Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
8
Cevap
411
Tıklama
3
Öne Çıkarma
ABD, Çin’in gelişimini engellemeye çalışırken kendi ayağına sıkıyor olabilir
M
geçen yıl
Yarbay
Konu Sahibi

ABD, Çin’in gelişimini engellemeye çalışırken kendi ayağına sıkıyor olabilir
Eski ABD başkanı Trump döneminde harlanan ABD ve Çin ticaret savaşı devam ediyor. ABD, Çin’in çip ve süper bilgisayar endüstrisine karşın katı yaptırımlar uygulamaya devam ederken Japonya ve Hollanda’da yaptırım uygulamaya başlıyor. Ancak, Amerika'daki çip şirketlerinin yüzde 99'unu temsil eden kuruluş olan Semiconductor Industry Association (SIA) uyarılarda bulunuyor.



Semiconductor Industry Association (SIA), ABD’nin ulusal güvenliğinin önemli olduğunun farkında olsa da, potansiyel olarak düşman ülkelere yönelik kısıtlamaların ABD yarı iletken endüstrisine bir bütün olarak zarar verebileceğine inanıyor. SIA, ihracat kontrollerinin inovasyona zarar vermeden yapılması gerektiğini belirtiyor.



ABD kendi ayağına sıkıyor olabilir



ABD, Çin’in gelişimini engellemeye çalışırken kendi ayağına sıkıyor olabilir
ABD hükümetinin Çin’in çip ve süper bilgisayar sektörlerine karşı katı yaptırımlar uygulamasının ardından (Ekim 2022) çeşitli yarı iletken şirketleri neredeyse bir gecede yaklaşık 240 milyar dolarlık değer kaybetti. Zarar görenler arasında elektronik tasarım otomasyonu (EDA) araçlarının geliştiricileri, çip tasarımcıları, levha fabrika ekipmanı (WFE) üreticileri ve çip üreticilerinin kendileri de dahil olmak üzere çeşitli şirketler var. SIA’ya göre Çinli müşterilerin parası olmadan da ABD yarı iletken endüstrisi kesinlikle yaşayacak ve gelişecek ancak onlarla birlikte daha hızlı büyümü de olası.



Ayrıca Bkz.AMD daha da ucuz olacak A620 anakart yonga seti üzerinde çalışıyor



SIA, ABD’li yarı iletken firmaların sürekli olarak gelirlerinin yaklaşık beşte birini araştırma ve geliştirmeye yatırdığını belirtiyor. Bu yatırımlar ülke dışında da önemli paya sahip. Dolayısıyla burada Çin’in önemi vurgulanıyor. Zira ABD’li yüksek teknoloji şirketleri Çin’li şirketlere yüklü miktarda ekipman tedarik ediyordu. Bu pazarın ortadan kalkması ABD’nin yarı iletken endüstrisini etkileyeceğinin hatta Lam Research'teki işten çıkarmalarla birlikte etkilemeye başladığının altı çiziliyor.




Kaynak:https://www.tomshardware.com/news/sia-on-sanctions
Kaynak:https://www.semiconductors.org/sia-comments-export-controls-should-protect-national-security-without-undermining-innovation/

 Haberi Portalda Gör

T
geçen yıl
Yarbay

Ulusal çıkarlar varsa gereği yapılır



< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

İ
geçen yıl
Yarbay

ABD geç kaldı. Piyasa 14nm geldiğinde yapmalıydı tüm hamleleri.




L
geçen yıl
Binbaşı

Artık geri dönseler de Çin kendi üretimini kendisinin yapması gerektiğini çoktan anladı. Aslında, sadece Çin de değil, tüm Dünya anladı. Dolayısı ile savaş üretim ve tedarik değil ham madde savaşına dönüşecek.




C
geçen yıl
Yüzbaşı

Tekel ortadan kalkar daha iyi oldu, rekabet iyidir.



T
geçen yıl
Teğmen

Yıllardır neredeyse tüm teknolojik cihazlar Çin'de üretiliyor. Üretimini yaptıkları teknolojileri kopyalaya kopyalaya kendilerini geliştirdiler. Bu saatten sonra istediğin kadar yaptırım uygula boş...

Adamların hali hazırda kurulu fabrikaları var. ABD'nin üretim bandını kendi ülkesine kaydırması, hem kurulacak fabrika maliyeti hem de çalıştıracağı işçi maliyetini hesaba kattığında ABD için acı bir tablo ortaya çıkıyor.




Y
geçen yıl
Yüzbaşı

Çin maalesef her alanda ABD'yi hırpalıyor, eziyor. Yaklaşık 1,5 milyar insanın yaşadığı Çin Devleti Rusya gibi her yerden maden fışkıran bir devletle de ittifak halinde. ABD daha çok rezil olacak.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
D
geçen yıl
Yarbay

Zaten abd çinin gelişimi engellemek için daha fazla kan dökmesini gerekiyordu. Teknoloji olarak çin batı kadar iyi olmasa da soğuk savaş dönemindeki gibi batı-doğu teknolijileri farklı olacaktır büyük ihtimalle.




S
geçen yıl
Yüzbaşı

Çin Dünyanın jandarmasına hiçbir şey yapamaz bir emtiaların düşüşüne bakar o iş




Bu mesajda bahsedilenler: @Yurtsever1453
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.