Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
47
Cevap
3496
Tıklama
88
Öne Çıkarma
AKP 21 yaşında: Cumhuriyet’in bütün birikimini sattılar
R
2 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

Yarın 21'inci yaş gününü kutlayacak olan AKP, cumhuriyetin birikimi yerli ve milli ne kadar kamu kuruluşu varsa elden çıkardı. Şirketler, fabrikalar, limanlar, oteller, enerji tesisleri bitti, şimdi cennet koyları, yeşil alanları, tarım arazilerini bir bir satıyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) 14 Ağustos 2001’de “Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” sözüyle kuruldu. Yarın 21’inci kuruluş yıl dönümü kutlayacak olan AKP, bu 21 yılın 20 yılını iktidar olarak geçirdi.

Ekonomiden siyasette, adaletten güvenliğe kadar birçok alanda büyük bir değişim yaşandı.

Ekonomide, Türkiye tarihinde görülmemiş bir özelleştirme uygulamasına imza atan AKP, cumhuriyetin kazanımı ve birikimi olan ne varsa adeta haraç mezat sattı.

AKP iktidarının ilk Maliye Bakanı Kemal Unakıtan satış sürecini “Satacağız satacağız. Her şeyi satacağız. Kâr edeni de satacağız, zarar edeni de satacağız. Devleti ekonomik faaliyetlerden kurtarıncaya kadar satacağız. Pamuk eller cebe. Yerli yabancı herkes gelsin” cümleleriyle başlatmıştı.

AKP iktidarı dediğini yaptı ve Türkiye’nin en büyük şirketlerini, fabrikalarını, otellerini, limanlarını, enerji üretim tesislerini, elektrik ile doğalgaz dağıtım şebekelerini ve arazilerini yerli ve yabancı özel şirketlere verdi.

2002 yılından bu yana 273 kuruluşta hisse senedi veya varlık satış-devir işlemleri yapıldı. Bu kuruluşlardan 268’inde kamu payı kalmadı. 1986 yılından AKP’nin iktidara geldiği döneme kadar 8 milyar dolarlık özelleştirme yapılırken, 2002’den günümüze toplam 63 milyar dolarlık satış gerçekleştirildi.

ÖNCE ‘FABRİKA KURAN FABRİKALAR’ GİTTİ

AKP, iktidara gelir gelmez ilk önce ‘fabrika kuran fabrikaları’ elden çıkardı. 2003 yılında iki kamu şirketi, Ortadoğu ve Balkanlar’ın en büyük tezgah üreticisi TAKSAN ile sanayi tesisi imalatı yapan GERKONSAN satıldı. Aynı yıl Türkiye Denizcilik İşletmeleri‘ne ait limanlar, SEKA'nın kağıt fabrikaları ve kamu arazileri de satılarak toplam 187 milyon dolar gelir elde edildi.

SANAYİ DEVLERİNİ PARÇALAYA PARÇALAYA VERDİLER

Takvim yaprakları 2004 yılını gösterdiğinde özelleştirmelerde vites yükselten AKP iktidarı, 1 milyar 282 milyon dolarlık satış yaptı. 2003 yılında fabrika yapan fabrikaları elden çıkaran AKP iktidarı bu defa parçalaya parçalaya sanayi kuruluşlarını satmaya başladı.

TEKEL'in alkollü içecekler bölümü 292 milyon dolara satılırken, gübre üreten şirketler ve onların fabrikaları özelleştirildi. Eti Bakır 21.8 milyon, Eti Krom 58 milyon, Eti Gümüş 41.2 milyon ve Eti Elektrometalurji 15.3 milyon dolara satıldı.

Çayeli Bakır İşletmeleri 49.2 milyon dolara, Karadeniz Bakır işletmeleri Samsun İşletmesi 11.1 milyon BET Kütahya Şeker Fabrikası 23.8 milyon dolara, Amasya Şeker 1 milyon 250 bin dolara özelleştirildi.

THY’NİN YÜZDE 20’Sİ BORSADA GİTTİ

Doğalgaz dağıtım şirketleri ESGAZ 43 milyon dolara, BURSAGAZ 120 milyon dolara satıldı. Sümer Holding bünyesinde yer alan fabrika arazileri de tek tek satıldı. 44 milyon dolara satılan Sümerbank Bakırköy İşletmesi‘ni ve 27 milyon dolara satılan TÜMOSAN izledi. Blok satıştan toplam 402 milyon dolar gelir elde edilirken, 2004 yılında 689 milyon dolar değerinde tesis, varlık ve arazi satışı gerçekleştirildi. Türk Hava Yolları'nın (THY) hisselerinin yüzde 20'si ise 177 milyon dolara borsada satıldı.

TÜRK TELEKOM KAZIĞI

2005 yılında AKP iktidarı toplam 8.2 milyar dolarlık özelleştirme yaparak rekor kırdı. Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olan Türk Telekom'un yüzde 55'i 6 milyar 550 milyon dolar bedelle Lübnanlı Hariri Ailesi’ne satıldı. Daha sonra Türk Telekom kredi borçları ödenmeyince Türk bankalarına devir oldu oradan da Türkiye Varlık Fonu payları satın aldı ve yeniden kamulaştırılmış oldu. Emekli Sandığı Genel Müdürlüğü'ne ait olan İstanbul Hilton Oteli binası ve arazisi 255 milyon dolara, Ataköy Otelcilik 62.7 milyon dolara, Ataköy Marina ve Yat İşletmeciliği 23.7 milyon dolara, Ataköy Turizm ise 33.5 milyon dolara satıldı.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK KURULUŞLARI…

2005 yılının bir başka büyük özelleştirmesi ise 305 milyon dolara Eti Alüminyum'un satışı oldu. Kıbrıs Türk Havayolları 33 milyon dolara, Adapazarı Şeker Fabrikası 45.7 milyon dolara blok olarak satılan kuruluşlar oldu. AKP, 2005 yılında Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşlarından TÜPRAŞ ve PETKİM'in bir bölümünü borsada sattı. Bir gece yarısı TÜPRAŞ'ın yüzde 14.76'sı İsrailli iş adamı Sami Ofer'e 453 milyon dolar bedelle devredilirken, PETKİM'in yüzde 35'i 273 milyon dolara halka arz edildi.

TÜPRAŞ VE ERDEMİR ELDEN ÇIKARILDI

2006 yılı özelleştirme çapı açısından 2005'i bir önceki yılı aratmadı. Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu olan TÜPRAŞ'ın özelleştirme ihalesi Eylül 2005'te yapıldı ve 4 milyar 140 milyon dolar teklif eden Koç Holding-Shell ortak girişimi ipi göğüsledi.

Birkaç gün sonra ise bir başka sanayi devi Erdemir, 2 milyar 770 milyon dolara OYAK Grubu'na satıldı. Başak Sigorta ve Başak Emeklilik‘e mayıs ayında blok olarak 268 milyon dolara özelleştirildi. THY'nin yüzde 25'i 207.8 milyon dolara borsada halka arz edilirken, TEKEL'in Ankara'daki genel müdürlük binası da 100 milyon dolara TOBB'a satıldı.

OTELLER PEŞ PEŞE GİTTİ

Emekli Sandığı'nın sahip olduğu oteller de bir bir özelleştirilirken, Büyük Ankara Oteli 36.3 milyon dolar, Büyük Efes Oteli 121.5 milyon dolar, Büyük Tarabya Oteli ise 145.3 milyon dolara satıldı. 2006 yılında toplam 8 milyar dolarlık özelleştirme yapılırken, taşınmaz ve tesis satışından toplam 710 milyon dolar gelir elde edildi.

ARAÇ MUAYENE İSTASYONLARI

2007 yılında AKP, hiç kamu şirketi satmadı. Araç muayene istasyonlarını, taşınmazları ve borsada Halkbank hisselerinin bir kısmını elden çıkartarak toplam 4 milyar 258 milyon dolar gelir elde etti.
Bugün Zorlu Center'ın yükseldiği İstanbul Boğazı'na nazır Karayolları arazisi 800 milyon dolara, Mersin Limanı 755 milyon dolara, araç muayene istasyonları 613 milyon dolara, Halkbank'ın yüzde 25'i ise 1.8 milyar dolara satıldı.

YERLİ VE MİLLİ PETKİM AZERBAYCAN’IN OLDU

2008 yılında iki şirket blok olarak özelleştirildi. Birincisi tıpkı TÜPRAŞ ve Türk Telekom gibi Türkiye'nin en stratejik kurumlarından biri olan Petkim Petrokimya Holding'di. 30 Mayıs 2008 günü imzalanan sözleşmeyle Azerbaycan devlet şirketi Socar, Petkim'i 2 milyar 40 milyon dolara satın aldı.

TEKEL'in sigara bölümü ise 24 Haziran 2008'de 1 milyar 720 milyon dolara satıldı. Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş'nin (ADÜAŞ) sahip olduğu 9 santral ise 510 milyon dolara özelleştirildi.

ŞİRKETLER BİTİNCE TESİS VE VARLIKLARI SATTILAR

2009 yılında ise 2 milyar 270 milyon dolar değerinde özelleştirme işlemi gerçekleştirildi. Yapılan satışlarda en büyük kalemi elektrik dağıtım şirketleri oluşturdu. Başkent Elektrik 1 milyar 225 milyon dolara, Sakarya Elektrik 600 milyon dolara, Meram Elektrik ise 440 milyon dolara satıldı.

SIRA DEĞERLİ ARAZİLERE GELDİ

Blok olarak satış yapacak kamu şirketi sayısı azalınca, ilerleyen yıllarda tesis ve varlık satışına ağırlık veren AKP hükümeti, kamu arazilerini, fabrikaları, enerji üretim santralleri ile dağıtım şebekelerini elden çıkardı. Bugüne kadar 4 binden fazla kamuya ait gayrimenkulü satan AKP iktidarı, 2 binden fazla gayrimenkulü satmak için de özelleştirme portföyüne ekledi. Karayolları ve köprüleri de satılacak değerler listesine ekleyen AKP iktidarı, 30’a yakın kamu kuruluşunu daha satmayı planlıyor.

K:
https://www.sozcu.com.tr/2022/ekonomi/akp-21-yasinda-cumhuriyetin-butun-birikimini-sattilar-7305217



Siyasal islamcı ve mafyaların geçmiş hükümetlerde sattıklarını örnek gösterip bunun ''normal'' bir uygulama olduğunu söylemiş.

Ulan o hükümet...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Man Of Earth - 2 yıl +33
Bomboş bir yorum.
Devletten tüccar olmazmış..


Ülkede selüloz üretimi yok, olan üretim yarı mamulden yapılıyor.
2018 de papaz krizi olduğunda matbaacılar satışı durdurdu...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Colda - 2 yıl +25
Başlık tamamiyle sallama atmasyon.Akp satmadı onları Akp yi bunca zaman destekleyen milyonlarca şahıs sattı.Ben hiçbir zaman olan olumsuzluklarda akp yi suçlamam.Tek ana sorumlu varsa milyon...
Yoruma Git
Yorumun Devamı Dark matter - 2 yıl +21
R
2 yıl
Yarbay

Bazı kurumların zarar etmesi akıl karı değil. Tüvtürk nasıl zarar eder be?


https://eksisozluk.com/tuvturkun-767-milyon-tl-vergi-borcunun-silinmesi--7158783?p=1

Şunun sorumlularını sağlam bi kazığa oturtmak lazım. Böyle gel geç 500 yapan işletme nasıl zarar ediyor?



G
2 yıl
Yarbay

dayı 20 yılı özetlemiş : çalıyorlar ama çalışıyorlar.



https://twitter.com/atakan_altun/status/1553668872263405570



D
2 yıl
Yarbay

Başlık tamamiyle sallama atmasyon.Akp satmadı onları Akp yi bunca zaman destekleyen milyonlarca şahıs sattı.Ben hiçbir zaman olan olumsuzluklarda akp yi suçlamam.Tek ana sorumlu varsa milyonlarca et yığını bunca cahil yobaz sürüsüdür.



T
2 yıl
Yarbay

hakım savcı sorusturma bıle acmadı vatana ihanet değil mi bu



A
2 yıl
Teğmen

Bıktık artık bu ithamlardan.

Ülkelerin ekonomik yönetimlerinde özelleştirmeler her zaman olur. Gelişmiş ülkelerde de böyledir. Ancak senin sunduğun " SATTILAR" gibi bir algı oluşturmaksa mesele, Buyurun CHP ve daha önceki hükümetlerin Özelleştirdikleri, senin değiminle SATTIKLARI

DEMİREL İNÖNÜ(DYPSHP) HÜKÜMETİNİN (20.11.1991 25.06.1993) 
SATTIKLARI;
İPRAGAZ
ÇAMSAN
ANKARA HALK EKMEK
TOE 
NETAŞ 
GİMA 
POLİNAS
ENERJİ;
Çukurova Elektrik 
Kepez Elektrik
BANKACILIK VE SİGORTACILIK;
Şekerbank 
Ray Sigorta
Şeker Sigorta
TARIM VE HAYVANCILIK SANAYİ;
Çaybank
Tat Konserve
Meysu
Türk Traktör 
Trakmak 
Tavşanlı Yem San. A.Ş. 
Balıksan A.Ş. 
Çukoyem Ltd. Şti 
SEK İzmirTire Süt Toplama Merkezi 
SEK Çatalca Süt Toplama. Merkezi.
ÇİMENTO FABRİKALARI;
Gaziantep Çimento Fabrikası 
İskenderun Çimento Fabrikası 
Trabzon Çimento Fabrikası 
Ladik Çimento Fabrikası 
Şanlıurfa Çimento Fabrikası 
Bartın Çimento Fabrikası 
Aşkale Çimento Fabrikası 
Denizli Çimento Fabrikası 
Çorum Çimento Fabrikası 
Sivas Çimento Fabrikası 
Niğde Çimento Fabrikası
SÜMER HOLDİNG A.Ş; 
291 Mağaza, 
40 Adet Arsa, 
1 Adet satış Mağazası
4 Şirketteki İştirak Hisseleri
ÇİLLERKARAYALÇIN (DYPSHP) HÜKÜMETİNİN (25.06.1993 05. 10. 1995) SATTIKLARI:
AEG ETİ A.Ş. 
İSTANBUL DEMİR ÇELİK FABRİKASI 
TELETAŞ 
GÜNEYSU 
LAYNEBOWLER 
AEG ETİ 
ALTEK 
ÇESTAŞ 
ÇANAKKALE SERAMİK 
NİMSA 
HAVAŞ 
SUNTEK 
Adıyaman Çimento Fabrikası 
KÜMAŞ
TARIM VE HAYVANCILIK SANAYİ: 
PANCAR MOTOR, 
FRUKO – TAMEK, 
TAMEK GIDA, 
MEKTA, 
Konya Şeker Fabrikası, 
HASCAN GIDA, 
TOROS İLAÇ PAZARLAMA .
YEM FABRİKALARI: 
Sivas Yem Fabrikası
Bandırma Yem Fabrikası
Kars Yem Fabrikası
Çaycuma Yem Fabrikası
Adıyaman Yem Fabrikası
Korkuteli Yem Fabrikası
Samsun Yem Fabrikası
Acıpayam Yem Fabrikası
Bursa Yem Fabrikası
Çankırı Yem Fabrikası
Devrekani Yem Fabrikası
Elazığ Yem Fabrikası
Göksun Yem Fabrikası
Yatağan Yem Fabrikası
Konya I Yem Fabrikası
Konya II Yem Fabrikası
Uşak Yem Fabrikası
Kızıltepe Yem Fabrikası
Adapazarı Yem Fabrikası
Erzurum Yem Fabrikası
Siirt Yem Fabrikası
Diyarbakır Yem Fabrikası
Tunceli Yem Fabrikası
Tatvan Yem Fabrikası
Van Yem Fabrikası
İstanbul Yem Fabrikası
Kırklareli Yem Fabrikası
Hilvan Yem Fabrikası
Muş Yem Fabrikası
SEK’E AİT KURUMLAR:
Adana Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Afyon Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Amasya Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Bayburt Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Çan Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Çankırı Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Erzincan Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Erzurum Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Eskişehir Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Havsa Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Siverek Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Yatağan Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Yüksekova Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Trabzon Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Solaklı Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Sinop Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Balıkesir Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Burdur Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
İzmir Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Lalahan Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Muş Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Adilcevaz Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Sivas Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Bolu Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Çorum Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Elazığ Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
İstanbul Süt Ve Süt Mamulleri İşletmesi
Tunceli Süt Toplama Merkezi, 
SEK’in İsim Hakkı
ET VE BALIK KURUMU KOMBİNALARI:
Ankara Et Kombinası
Afyon Et Kombinası
Suluova Et Kombinası
Malatya Et Kombinası 
Kars Et Kombinası
Elazığ Et Kombinası
Şanlıurfa Et Kombinası
Tatvan Et Kombinası
Bayburt Et Kombinası
Bursa Et Kombinası
Kastamonu Et Kombinası
Ağrı Et Kombinası
EBK A.Ş.’ye ait Manisa Lojman, 
İskenderun Soğuk Depo, 
GölbaşıOğulbey, Çerkezköy, GölbaşıOğulbey Arsaları
ÇİNKUR:
Celaldağ Maden Sahalarının Ruhsat Devri 
Pozantı Maden Sahalarının Ruhsat Devri 
Koyulhisar Maden Sahalarının Ruhsat Devri
PETKİM A.Ş: 
Bahçelievler Bina 
Gaziosmanpaşa Bina
KÖYTEKS A.Ş: 
Siirt Hazır Giyim Tesisi
Yerköy Tesislerine Ait 30 Arsa
SÜMER HOLDİNG A.Ş: 
Gebze Arsaları
Karadeniz Ereğlisi Arsaları
İzmir Konak Arsaları 
SÜMER HOLDİNG A.Ş. SİFAŞ'taki İştirak Hisseleri
TURBAN: 
Kemer Marina, 
Çeşme Oteli ve Lojmanları
İstinye'de 2 Parsel Arsa
SİVAS Demir Çelik T.A.Ş. Gaziosmanpaşa'da Bir Daire
ÇİLLER BAYKAL (DYPCHP) HÜKÜMETİNİN (30.10.1995 06.03.1996) SATTIKLARI:
TESTAŞ A.Ş. Aydın Tesisleri 
KÖYTEKS YATIRIM HOLDİNG A.Ş. Yerköy Tesislerine Ait 4 Arsa 
KÖYTAŞ 
THY 3 Adet B727 Tipi Uçak 
TURBAN TURİZM A.Ş. Elmadağ Dağ Evi 
TURBAN TURİZM A.Ş. Ilıca Moteli 
İstinye'de 6 Parsel Arsa
SEK:
Diyarbakır Süt ve Süt Mamulleri İşletmeleri
Adıyaman Süt ve Süt Mamulleri İşletmeleri
Kastamonu Süt ve Süt Mamulleri İşletmeleri
Devrek Süt ve Süt Mamulleri İşletmeleri
Silivri Süt ve Süt Mamulleri İşletmeleri
SEK Aydın Köşk Arsası
ORÜS: 
Ayancık İşletmesi
Devrek İşletmesi
Düzce İşletmesi
Vezirköprü İşletmesi
Pazarköy İşletmesi
Ulupınar İşletmesi
Bafra İşletmesi
Antalya İşletmesi
SÜMER HOLDİNG:
Adana Pamuklu Sanayi İşletmesi,
Erzincan Pamuklu Sanayi İşletmesi, 
Eskişehir Bas. Sanayi İşletmesi, 
Hereke Yünlü Sanayi İşletmesi, 
Karaman Pamuklu Sanayi İşletmesi, 
Nevşehir Pamuklu Sanayi İşletmesi, 
Şanlıurfa Yün Yapağı İşletmesi, 
88 adet Mağazanın devri 
SÜMERBANK.
AHMET MESUT YILMAZ (ANAP) HÜKÜMETİNİN (06. 03. 1996 28. 06. 1996) SATTIKLARI:
ÇİNKUR
ÇİMENTO FABRİKALARI: 
Elazığ Çimento Fabrikası 
Van Çimento Fabrikası 
Lalapaşa Çimento Fabrikası 
Kars Çimento Fabrikası
PETROL OFİSİ A.Ş:
M. Öncü Tankeri ve Yedekleri, 
Niğde Arsası, 
Konya/ Beyşehir Arsası, 
Batman Arsası (I), 
Batman Arsası (II), 
Balıkesir Arsaları (5 arsa)
ERBAKAN ÇİLLER (RPDYP) HÜKÜMETİNİN (28.06.1996 – 30. 06. 1997) SATTIKLARI:
PETROL OFİSİ A.Ş. 
PETLAS 
ÇEMAŞ 
ÇİMHOL 
FİLYOS Ateş Tuğlası
BANKALAR: 
ANADOLUBANK, 
DENİZBANK
ÇİMENTO FABRİKALARI: 
Gümüşhane Çimento Fabrikası, 
Ergani Çimento Fabrikası
LİMANLAR: 
T.D.İ. Hopa Limanı, 
T.D.İ. Tekirdağ Limanı, 
T.D.İ. Giresun Limanı, 
T.D.İ. Ordu Limanı, 
T.D.İ. Sinop Limanı, 
T.D.İ Hasköy Bakım Atölyesi, 
Talha Sabuncu Tankeri
KÖYTEKS:
Gümüşhane Tesisi 
Diyarbakır Tesisi 
Yerköy Tesisi 
KÖYTEKS A.Ş Erzincan Haz. Giyim Tesisi
KÖYTEKS A.Ş 11 Mağaza
ETİBANK:
Elazığ Sodyum Bikromat İşletmesi ve 21 Arsa
YILMAZ ECEVİT (ANAP DSP) HÜKÜMETİNİN (30.06.1997 11.01.1999) SATTIKLARI:
ETİBANK 
HAVAŞ 
Sivas Demirçelik İşletmesi. 
Konya Krom Man. A.Ş. 
Deniz Nakliyatı T.A.Ş. Üsküdar Binası 
PETROL OFİSİ A.Ş. Boray Tankeri, 
PETROL OFİSİ A.Ş. Piri Reis Tankeri ve Yedekleri 
KÖYTEKS A.Ş. 21 Konfeksiyon makinesi 
KÖYTEKS A.Ş. 63 Örgü makinesi 
K.B.İ A.Ş. 246 Adet Arsa 
TÜSTAŞ A.Ş. Ankara A.O.Ç. Mah. 2 Bina
ÇİMENTO SERAMİK SANAYİ:
Kurtalan Çimento Fabrikası 
Bozüyük Seramik A.Ş. 
ÇİTOSAN Öğütülebilirlik Laboratuarı 
Yarımca Porselen
TURİZM – OTELCİLİK: 
Kemer Marina, 
Akçay Tatil Köyü, 
Kuşadası Marina, 
Bodrum Marina Tesisleri
LİMANLAR: 
T.D.İ. Rize Limanı, 
T.D.İ. Antalya Limanı, 
Çeşitli illerde 6 Menkulü, 
Hopa, Giresun ve Rize Limanında 3 Kiralık Yeri
SEK:
Yenice Süt Toplama Merkezi, 
SEK Giresun Süt Ve Mamülleri İşletmesi.
ORÜS: 
Eskipazar İşletmesi 
Kalkım İşletmesi
Yenice İşletmesi
Demirköy İşletmesi
Bartın İşletmesi
Şavşat İşletmesi
Arhavi İşletmesi
Artvin İşletmesi
Borçka İşletmesi
Dursunbey İşletmesi 
Bolu Emprenyeleme
Kırklareli Demirköy'de Taşınmazlar
78 adet gayrimenkul
SÜMER HOLDİNG: 
Denizli Pamuklu Sanayi İşletmeleri 
Maraş Pamuklu Sanayi İşletmeleri
Ereğli Pamuklu Sanayi İşletmeleri
Bünyan Yünlü Sanayi İşletmesi 
Salihli Palamut Ve Valeks İşletmesi 
Erhaz Erzurum Hazır Giyim Tesisleri
Sihaz Sivas Hazır Giyim Tesisleri 
Soda Sanayii A.Ş. 
Afyon Sincanlı Yapağı Ve Tiftik. Tops. 
MannesmanSümer Boru Endüstrisi 
Mersin Satış Mağazası
Mersin Konfeksiyon Tesisi
Mersin Depo Binası
Sivrihisar Alım Ajanslığı 
Bursa Bölge Müdürlüğü 
Sungurlu Yarım Kalmış Konfeksiyon Fabrikası
ECEVİT (DSP) HÜKÜMETİNİN (11.01.1999 28.05.1999) SATTIKLARI:
TURBAN A.Ş. Ürgüp Moteli
EBK A.Ş:
Kırıkkale
Keskin 
Siirt 
Ankara Bala 
Kırıkkale Çelebi de 4 Arsası, 
Kayseri ve Erzincan’da Soğuk Depo Arsaları, 
Malatya ve Sakarya’da Kombina Arsaları
ECEVİT BAHÇELİ YILMAZ (DSP – MHP ANAP) (28.05.1999 18.11.2002) HÜKÜMETİNİN SATTIKLARI:
ORÜS A.Ş Cide İşletmesi
ORÜS’ün 38 taşınmazı 
ASİL ÇELİK Bursa Osmangazi'de 2 taşınmaz 
ÇANTAŞ 
TUNGAŞ 
ANKARA HALK EKMEK 
ÖBİTAŞ 
MAKSAN 
MAN KAMYON OTO 
ÜLFET GIDA 
KASTAŞ KARADENİZ ÇİM. 
OYTAŞ İÇ VE DIŞ TİCARET 
MARS TİCARET 
Ceyhan Sanayi ve Ticaret. 
GÜVEN SİGORTA 
TOE TÜRK OTO. 
ANKARA T. SİGORTA. ŞİRKETİ. 
İMSA . 
METAL KAPAK 
TÜSTAŞ 
ETÜDAŞ 
ASİL ÇELİK 
ROSSBreeders/KÖYTÜR 
AYMAR YAĞ 
OLGUN ÇELİK
PETKİM A.Ş:
YARIMCA TESİSİ, 
İzmir'de 1 taşınmaz
PETROL OFİSİ A.Ş.Blok Satış
KBİ A.Ş:
Murgul İşletmesi Asit Tesisi, 
Çeşitli illerde 206 adet taşınmaz
2 arsa
DENİZCİLİK VE LİMANLAR:
T. GEMİ SANAYİ A.Ş. Eski İstinye Tersane Arsası, 
Alanya Limanı,
Marmaris Limanı, 
3 Taşınmaz
1 Gemi
Deniz Nakliyatı T.A.Ş. 
Liman İşletmesi Ve Nakliyat
SEKA:
Bolu İşletmesi 
Dalaman İşletmesi 
Sosyal Tesisleri ve Lojmanları 
DOSTEL Alüminyum Sülfat Sanayi. A.Ş 
İzmit Pompa İstasyonu Arsası
1 Matbaa Binası
SÜMER HOLDİNG: 
Balıkesir Pamuklu Dokuma Sanayi, 
Aydın Tekstil İşletmesi, 
BASF, 
Boyabat Ayakkabı Fabrikası, 
DUMLU Yün İpliği Fabrikası,
İskenderun, Gökçeada ve Hakkari'de mağazalar, 
Muş mağaza binası, 
Çeşitli illerde 11 arsa, 
18 taşınmaz, 
3 lojman, 
Dikmen'de taşınmaz
TURBAN A.Ş: 
Carlton Oteli Arsası, 
Abant Çev. Tur. A.Ş,
Bolu Çev. Tur. A.Ş, 
Atik Paşalar Yalısı
TARIMSAL SANAYİ:
TÜGSAŞ A.Ş. Ulukışla Alçı Tesisi
TÜGSAŞ Gemlik'te Taşınmaz 
PANCAR EKİCİLERİ BİRLİĞİ 
DOSAN KONSERVE 
TOROS GÜBRE 
EGE Et Mamulleri
ET VE BALIK KURUMU:
Sivas Et Kombinaları
Burdur Et Kombinaları
Eskişehir Et Kombinaları
Gaziantep Et Kombinaları
Çeşitli illerde 134 Arsa
TÜRKİYE ZİRAİ DONATIM KURUMU; 
Diyarbakır İşletmesi 
Osmaniye İşletmesi 
Muş İşletmesi 
Erzurum İşletmesi 
Ürgüp İşletmesi 
K.Maraş ve İzmir Tire İşletmeleri, 
Manisa Wp Kükürt İşletmesi, 
Şanlıurfa'da Sosyal Tesisi 
53 taşınmaz, 
14 arsa, 
52 lojman,
79 depo, 
5 bekçi evi,


Varın öncesinide siz araştırın. İnternet kullanmasını biliyorsanız bulabilirsiniz.

ÖZELLEŞTİRME her ülkede hükümet döneminde yapılan bir uygulamadır.



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.
C
2 yıl
Binbaşı

Her dönem özelleştirme olduğunu biliyoruz.
Sorun yok paralara satılması.
Mesela Seka kağıt fabrikaları, daha istersen örnek bulurum.
https://www.dogrulukpayi.com/Page/Detail/dogruluk-kontrolu/giresun-seka-fabrikasi-5-milyon-liraya-ozellestirilip-68-milyon-liraya-geri-mi-alindi?amp=1

< Resime gitmek için tıklayın >

Tekel'e falan girelim mi?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @ayzeb
G
2 yıl
Yarbay

sorun özelleştirme değil. paraların ne olduğu sanırım.




Bu mesajda bahsedilenler: @ayzeb
G
2 yıl
Yüzbaşı

Akp yi kucumsemeyin. Bu yerli ve milli parti ve oylarıyla onun tüm günahlarına ortak olan yerli ve milli halkımız.
Bu bahsettiğiniz herşeyi satmasına rağmen, Türkçiftcisinin traktörüne haciz koyup, Afrika'da tarım arazisi kiralayıp, Afrika çiftçisine çok güzel üretim ve gelir imkanları saglamaktadir.
Afrika çiftçisi açlıktan ölsün mü?

Allah'tan akp var da Afrika çiftçileri yanlız değil.
Yasasın yerli ve milli akp ve akpliler, yaşasın Afrikalı çiftçinin emeği.
Kahrolsun Türk emekçisi, kahrolsun Türk ciftcisi !

Varolsun yahudi üstün hizmet madalyası !

Son olarak tebrikler ülkesini satanlarin peşinde koşan yerli ve milli utanmaz çakma vatanseverler.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

M
2 yıl
Yarbay

Akp den önceki tüm hükümetlerin özelleştirme büyüklüğü 6 milyar dolar. Akp tek başına 2017 de 15 senede 63milyar dolar.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Miraclescape -- 13 Ağustos 2022; 21:11:26 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yüzbaşı

bitmedi şu DEVLETİN ŞUNUNU SATTILAR, BUNUNU SATTILAR.

https://groups.google.com/g/hantuset/c/5e8D7Dsv2gw?pli=1


Dostum anlamak istemediğiniz bir şey var,

Devletten tüccar, işletmeci olmaz, OLMAMALI.

çünkü, sadece bizde değil, dünyadaki devletlerin nerdeyse hepsinde böyle bu, devletin işletmesi eninde sonunda zarar eder. Bu genetik bir durum.

O yüzden devletler, bir şirket kurulumunda parasal ve yapısal olarak destek verirler, sonrasında onu satarlar. satmazlarsa, zarar eder ya kapatırlar ya da yine satarlar.

bunu anlamak zor değil.

şunu da unutmamak gerek,

devlet, mülk satarken, tarım arazisi vb satarken sadece toprağın yüzeyinin kullanım hakkını satar. Allah korusun savaş vb durumlarda her zaman geri alma yetkisini saklı tutar. Hani diyorlar ya, yabancıya bu kadar ev mülk vs satıldı.

geçen Ukrayna-Rusya savaşında, Avrupa devletleri, Rusya'nın avrupadaki işadamlarının mülklerine el koydular. umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
2 yıl
Binbaşı

Bomboş bir yorum.
Devletten tüccar olmazmış..


Ülkede selüloz üretimi yok, olan üretim yarı mamulden yapılıyor.
2018 de papaz krizi olduğunda matbaacılar satışı durdurdu, sadece bizim fabrikada 3 konteyner mal 2 hafta bekledi paketleme malzemesi olmadığı için.
Peşin paraya bile mal verilmedi.

Kağıt fiyatları uçtu gitti.
Eti maden altın çıkartmaz mı? Krallar gibi çıkartır, neden Kanadalı gelip çıkartıyor? Bize verdiği %5 falandır kalanı kanadaya.

Ne oldu şeker fabrikaları zarar ediyor deniyordu?
Hepsinin zarar etmediği ortada idi ve çoğunlukla kâr edenler özelleştirildi.
Düşük kalorili kömür kullan sonra zarar etti dersin.
Anlat bakem şeker fiyatları ne alemde, bir ara şeker yoktu raflarda.

Madem her şey doğru dolar neden 18 lira?

Önce dış güçler deniyordu simdi yüksek kur politikası.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 3 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mtanhu
M
2 yıl
Yarbay

Siyasal islamcı ve mafyaların geçmiş hükümetlerde sattıklarını örnek gösterip bunun ''normal'' bir uygulama olduğunu söylemiş.

Ulan o hükümetler zaten Türkiye tarihine karanlıklarıyla pislikleriyle geçti halen onların pisliği ile 2022 yılında uğraşıyoruz herbiri olağanüstü şaibeli insanlar öldüler pislikleri ülkeyi kirletmeye devam ediyor.

Özelleştirmede nirvana Akp döneminindir on milyarlarca dolar tek bir hükümet döneminde satıldı üstelik rekabet şartları gözetilmediği için devlet tekelinden şahısların tekeline geçen sektörler oldu ceplerini doldurdular hesap defteri açılırsa ne pislikler çıkar.

Özelleştirmeye karşı değilim ama bu ülkede yapılan şey ÖZELLEŞTİRME DEĞİL SOYGUN. Kurumsal yapısı güçlü olan bir devlette özelleştirilmemiş kurumlar iktidarların arka bahçesi olmazlar halka ve ülkeye ekonomik artı değer katarlar ki neden katmasınlar? Ekonomi bilimi tek doğru üzerinden ilerlemez tarih boyunca farklı görüşler farklı durumlarda başarılı veya başarısız olmuştur bu işin tek doğrusu yok.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Of Earth -- 13 Ağustos 2022; 22:11:57 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
2 yıl
Yüzbaşı

AKP döneminde satilanlar ortalama 20 de biri fiyata satıldığı için, 1 Trilyon dolar ın üzerinde diyelim biz ona.
Yani toplam 1 trilyon dolardan fazla para yerine hazineye kalan 63 milyar dolar.

Telekom gibi satıldığının 10 larca kat fazla miktarına borcuyla icimize sokulan isletmeleri yazmadım. O da akp nin ülkeye bir kazığı, naçizane bir mirasıdır.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @speedycruiser
G
2 yıl
Yüzbaşı

Hocam Kanadalı şirket bize yüzde 2 birakiyor. Yüzde 98 şirkete gidiyor.
Güçlü ve büyük lider Erdoğan ülkesinin kaynaklarını sömürgeci şirketlere yagmalatiyor. Yüzde 2 bizim.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


Bu mesajda bahsedilenler: @sabe
G
2 yıl
Yüzbaşı

Bir dünya ederinin altında özelleştirme yapıp sonra bizden önce çivi çakılmadı deniyor. Ulan yıllardır satıyorsunuz çivi çakılmadıysa bunlar gökten mi indi diye soran bir tane seçmenleri yok. Adamlar kitlelerine kitleyebildikleri kadar kitliyorlar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
2 yıl
Yüzbaşı

Benimkisi yorum değil maalesef. Dünya üzerinde uygulanagelen davranışlara binaen diyorum :

aşağıdaki linkte, dünya devletlerinin özelleştirmelerini sunan bir basit rapor.

https://www.kto.org.tr/d/file/ozellestirmeuygulamalari_rapor.pdf

ör, İngilterede, Britanya Şeker Kurumu da 44 milyon pound'a 1981 de özelleştirilmiş. sence zarar ettiğinde midir?

2001'de çin, kendi telekom firmasını 1.5 milyar dolara özelleştirmiş. neden, zarar mı ediyordu?


-----

diğer soruların tamamı, devletin özelliştirmesinden farklı konular.

şeker fiyatları tamamen hükümetin şeker üretimini planlayamamasından kaynaklı. Üretilen şeker pancarları sürekli kontrol edilmeliydi. zaten herşeyi iyi kontrol edebilselerdi, kriz bu kadar derin olmazdı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sabe
M
2 yıl
Yarbay

Özelleştirme olağan bir şey. Akp nin yaptığı orantısız satış.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

C
2 yıl
Binbaşı

Yahu bütün dünya evren kainat falan yapsa ne olur?
Senin rejimin ile Çin in rejimi aynımı? Herkes aynı olmak zorunda mı?
Adamlar her özel sektör firmasının zaten komünist parti üyesi ortağı var.

İngiltere nin kaç tane sömürgesi var, illa birinden şeker falan tedarik ediyordur, tıpkı çaylarının Sri Lanka 'dan tedarik ettiği gibi.

Ama hep dillerde devlet yönetemez devlet yapamaz var.
Al, al bak devlet isterse yapar mı?
Yapanlar Ak partili işte, isteseler yine yaparlar.

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @mtanhu
J
2 yıl
Yarbay

Afiedle



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >