Anlık Bildirim

Huawei'nin kurucusu casusluk iddialarını net bir şekilde yalanladı

Çinli teknoloji şirketi Huawei'nin adı son zamanlarda sıklıkla casusluk haberlerine konu oluyor. Şirketin kurucusu ve CEO'su bu can sıkıcı konuyla ilgili olarak açıklamalar yaptı.
Teknoloji haberlerini yakından takip eden biriyseniz, Huawei markasının casusluk başlıklı haberlere konu olduğunu görmüşsünüzdür. Başta ABD olmak üzere birçok ülke, telekominikasyon ürünleri üreten Huawei'nin Çin hükümeti adına casusluk faaliyetlerinde bulunduğunu iddia ediyor. Üst üste yaşanan gözaltı olaylarından sonra şirket kurucusu ve CEO'su Ren Zhengfei konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

İddialar gerçek değil

Ren Zhengfei yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin hiçbir zaman kendilerinden, uygunsuz olarak tabir edilebilecek özel bilgi talep etmediğini ve bu casusluk iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Reuters'e konuşan Zhengfei konuyla ilgili olarak: "Ülkemi hala seviyorum, Konünist partiyi destekliyorum. Ancak dünyadaki hiçbir ülkeye zarar verecek birşey yapmayacağım." ifadelerini kullandı.
Ren Zhengfei'nin kızı ve aynı zamanda Huawei'nin mali işler müdürü olan Meng Wanzhou, Aralık ayında Kanada'da, İran yaptırımlarını ihlal ettiği gerekçesiyle tutuklanmıştı. Şimdi ise ABD'ye iade tehlikesiyle karşı karşıya. Geçtiğimiz günlerde de başka bir Huawei çalışanı yine casusluk suçlaması ile Polonya'da gözaltına alınmıştı. Bakalım Huawei'nin yakası bu casusluk iddialarından ne zaman kurtulacak hep beraber göreceğiz.
Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim