Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
68
Cevap
2734
Tıklama
17
Öne Çıkarma
AKP Genel B. Yrd. 'Kur Kontrol Altında' Dedi, Ekonomiyi Övdü: 'Her Evde 2-3 Telefon Var'
V
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, son günlerde rekor üstüne rekor kıran döviz kuru ile ilgili 'Kurun yüksekliğini görüyoruz ama inanın hepsi kontrol altında' dedi. 
Türk ekonomisinde işlerin yolunda oluğunu savunan Demiröz, 'Allah aşkına, Türkiye'de son 20 senede her eve bakın ya bir otomobil ya da 2 otomobilimiz var. Her evde 2- 3 telefon var. Türkiye'nin doğal gaz gitmeyen ilçesi kalmadı. Elektrik desen yine aynı, Yolları zaten saymıyorum' ifadelerini kullandı.

< Resime gitmek için tıklayın >
Manisa'daki İl Danışma Meclisi toplantısında konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Türkiye gündemine ilişkin de açıklamalarda bulundu.
Konuşmasında Türkiye'yi 60 yıldır Avrupa Birliği'ne almayan Avrupa ülkelerini eleştiren Demiröz, 'Ekonomimiz çok mu kötü beyler. Kıbrıs Rum Kesimi, Bulgaristan, Yunanistan, Romanya'dan, Letonya'dan, Estonya'dan da mı kötü. 14 ülkenin toplamından daha güçlü ekonomiye sahip bir ülkeyiz ama bizi almazlar. Niye almadıklarını hepimiz biliyoruz. Bizim kültürümüz ve milletimiz ayrı. Bunu hazmedemedikleri için almıyorlar. Almasınlar. Yunanistan'ı görüyorsunuz. Yalan yanlış bilançolarla Avrupa Birliği'ni dahi aldatmaya kalktı ama affettiler. IMF kanalıyla 150 milyar Euro bağış yaptılar. Yunanistan bilmelidir ki, bu aralar çok horozlanıyor. Cürmü kadar yer yakar. Ne Yunanistan ne de Fransa Avrupa Birliği'ne güvensin. Hiç kimseye güvenmesin, bize de horozlanmasın. Döner bakar arkasında kimseyi bulamaz' diye konuştu.

"Bir otomobil ya da iki otomobilimiz var"

'Bugün Avrupa'da duyuyorsunuz, yakıtın olmadığı, raflarda neler olduğunu. Kış geliyor. Birileri bize, 'Kara kış fonu kurun' diyor ama biz onu kurmayacağız. Bizim her şeyimiz hazır ama Avrupa kara kışa hazır değil. Onlar bize ültimatom vereceklerine önce kendi ekonomileri, kendi geleceklerini düşünsünler. Bizim enflasyondaki yükseklik eyvallah, kurun yüksekliğini görüyoruz ama inanın hepsi kontrol altında. Biraz sabırlı olacağız. Yılbaşına doğru her şey sistemine oturacak. Aylık ihracatımız 20 milyar doları aştı. Bu dövizler yarın ülkemize gelecek. Türkiye'ye gelen dövizle cari açığımızı da kapatacağız. O dövizlerin fazlalığı nedeniyle kur farkları da aşağıya doğru inecek. Gıdada hiçbir eksiğimiz yok. Pahalılık olabilir. Allah aşkına, Türkiye'de son 20 senede her eve bakın ya bir otomobil ya da iki otomobilimiz var. Her evde iki, üç telefon var. Türkiye'nin doğal gaz gitmeyen ilçesi kalmadı. Elektrik desen yine aynı, Yolları zaten saymıyorum.'

Kaynak:
https://onedio.com/haber/akp-genel-baskan-yardimcisi-kur-kontrol-altinda-dedi-ekonomiyi-ovdu-her-evde-iki-uc-telefon-var-1011712?ref=slider1





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vommel -- 24 Ekim 2021; 11:39:20 >

2001 krizinde de herkesin evinde buz dolabı,fırın,çamaşır makinesi,televizyon ve radyo vardı.Hatta ve hatta kablolu ev telefonları bile vardı.Ama o dönem ülkeyi idare edenler insanlara ...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Long Nightt - 2 yıl +60
Olm her evde 2-3 telefon var ne demek lan! Cep telefonu bu kişi sayısıyla birlikte artacak tabi. Çağın gerekliliği bu, lüks değil, ihtiyaç. Ya şu boomer zihniyeti yok olmadı gitti. Kafa...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Kartal Göz - 2 yıl +29
Ben desem aktroll oluruz, adam genel başkan yardımcısı. Böyle vaziyetin içine ...
Yoruma Git
ldr1907 - 2 yıl +29
K
2 yıl
Binbaşı

Ben ekonomistim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

A
2 yıl
Binbaşı

Evet yeni zenginlik göstergemiz belli oldu. Her evde 2-3 teliniz varsa zenginsiniz.

3 kişiye 1 tel mi yoksulluk belirtisi olarak görülüyor acaba kıstasları nedir söyleseler de millet öğrense. Bugün tel der yarın zeytinyağı alıyorsan zenginsin diyebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
2 yıl
Yarbay

Elektrik var demiş onu geçtim

Bu ne la.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @asi_mawi
A
2 yıl
Binbaşı

Böyle zihinlerle ülkenin kurtulacağına inananlar var halen.



B
2 yıl
Yüzbaşı

Afrikaya git gel hep onlarla karşılaştırıyorlar



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

Olm her evde 2-3 telefon var ne demek lan! Cep telefonu bu kişi sayısıyla birlikte artacak tabi. Çağın gerekliliği bu, lüks değil, ihtiyaç. Ya şu boomer zihniyeti yok olmadı gitti. Kafalar 60 sene öncesinde kalmış. Bu zihniyetten bir de çağı yakalamasını bekliyoruz.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Yarbay

kaldırımlarda park edecek yer yok,kafeler dolu,avmlerde kuyruk var,otoparklar dolu,tatil gelince otellerde yer yok, şehirdeki gece kulüplerine rezervazyon olmadan girilmiyor, benzinliklerde sıra var,marketlerden millet poşet poşet alıyor,herkeşin elinde aypon var,caddeler lüks arabalardan geçilmiyor,halkpazarlarında iğne atsan yere düşmez,ramazan gelince pide kuyrukları var,millet şans oyunları için sıraya giriyor,starbuckslarda bi kahveye 15 20 lira veriyoğlağ,blek frideylerde alışveriş yapıyorlar,evde yemek yapmayıp konserve alıyorlar, herkes poşeti parayla alıyor, krismislerde çam ağaçları yok satıyor,pazar günleri sinemalarda bilet kalmıyor,ikinci el arabalara talep patlaması oldu fiyatlar yükselmek zorunda kaldı, kargolarda yoğunluk var,ilan sitelerinde bir sürü iş var millet beğenmiyor, her evde elektrik var,herkesin interneti var, herkesin sosyal medya hesabı var,eskiden fırın yoktu buzdolabı yoktu,yol yabdı,köprü yabdı, avrupada 1 tane domatesi kaç yurolara alamazsınız,belçika'da elmayı daneĞleğyn alıyorlar, nusret'in restoranı hep kalabalık,spor salonlarında yer yok,sanayideki araba tamircilerinde sıra beklemekten yorulduk, her sömestrede tatile gidiyorlar ,yaz gelince hep düğün var,hastanelerin yenidoğan birimlerinde yoğunluk var,forumun araba bölümü çok aktif, bayramlarda çikolata ve şeker yok satıyor, lcw de sıra kavgası var, her asgari ücretlinin elinde 5000 TL lik telefon var, eskiden kontörlü paket alınırdı şimdi herkesin faturalı hattı var, araba bayilerinde sıfır araç yok, virüs salgını olunca kolonya kuyrukları oluştu, Kurban bayramında herkes peynir ekmek gibi kurban alıyor, çoğu ailenin 3 arabası var, millet okulları beğenmiyor da çocuğunu özel okullara gönderiyor, hurdacılar çöpleri atv ile topluyor,avrupa'da benzini tl çevirince burası daha ucuz,iskandinav ülkeleri battı,avrupadan ilerdeyiz
.

https://store.donanimhaber.com/0b/e3/0d/0be30d355b52318c5196a3c7849d4be9.gif





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 24 Ekim 2021; 12:51:13 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Yüzbaşı

2001 krizinde de herkesin evinde buz dolabı,fırın,çamaşır makinesi,televizyon ve radyo vardı.Hatta ve hatta kablolu ev telefonları bile vardı.Ama o dönem ülkeyi idare edenler insanlara ''bunlara sahipseniz zenginsiniz'' diyerek geri.ekalı yerine koymaya çalışmadı.Bunlar hepimizi bildiğin .ptal yerine koymaya çalışıyorlar çıldırmamak elde değil.

Adamlar 2021 Dünyasında telefonu 'lüks' olarak görüyorlar ya...Dahası bu telefonların en dandiğini bile minimum 3000 bin tl'den alabiliyoruz.Hangi büyük ekonomide böyle bir rezalet var?



V
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Cep telefonu olmadan,hes kodu sorgulamadan sen Avm'ye,kamu kurumlarına,hatta belediye otobüsüne bile bilebiliyormu vatandaş onu söyle?

İnsanların ihtiyaçlarını ULTRA LÜKS birşeymiş gibi göstermeye çalışan başka bir Akp'li.

Yakında ekmek alıyon,o zaman zenginsin sen diyecekler.



C
2 yıl
Binbaşı

Eskiden beyaz don giyerdiniz, şimdi hepinizin baksırı var hainler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

T
2 yıl
Yüzbaşı

Apple ve samsungda çalışanlar, Türkiyede bölye sapık telefon fetişistleri olduğunu biliyor mudur acba?Bilseler onlara özel telefon çıkartırlar mı ki?



C
2 yıl
Yarbay

Bir partiye oy verecem, o parti yıllarca iktidar olacak, ülkeyi bu hale getirecek, sonra birisi çıkıp böyle akla ziyan konuşup benim aklımla alay edecek.

Buna müsaade eden milyonların olduğu bir ülkenin gelişmesini nasıl beklersin.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
2 yıl
Yüzbaşı

Yine bir bıyıklı
Yine bir alenen taştaş geçme

Yolları saymıyormuş

Cümleye eskiden totonuzda don mu vardı diye devam etse hiç sırıtmaz yani.


Kardeşlerim beni iktidara seçerseniz bıyığı yasaklayacam.

Sözüm söz. İlk yapacağım icraat olacak.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buradan bir taytlı geçti -- 24 Ekim 2021; 12:40:39 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
2 yıl
Binbaşı

Aynen kiracıma dedim çıghar delefonunu oda çıkardı. Sende telefon var dedim yapıştırdım %100 zammı. Oda memnun olarak Allah razı gelsin dedi. Akp den Allah razı gelsin



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

L
2 yıl
Yarbay

bak;

elinde suyun var ne güzel geziyorsun

ağzında diş var demek ki fakir değilsin

elinde kürdan var demek ki et yemişsin

kimsenin üstünde yırtık elbise yok hani egonomü ködüydüüüüü

paramız var ki ithal ediyoruz

ebanın çökmesi iyi bir şey yoğun ilgi olduğunu gösteriyor

hastalığa karşı en büyük kozumuz yakalanmamak

dolarla mı maaş alıyorsunuz

dolmuş doluysa binmeyin

et fiyatları ucuz

fiyatlar gayet uygun

ben dolara bakmıyorum istesek düşürürüz

herkeş bir pileyşıteyşını olsun ister lakin bunlar herkes alacağı şeyler değil

cıgarh delefonunu

sen eskileri görmedin

gaz yağı alamadıh

yollları görmüyor musun

londra merkezli finans kuruluşları

dij güjler iç minnaklar yan minnoşlar

eskiden şöyle eskiden böyle hebele hübele
.....
< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 24 Ekim 2021; 12:53:44 >
Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Cem
N
2 yıl
Çavuş

Eskiden araba derlerdi şimdi telefona indiler, yakında ekmeğe falan inecekler herhalde. Bu ülke böyle yüzsüz, ahlaksız bir insan topluluğu görmemiştir.



M
2 yıl
Yüzbaşı

Mahalle bakkalına koy işletemicek kadar cahil adamlar ülke yönetiyor. Vah güzel ülkem vah



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
2 yıl
Yarbay

bunlarda nefes almayı bile zenginlik olarak görücek yakında az kaldı.
telefon iletişim sahibi olamamak ülkenin ayıbı zaten bu çağda .



B
2 yıl
Binbaşı

Cebinde 5000 tl lik telefon kullanıyor diyen DİNSİZLER ülkeyi bu hale getirdi

https://forum.donanimhaber.com/cebinde-5000-tl-lik-telefon-kullaniyor-diyen-dinsizler-ulkeyi-bu-hale-getirdi--150917635

Telefonla ülke EKONOMİSİNİ yönetenlerin ZİHNİYETİNİ ......





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bjkyener -- 24 Ekim 2021; 13:23:19 >