Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
305
Tıklama
0
Öne Çıkarma
ABD'li teslimat devi FedEx, tüm filosunu elektrikli araçlarla yenileyecek
B
3 yıl
Moderatör
Konu Sahibi

ABD'li teslimat devi FedEx, tüm filosunu elektrikli araçlarla yenileyecek



ABD'li kargo ve lojistik devi FedEx, 2040 yılına kadar "karbon nötr olmayı" hedefliyor. Önümüzdeki süreçte sürdürülebilir enerji ve karbon sıfırlama gibi konular üzerine yoğunlaşmayı planlayan teslimat devi filosunu da elektrikli araçlarla yenileyecek. Şirket bunun için ilk etapta 2 milyar dolar yatırım yapacağını açıkladı.



Tüm filoyu elektrikli araçlarla yenileme planı kapsamında yapılan duyuruya göre tüm FedEx araçları 2040 itibariyle yüzde 100 elektrikli olacak. Bu oldukça uzun vadeli bir plan gibi gözüküyor fakat onbinlerce aracı kısa vadede elektrikliye çevirmek çok da kolay değil. Zira 2020 verilerine göre FedEx'in filosunda 80 bine yakın araç bulunuyor.



Ayrıca Bkz.Amazon, Hindistan'da Mahindra'nın üç tekerlekli elektrikli araçlarıyla dağıtım yapacak



Şirketin açıklamasına göre elektriğe geçiş kademeli bir süreç olacak. Örneğin 2025 yılı itibariyle FedEx Express küresel araç alımlarının yüzde 50'si elektrikli araçlardan oluşacak. 5 yıl sonra yani 2030'da ise yeni alınan araçların tamamı elektrikli olacak. Bu süreçte vadesi dolan içten yanmalı motorlu araçlar da sıfır emisyonlu araçlarla değiştirilmiş olacak.



FedEx, elektriğe geçiş konusunda General Motors'un ilk müşterilerinden biri olacak. GM'in elektrikli araç markası BirghtDrop geçtiğimiz aylarda EV600 isimli teslimat aracını tanıtmıştı. Söz konusu araç GM'in Ultium batarya sistemini kullanıyor ve tek şarjla 402 kilometre menzil sunuyor. 120 kW hızlı şarj desteği ile 1 saatte 280 kilometre civarında menzil elde etmek mümkün oluyor. EV600, teslimat görevine uygun tasarımı, 16990 litre kargo alanı ve 13.4 inç ekrana sahip bilgi eğlence sistemiyle dikkat çekiyor.



 Haberi Portalda Gör

2030 da 1 tane bile benzinli araç üretilmicek gibi bir gidişat var
Yoruma Git
sanapazar10 - 3 yıl +4
S
3 yıl
Teğmen

2030 da 1 tane bile benzinli araç üretilmicek gibi bir gidişat var


Bu mesaja 2 cevap geldi.
1
3 yıl
Yarbay

Tebrikler, çevre için güzel haber.




R
3 yıl
Yüzbaşı

Doğru tespit. Neredeyse çoğu şirket 2030'da sadece elektrikli araç üreteceklerine dair adımlarını attı, atıyorlar.





_____________________________

Eski kullanıcı adı: Furkooo85



Bu mesajda bahsedilenler: @sanapazar10
T
3 yıl
Yarbay

Afrika, Asya ve Güney Amerika için benzinli üretmeye devam ederler. Dünya avrupa ve amerika gibi elektriklilere hızlı geçiş yapamıyor.




Bu mesajda bahsedilenler: @sanapazar10
T
3 yıl
Yüzbaşı

Türkiye'de olanlarda keşke geçse, arabayı çalıştır ilerlet, hem yakıt sarfiyatı çok fazla oluyor hem de araç çok kısa sürede yıpranıyor.




D
3 yıl
Yarbay

2030'da bir tane bile benzinli araç üretilmeyecek gibi bir gidişat olmak zorunda




Y
3 yıl
Yarbay

TOGG'un ilerleyen yıllarda C segmenti bir MPV modelinin çıkarılacağını söylüyorlardı. Onu sürgülü kapılı yaparlarsa yurtdışına taksi olarak ihraç edilebileceği gibi kapalı kasa kamyonet modeli de çıkarılabilir. Şirketlerin karbon nötr olma hedefleri doğrultusunda yeni pazarlara açılabilir.




M
3 yıl
Yarbay

Darısı bizim buradaki yurtiçi Aras MNG gibi firmalara diyeceğim ama şimdiki araçları bile tam hurda,,arka kapı camı kırık olup orayı kartonla kapatan mı dersin, aynalarını koli bandıyla bantlayan mı dersen hepsi pert neredeyse



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Teğmen

Umarın bir gün tüm arabalar böyle olur ve benzine para verme sorunu biter



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.