Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
180
Cevap
7305
Tıklama
52
Öne Çıkarma
Cevap: ABD'de Trump'a Yapılan Siyasi Linç ve Dünyanın Geleceği!!! (10. sayfa)
A
3 yıl
Yüzbaşı

İşte bunu anlatamıyoruz.

Boş kafalılar hemen Trump'ın neyini savunuyorsunuz diyorlar. Siz Biden'in neyini savunuyorsunuz ?

Bize ne Amerikadan. Birbirlerini gebertseler, kahvemi alır keyifle izlerim. Çünkü dünyaya çok zülmettiler ve bedelini ödemiş olurlar.

Joe Biden'ın seçim ekibinde yer alan Rachel Rodriguez isimli kadını seçimlere hile karıştırdığı iddiasıyla tutukladı. 20 yıla kadar hapsi isteniyor.

ABD kongre binasına girerek Nancy Pelosi'nin bilgisayarını karıştıran kişi, evinde kafasına sıkılmış halde bulundu. Yargılamak yok. Hapse atmak yok. Kafasına sıkmak var.

Sonra Trump'ın tüm sosyal medya hesaplarını yine mahkeme kararı yok, iddialarını çürütmek yok, sorgusuz sualsiz kapatıp adamın bağlantılarını kesiyorlar.

Bizdeki darbeciler için, eli kanlı teröristler için suçlular ama adil yargılanmalı diyerek, hainlerin korucuyu melekliğini yapanlar, kendi çıkarları olunca istediğinin sesini kesiyor, istediğinin kafasına sıkıyor.

Bunu anlatmaya çalışıyoruz.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @LeonEyes
L
3 yıl
Yüzbaşı

Bizim ülkenin büyük sorunlarından biri adaleti işletmedeki sorunlar, ABD'nin en güzel özelliği adaleti büyük oranda güzel işletmesi, bizim toplumun belli kesimi özgürlük kisvesi altına sığınıp (ki çok büyük bir kesim) bunu kullandığı için devlet de kayıtsız kalamıyor, aslında olması gereken ABD deki polisteki yetki ve adalet gibi sistemi işletmek olsaydı işte ozaman adam akıllı bir topluma dönüşebilirdik.

başka ülkelere kayıtsız kalmak olmaz, iç işleri bizi ilgilendirmez tabi ama aynı gemideyiz, bana göre dünyada ülkeler de olmamalı, tek dünya düzeni olarak devam edilmesi ve bilinçli toplum olması gerekiyor ama dünya ülkelere bölündüğü zamanlarda başlamış ayrımcılık mağlesef.




Bu mesajda bahsedilenler: @atade28
A
3 yıl
Yarbay

Sen amerikan başkanı iken insanları engellemeye çalışırsan onlar'da zamanı geldiğinde seni engeller ne ekersen onu biçersin



D
3 yıl
Yarbay

-ABD'de Axios-Ipsos tarafından gerçekleştirilen ankette toplumun yaklaşık yüzde 80'i ülkenin dağılmaya başladığını düşünüyor.
Cumhuriyetçilerin yüzde 83'ü ülkenin dağılmaya başladığı fikri üzerinde mutabık kalırken, Demokratlarda da bu oran yüzde 78 olarak belirlendi.

-Başkanlık görevini 20 Ocak’ta devralmaya hazırlanan Biden pandemiyle birlikte derinden sarsılan ABD ekonomisini düze çıkarmak ve salgınla mücadele için 1.9 trilyon dolarlık Amerikan Kurtarma Paketi’ni açıkladı.

-Pentagon: Kasım ayında Başkan Trump'ın emriyle ABD kuvvetleri hem Irak hem de Afganistan'da 2500'e düşürüldü.

-Trump dün Ukrayna soruşturmasının gizli belgelerini yayınlama emri verdi. Bugün de FBI gizli arşivlerindeki Obamagate belgelerinin yayınlanmasını emretti.Belgelerde ciddi ifşaların olduğu ve pedofili dosyalarının yoğunlukta olduğu konuşuluyor.Gelişmler ABD'de takip ediliyor.

https://twitter.com/i/status/1349857235137163265



R
3 yıl
Yarbay

Aynen çünkü Amerika'da hatta dünyada mağdur olanlar sadece beyaz muhafazakâr insanlar. Bu hayatta başka kimse mağdur olmaz.

Biden'ın bir şeyini savunacak değilim fakat en azından ABD'deki kutuplaşmayı engellemek için bir şeyler yapacak. ABD'deki yüzyıllardır süren ırkçılık sorununa bir şeyler yapmaya başlayacak. Yahu adamların istediği de bu. Trump bu konuda ne yapabildi? Ortalığı daha da mahvetti. ABD zaten 2008 krizinden etkilenmişken bir de tekrardan ırkçılık ile uğraşmaya başladı. Anlamıyorum yazık değil mi bu insanlara? Müslümanlara yasak konulmasına kızmıyor musunuz? Yahu nasıl bir kafanız ve kafa çalışma yönteminiz varda Hristiyan muhafazakarları savunuyorsunuz yahu? Oradaki insanlara acımıyorum diyorsunuz bir de. Komik çünkü onlar senin benim gibi Müslümanlar için de çabalıyor. Yarın belki çocuğun ABD'ye gidecek ve orada yaşamak isteyecek.

Sizin gibi Erdoğan kafalı insanlardan başka bir şey beklemezdim zaten. İlla saflığınızı göstereceksiniz. Hoş Erdoğan da Trump kafalı birisi zaten. O da ülkeyi 2'ye bölmeyi becerdi.



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @atade28
A
3 yıl
Yüzbaşı

Yazdıklarını esef ve hayretle okudum.

Amerika’yı bu kadar savunuyorsun ama adamların tarihinden bir habersin.

Amerikan iç savaşı (kuzey-güney savaşı) köleliğin kaldırılmak istenmesi sebebiyle başlamadı mı ?

Köleliği kaldıran başkan Lincoln tek kurşunla öldürülmedi mi ?

1950-1960 a kadar ABD de siyahiler otobüse binen beyazlara yer vermek mecburiyetinde, ikinci sınıf insan muammelesi görmüyor muydu ?

0 mağdur dediğin muhavazakar amerikalılar, afrikadan insanları ABD ye getirip köleleri yapıp, bu insanların efendileri olurken, bu düzeni kaldıran ABD başkanını öldürüp adama bunun bedelini canıyla ödetirken de mağdurlar mıydı ?

Ben iki yüzlü şerefsiz avrupanın ve tüm dünyanın en büyük sorunu olarak gördüğüm amerikanın kayıtsız şartsız düşmanıyım.

Fransa'da, Belçika'da ve Amerika'da çıkan olayları ve yakılıp yıkılan şehirleri ve insanları gördükçe evet mutlu oluyorum. Çünkü sömürü ve faşistlik üzerine kurdukları düzenlerinin yıkıldığını görmek istiyorum.

Belli ki sen de chp genel sekreter yardımcısı Uğur Tunçay'ın attığı twitte dediği gibi ''Paris sararırken Ankara yeşil kalamaz'' diyenlerden ve Avrupa ile Amerikada yaşanan olayları battaniye altında kederinden ağlaya ağlaya takip edip üzülenlerdensin.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atade28 -- 22 Ocak 2021; 8:57:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Return to Monke
R
3 yıl
Yarbay

Kafayı yiyeceğim,yazdıklarımdan bunları nasıl çıkarttınız? Ben Amerika'yı nerede savunmuşum? "Yüzyıllardır olan ırkçılık sorunu" size ne ima ediyor?

quote:

Ben iki yüzlü şerefsiz avrupanın ve tüm dünyanın en büyük sorunu olarak gördüğüm amerikanın kayıtsız şartsız düşmanıyım.
Siz cihadçı mısınız? Tüm dünyanın sorunu amerika mı,bu dünyada başka emperyalist olmaya çalışan güçler yok mu? Öyleyse neden onların ürünlerini kullanıyorsunuz,hadi çöpe atın...


quote:

Fransa'da, Belçika'da ve Amerika'da çıkan olayları ve yakılıp yıkılan şehirleri ve insanları gördükçe evet mutlu oluyorum.
Sizin seviyenizden de başka bir şey beklenmezdi. Onlar da bizim mutsuzluğumuzdan mutlu oluyorlar zaten artık. İki taraflı da anlaşırsınız.

quote:

Çünkü sömürü ve faşistlik üzerine kurdukları düzenlerinin yıkıldığını görmek istiyorum.
Sömürü düzeni Türkiye'de yok mu? Ucuz köle işçiliği getirdiniz Türkiye'ye,eskiden Çinde imalat yapan firmalar neden Türkiye'yi seçiyor?

Hadi bunu geçtim,sömürülmek istenen halkların bizzat kendisi. Hep efendilerine biat eden orta doğu süzmeleri sizce bunları hak etmedi mi? Kaldı ki Avrupa veya ABD olmadan önce orta doğuda Osmanlı vardı. Osmanlı oraya Allah rızası için mi gitti? Emperyalizm için gitmedi mi? Toprak sömürüsü için gitmedi mi?

Anlayamıyorum sizi. DÜNYA TOZ PEMBE DEĞİL. Siz rüyalarınızda birbiriyle anlaşan devletler görebilirsiniz fakat işler öyle yürümüyor. Eğer zayıf olup herkesin sana mama vermesini beklersen her gün ağlayıp durursun. Bak bugün fetöyü isteyebiliyor musun,veriyorlar mı? Hayır tam tersi sen ülkenden birisini teslim ediyorsun...

Türk diyorsun bir bakıyorsun adam ermeni bayrağıyla geziyor. Müslüman diyorsun adam aşağılık çıkıyor. Liberal diyorsun diktatör çıkıyor. Bu dünya böyle bir yer.

Benim ağlayacak bir şeyim yok. Ben ve ailem yıllarca Hollanda'da yaşadık. Onlar bırak faşistlik yapmayı,Türklerden daha çok Türk gibi davrandı bize. Hiçbir zararları olmadığı gibi asıl zarar verenler Türkler oldu Hollanda'da. Hani kardeştik,Türk'ün Türkten başka dostu yoktu? HAYIR,Türk'ün en büyük düşmanı yine Türkler. Tarihimiz hep kendimizi katletmekle ,kendi insanımıza düşman olmakla geçti. Erdoğan sağolsun bunu daha da ileriye götürüyor,artık ileride Türklük değil yine Osmanlıdaki gibi Arap kültürü aşılayacağız kendimize. Kendimizede Türk değil,Erdoğanlı deriz artık.

Asıl ağlayan sizsiniz. Hep kendizi eziyorsunuz,kendinizi bir hükümete adamışsınız erdoğan erdoğan erdoğan erdoğan. 20 yıl oldu ya YETER! Siz bitiyorsunuz BABACAN gelip ağlıyor ,Davutoğlu gelip ağlıyor. Fetöden mi öğrendiniz ağlamayı? Siz hep ağlayacaksınız çünkü karakteriniz böyle. Ayrıca Amerikada olup bitenlerle ilgileniyorsam bile sizde aşağı da kalmıyorsunuz görüldüğü gibi. ABD'den size neyse ne işiniz var bu konuda? Gidin Türkiye konuşun sadece.




Bu mesajda bahsedilenler: @atade28
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.