap geldi.