Anlık Bildirim

Facebook'ta dev veri sızıntısı: 19 milyon Türk Facebook kullanıcısının kişisel verileri internete saçıldı!

533 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel verileri internete düştü. Sızdırılan verilerden 19 milyonu Türk kullanıcılara aitken, veriler arasında ise telefon numaraları da yer alıyor.

Facebook'ta dev veri sızıntısı: 19 milyon Türk Facebook kullanıcısının kişisel verileri internete saçıldı! Tam Boyutta Gör

Facebook yeni bir veri skandalıyla daha karşı karşıya. Business Insider'ın haberine göre 533 milyondan fazla Facebook kullanıcısının kişisel verileri, ABD'deki bir internet sitesinde paylaşıldı. Yaşanan veri ihlalinden 100'den fazla ülkedeki Facebook kullanıcıları etkilenirken, Türkiye'den ise 19 milyon kullanıcının etkilendiği düşünülüyor.

Sızdırılan verilerin Facebook kullanıcılarının isimlerini, telefon numaralarını, doğum yeri ve doğum tarihlerini, Facebook biyografilerini ve e-posta adreslerini içerdiği belirtiliyor.

Sızdırılan e-posta adreslerinden birkaçını Facebook'un şifre sıfırlama bölümüne girerek test eden Business Insider, doğrulama kodunun gönderildiği telefon numarasıyla e-posta adreslerinin eşleştiğini belirterek ihlali doğruladı.

Veriler hack girişimleri için kullanılabilir

Veri ihlaline ilişkin açıklamalarda bulunan bir siber güvenlik uzmanı, "Birçok Facebook kullanıcısının telefon numaraları gibi özel bilgileri içeren bu büyüklükteki bir veritabanı, kesinlikle kötü aktörlerin sosyal mühendislik saldırıları veya hackleme girişimleri gerçekleştirmek için verilerden yararlanmasına yol açacaktır." dedi.

Kaynakça https://www.businessinsider.com/stolen-data-of-533-million-facebook-users-leaked-online-2021-4 https://twitter.com/UnderTheBreach/status/1349671294808285184 Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
17642 kez okundu.
65 kişi, toplam 67 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
facebook, Türkiye Haberleri ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim