Şimdi Ara

HP BIOS KİLİTLİ MENÜLERİ AÇMAK İSTEYENLER BURAYA (sp55068 için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
2
Favori
10.181
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • NOT: BU İŞLEMLER, HP SİTESİ SİZİ KENDİ MODELİNİZ İÇİN BİOS GÜNCELLEŞTİRMESİ YÜKLEMEK İSTEDİĞİNİZDE "sp55068" İSİMLİ DOSYAYA YÖNLENDİRİYOR İSE GEÇERLİDİR. HER HALÜKÂRDA MESULİYET KENDİNİZE AİTTİR!



    Merhaba arkadaşlar! Hepimizin bildiği gibi notebooklar bioslarının bazı menüleri kilitli olarak geliyor. Bu kilidi kaldırmak için ufak bir araştırma yaptım. Sitede bir arkadaş softpaq ismi sp55068 olan bioslar için kilit kaldırmaya yönelik bir download linki vermiş. Ama o linkteki kırılmış bios için dosyanın bulunduğuwww.bios-mods.com sitesinde sorun yaşayanların olduğunu gördüm.

    Bu linkte "http://www.bios-mods.com/forum/Thread-HP-DV6-F-1B-BIOS-MOD-THAT-DOESN-T-CMOS-RESET " de birisi, kırılmış farklı bir bios uygulamasının sorun yarattığını, yaptığı araştırmalar sonunda donovan6000 isimli kişinin sp55068 dosya isimli biosu sorunsuz bir şekilde kilitten kurtarabildiğinden bahsetmiş. Ben de donovan6000 isimli kullanıcının kilitli menülerden arındırdığı sp55068 isimli bioslar için olan uygulamasını indirdim. Şu an kilitli menüler açık. Sistemde sorun yok!

    Eğer siz de biosunuzu update etmek istediğinizde Hp sitesi sizi sp55068 isimli biosa yönlendiriyorsa bahsedeceğim işlemleri uygulayarak biosunuzu kilitli menülerinden arındırabilirsiniz. Benim tavsiyem ilk önce orjinal hp sitesinden biosunuzun son versiyonunu indirip güncelleyin "http://ftp.hp.com/pub/softpaq/sp55001-55500/sp55068.exe " Sonrasında donovan6000 nickli kişinin "http://www.mediafire.com/download/o70b6ntx82ro482 " linkinde bulunan menüleri açılmış sp55068 isimli bios uygulamasını indirin. İndirilen sıkıştırılmış dosyayı masaüstüne klasör halinde açın. İçersinde InsydeFlash uygulaması vardır. Bu uygulamayı tıklayarak biosu kilitlerden kurtaracağız. Yalnız sisteminiz buna izin vermeyecektir. Uygulamanın sorunsuz bir şekilde yüklenmesi için içerisinde şu anki bios bilgilerinin vs. olduğu bilgisayarımda gizli olan HP_TOOLS isimli bölümün ismini değiştireceğiz (bazıları bölümü tamamen kaldırmış. ben ismini değiştirmenizi tavsiye ediyorum). Bunun için:

    1. Masaüstünde "Bilgisayarım"a sağ tıklayın ve "yönet" i seçin.
    2. Açılan pencerede sol tarafta alttan ikinci sırada "Disk Yönetimi"ni tıklayın.
    3. Eğer harddiskinizi işletim sistemi kurarken bölümlendirmediyseniz standartta şu isimde bölümler çıkacaktır: SYSTEM, (C:) ve HP_TOOLS. Klidi açılmış bios uygulamasını yükleyebilmemiz için HP_TOOLS isimli bölümün ismini değiştirmemiz gerekiyor. Üstteki listede veya alttaki grafiksel sıralamada bulunan HP_TOOLS isimli bölüme sağ tıklayıp "Özellikler"i seçin. Açılan pencerede "Genel" sekmesinde de bölümün ismi HP_TOOLS olarak gözükecektir. Biz geçici olarak bölümün ismini değiştiriyoruz. Arada bulunan alt çizgi (_)'yi kaldırıp bölüm ismini HPTOOLS olarak değiştirin ve "Tamam"ı tıklayın.
    4. Bilgisayarınızın fişini takın. "http://www.mediafire.com/download/o70b6ntx82ro482 " Bu linkten indirdiğimiz uygulamayı sıkıştırılmış olduğu için masaüstüne klasör halinde açmıştık. Şimdi masaüstüne sp55068 ismiyle açılan klasörün içindeki "InsydeFlash" uygulamasına tıklıyoruz. Bios güncellemesi bittikten sonra sistem kendiliğinden kapanıp açılacak ve windowsa dönecektir.
    5. Şu an biosunuzun kilitli menüleri açık. Herhangi bir durumda lazım olabilecek, ismini HPTOOLS olarak değiştirdiğimiz HP_TOOLS isimli bölümün ismini tekrar düzeltmeyi unutmuyoruz. Bunun için tekrar masaüstünden "Bilgisayarım"a sağ tıklayın ve "yönet"i seçin. Açılan pencerede soldan altta ikinci sırada bulunan "Disk Yönetimi"ni seçin. Üstte veya altta grafiksel sıralamada bulunan HPTOOLS isimli menüye sağ tıklayın ve "Özellikler"i seçin. Açılan pencerede "Genel" sekmesinde HPTOOLS olarak görünen ismi HP_TOOLS olarak değiştirin ve Tamam'ı tıklayın.

    Denenen sistem: HP PAVILION DV6-6010ST LL044EA



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TechTR -- 15 Aralık 2013; 1:49:54 >







  • çok teşekkürler, işe yaradı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EzerchE

    çok teşekkürler, işe yaradı.

    Rica ederim.
  • Bilgisayardan bios pilini çıkarınca da olmuyor muydu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: _Lotus_

    Bilgisayardan bios pilini çıkarınca da olmuyor muydu?

    Biosun ayarları değiştirilemeyen kilitli menüleri var, görünmüyor. Burada amaç onu açmak. Ama başlığa bakınca yanlış anlaşılıyor tabi. O yüzden değiştireyim başlığı. :)
  • Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2263-st modelinde de işe yarıyor mu acaba?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ABUX

    2263-st modelinde de işe yarıyor mu acaba?

    Olmaz hocam.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechTR

    quote:

    Orijinalden alıntı: ABUX

    2263-st modelinde de işe yarıyor mu acaba?

    Olmaz hocam.

    Teşekkürler
  • Herkes diğer hp modellerinde fixed graphics e geçmek için uğraşıyor, ancak 6020st modelinde fixed standart olmasına rağmen windows 8 de sorun çıkarıyor. Ati sürücüsü yanıt vermeyi durdurdu sorunu halen düzelmiş değil. Bu bios ile dynamic moda geçtim, çok kullanışlı, herhangi bir sorun yaratmıyor, ekran kartını değiştirmeden oyun veya desktop kullanımına göre otomatik güç koruma veya güçlü grafik modlarında kullanıcıya hissettirmeden ve uğraştırmadan geçiş yapılabiliyor. Böylece oyun dışı zamanlarda otomatik güç koruma modunda intel grafik çipi ile çalışarak hem ısınması engellenmiş oluyor hem de az güç tüketiyor. Oyun açıldığında ise yine hissettirmeden ati grafik kartıyla daha iyi grafikle daha akıcı oyunlar oynanabiliyor.
  • Bu biosu kullanan başka arkadaş var mı acaba. Bios ta istediğimiz ekran kartını devre dışı bırakabiliyor muyuz yoksa fix mode olayı devam mı ediyor?
  • Belki merak eden arkadaşlar olur diye yazıyorum. Hp Dv7 6100 et (ls062ea) ya kurdum. sorunsuz çalıştı.
  • hp 630 ınsydeh20 stup utility rev.3.5 de ise yararmı
  • HP pavilion 15 cx0031 nt de işe yarar mı hocam?
    bios versiyon hp insydeh20 rev 5.0 f.16
    birde bu advenced menu den ram mhz hızını ayarlayablir miyim?
    sitemimde default olarak ram mhz leri 1333mhz normal ram hzım 2666mhz anakartım da bunu destekliyor fakat biosa girdiğimde sadece ram kapasitesi görünüyor acil yardım
  • dediklerini yapmama rağmen bios hala kısıtlı. yardımcı olabilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HP DV7-6195US (Amerikadan alınma) laptopta işe yaradı.
    Teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.