Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
5
Cevap
313
Tıklama
12
Öne Çıkarma
AB'de yenilenebilir enerjiden elde edilen elektrik, fosil yakıt kaynaklı üretimi ilk kez geride bıraktı
Z
3 yıl
Yarbay
Konu Sahibi

AB'de yenilenebilir enerjiden elde edilen elektrik, fosil yakıt kaynaklı üretimi ilk kez geride bıraktı2020 yılı Avrupa Birliği ülkeleri için yenilenebilir enerjiden elektrik üretimi alanında bir ilkin yaşandığı oldu. Üye ülkelerin yenilenebilir kaynaklara yaptığı yatırımın meyvesini aldığı 2020’de sürdürülebilir kaynakların elektrik üretimine katkısı %38 seviyelerinde oldu.



Ember ve Agora Energiewende adlı kuruluşun yayınladığı rapora göre fosil yakıtların elektrik üretimindeki katkısı %37’ler seviyesinde olurken yenilenebilir kaynakların üretimdeki payı en düşük olan ülke %12 ile Çekya oldu.  Özellikle 2015 yılından itibaren katlanarak artan güneş ve rüzgâr enerjisi yatırımları, birliğin bugün karşımıza çıkan rakamlara ulaşmasını sağladı.



Ayrıca Bkz.Eski başkan Donald Trump’ın savunma bakanından F-35’e yönelik ciddi eleştiri geldi



AB’nin elektriğinin beşte birini karşılayan rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerinde en büyük pay %61 ile Danimarka’nın olurken ülkeyi, %35 pay ile İrlanda ve %33 pay ile Almanya takip etti. Üye ülkeler arasında kömürden elde edilen enerji oranı %20 seviyelerine düşerken toplam elektrik üretiminin ise sadece %13’ü kömürden elde edildi.



AB'de yenilenebilir enerjiden elde edilen elektrik, fosil yakıt kaynaklı üretimi ilk kez geride bıraktı



Rapora göre elde edilen sevindirici rakamlar, ne yazık ki 2030 yılı itibariyle sera gazı emisyonlarında ön görülen %55’lik düşüş için ve 2050 yılı iklim nötr hedefi için yeterli değil.



Aynı raporda Avrupa’nın 2030 yılı hedeflerine ulaşması için rüzgâr ve güneş enerjisi sektöründeki büyümeyi üç katına kadar çıkarması gerektiği belirtilmiş.




Kaynak:https://interestingengineering.com/renewables-overtook-fossil-fuels-in-eu-electricity-generation-in-2020

 Haberi Portalda Gör

Eğer zenginseniz konağınızın, yalınızın, rezidansınızın tepesine rüzgar tribünü de dikersiniz bütün binayı güneş panelleriyle de kaplarsınız. Beş on sene sonra enerji mal...
Yoruma Git
Yorumun Devamı monacomen - 3 yıl +4
Çok iyi bir haber, umarım tüm dünya da hızla yayılır.
Yoruma Git
12 Angry Men - 3 yıl +3
1
3 yıl
Yarbay

Çok iyi bir haber, umarım tüm dünya da hızla yayılır.




K
3 yıl
Yüzbaşı

Güneş panelleri kurun her yer boş arazi be kardeşim



D
3 yıl
Yarbay

bu avrupanın doğayı koruma aşkı ve çevreciliği olmasa geri kalan ülkeler dünyayı yok edecek kesin,adamlar ne güzel örnek oluyor yol gösteriyor ama anlayan ülke hala çok az özellikle amerika ,türkiye,çin,güney amerika ülkeleri çok geride bu konuda.




M
3 yıl
Yarbay

Eğer zenginseniz konağınızın, yalınızın, rezidansınızın tepesine rüzgar tribünü de dikersiniz bütün binayı güneş panelleriyle de kaplarsınız. Beş on sene sonra enerji maliyetini çıkarıp ucuza yakıt sahibi olursunuz. Maksimim 3 kişilik moderin(!) aileler o teknoloji harikası üç katlı arabalı havuzlu dev villalarda yaşayıp doğayı korurlar. Fakirseniz minimum 6+15 kişilik gecekondunuzu en az 10 sene daha kömür ve odunla ısıtmaya mahkumsunuz. Ama sorarlarsa küresel ısınmadan ve karbon salınımından gecekondudaki o fakirler sorumludur.



L
3 yıl
Binbaşı

İngilterenin 200 yılda verdiği zararı kaç yılda telafi edeceğini de hesaplasaymışlar.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.