Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1772
Tıklama
0
Öne Çıkarma
A3 8V Sportback 1.6TDI S-Tronic - Düşük devirde sürtme sesi? Volant?
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Arkadaşlar merhaba,

Birkaç gün önce Mersin'de sel olduğuna dair haberlerde duymuşsunuzdur. İşte o gün mecburen derin bir su birikintisinden geçmek zorunda kaldım. Bu arada belirteyim; araçım 2013 model 8V kasa A3 Sportback 1.6TDI (S-Tronic). Bu su birikintisinin yüksekliği yaklaşık tekerlek yüksekliğinde, uzunluğu 30-40mt olmasına rağmen biraz mecburiyetten, biraz da deli cesaretiyle suya girdim. Suda ilerlerken araç 2 defa vites değiştirdi ve bu vites değiştirmeler esnasında tık tık tık diye ileri attı(Daha sonra bu atmaları yapmadı, sadece suda oldu). Sudan çıkıp normal bir şekilde eve vardım ve akşama kadar araca dokunmadım. Ertesi gün araçta sürtme sesi olduğunu farkettim. Dikkatli dinlemem sonucunda farkettim ki; boşta veya hangi viteste olursa olsun, 1000-1100 devir aralığında bu sesi veriyor. Devir yükselince ses kesiliyor.

Bunun üzerine radyatör fanına bir şey takılmış olma ihtimaline karşılık ustama götürdüğümde kartel korumayı açtı, içinden su boşaldı. İncelemesi sonucunda volant'ın değişmesi gerektiğini söyledi.

Siz böyle bir durumda karşılaştınız mı? Sorun tam olarak nedir? Volant ile alakası var mıdır?
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.



C
7 yıl
Yarbay

Keşke Manuel'e alsaydınız. Bence bu şekilde kullanın bir dönem. Kendi kendine düzelebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Böyle bir şeyin olacağını bilsem dediğinizi yapardım ancak aklımın ucuna dahi gelmedi öyle bir şey.
Ustam bin küsür lira masraf çıkar deyince tamam dedim. Yarın sabah bırakacağım. Daha büyük problem çıkma ihtimaline karşılık beklemeyi düşünmüyorum, ortada bir sorun olduğu belli.

Yine de teşekkürler yardımcı olmaya çalıştığınız için.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aLLyC
C
7 yıl
Yarbay

Su girmesi gibi sorunlar Mekanik te paslanma vs şeklinde etkisi oluyor biraz kullanınca düzeliyor 1000lira dediğine göre sök temizle tak yapacak siz bilirsiniz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sku
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Volant'ın fiyatını öğrenmeden önce bin küsür çıkar demişti ustam. Dün itibariyle 1400TL fiyatı olduğunu söyledi, bir de işçilik olacak tabi...

Beklemekten yana değilim bu konuda. Daha da büyük problemlere sebebiyet vermemesi adına değiştirteceğim yarın kısmet olursa.




Bu mesajda bahsedilenler: @aLLyC
İ
7 yıl
Yüzbaşı

Suya girerek volana zarar vermen pek mümkün bir şey değil gibi usta biraz ezbere konuşuyor geldi bana bence yetki servise verin aracınızı en azından arıza tespiti yapsınlar sadece onun ücretini ödersiniz. Değişecek parçayı ustanızda değiştirirsiniz. S-Tronic bir aracı çok bilmeyen bir yerde kurcalatmayın bence


Bu mesaja 1 cevap geldi.
C
7 yıl
Yarbay

Katılıyorum.



1400 lira ile probleminiz çözülmese ne olacak ?




Bu mesajda bahsedilenler: @ibhaavci
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Usta dediysem mahalle arası sıradan bir usta değil, daha önce VAG grubu araçlarla ilgilenmiş birisi. Ayrıca ustam ve yetkili servis haricinde bu işle ilgilenen 2 kişiye daha sorarak aynı yanıtı almam neticesinde tamam diyerek aracı verdim. Bildiğim kadarıyla volant, şanzımanla alakalı ve tahminimce problem aracın derin su içerisinde vites değiştirmesi esnasında oldu. İlk mesajımda da dediğim gibi olay aracın su içerisinden geçmesi veya durması değil, su içerisinde vites değiştirirken çıkan ses ve sonrasında ortaya çıkan sürtünme sesi.

Bu arada volant değişimi sonrasında sesin gitmemesi durumunda parça iadesi yapmakta sıkıntı olacağını zannetmiyorum, daha önce benzer bir durumda sıkıntı olmamıştı.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @aLLyC , @ibhaavci
C
7 yıl
Yarbay

Kolay gelsin, bizi gelişmelerden haberdar ederseniz bilgi olur seviniriz.



Umarım Porbleminiz hızlıca çözümlenir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @sku
S
7 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Teşekkürler. Duruma göre bilgilendirmeyi burada yapacağım ki daha sonra benzer durumda kalan arkadaşlar faydalanabilsin.




Bu mesajda bahsedilenler: @aLLyC
DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.