Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
290
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Adobe ürünlerinde Pantone renkleri kullanmak artık ücretli
U
geçen yıl
General
Konu Sahibi

Adobe ürünlerinde Pantone renkleri kullanmak artık ücretli
Adobe yeni bir aylık abonelik başlattı. Renkler için. Evet, Photoshop, InDesign ve Illustrator uygulamalarındaki ücretsiz Pantone renk kataloğu artık kullanılamıyor. Benzersiz renkler istiyorsanız ayda 15 dolar ödemelisiniz.



Ayrıca Bkz.DaVinci Resolve video düzenleme uygulaması sonunda iPad'e geliyor



Ancak üzücü olan kısım, düzenleme istediğiniz eski projelerde, tüm Pantone renklerinin siyahla değiştirilecek olması. Pantone bu konuyla hiçbir ilgilerinin olmadığını ve renk tanımlayıcılarının muhafaza edilmesi gerektiğini söylüyor. Bu muhtemelen sadece bir güncelleme hatası ve yeni sürümlerde düzeltilecek.



Adobe ürünlerinde Pantone renkleri kullanmak artık ücretli
Abonelik Adobe'nin isteklerinden değil, Pantone politikasındaki bir değişiklikten kaynaklanıyor. Şirket, Adobe'nin kütüphaneyi birkaç yıldır güncellemediğini, bunun da hatalı renklere yol açabileceğini ve dolayısıyla şu an hiçbir anlam ifade etmediğini söylüyor. Abonelik, renklerin güncelleneceğinin ve doğru şekilde görüntüleneceğinin de garantisi. Bu da özellikle baskı işleriyle ilgilenen kullanıcılar için son derece için önemli.



Pantone renkler ne için kullanılıyor?



Pantone renk eşleştirme sisteminin kullanılmaya başlanmasından önce, her mürekkep şirketi "kırmızıyı" biraz farklı tonlar olarak yorumlayabildiği için tutarsız sonuçlar veren ayrı renk kılavuzları kullanıyordu. Ev tipi yazıcılarda kullanılan bir başka endüstri standardı renk eşleştirme sistemi olan CMYK bile, gerekli camgöbeği, macenta, sarı ve siyah kombinasyonu küçük farklılıklara yol açabildiğinden yetersiz olarak görülmekte. Pantone renk kombinasyonu gerektirmediği için büyük projeler üzerinde çalışan tasarımcılar için daha güvenilir.




Kaynak:https://www.theverge.com/2022/11/1/23434305/adobe-pantone-subscription-announcement-photoshop-illustrator

 Haberi Portalda Gör

Her şeyin ücretsiz güçlü alternatifi çıktı ama şu uygulamaya rakip adam gibi bi uygulama çıkmadı kaç yıldır
Yoruma Git
theJuDGe_41 - geçen yıl +20
Fare tıklaması başına ücretlendirecekler yakında.
Yoruma Git
maximus01982 - geçen yıl +15
Yıllar önce Macromedia'yı alırlarken aslında sarı öküzü almış oldular. Çünkü karşılarındaki en dişli rakip Macromedia'ydı.
Yoruma Git
nForcer - geçen yıl +3