Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
10
Cevap
295
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ACELE YARDIM ?...
S
20 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

Arkadaşlar bana yardım ederseniz sevinirim.
XP yüklü bilgisayarım normal olarak çalışırken geçen hafta bilgisayar kendi kendine açılıp kapanmaya başladı. Windows başlayıp kullanıcı isimlerinin olduğu ekran geleceği zaman koruma hatası verip tekrar kendisini kapatıyor ve bu bir döngü içerinde devam ediyordu. Bunun bir virusten kaynaklandığını düşünüp makinayı düşündüm. Hard disk NTFS dosya sistemine sahipti. Windows u kurma sırasında dosya kopyalayamama hatası verince bilgisayarı WIN 98 açılış disketi ile açıp FDISK yapıp diski FAT 32 ye göre yeniden böldüm ve FORMATLADIM. Garanti olsun diye önce WIN98 yüklemeyi denedim. KUR komutunu yazdığımda bilgisayar ekranı siyahlaşıp kilitlendi.Birkaç kez yeniden denedi isem de sonuç değişmedi. Dosya sisteminde bir sorun olduğunu düşünerek XP cd'si ile boot edip partitionları silip tekrar böldüm ve FAT 32 ye göre formatladım. Yine dosya kopyalayamama hatası verdi. Başka bir XP cd' si ile tekrar denedim ve yine sonuç değişmedi. Bunun üzerine partitionları silip NTFS göre formatladım. Yine dosya kopyalayamama hatası verdi. Bunun üzerine orjinal WIN NT' yi kurmayı denedim. Yine dosya kopyalayamama hatası verdi. Kısaca hiçbir işletim sistemi kuramıyorum. Partitionları ayarlarken hep 8 MB'lık bir alan kalıyor ve onu silemiyorum. Makina IBM ve XP lisanslı. Yardımlarınız bekliyorum.



A
20 yıl
Binbaşı

bence ramlarde bi problem var...



S
20 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

ram lar böyle bir soruna yol açabilir mi(?)


Bu mesaja 1 cevap geldi.
A
20 yıl
Binbaşı

windows yüklenmiorsa sorun genelde ramlarden çıkar benim bildiğim kadarıyla...


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
20 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

normalde herhangi bir hata mesajı vermiyordu. Ram dan olsa daha önce de hata vermesi gerekmez miydi?



U
20 yıl
Teğmen

benden sana tavsiye windowsu yeniden kurman aynı sorun bendede yaşandı....
bi tür virüs buna yol açıyomuş..
kapantıktan sonra 3ile 10sn arası makina kendine reset atıyo


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
20 yıl
Çavuş

S
20 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

ram ın yerini de değiştirdim. sonuç değişmedi. Neden WIN 98 kuramıyorum? Fikriniz nedir?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
20 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

yardımcı olabilecek arkadaşlar yok mu?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
20 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

E
20 yıl
Yarbay

Selam,

Geçenlerde bende sistem kurarken başıma bu gelmişti. RAM de sorun vardı başka RAM taktım düzeldi. RAM' i değiştir eğer yine olmazsa başka bir CD-ROM (Kablodanda olabilir) değiştir. Bu iki parça üzerinde yoğunlaş büyük ihtimal sorun bunlardan kaynaklanıyor.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.