Şimdi Ara

Harici Depolama birimlerine şifre koyma [--düzenlendi--]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
8
Favori
112.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar

    öncelikle belirtmek isterimki bazı arkadaşlar bu konuyu yazılım bölümüne açsan iyi olurdu diyebilir.Bunu elbette bende düşündüm fakat harici harddiskini şifrelemek isteyen birinin ilk buraya bakacağını düşünerek buraya açmaya karar verdim. yönetici arkadaşlar gerek duyarlarsa yazılım bölümüne taşısınlar lütfen, şimdi yazılımları anlatmaya başlamadan önce biraz ön bilgi vermek istiyorum:

    Öncelikle lütfen Dikkat!!!:
    Bu yazımda anlattığım yazılımları hernekadar deneme aşamasından geçirmiş ve herhangi bir hatayla karşılaşmamış olsamda farklı sistemlerde farklı hata ve sorunlar yaratabileceğini unutmayın ve lütfen tüm yazıyı dikkatlice okumadan herhangi bir işleme kalkışmayın.buna ek olarak bu yazılımlar sonucu verilerinizi kaybedebileceğiniz ihtimaline karşın önlem olarak lütfen sizde deneme aşamasından geçirdikten sonra kullanınız yada dosyalarınızın yedeğini alınız. karşılaşabileceğiniz sorunlardan sorumlu olmadığımı belirtmek isterim, sadece bişeyler yapmaya ve sizlerle nacizane paylaşmaya çalıştım.
    hoşgörünüz için şimdiden teşekkür ederim...



    uzun zamandır bir harici harddisk almayı planlıyordum fakat çalınması, kaybolması veya istemediğim kişilerin eline geçmesi durumunda dosyalarımı nasıl koruyacağımda aklıma takılıyordu.nihayetinde donanım haber forumlarından yararlanarak bir harici hdd almaya karar verdim ve tercihimi burdaki yorumlara dayanarak LaCie 160 GB dan yana kullandım.
    Cihazı aldıktan sonra nasıl veri güvenliğini sağlayabilirim diye düşünürken biyandan da bazı programları araştırdım,inceledim ve şifre korumasının en etkin yolu olarak harici harddiski 2 parçaya bölerek birinci bölümü şifresiz olarak şifreleyici programa kaynak teşkil edecek şekilde, ikinci bölümü ise aşağıdaki programlar yardımıyla şifrelenmiş olarak kullanmak olduğu kanaatine vardım.hal böyleyken harddiski 30 GB ve 130 GB lık iki bölüme ayırdıktan sonra aşağıda anlatacağım 2 programla denemeler yaptım ve sonuç başarılıydı.
    Bu aşamada aklıma takılan tek şey bu programları başka bilgisayarlarda nasıl çalıştırp şifreli bölüme ulaşacağım sorusuydu, çünkü bazı bilgisayarlarda admin olarak oturum açılmadığı zaman her programı kurmanıza izin vermiyordu.bu düşünceyle öncelikle aşağıdaki 2 programın portable versiyonlarını yapmayı denedim fakat başaramadım. daha sonra bu programların kaynak dosyalarını (yani program files içindeki klasörünü) harici harddiskteki 1. bölüme taşıyıp ordan çalıştırmak geldi yani kurulum yapmadan çalıştırmak,bunu ise registry kayıtları olmadan çalışmayacağını düşünmüştüm fakat yanılmıştım

    Programları masaüstü bilgisayarıma kurdum, gerekli ilaçlama işlemlerini yaptıktan sonra ilgili yazılımın Program Files kalsörünün içindeki klasörünü (örneğin: "C:\Program Files\StorageCrypt v2.0" ) kopyala yapıştır yoluyla taşınabilir harddiskimin birinci bölümüne taşıdım. daha sonra cihazı masaüstü bilgisayarımdan söktüm ve bu programların daha önce hiç yüklenmediği laptop bilgisayarıma taktım ve programı harici harddiskten çalıştırıp denedim, programların sorunsuz çalıştığını gördüm ve sizlerle paylaşmak istedim:

    ilk yazılım Storage Crypt (kullanmanızı tavsiye ettiğim):

     Harici Depolama birimlerine şifre koyma [--düzenlendi--]


    resimde gördüğünüz gibi 2 adet sabit diskimin altında disk3 olarak geçen benim taşınabilir harddiskim
    yine resimde sağ alt bölmede Partition info bölümündede ayrılımış bölümler görülmekte.
    kullanımı:
    öncelikle şifrelemek istediğimiz harddiskin solundaki kutucuğu işaretliyoruz ve daha sonra Partition info yazan yerin yanındaki "set public and privacy area" yazısına tıklıyoruz.


     Harici Depolama birimlerine şifre koyma [--düzenlendi--]



    Açılan kutucukta ingilizce anlamlarından da anlaşılacağı gibi bölümlenmiş hardiskin şifreli kısmı ve şifresiz kalacak kısımlarını belirliyoruz.
    ben 130GB lık kısmı şifrelemek istediğim için resimde görüldüğü gibi ayarladım.bölümlerin yanında privacy yazıyorsa o kısım şifrelecektir demektir.
    iki bölümü birden privacy yapmayınki başka bilgisayarlarda çalışırken programa birinci bölümden ulaşarak 2. bölümün şifresini kaldırabilelim.
    gerekli ayarları resimdeki gibi yaptıktan sonra "commit setting" yazısına tıklayarak çıkıyoruz.
    daha sonra "enter password" bölümünde şifremizi belirleyip "encrypt" butonuna tıklıyoruz ve saniyeler içinde harddiskimizin 2. bölümü şifrelenmiş oluyor.
    şifreleme işlemi bittiğinde harici harddiskimizin 2. bölümü görünmez hale gelir ve şifre tekrar çözülene kadar ulaşılamaz.
    şifreli kısmı tekrar açmak içinse programı çalıştırıyoruz ve kilitli harddiski seçip geçerli şifreyi giriyoruz ve "decrypt" butonuna tıklıyoruz ve işte 2. bölüm tekrar görünür durumda...

    ikinci yazılım Drive Encryption:

    bu yazılımda bi kaç fark dışında hemen hemen aynı mantıkla çalışıyor.
    bu yazılımın menüsünde harddiskleri zaten bölümlerine ayrılmış biçimde görüyorsunuz ve ilk programdaki gibi privacy-public ayrımı yapmıyorsunuz.direkt istediğiniz bölümü seçip şifreliyorsunuz.

     Harici Depolama birimlerine şifre koyma [--düzenlendi--]


    listeden şifrelemek istediğiniz bölümü seçip encrypt butonuna tıklıyorsunuz ve çıkan kutucukta şifrenizi belirliyorsunuz ve "OK" butonuna tıklayarak ilgili bölümü şifreliyorsunuz.

    Bu noktada dikkat!!!!
    bu programla şifrelenen harddisk bölümü gizlenmez; halen ulaşılabilir durumdadır. ancak şifreli bölüm açılmaya çalışıldığında " X sürücüsündeki disket biçimlenmemiş, şimdi biçimlemek istermisiniz" uyarısını verir, bilindiği gibi bu işlem onaylanırsa ilgili bölüm formatlanacak ve verileriniz silinecek demektir bu bir hata değildir aksine bu programın çalışma prensibidir ve zaten şifreleme bitince size bu uyarıyı ingilizce olarak verecektir. bu noktada dikkatli olunuz, yanlışlıkla yada bilmeyen birisinin bu uyarıya evet diye cevap vermesi durumunda verilerinizi kaybedebilirsiniz!!!
    eğer bu programlardan birini kullanacaksanız Storage Crypt programını kullanmanızı bu sebep yüzünde tavsiye ediyorum, Drive Encryption programını alternatif olması açısından anlattım


    Sevgili arkadaşlar yazımın başında da belirttiğim gibi lütfen açıklamaları eksiksiz ve dikkatlice okuyunuz. Programlardan birini kullanacaksanız lütfen verilerinizin yedeğini alın yada boş bir harici harddiskte denemeler yaptıktan sonra kullanmaya başlayın. Arşivlerinizin ve değerli dosyalarınızın uçup gitmesini asla istemem lütfen dikkatli olun.


    Oldukça anlaşılır anlatmaya çaılştım umarım yardımı dokunur.
    Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.Hepinize kolay gelsin...


    edit: Ayrıca ingilizcesi iyi olan arkadaşlar için kendi sitesinden kullanıcı rehberi aşağıdaki linktedir:

    Adres




    Edit 2: Arkadaşlar storage crypt programını kullananların dikkatine: bir arkadaşımız bana bir sorun bildirdi:

    "storage crypt baya zamandır sorunsuz calısıyordu
    dün pc ye format cektım hdd takınca gizlenmıs olan bolum acıkta idi
    şifre giriyorum ama fatal error yazıp % 50 kalıyor "


    lütfen böyle bir sorunla karşılaşmamak için format atmadan önce hdd nizin şifresini çözün ve programı program ekle kaldırdan kaldırarak kendinizi garantiye alın. hep tekrar ettiğim gibi lütfen önemli dosyalarınızın yedeğini herzaman bulundurun.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Harici HDD, flash belleklerin şifrelenmesi ile ilgili çok fazla konu açılıyordu. Çok güzel bir konu olmuş. Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kıdemli Yarbay -- 31 Aralık 2007; 10:48:06 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: dejaay

    Harici HDD, flash belleklerin şifrelenmesi ile ilgili çok fazla konu açılıyordu. Çok güzel bir konu olmuş. Teşekkürler.

    Yanlız tam sürüm programların paylaşımı site içinde yasaktır. Linkleri silmeniz gerekir.



    Uyarınız için teşekkürler linkleri sildim.
  • Ben de usb hdd şifreleme için epey bir araştırma yaptım ve Folder Lock'u beğendim. Çünkü şifrelemek istediğim dökümanlar çok yer tutmuyor ve ben o dökümanların boyutunda bir alanı şifrelemek istiyorum. Dediğiniz gibi yaptığımda tüm disk bölümü şifrelenmiş oluyor. Folder Lock diske taşınabilir sürümünü kuruyor ve şifrelemek istediğiniz belgeleri içerisindeki bir klasöre koyduruyor. Kilidi açtıktan sonra klasörün içeriğini görebiliyorsunuz. Üç defa peş peşe yanlış şifre girerseniz bilgisayarınız kilitleniyor.

    Bu tür programlarda aradığım ancak bulamadığım özellik ise belli sayıda yanlış şifre girince, şifreli bölümü geri ulaşılamayacak şekilde silmesi. Bu tür bir porgram varsa bildiğiniz, isminzi verirseniz memnun olurum.
  • Bir düzeltme yapmalıyım. Folder Lock Pardus'ta herşeyi gösteriyor. Artık kimseye tavsiye etmiyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hatipoglu

    Bir düzeltme yapmalıyım. Folder Lock Pardus'ta herşeyi gösteriyor. Artık kimseye tavsiye etmiyorum.



    Ayrıca Folder Lock programını flash disk yada taşınabilir diğer aygıtlara kopyalayarak kullanırsanız başka bir bilgisayarda açtığınızda yeni bir şifre girmenizi istiyor ve şifrelediğiniz klasörü açık olarak gösteriyor.yani bence bi işe yaramıyor.şifrelediğiniz klasör başka bir bilgisayarda apaçık kullanılabiliyor. yani en azından benim denemelerimde öyle oldu.
  • @Ahmedov elinize sağlık gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş.Konuyu farklı bir konu gördüm ve okudum.Bende bir aralar birkaç program denedim ama tad vermedi.Bu gayet kullanışlı duruyor.

    Bende yeni aldığım 120Gb Mikrobox'ta denesem iyi olur.



    Sağlıcakla.
  • rohosu deneyen varmı?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: miccoli

    rohosu deneyen varmı?



    rohosu denedim arkadaşım ama rohos daha çok 2-4 GB lık harici birimler için bence çünkü şifreleyebilmeniz için 300 MB lık bir alan ayırıyor bu da bana hem kullanışsız hemde yetersiz geldi.



    quote:

    Orjinalden alıntı: prokizya

    @Ahmedov elinize sağlık gerçekten çok güzel bir çalışma olmuş.Konuyu farklı bir konu gördüm ve okudum.Bende bir aralar birkaç program denedim ama tad vermedi.Bu gayet kullanışlı duruyor.

    Bende yeni aldığım 120Gb Mikrobox'ta denesem iyi olur.



    Sağlıcakla.



    Ben teşekür ederim arkadaşım yararlı olmasına sevindim.kolay gelsin




  • arkadaşlar bu rohos nasıl kullanılıyor birde sitesine girince hangi programı indiricez?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SkyJackeR.!

    arkadaşlar bu rohos nasıl kullanılıyor birde sitesine girince hangi programı indiricez?


    Ücretsiz olanı bu. Bu programı kullamadığım için ben de pek ayrıntı veremiyecem ancak sitede resimli anlatım mevcut..

    http://www.rohos.com/rohos_mini.exe
  • @ahmedov
    şimdi benim de hdd var. HDD i bölmeden de yapabilir miyiz bu anlattıklarını ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: furkanesref

    @ahmedov
    şimdi benim de hdd var. HDD i bölmeden de yapabilir miyiz bu anlattıklarını ?


    elbette bölmedende yapılabilir ama bu seferde şifreleme yapmak için gerekli programı ayrıca bir flash bellekte taşıman gerekir, sende takdir edersinki bu hiç de pratik olmaz. benim hdd yi bölmemin amacı gerekli programı başka bilgisayarlara aynı harddisk içinde taşıyabilmek.tek bölüm yapar ve o bölüme programı atıp ordan şifreleme yaparsan bu aynen anahtarı içerde unutup kapıyı çekmek gibi bişey olur
    umarım anlatabilmişimdir arkadaşım kolay gelsin
  • ya ne biliyim hdd bilgisayara bağlayıp hdd girmeye çalışınca bir menü çıksa şifre istese öyle bişey yapamaz mıyız ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: furkanesref

    ya ne biliyim hdd bilgisayara bağlayıp hdd girmeye çalışınca bir menü çıksa şifre istese öyle bişey yapamaz mıyız ?



    :))

    üzgünüm böyle bir yolunu bilmiyorum ama sizide anlıyorum,siz bulursanız bizmlede paylaşın işallah.
    storage crypt programını istiyorsanız pm den ulaşabilirsiniz.
  • Güzel açıklama Peki Vista nın içinde böyle bir seçenek varmı normal klasör yada dosyalarımızı yada burdaki proğramlar gibi USB HDD lerimizi şifreleyebileceğimiz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hastaX

    Güzel açıklama Peki Vista nın içinde böyle bir seçenek varmı normal klasör yada dosyalarımızı yada burdaki proğramlar gibi USB HDD lerimizi şifreleyebileceğimiz




    henüz vista ile tanışamadım bile :)
    bu konuda bir fikir belirtemeyeceğim, ama böyle bir özelliği varsa bile halen yaygın olarak kullanılan xp ile uyumlu olabileceğini sanmıyorum.
  • Yazdırdığım Cd ve Dvd'lere CD-Lock programı ile şifre koyuyorum. Bu programın en güzel özelliği ise CD'leri başka bir bilgisayara taktığımız zaman o bilgisayarda Cd-Lock programı kurulu olmasa bile doğru şifreyi girdiğimizde cd içindeki verilere ulaşabilmemiz.
    Acaba bu CD-Lock programı, taşınabilir HDD'lerde de kullanılabilir mi? Deneyen var mı?
  • bende kingston 2 gb flash bellek war u3 ona şifre felan koyabilirsun ama hdd yi felan bimiyodum paylaştığın için sağol
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.