Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
341
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Ailem eşit ağırlık okumamı istemiyor sizce ne yapmalıyım?
Ö
3 yıl
Er
Konu Sahibi



Arkadaşlar 10.sınıfa geçtim meslek lisesine gidiyorum ve bu yılın sonunda bölüm seçimi yapacağız ben eşit ağırlık seçmek istiyorum çünkü iktisat (ekonomi) okumakistiyorum ama babam ile abim ittifak yapmışlar illaha bana sayısal oku diye diye kafamı yiyorlar annemde bana diyor ne istiyorsan onu oku ama babam ile abim sayısal okumamı istiyor benimde sayısal da matematik geometri ve fizik dersim iyi değil bu yıl matematik 50 geometri 50 ve fizik dersi 45 ti karne notlarım bu yüzden eşit ağırlık seçmek istiyorum ama abim ile babam bana diyor illaha tıp okuyacaksın doktor olacaksın diyorlar birde babam bana hep diyor milletin çocukları okudu sen okumadin aranızda eşit ağırlık okuyan var mı bana yardımcı olur musunuz ailemi nasıl ikna edeceğim eşit ağırlık okumaya lütfen yardımcı olun kararsız kaldım?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

D
3 yıl
Yarbay

okulundaki alanları inceledin mi? genelde meslek liselerinde alan yada bölümler arasında, sayısal ve eşit ağırlıklı olanları yoktur. sayısal veya sözel içerikli, mesleğe yönelik bölümler olur.



C
3 yıl
Er

Öncelikle kendini test etmelisin.

•Hangi derslerde başarılısın?
•Hangi derslerden memnunsun?
•Hangi alanın bölümleri daha çok sana yatkın?
•Hayallerin neler?
•Seçmeyi düşündüğün mesleğin iş alanları ve iş imkanları nelerdir? vs.
Bu ve benzer soruların cevabını verdikten sonra geriye sadece kendine inanmak ve hedefine adım adım yürümek kalıyor.
Ailene gelince onlara seçeceğin alandan bilgiler vermeyi denemelisin. Örneğin alanındaki meslekleri, imkanlarını vs anlatabilirsin...
Umarım hedeflerine ulaşıp, güzel yerlere gelirsin :))





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Captain FRA`RS -- 27 Temmuz 2021; 13:16:20 >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Er

Matematik yapamıyorsan eşit ağırlık zulüm olur. Ya matematik çalışmaya başla ya da sözele geç



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

G
3 yıl
Er

Matematik mutlaka ilerde karşına çıkacak, şimdi kaçmak çözüm değil. Matematik çalışıp iyi bir eşit ağırlık öğrencisi olabilirsiniz. Fizik ve kimyada zorlanıyorsan sayısal alanda başarılı olmak çok zor. Çünkü sayısal öğrencilerin birbirini geçtiği dersler bunlar. Genelde çoğu matematik yapabiliyor ama diğer derslerde herkes başarılı olamıyor. Eğer TIP veya mühendislik düşünmüyorsan vaktini boşa sayısalda harcama.



V
3 yıl
Çavuş

Hocam onları mantığa davet et. Meslek lisesinden 50 matematik not ile tıp falan kazanamazsın, bunu anla ve anlat ondan sonra devam et.



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.