Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
3
Cevap
357
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Açık öğretim DGS Hakkında Yardım
D
5 yıl
Er
Konu Sahibi

Selam arkadaşlar bir sorum olacaktı.
Bu yıl 2 yıllık bir açık öğretim bölümünden mezun olacam. Fakat toplamda 4 yıl sürdü.
açık öğretimin sitesinde şöyle bir not var

----Açıköğretim dahil öğretim süresi dört ve daha fazla yıl olan programlardan ön lisans diploması alan veya alacak olanlar 2018-DGS’ye başvuramazlar.----

Bu sadece açıköğretimden açıköğretime uzatmak isteyenler için mi yoksa açıköğretimden örgün öğretime uzatmak isteyenleride kapsıyor mu



N
5 yıl
Yarbay

Orada demek istediği şey: Örgün-açık fark etmeksizin, normal süresi 4 yıl olan lisans programlarının ilk 2 yılını tamamlayıp sonraki kalan 2 yılını tamamlamadan, ön lisans diploması alarak kaydını sildiren öğrenciler, ellerindeki ön lisans diplomasıyla DGS'ye başvuramaz. Bu öğrenciler DGS'ye başvurmak yerine TBMM'den af yasası çıktığı zaman yasada belirtilecek süre içinde kayıt sildirdikleri fakülteye af başvurusu yapmalıdır.

Sizin bölümünüzün normal süresi 4 yıl değil 2 yıl olduğu için söz konusu madde sizi bağlamaz. Çünkü 2 yıllık bölümü uzatmalı bitirmek ile 4 yıllık bölümü yarıda kesmek aynı şey değil.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
5 yıl
Er
Konu Sahibi

evet dikkatli okuyunca farkettim.
Çok yardımı dokundu çok teşekkür ederim




Bu mesajda bahsedilenler: @nForcer
N
5 yıl
Yarbay

Elbette devam edebilirsiniz, hiçbir sıkıntı olmaz.

Yalnız benim bildiğim, açıköğretim olarak Bilgisayar Programcılığı bölümü bulunan bir üniversite yok. Geçen yıllarda Atatürk Üniversitesi'nde böyle bir bölüm vardı, onlar da bölümü yeni öğrenci alımına kapatmışlar.




Bu mesajda bahsedilenler: @Francisco Lachowski
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.