Şimdi Ara

PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
10.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

    Önceleri kesinlikle Q91yada uygun fiyatlı C91 derken, Q91’in 250 YTL altında Panasonic 42PV70 aldığımı söyleyeyim. Diğer önemli tercih nedenim ise, 100 Hz olmasıydı. Aynı anda uydu receiver olarak Next 2000CXSuperPlus(200 YTL/9), DVD player olarak da Samsung HD860(239YTL/9) satın aldım. Plasmayı duvara orijinal Panasonic askı aparatı ile astım. Yalnız bu aparat 30 derece yukarı kalkan model(150 YTL). Amacım ise kablolamada kolaylık ve plasmayı duvardan biraz daha uzaklaştırmaktı. Bu uzaklığın minimum 7 cm olması tavsiye ediliyor. Ancak sabit aparatlar (kanımca) bunu sağlamıyor.
    Plasmayı uydu alıcıya komponent-komponent, DVD’yi plasmaya HDMI ile bağladım. Komponent kablo AR Pro altın uçlu, HDMI kablosu ise Samsung DVD player kutusundan çıkan orijinal Samsung HDMI kablosudur. Uydudan sesi plasmaya aktarmak için AR Pro 2’li altın uçlu RCA kablo kullanıldı.
    Konu dışı gibi görünse de, DVD player ve uydu alıcı (ses bağlantısı) sinema sistemine AR optik kablolar ile bağlıdır.
    Plasmaya ambilight özelliği kazandırmak(!) daha doğrusu daha iyi seyir keyfi alabilmek için, plasma arka kenarlarına yapışan beyaz renk“ŞERİT LED” yaptırdım. Resimlere bakanlar bunu fark edeceklerdir. Merak edenlere söyleyeyim montaj dahil maliyeti 85 YTL oldu. İnanılmaz keyif verdiğini söylemeliyim. Yansıma sorunu kalmadığı gibi görüntü de ön plana çıkıyor. Başka ışığa gereksinim duymuyorsunuz.
    Plasmanın ayarlarına gelince; çok değişik denemelerden sonra bana göre en iyi sonucu aldığım ayarlar, görüntüleme modu “normal” oldu. Sadece netliği ve rengi biraz azalttım. Netliğin fazla olması, kumlanmayı belirginleştiriyor.
    Plasmada, kablo tv görüntüleri bile oldukça başarılıydı. Uydudan aldığım görüntüler ise çok iyi. Yalnız uydu ayarlarında bazı değişiklikler yapmak gerekiyor. Merak eden olursa açıklarım. Plasma-uydu bağlantısı komponentten olursa rengin biraz arttığını fark ettim. Bu nedenle de plasmada azaltma yoluna gittim. Bu kadar detaylı uğraşıya rağmen, görüntülerde çok minik kumlanmalar tespit ettim. Dikkatinizi verdiğiniz bölgenin dışında oluşan mini mini kum tanecikleri, çok kafanıza takmazsanız rahatsız etmiyor. Forumda bir başka arkadaşım da bunu belirlemiş. DVD player’da böyle bir minik kumlanmalar yok. Mor yılan konusunda henüz bir tespitim yok. Yalnız satın almadan önce çok değişik, kalitesiz kaydedilmiş DVD ve uydu yayın izledim. Mor yılana rastlamadım. Gerçeği söylemem gerekirse; Panasonic’ten böyle bir SD performansı beklemiyordum. Bana göre son derece başarılı. Görüntüler canlı ve doğal renklere uygun. Daha parlak renk isteyenler renk ayarları ile arzuladıkları parlak renklere ulaşabilirler. Bu benim tercihim olmadı. Eğer gerçek dışı canlı renkler görmek isteseydim herhalde LCD alırdım.
    Siyahlar gerçekten siyah, kurşuni değil. Gölgeler belirgin ve görüntüde bütünlük sağlanıyor. CRT’den plasmaya geçenlerden çok fazla beklentisi olanlar, bazı eksileri daha fazla görebilirler. Örneğin basık ve şişman görüntüler gibi. Basık ve şişman görüntüyü biraz olsun önlemek için "ekran en-boy oranını" TAM'a getirdim. OTOMATİK'i seçtiğinizde, görüntüyü bazı yayınlarda ekranın tamamına yayıyor. Bazı alt yazılı filmlerde 2.satır yok olabiliyor. Basık ve şişman görüntüyü fazlalaştırmamak için 16:9 oranını kullanmayın. Aslında 2 oran (TAM; OTOMATİK) dışında hiç birini kullanmamanızı öneririm.
    Diğer odasında Samsung 110 projeksiyon TV’u olan ve çok memnun olan ben, artık Samsung’ta görüntüyü gereksiz uzun bulmaya başladım. Hanım ise Samsung’u daha çok beğeniyor. Nedenlerinden en önemlisi de salonu kullanmaya başlamam(!). Tabi projeksiyonda, plasmada olan parlak ve net görüntüleri almak zor.
    Isınma, diğer plasmalar gibi normal koşullarda. Sağ üst kısmı daha yoğun ısınıyor. Ekran da öyle. Show-room’larda plasmalara dokunursanız çoğunluğunun fazla ısındığını fark edersiniz.
    Plasmadan alınan ses çok katlı binalarda oturanlar için yeterli. Bas-tiz ve denge (balance) ayarları var. “Ses düzeltme” fonksiyonu master volume görevi görüyor. Yani alınan sesi, normal volume dışında ekstra arttırıp azaltabiliyorsunuz. Ancak çok fazla elektronik parça olan plasmalarda ses sineması kalitesini beklemeyin. “Benim için görüntüden sonra ses de önemli” diyorsanız, mutlaka sesi ev sinemasından almalısınız.
    Plasmanın önde audio-video girişlerinin olmaması bence önemli eksiklik. Kısa süreli bağlantılarda uğraşıyorsunuz. Bunun için 30 derece kaldıran duvar aparatını en baştan almalısınız.
    Anti-burn için menüde bir fonksiyon olmaması da ilginç. Zamanla ne olacağını göreceğiz. Q91 bu yönden ve ön audio-video bağlantıları nedeniyle bir adım önde.
    Gece ve sessiz ortamda izlemelerde, Panasonic’te vızıltı sesi hiç ama hiç yok. Sonradan olursa bilemem. Bu ses birçok plasmanın artık özelliği haline geldi. Bu Forumu izleyen bazı servis yetkilileri de bunun normal olduğunu savunuyorlar(!). Bana göre savunulacak bir hata değil. İnanılmaz büyük eksiklik. Örneğin LG plasmalarda sıkça rastlanır. Hatta bazı yeni Samsung’larda bile vızıltı sesi var. Böyle bir sesin normal olduğunu savunmak mantıklı değil.
    Panasonic’te PIP yok ancak Next uydu alıcı sayesinde ekranı 4,9 ve 12’ye bölebiliyorsunuz. Tek kanalı da izlemeye devam edebiliyorsunuz.
    Bana göre bağlantılar yeterli. 2 HDMI, 2 scart, 1 komponent bağlantısı var. Ayrıca audio in-out mevcut.
    DVD player ise 239 YTL 9 taksitli Teknosa fiyatı göz önüne alındığında, parasını fazlasıyla hak ediyor. Panasonic’ten 1080i görüntü alınabilmesi de hoş bir sürpriz oldu bana.
    Player, normlara uygun olmayan DVD ve Divx’leri rahatlıkla oynatıyor. Alt yazılarda ise Türkçe harf (ö,ü,ğ,ı,İ,ç vb) problemi var. Aşağıda verdiğim son görüntüde, DVD player’in normal DVD’leri de başarılı şekilde oynatabildiğini göreceksiniz. Müzik CD’lerinden aldığım ses(mp3, WMA), benim tarihi Sony 308 ESD’ye göre(WMA) başarılı değil. Mp3 sesi ise, oturma odasındaki Panasonic sinema sisteminden iyi değil. Oysa ki bağlı olduğu cihazlar daha PRO marka ve modellerden oluşuyor. Sinema sistemine 5.1 ses aktarımı ise yeter düzeyde.
    Oyun amaçlı kullanmadığım için, bu konuda yorum yapmayacağım. Ancak yakın zamanda dizüstünü bağlayıp sizlere görüşlerimi aktarabilirim.
    Resimler Samsung D900 cep telefonu ile çekildiğinden fazla başarılı değil.
    Son olarak 5 yıldız üzerinden Panasonic 42PV70 için genel bir değerlendirme yaparsam:
    Görüntü ****
    Ses ****
    Kullanışlılık ****
    Fiyat/kalite ****
    Sonuçta Panasonic 42PV70’in, Ülkemiz piyasa koşullarına göre ödediğim parayı hak ettiğini düşünüyorum. Yurt dışı fiyatları ile kıyasladığımda çok fazla ödediğimin farkındayım.
    Uzaktan(3 m.) görünen son linkteki resim, 40 Watt 16 adet ampul ve tam önümde 100 Watt 3 adet ampul yanarken ve ambilight(!) özelliği çalışırken çekilmiştir.
    TÜRKSAT 1-C GÖRÜNTÜLERİ
     PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

     PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

     PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

     PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

    HOTBİRD GÖRÜNTÜLERİ
     PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

    ORJİNAL OLMAYAN DVD GÖRÜNTÜSÜ(DVD'NİN 1080İ YADA 720P UP CONVERSION YAPABİLME ÖZELLİĞİ VAR)
     PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

    3 M. UZAKLIKTAN ÇEKİLMİŞ GÖRÜNTÜ
     PANASONİC 42PV70 , NEXT 2000CX SUPERPLUS, SAMSUNG DVD HD860 “SD PERFORMANSLARI”

    EDİT: Resimler metne yapıştırıldı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 5 Ekim 2007; 15:38:52 >







  • peki bu yaptırdıgın beyaz ışıkların ne kadar faydası oldu dostum bende yaptırayım olmassa bendede var cunki istemedigin kadar şerit led :d
  • Hayırlı olsun, iyi fiyat almışsınız...
  • bu ambilight özelliği kazandırmak için şeridi nereden temin temin edebiliriz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ignatius

    peki bu yaptırdıgın beyaz ışıkların ne kadar faydası oldu dostum bende yaptırayım olmassa bendede var cunki istemedigin kadar şerit led :d


    Resimlerde görüyorsunuz. Özellikle görüntü ön plana geçiyor ve ekran parlaması minimuma iniyor. Bence oldukça faydalı oldu. Philips ambilight (1) de nasıl keyif alınıyorsa, benzer şekilde yararı var. Yalnız beyaz ŞERİT LED tavsiye ederim. Diğer renkler (mavi, yeşil, kırmızı) hoş değil. Belki ikinci alternatif sarı olabilir. Duvarınız sarı ve tonları ise sarı almanın gereği yok. Beyaz şerit led de açık sarı gibi renk veriyor o zaman.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 16 Temmuz 2007; 10:38:45 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: atsuma

    bu ambilight özelliği kazandırmak için şeridi nereden temin temin edebiliriz

    Ankara'da olanlara özelden yardımcı olurum. Diğer şehirlerde olanlar, her yerde olmayan "şerit ledi" bulmakta zorluk çekebilir. 20 cm'lik plastiğe dizilmiş yada daha küçük plastik üzerinde olup kablolarla biririne bağlı olan LED'ler plasma arkasında kaba görüntü oluşturduğu için sırıtıyor.
  • Bu beyaz şerit olayını hala anlayamadım ...? Bu beyaz şerit plazmanın arkasına ışık mı dağıtıyor ? Resimlerde öyle bir olay varmış gibi...
  • arkadaşlar bir süredir bu forumu takip ediyorum. yakında evleneceğim için plasma tavsiyelerinizi okudum diğer başlıklar altında. 3 milyar civarında bir sey düşündüğüm için samsung c-q91 ve panasonic pv70 in en cok tavsiye edilenler arasında oldugunu gördüm hatta panasonic e daha çok kanım ısındı diyebilirim. Dün istinye carrefour da ki teknosa da samsung c91 ile panasonic pv70 i birebir karşılaştırma sansım oldu. Ordaki görevlinin anlatmasına göre çoklayıcı kullanılarak dağıtılan dvd paylaşımı çoklayıcı sebebiyle 800-600 değil 600- 480 imiş. Her iki plasma da fabrika ayarlarında imiş. Sonucta panasonic in görüntüsü beni hayal kırıklığına uğrattı. Renkler, hemen yanındaki pioneer dan bile çok sıcaktı (daha parlak ve göz alıcı), yani doğal görünmüyordu. Oysa samsung c91 ona göre çok daha doğal bir görüntü veriyordu. Nedenini sorduğumda çok ta tatmin edici bir cevap alamadım. Daha önceleri panasonic pv70 e tek basına bakmıstım o kadar dikkatimi cekmemişti. Belki söylemeseler bile bir renk ayarı değişikliği olmustur. Çünkü o kadar bariz bir abartı renk olabileceğini forumda bu kadar yazı okuduktan sonra beklemiyordum. Hala panasonic pv70 almak isteyen birisi olarak bunun bir açıklamasını yapabilecek birileri varsa lütfen yardımcı olsunlar. Yoksa istemeye istemeye vazgeçmek zorunda kalacağım.




  • Bu ışıklar, zaten yapı olarak ısınmaya müsait plazmalara daha fazla ısı ve zarar vermez mi acaba?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: ayancıklı

    Bu beyaz şerit olayını hala anlayamadım ...? Bu beyaz şerit plazmanın arkasına ışık mı dağıtıyor ? Resimlerde öyle bir olay varmış gibi...

    Philips ambilight özelliğini biliyorsanız, aynı etkiyi yaratıyor. Arkadan ışık veriyor. Böylece gözler daha az yoruluyor ve görüntü ön plana geçiyor. Bunu anlayabilmek için Philips ambilight izleyin. Ambilight 2'de (çoklu renk arka plan aydınlık)olduğu gibi değişik renkleri vermez ama Ambilight 1'deki(tek renk arka plan aydınlık) etkiyi yaratır.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Mr_Gece

    arkadaşlar bir süredir bu forumu takip ediyorum. yakında evleneceğim için plasma tavsiyelerinizi okudum diğer başlıklar altında. 3 milyar civarında bir sey düşündüğüm için samsung c-q91 ve panasonic pv70 in en cok tavsiye edilenler arasında oldugunu gördüm hatta panasonic e daha çok kanım ısındı diyebilirim. Dün istinye carrefour da ki teknosa da samsung c91 ile panasonic pv70 i birebir karşılaştırma sansım oldu. Ordaki görevlinin anlatmasına göre çoklayıcı kullanılarak dağıtılan dvd paylaşımı çoklayıcı sebebiyle 800-600 değil 600- 480 imiş. Her iki plasma da fabrika ayarlarında imiş. Sonucta panasonic in görüntüsü beni hayal kırıklığına uğrattı. Renkler, hemen yanındaki pioneer dan bile çok sıcaktı (daha parlak ve göz alıcı), yani doğal görünmüyordu. Oysa samsung c91 ona göre çok daha doğal bir görüntü veriyordu. Nedenini sorduğumda çok ta tatmin edici bir cevap alamadım. Daha önceleri panasonic pv70 e tek basına bakmıstım o kadar dikkatimi cekmemişti. Belki söylemeseler bile bir renk ayarı değişikliği olmustur. Çünkü o kadar bariz bir abartı renk olabileceğini forumda bu kadar yazı okuduktan sonra beklemiyordum. Hala panasonic pv70 almak isteyen birisi olarak bunun bir açıklamasını yapabilecek birileri varsa lütfen yardımcı olsunlar. Yoksa istemeye istemeye vazgeçmek zorunda kalacağım.

    Hepsi iyi plasmalar. Pioneer, Samsung ve Panasonic fabrika ayarları ile kullanılmaz. Genelde DİNAMİK modunda bırakılır. Teşhirde DİNAMİK mod etkili olur ancak az ışıklı ortamlarda rahatsız eder. Kumanda ile ayar yaptırın, NORMAL moduna getirin. Hatta regi ve netliği biraz daha azaltın. Ona göre karar verin.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nightbird

    Bu ışıklar, zaten yapı olarak ısınmaya müsait plazmalara daha fazla ısı ve zarar vermez mi acaba?

    Çok düşük Watt elektrik harcadığı için saatlerce açık kalıyor ama ısınmıyor. Bu mantıkla Ambilight Philips'lerin hiç kullanılmaması gerekir. Böyle bir zarar vermesi mümkün değil.
  • sserin dostum sen c91 almamışmıydın?bir problem çıktıda iademi ettin yoksa görüntüden pek memnun kalmadınmı?ayrıca pv70 i nerden ve kaça aldığını sorabilirmiyim?
  • @sserin arkadaşım plazman hayırlı olsun.iyi günlerde kullan..
    .bu arada panasoniz ailesine aramıza hoşgeldin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: red06

    sserin dostum sen c91 almamışmıydın?bir problem çıktıda iademi ettin yoksa görüntüden pek memnun kalmadınmı?ayrıca pv70 i nerden ve kaça aldığını sorabilirmiyim?

    C91 aldım ama 100 Hz benim için çok önemli olduğundan iade ederek Panasonic PV70 aldım.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: müdür

    @sserin arkadaşım plazman hayırlı olsun.iyi günlerde kullan..
    .bu arada panasoniz ailesine aramıza hoşgeldin...

    Teşekkür ederim. Bu amatör incelemeden daha fazla soru ve tepki alabileceğimi düşünürken hemen hiç soru alamadım. İlginç bir sürü değişik konularda sorular yönelten arkadaşlarımız, bu denli detaylı sayılabilecek incelemede soracak bir şey bulamadılar galiba.
    Örneğin hepimiz iyi görüntü almak istiyoruz ama 3 milyarlık aleti kablo yayına bağlıyoruz. Yada 1 YTL'lik scart ile kalitesiz bir uydu alıcıya. Ondan sonra da cam gibi görüntü bekliyoruz. Bağlantı ve görüntü kaynağının orta kalite ve üstü olmasına dikkat etmede yarar var.
  • Bu konuda haklısın galiba..ya herkes memnun yada..........
    amatör de olsa kapsamlı incelemen karşısında belki soracaklarını unuttular..
    Şahsım adına daha önce 2 konuda soru sormuştum yineleyeyim istersen..
    -Herkese göre görüntü ayarı farklıdır ama genele hitabeden bu işin uzmanlarınca önerilen renk-parlaklık v.s ayarı panasonic için varmıdır ? bir arkadaşım bu konuda pratik cevabı vardı..i.
    -Şu anda hem uydu reciever imin HD olmamasından dolayı hiç HD görüntü almadım seyretmedim. en pratik bunu demoda olsa nasıl seyrederim ?? HD görüntü demo indirdim cd ye kaydettim belki DVD playeriminden olsa gerek okumadı.PC bağlantı da yapamadım..çünkü hdmi çıkışı yok...
    quote:

    Orjinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orjinalden alıntı: müdür

    @sserin arkadaşım plazman hayırlı olsun.iyi günlerde kullan..
    .bu arada panasoniz ailesine aramıza hoşgeldin...

    Teşekkür ederim. Bu amatör incelemeden daha fazla soru ve tepki alabileceğimi düşünürken hemen hiç soru alamadım. İlginç bir sürü değişik konularda sorular yönelten arkadaşlarımız, bu denli detaylı sayılabilecek incelemede soracak bir şey bulamadılar galiba.
    Örneğin hepimiz iyi görüntü almak istiyoruz ama 3 milyarlık aleti kablo yayına bağlıyoruz. Yada 1 YTL'lik scart ile kalitesiz bir uydu alıcıya. Ondan sonra da cam gibi görüntü bekliyoruz. Bağlantı ve görüntü kaynağının orta kalite ve üstü olmasına dikkat etmede yarar var.




  • sserin arkadaşım,

    İşte şimdi çok güzel bir noktaya değindiğiniz için sizi kutluyorum. Forumda görüntü ve ses kaliteleri konusunda ama doğru , ama yanlış herkes birbiriyle yarışarak pekçok paylaşımda bulunuyor. Sonrasında ise sizin de belirttiğiniz gibi kalitesiz bağlantı elemanları kullanmak, uydu cihazları kullanmak, divx yada kopya dvd hatta vcd seyredenlere bile rastlamak mümkün oluyor. Bazen çok iyi, çok üstün ses sistemlerinden bahsediyoruz, sonra bir bakıyoruz kullanıcı, SACD yerine MP3 den bahsetmeye başlıyor. Bu ne yaman çelişkidir.
    Marka olma uğraşı veren, bunun için dünya para harcayan Vestel, kendi yaptığı reklamlarla bir diğer markası Regal'i satmak için ''aynı ürün, aynı kalite daha ucuza alınabilir, markaya aldanma, boşuna para verme'' reklamları da yaparak , ''burası Türkiye'' dedirtecek cinsden tutarsız bir vizyon politikası izliyor.
    Halbuki bugün ileri gitmiş toplumlarda kalite olgusu bir yaşam biçimi , algılama tarzı olmuş durumda. Bizim durumumuz ise sadece eknomik şartlarla , güçsüzlükle açıklanamaz diye düşünüyorum. Bu anlayış, kültür yapısıyla, kalitesiz Çin mallarının çöplüğü haline geldik, elektronik aletlerde ucuza ürün aldığını sanan vatandaşlarımız , çoğu zaman ama bozulduğundan , ama tatmin etmediğinden , ama parçası bulunmadığından yada tamiri olmadığından , daha iyi cihazlara yönelerek tekrar harcama yapıyor, yada tekrar tekrar benzer ürünlerden alıyor. Daha mı az harcama yapmış oluyor. çoğu kez hayır.
    Bence ''1 kere al, tam al'' Prensibini hepimizin uygulaması gerekli. Üstelik problem çıktığında karşında muhatabın da olur.

    quote:

    Orjinalden alıntı: sserin


    quote:

    Orjinalden alıntı: müdür

    @sserin arkadaşım plazman hayırlı olsun.iyi günlerde kullan..
    .bu arada panasoniz ailesine aramıza hoşgeldin...

    Örneğin hepimiz iyi görüntü almak istiyoruz ama 3 milyarlık aleti kablo yayına bağlıyoruz. Yada 1 YTL'lik scart ile kalitesiz bir uydu alıcıya. Ondan sonra da cam gibi görüntü bekliyoruz. Bağlantı ve görüntü kaynağının orta kalite ve üstü olmasına dikkat etmede yarar var.




  • @sserin. Almış olduğun Panasonic PV70 te 100 hz moduna geçme gibi bir düğme, menü de fonksiyon mu var. Ben bir keresinde Bimekste görmüştüm. Kumandadan bir düğmeye basıyordu. 100 hz yazıyordu, tunerdeydi ekranda karıncalar vardı. Onların rengi vb değişiyordu. Daha sonra başka bir yerde baktık. Bu sefer bulamadı o özelliği satış temsilcisi..

    Bir de Standart yayında nasıl bir artısı var bunun. Direkt izlenimin olarak söylüyorum.
    Ayrıca ses kuvveti nasıl bu cihazın. Yeterlimi??
  • dostum hayırlı olsun..samsung derken pana oldu...hayırlısı
    kapsamlı incelemen de güzel olmuş..eline sağlık..senin gibi titiz ve bilgili bir insanın bu incelemesinden sonra pv-70 i alınabilecek plazmaların en tepesine çıkardım..senden 4 yıldız büyük olay
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.