Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
6
Cevap
947
Tıklama
6
Öne Çıkarma
AİLE'DE 'ANNE' SORUNSALI
L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba dostlarım.

30 yaşında bi bireyim. Herhangi bir sıkıntılı konuda olumlu yaklaşan, kavgayı, gürültüyü sevmeyen, dostlarım arasında da sakin olarak anıla bir insanım. Fakat şöyle bir problemim var. Annem, evde tül, perde yerinden oynasa, " yeter, siszin pisliğinizi mi düzelteceğim?" cevabını vermekte. İşten geldiğimde, buzdolabından yemek alıp yediğimde, " Ben hergün size yemek mi yapacağım? Hizmetçiniz mi var?" gibi cevaplar vermekte. Babam çok sakin birisi ve şu an 6 aydır Lenfoma redavisi görmekte. Öncesinde de iltihaplı romatizması, sağ bacağında oluşan menisküs yüzünden düzgün yürüyemeyen, ve sağ gözünü kaybetmiş birisi. Fakat ne olursa olsun, hayata pozitif bakmayı hiç bir zaman kaybetmeyen bir insan. Annem ise, tam tersi evde huzursuluğun baş sebebi. Son dönemler için geçerli birşey de değil bu. Ben bildim bileli, kavgacı, huysuzluğunu bırakmayan birisi. Karşıma alıp, düzgün bir şekilde konuşmaya başladığımda, "herşeyi sen biliyorsun, kendi aklını kendine sakla." gibisinden laflar ile karşılaşıyorum. Babam 2001 yılında, çalışmış oldğu işyerinde, sağ bacağına forklift çarpması sonucu meniküs oldu. O dönem tedaviçin doktora gitmeliyim dediğinde, " Paran mı var? çok paran varsa gider tedavini olursun." cevabını verdi annem. Babam o bacak ile 3 sene çalışıp, emekli oldu ve öyle ameliyat olmak zorunda kaldı. Fakat doktorlar, iş, işten geçmiş, diz kapağının altında sıvı yok olmuş, iki kemik birbirine sürtmüş ve siinmiş dedi. Arrdından ölene kadar o bacağı öyle kalacak sonucunu aldık. 2020 yaz aylarında, babamda aşırı terleme ve kaşınma sonucu, doktora gittik. Doktor o dönem fazla incelemeyip, hap yazıp gönderdi. Fakat Ekim ayından sonra ağırlaşmaya başladı. Yine iş para mevzuuna geldi. 11 yıldır sigortacılık yapmaktayım. Bu para mevzusu yüzünden, doktor sorumluluk poliçöelerini düzenlediğim, başhekim yardımcısı ile görüşmem sonucu, "Babanın acilen hastaneye yatması lazım, derhal getir dedi." 21 gün boyunca hastanede yattı. Hastanede babama, annem rekakatçılık etti. Çünkü başka kimsemiz yok. Ben dışarıdan tetkileri getirdim, annem içeriden babama baktı. Hiçbir sıkıntı yoktu. Anneme her zaman "Allah senden razı olsun. Başımızdan seni eksik etmesin." lafını kullandım. Bu süreç bitip, eve döndük, ve az önceki tartışma da, "21 gün sana baktım, Allah senin brlanı versin. Yamuk haline bak. Kim sana yardım edecekti? P.ç oğlun mu bakacaktı? Sen bana gebesin. Ben olmasam, kıçındaki boku temizletmeye adam bulamazsın." dedi. Yani nasıl konuşursam konuşayım, hep aynı döngüde hayatına devam ediyor. Kendisi ağzına gelen her türlü hakareti, iftirayi söylüyor. Fakan biz birşey dediğimizde, farklı yönlere çekip, tehditvari konuşmalar sergiliyor. Böyle bir olay ile karşı karşıya gelen bir arkadaşımız var mı? Kendince bir çözüm elde edebilmiş mi? Onu öğrenmek istiyorum.

Şimdiden teşekkürler dostlarım.



S
3 yıl
Binbaşı

Annenin ailesini tanıyor musun? Onlar da öyle olabilir mi? Kırıcı olmak istemem ancak bazı aileler iyi ahlakla büyümüyor. Aile içinde birbirine küfür etmeler, fiziksel saldırılar, bencillikler diz boyu oluyor. Eğer öyle bir aileden geliyorsa ne yazık ki karakterine işlemiş demektir ve değişmesi zor. Hani bu psikolojik destek ile çözülecek bir durum değil. Daha çok ahlak meselesi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
L
3 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Tabiki, anne tarafım, gayet sevecen ve eğlenceli insalardır. Fakat annemin bu tavırları yüzünden, akrabalarım ile bile samimi olamamaktayım. Kendileri görünmez bir duvar ördüler resmen. Laf olsun diye muhabbet ediyorlar benimle bile.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @scientia
S
3 yıl
Binbaşı

O zaman şansınız var. Peki hep böyle miydi yoksa belli bir noktadan sonra mı böyle oldu? Ona da bakmak lazım. Bildiğiniz gibi toplumsal cinsiyet rollerinden ötürü erkeğin temel görevi para kazanmak ve kadının da eve bakmak olarak görülüyor. Bu nedenden ötürü bazı kadınlar, kocaları yeteri kadar para kazanamadığı zaman öfkeleniyor ve öfkesini yönetemediği, irdemediği için de agresifleşiyor. Özellikle sosyal medya ile gelen gösteri yarışı kadınları daha çok etkiledi bu konuda. O yarıştan geri kalınca sebebini kocalarına bağlıyor. Düz mantıkla ben tüm kadınlık görevlerimi yapıyorum ama kocam yeteri kadar kazanmıyor diye düşünebiliyorlar. Böyle bir durum olabilir mi?




Bu mesajda bahsedilenler: @lostplanetp
K
3 yıl
Yarbay

Büyük konuşmayayım ama böyle bir annem olsa günde 3 öğün kavga ederdim herhalde. Annen olduğu için bir şey demiyorum ama yazdıklarını okurken ben sinirlendim. Ben şahsen altta kalmazdım. Sizin pisliğinizi ben mi düzelteceğim dediği yerde doğurmasaydın ulan derdim. Bir de üstüne bir avuç söverdim. Tahammülüm yok böyle şeylere. Kendi işinizi olabildiğince kendiniz yapın, bu kadının ağzına laf vermeyin. Baban bakıma muhtaç olmasa evi terk et ayrı bir eve çık derdim ama ne yazık ki değil. Huzur yoksa inceldiği yerden kopar.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

S
3 yıl
Yüzbaşı

Annenle hiç tartıştın mı bu tavırları yüzünden çünkü başka türlü bu karakterde insanlarla anlaşılmıyo



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

K
3 yıl
Er

Gecmis olsun hocam zor bi durum



< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.