Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
307
Tıklama
2
Öne Çıkarma
Ailesiyle yaşayanlar
T
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

sayımızı bilelim diyorum ülkenin ne halde olduğunu görmek için;

Kaç yaşındasınız ?

meslek nedir veya okuyor musunuz ?

aile evinde misiniz kendi evinizde mi ?


edit:24 yaşındayım kendimi bildim bileli ailemle yaşarım borç öderim kendime dair bi geleceğim olacağını kendi ailemi kurabileceğimi aklımdan bile geçiremiyorum.

özel bi firmada çalışıyorum



A
3 yıl
Onbaşı

Evler ucuz olsa ve sabit maaşım olsa çıkabilirm ama aile evinde kendi odam var 22.5 lira telefon faturası hariç 1 kuruş borcum yok aile evinde gider de olmuyor en rahatı yine bu şekil. Evlenmeyi vs düşünmediğim için burada devam ederim herhalde işe girsem bile maaşın büyük bi kısmını sadece eve vermek koyar bana.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Altiorem -- 28 Ocak 2021; 17:59:18 >

T
3 yıl
Yarbay

Yaş 22 bu sene mezun oluyorum, muhtemelen evlenene kadar kendim eve çıkmam. Boşuna masraf. Saçma sapan stüdyo dairelere 1000 liradan başlayan miktarlar istiyorlar. En azından aile evinde durdukça biriktirip altın falan alırım :D

Not = Ailemde kalmamı istiyor zaten



G
3 yıl
Yüzbaşı

Millet ne kadar şanslı aile evinde oturup paralarını biriktirip kendilerine gelecek kuruyorlar...

Benim ailem benden fakir gözlüyorlarki maaşımı öylece onlara vereyim



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

G
3 yıl
Onbaşı

27 yas
Ailemle
Ozel guvenligim kadrolu maas bekara gore gayet iyi
Universite onlisans mezunuyum



G
3 yıl
Yüzbaşı

21 yaşındayım Bilgisayar Programcılığı önlisans bölümünden yeni mezun yazılım teknikeriyim. İş yok DGS ve YKS'ye hazırlanıyorum. DGS'den İTÜ veya YTÜ dengi bir üniversite tutturup Bilgisayar mühendisliğine, YKS'den ise Elektrik elektronik bölümü için bir önlisans okumayı planlıyorum.

İlerleyen yıllarda master, doktora çift anadal (çift anadal elektrik elektronik mühendisliği olacak) vs bittikten sonra siber güvenlik üzerinde ağırlık vermeyi planlıyorum şu an Ailemle yaşıyorum iş olsaydı güzel olurdu ama ne yazık ki yok Mühendislere asgari ücret verip çalıştırıyorlar yeni mezun olanlara. Tekniker alan yok. Herkes deneyimli 10-15 senelik en az 5 senelik deneyimli adam arıyor. JR developer alan yok yetiştirmek için.

Yurt dışına yazılım ihracatı yapmak var kafamda TR bitmiş. TR'de ben bir gelecek görmüyorum en güzeli yurt dışına çıkmak ve yazılım ihraç etmek satmak.

Piyasa orada daha kızgın ama talepleri karşılarsan uygun fiyata güzel iş imkanları mevcut. Burada her şeyi bil çerez parasına maaş alıyorsun. Burada emeğimin karşılığını alabileceğimi düşünmüyorum. Geçenlerde arkadaşımdan birine Pythonla 50 TL'ye hacktool yazar mısın diyen olmuş küfür eder gibi.

Hacktoolu yazsa o adam sana neden versin?

Evlenmeyi düşünmüyorum çünkü pek güveneceğim bir insan yok. Türkiye de insanlar birbirlerinin kuyusunu kazdığı için buradan evleneceğimide düşünmüyorum. Gerçeği evlilik düşünmüyorum ama muhtemelen evlenirsem yabancı asıllı bir hatunla evlenirim Ukraynalı olabilir, Alman, hadi aklı başında bir Türk kızıda olabilir fakat öyle bir Türk kızı bulmak Marsda uzaylı aramak gibi bir şey. Kısaca kezban olmayan benim gibi akademik kariyer odaklı düşünen bir hatun bulsam kimyalar, ilgi alanları uyuşsa güzel olurdu ama zor gibi.

Cahil olmasın, kendini geliştirsin, gold digger olan tiplerden olmasın dürüst insancıl kendini bozmayacak birisi olsa yeterli bana.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 28 Ocak 2021; 19:9:24 >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.