Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1074
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Akşamlarımız boşa geçiyor...var mı çıkış yolu?
L
7 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Arkadaşlar şunu farkettim, çoğumuz akşam eve yorgun argin kendimizi atıyoruz. Yemek çay vs derken saat geç oluyor. Kimimiz tv de dizi yarışma izliyor, kimi İnternette boş boş geziyor, kimi sabahlara kadar oyun oynuyor. Günler geçiyor aylar geçiyor, biz bakmışız ömür boşa geçmiş.

Yapılacak çok iş var, okunacak çok kitap, katılacak sosyal aktiviteler var. Spor yapabiliriz, yürüyüş bile olur. Ama hava soguk diyoruz bir bahane buluyoruz yapmiyoruz. Üretmiyoruz sadece tüketiyoruz. Bir bezginlik var bir moral bozukluğu. Çok şey istiyoruz fakat elde etmek için bir çaba sarfetmiyoruz.

Var mıdır bundan bir cikis yolu?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
7 yıl
Yüzbaşı

< Resime gitmek için tıklayın >



Hocam İşten Geldikten Sonra Direk Uykuya Dalıyoruz Zaten Oturmaya Bile Zaman Kalmıyor Ki Aktivite Yapabilelim.

Tek Çıkış Yolu İntihar.

Fakat Bunu da Kimse Önermiyor.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

J
7 yıl
Binbaşı

Zevk veren sanal şeyleri bırakmak.



Örneğin sabaha kadar internetteyse bi insan bunun sebebi gerçek hayatta salgılayamadığı dopamini sanal zevklerle salgılatmaktır.



Sonuçta dopamin salgılanması gereken bir hormon, sen bunu gerçek hayatta salgılamayınca beyin otomatik olarak kolay yollardan salgılamaya çalışıyor. Bu da internet, oyunlar, televizyon vs. oluyor.



Aslında akşam eve yorgun argın gelmiyoruz. Gün içinde bir işte çalışıyorsan kendini iyi ya da kötü hissedersin değişir. Gün içinde yeterince dopamin salgılamamış olabilirsin. Eve geldiğin zaman hemen sanal zevklere girip ihtiyacın olan hormonu alıyorsun. Halbuki akşam eve gidince yapacak bir ton işi olan adam, bir sürü kitap okuması gereken adam, akşam arkadaşlarıyla buluşacak, sosyal aktiviteye katılacak adam kendini sıkkın, bezgin hissetmez.



Bunu aşmanın yolu sanal zevkleri bırakmak. Bunları bırakmaya başladıkça beyin dopamini sanaldan salgılayamıyorum diyecek ve seni ister istemez gerçek hayatta zevk verecek bir şeylere yönlendirecek. Sanaldan %100 kurtulduğun zaman da her anının tadını ayrı yaşayacaksın. Bezginlik, sıkkınlık, yorgunluk kalmayacak.



Eyyorlamam bu kadar



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
M
7 yıl
Yarbay

Kitap oku, kaliteli filmler izle, yazi yaz, bir seyler karala, hobini icra et. Ben aksam eve gelince biraz bateri caliyorum. Hatta yeni elektronik davulum var simdi daha da heyecanliyim. Sonra saat gec olunca biraz kitap okuyorum ya da nostalji yapip warcraft 3 custom mapleri oynuyorum. Hala daha cok eglenceliler. Yuzyilin oyunudur warcraft 3 benim icin. Mekanigi falan essiz. Tower defense haritalarini oynuyorum. Ya da herhangi bir rpg mapi. Yatmadan da bi film patlatiyorum. Orta okulda imdb top 1000i bitirmistim. Lise yillarimdan beri bi gece cerezlik bir film izlerim dusuk puanli, diger gece ise avrupa, ortadogu, guney amerika sinemasi ya da festival filmi izliyorum odullu falan. Tabii genelde disari cikarim ama bi programim olmazsa bu sekilde. Bir de 2 yil uyusturucu kullandim ben 2 yilim cop ama sukurler olsun aileme simdi 84 gundur temizim, geri kazanmaya calisiyorum. Okuluma falan dondum ortalama kasacagim bu yil.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
7 yıl
Yarbay

köyden bir kızla evlenip akşamlarımı seks ederek geçirmeyi planlıyorum



G
7 yıl
Yüzbaşı

Bunun için de özellikle erken kalkıp spor yapmak çok önemli. Dopamin salgılamayı neredeyse zirveye çıkarıyor. Hem ruhen, hem de zihnen mutlu oluyorsun. Fitness yapacak olursanız, vücut geliştirmesi de bonus olur.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @deadmau5.
K
7 yıl
Yarbay

Kesınlikle bol bol kitap okumak.



U
7 yıl
Binbaşı

hoşuna giden neyse onu yap, oturmaksa otur gezmekse gez. imkanların neyse o nu yap.



1
7 yıl
Binbaşı

boşa geçen akşamların mı yoksa işde harcadığın tüm günün mü?



C
7 yıl
Yarbay

ben 50 yaşıma kadar ne olursa olsun devam edicem yaşamaya ecelimle ölürsem ne mutlu yok ölmezsem sıkıcam kurşunu kafama.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.