Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
0
Cevap
849
Tıklama
0
Öne Çıkarma
Abd'den ayrı politika izlemek mümkün mü?
D
3 yıl
Binbaşı
Konu Sahibi

Dün neredeyse tüm tv kanallarında 24 saat abd seçim sonuçları ve tartışmaları vardı. açık söyleyeyim kendimi abd'deymiş gibi hissettim. Hani ekşisözlüğü anlarım orada abd hayranı çok insan var, yabancı hayranı çok insan var, abd seçimlerini bu kadar hararetle savunmalarını, abd başkanı kendi başkanlarıymış gibi tarafgirlik yapmalarını bir yönden anlayabilirim. ama peki ya iktidara yakın televizyon kanallarının 24 saat abd seçimlerini yayınlaması ne anlama geliyor? ben utandım açıkcası. bağımsız politika izleyip 24 saat abd seçimlerini yayınlarsan bu nasıl bağımsızlık derler?

bunu şunun için sordum. Türkiye abd'den ayrı politika izlemeye başladı. s-400 alımı, israil ile bozulan ilişkiler, suriye ve ırak'ta kendi poltikalarımızı uygulamamız. Bunlar doğru veya yanlış ama sonuçta ülkemiz kendi politikasını izliyor. Fakat dünkü olay abd seçimlerinin kanallarda 24 saat yayınlanması, hararetli tartışmalar abd'den bağımsız olmadığımızı gösterdi. sanki patronumuzu seçiyormuş havası yaratıldı.

elbette abd bir süper güç inkar etmiyorum. askeri, ekonomik, kültürel bir süper güç. elbette ki bu seçimin önemi var. ama türkiye işin bu kadar önemli miydi? Türk televizyon kanallarında ingiltere'deki, almanya'da ki, rusya'daki seçimler yansıtılmaz, 24 saat canlı yayınlar yapılmaz. Ama dün abd için yapıldı.

o zaman sormak lazım, abd bu kadar önemli ise biz niye abd ile ters politika izliyoruz. niye ters politika izleyerek dolar ile tl arasında uçurum yaratıyoruz. madem patronluğunu kabullendiniz(çünkü bu havayı yaratıyorsunuz ekranlarda) o zaman nedir sorun?

Yok trump seçilmiş yok biden seçilmiş umrumda değil, bence her ikisi de Türkiye aleyhine politikalar izleyecek. çünkü yetiştikleri kültür Türk düşmanlığı ile onları kuşatıyor. Biden açık açık pkk'nın yunanistan'ın yanında olduğunu söylüyor. keza Trump'ın dışişleri bakanı pompeo; yunanistan'a destek çıktı, bae ve suud'u bize saldırtıyor, pkk'ya silah yardımı yapıyor. biden ve trump'ın izlediği politikalar zaten Türkiye aleyhine.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.