Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
45
Cevap
3064
Tıklama
20
Öne Çıkarma
Cevap: ABD Başkanı Trump, Xiaomi’yi kara listeye ekledi (3. sayfa)
A
3 yıl
Binbaşı

Xiaomi önce bir yazılımını adam etsin de öyle Samsung Huawei kadar fiyat biçsin cihazlarına



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muguroz
M
3 yıl
Teğmen

Evet haklısınız, touchwiz yıllardır telefon piyasasının en iyisiydi, hep övgüler alırdı.. Şimdiki yazılımı da harika samsung'un, telefonlar zamanla hiç yavaşlamiyor, tikanmiyor. Hiç ram yönetim skandalları olmadı Samsung cihazların. Aradan 3-4 sene geçse dahi.

Apple'in da arayüzü o kadar harikaydı ki 1gb bile olmayan ram'le yıllarca catir catir çalıştı, ihtiyacı yoktu çünkü. Hiç batarya, kullanici deneyimi vesaire gibi söylemlerle güvenilmez şarj seviyesi göstermedi. Hatta iphone 10'lar dahil olmak uzere, bataryası %20lere geldiğinde yazılımı harika olduğu ve yapay zekayla telefonun kapanmasının hayrimiza olacağına karar verdiği icin kapanıyor.

Bu yorumdan sonra kesin 10000 TL verir samsung, apple ve huaweyi alirim ama xiaomi kaka, yazılımı berbat, 5 para etmez ve de cin mali, 8000TL'ye almaya değmez (!)

Bütün demek istediğim, artisini eksisini yanyan getirdiğimizde pahalanan fiyatlarıyla bile 200-300 € fark var cihazda. Eğer önüme bahsettiğim markaların telefonları bedava verilse, ben xiaomi seçerim, çünkü bütün paket artısıyla eksisiyle güzel.
Ama size lafim yok hocam, aynen bu kafa devam. Sakat cihazlara sırf reklami guzel yapıldı diye biat edin, onlari premium, xiaomiyi yan sanayi, o paraya değmez olarak değerlendirin. Sonuçta herkes bi cihaz alacak olduğu zaman, kendi sebeplerince karar verir.

Aslinda bu telefonların hiç birinin fiyatinin 700€+ olmaması gerekir. Xiaomi sevsem de ona da bu parayı vermem, nasil olsa bi kampanya geliyo alıyoruz uygun fiyata bi telefon, motorolaysa motorola, asus'sa asus, denedikce de görüyoruz kimin ne iş çıkardığını. onunla da 3-4 sene mutlu yaşarım, beni sıkıntılarla deli etmemesi kaydıyla. O noktada zaten markası ne olursa olsun yeni telefon almanın vakti gelmiştir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Asaf1
A
3 yıl
Binbaşı

Mi4 ve Mi5 kullandım yani Xiaomi nin gelişimine tanık olan biri olarak MIUI 9 dan beri baş gösteren galeri de çift albüm sorununu bile çözemeyen şirkete Xiaomi denir!

Xiaomi eskiden iki redmi modeli bir amiral gemisi çıkarırdı taa ki çok model çıkarmaya başlayınca çoklukta mokluk olur derler ya aynen öyle oldu...

Bir sürü yazılım sorunu varken Mi 10 mu alınır yoksa o fiyatlara diğer üreticilerin amiral gemileri mı?

Bir cihazda sadece donanıma para verilmez yazılıma para verilir! Günlük kullanımda Orta-Üst ile Üst seviye bir işlemcinin farkını hissedemezsin fakat yazılımda ki sorunlardan dolayı pişman olabilirsin





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Asaf1 -- 16 Ocak 2021; 16:44:14 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

B
3 yıl
Teğmen

İyi de Google servislerinin olmadığı telefon çöptür.


Bu mesaja 2 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Muguroz
M
3 yıl
Teğmen

E boşuna demedim üzüldüm habere diye, fakat haberde bunun sadece bu şirketlere yatırım yasağından söz edilmiş, bu listenin içinde huawei'nin olduğu liste olmadığı belirtilmiş.




Bu mesajda bahsedilenler: @borayeris
H
3 yıl
Yarbay

quote:

Orijinalden alıntı: borayeris

İyi de Google servislerinin olmadığı telefon çöptür.
Valla ben bir tek GPS kullanıyorum. Ona da çözüm bulunur gibi geliyor.

Keşke böyle işlerin pisi çıksa da, ikinci eli çakılan bazı telefonlar türese. Tam benlik olur. Alır alır kullanırım.

Bir de bu tarz yaklaşımlar Linux telefon yazılımlarının da hızını arttırıp vites atmalarına vesile olacaktır. İlk fırsatta Android'den kaçacağım. Bunu da IOS'a geçmeden yapacağım. Ara ara deniyorum. İnceliyorum. İkna olduğum bir işletim sistemi bulduğum an uzarım. Kimse tutamaz beni.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.