Anlık Bildirim

Samsung Exynos bölümü sıkıntıda, özelleştirilmiş işlemciler zora girdi

Samsung’un son dönemde yaşadığı gelir kaybı Exynos bölümünü vurdu. Bu yıl sonuna kadar özel çekirdekler tasarlayan Texas tesislerinde 290 kişi işten çıkarılacak.

Samsung Exynos bölümü sıkıntıda, özelleştirilmiş işlemciler zora girdi Tam Boyutta Gör

Mobil yonga sektöründe belki de en eski firmalardan birisi olan Samsung bugüne kadar önemli işlere imza atmıştı. Qualcomm ve Apple ile birlikte kendi özelleştirilmiş yongalarını tasarlayabilen firma bununla birlikte beklediklerini alabilmiş değil.

Beklenmeyen hamle

Huawei veya Apple gibi markaların aksine Samsung, mobil cihazlarında Qualcomm yongalarına da yer veriyor. Bu nedenle yonga tedariği için ayrılan kaynak ikiye bölünmüş oluyor. Bu strateji Samsung’u biraz frenledi.

Firmanın yaptığı açıklamaya göre Texas eyaletinde Exynos yonga setlerinin tasarımını yapan bölümde 290 kişi işten çıkarılacak. İşin kötü tarafı bu bölümde Mongoose olarak bildiğimiz Samsung’un özelleştirilmiş çekirdekleri tasarlanıyordu.

Firmanın Exynos yonga setleri performans anlamında Qualcomm muadillerinden daha iyi bulunuyordu ancak biraz yüksek enerji tüketimi eleştiri konusu olmuştu. Bu bakımdan üçüncü taraf üreticiler tarafından çok tercih edilmiyordu. Bu da harcanan kaynakların geri dönmemesi anlamına geliyordu.

Samsung’un yeniden yapılanma sonrasında standart ARM çekirdeklerine ağırlık vereceği tahmin ediliyor. Yani Huawei Kirin yonga setleri gibi Exynos yonga setleri de standart ARM çekirdeklerinden oluşacak. Bu durumda firmanın AMD ile ortak geliştirmeye başladığı mobil grafik birimlerinin akıbeti ne olacak merak konusu.

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Önceki Haftalar
Tüm Zamanların En İyi Yorumcuları
ANLIK GÖRÜNTÜLEMELER
1 Kişi Okuyor (0 Üye, 1 Misafir) 1 Masaüstü

GENEL İSTATİSTİKLER
3715 kez okundu.
10 kişi, toplam 10 yorum yazdı.

HABERİN ETİKETLERİ
Samsung, samsung exynos ve
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim