Şimdi Ara

Playstation VR | ANA KONU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.818
Cevap
76
Favori
174.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Playstation VR ANA KONU

    Playstation VR | ANA KONU

    Playstation VR | ANA KONU


    Çıkış Tarihi: 13 Ekim 2016
    Türkiye Çıkış Tarihi: 24 Ocak 2017
    Üretici: Sony Interactive Entertainment
    Uyumlu Cihazlar: Playstation 4/Pro

    Sony, Playstation 4 için geliştirdiği sanal gerçeklik kaskı Playstation VR'ın fiyatını ve çıkış tarihini açıkladı. Playstation VR, 13 Ekim'de 399 dolardan (Avrupa'da 399 Avro) satışa çıkacak.

    Açıklamalara göre DICE da Playstation VR'a özel olarak bir Star Wars: Battlefront oyunu geliştirecek. Şu an 120 geliştiricinin Playstation VR için oyun geliştirdiği de firmanın sanal gerçeklik kaskına özel konferansı sırasında açıklandı.

    Playstation VR, Türkiye'de ne zaman satılacak?

    "PlayStation Türkiye Sorumlusu Mustafa Yiğit ile yaptığımız röportaj esnasında öğrendiğimiz bilgiye göre PlayStation VR 24 Ocak'ta Türkiye'de satışa sunulması planlanıyor."

    Aralık ayında tanıtım standaları kurulacak ve tüketiciler bu standlarda Playstation VR cihazlarını deneyebilecekler.


    Playstation VR | ANA KONU


    Kaynak


    Playstation VR İncelemesi
    Playstation VR | ANA KONU


    >>> Playstation VR İncelemesi İçin Tıklayın <<<



    2016'da oyun dünyasının sanal gerçekliği yeni ve radikal bir boyutla tanışacak.

    Nefes kesici Sanal Gerçekliğin etkileyiciliği
    Sony Computer Entertainment tarafından geliştirilen vizör tarzındaki sanal gerçeklik kulaklığını takın ve kendinizi yeni dünyaların merkezine koyun.

    Diğer oyuncularla etkileşime girin. Project Morpheus, iki ayrı görüntü oluşturur: Biri görüntüleyici ve diğeri TV için oluşturulan görüntüler, herkesin oyuna katılabilmesini sağlar.

    3D ses teknolojisi sayesinde üzerinizdeki, altınızdaki ve etrafınızdaki tüm sesleri çarpıcı bir netlikte duyun.

    Sony Computer Entertainment (SCE), San Francisco’da düzenlenen 2015 Oyun Geliştiriciler Konferansı’nda, PlayStation®4 (PS4™) sisteminin sarmalayıcılık düzeyini farklı bir adım öteye taşıyan ve oyunların geleceğini gözler önüne seren bir sanal gerçeklik (VR) sistemi olan “Project Morpheus”un yeni prototipini görücüye çıkardı.

    Morpheus oyuncuların fiziki olarak bir oyunun sanal dünyasında olduklarını hissettikleri bir var olma hissini mümkün kılıyor. Mart 2014’te tanıtılmasından bu yana yoğun bir ilgi gören bu eşsiz VR deneyimi sektörde de heyecan yarattı. Geçtiğimiz yıl boyunca, hem geliştirici hem de tüketicilerden gelen geri bildirimlere kulak veren SCE, bir var olma hissi sunma ve oyunun sınırlarını zorlamak üzere Morpheus’un yeteneklerini daha da ilerletecek birçok iyileştirme yaptı.

    Playstation VR | ANA KONU



    l OLED ekran

    5 inçlik LCD yerine yeni Morpheus VR gözlüğü 5,7 inçlik 1920 x RGB x 1080 çözünürlüklü OLED ekran sunuyor. Bu yeni ekran görüş alanını genişletip düşük görüntü tutulmasını mümkün kılması ve hareketlerdeki bulanıklık ve titreşmeyi ortadan kaldırması ile hem sarmalamayı oluyor hem de oyuncu için sanal ortamda var olma hissini artırıyor.

    120fps çıktı

    OLED’i benimseyerek artık 120fps çıktıyı da destekleyen Morpheus, saniyede 120 görüntü gösterebiliyor. Ayrıca, bir sistem yazılımı güncellemesi yoluyla, tüm PS4 sistemleri Morpheus’a bağlıyken 120 fps yerli çıktıyı işleyebilecekler. Morpheus, OLED ekranın yüksek tazeleme oranını PS4 sisteminin gücü ile bir araya getirerek, olağanüstü pürüzsüz görseller üretirken bir üst sarmalama düzeyine ulaşıyor.

    Playstation VR | ANA KONU


    Daha doğru takip ve azaltılmış gecikme

    Yeni prototip PlayStation® Camera ile konumsal takibi daha da doğru hale getirmek için gözlüğe üç LED daha ekleyerek toplam miktarı dokuza çıkarttı. Morpheus, 360 derece takibi desteklemeye devam ederken ek LED’ler de dayanıklılık ve istikrarı iyileştiriyor. Ek olarak, sistemin geneli de oyuncunun başının fiziki hareketi ile gözlüğün ekranı üzerindeki görüntü oluşturma arasındaki gecikmeyi azaltacak şekilde optimize edildi.

    Kullanıcı dostu tasarım

    Oyuncunun yüzündeki basıncı azalttığı orijinal vizör tarzı gözlük tasarımını devralan yeni Morpheus prototipinde tek bir bant ve oyuncuların gözlüğü takıp çıkartmasını daha da kolaylaştıran bir hızlı açma düğmesi de bulunuyor. Oyuncuların gözlüğü hantal veya konforsuz bulmaması için, diğer bileşenler de gözlüğü daha da hafifletmek için ayarlanıp düzenlendi.

    Playstation VR | ANA KONU


    SCE Worldwide Studios Başkanı Shuhei Yoshida “Yeni prototip üzerinde elde edilen teknik özellikler ile, PS4 üzerinde olağanüstü VR deneyimleri elde etme ve nihayetinde, oyunculara gerçekten bir sanal ortam içinde bulunma hissi sağlama vizyonumuzu gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaşıyoruz. Morpheus’un tamamlanmaya yakın teknolojisinin, PS4’ün gücü ile bir araya getirilmesinin yaratıcı fikirlerini geliştiren ve bunları VR oyun ve deneyimlerine dönüştüren oyun geliştiricilerin hedefleyebileceği bir standart sağlayacağına inanıyoruz.” diyor.

    Playstation VR | ANA KONU


    Geliştiriciler, yeni prototipi, lansmanından bu yana geçen 16 ay içinde 20,2 milyon adet satan*1 bir platform olan PS4 üzerinde Morpheus içerikleri üretmekte kullanabilecekler. Yeni prototip, iyileştirmelerin yanı sıra, 3D ses ve başka oyuncuların da etkileşime girebilmesi için Morpheus gözlüğü içindeki aynı oyunu dışarıya yansıtan sosyal ekranı desteklemeye de devam edecek. Ayrıca, SCE 60fps görüntüleri 120 fps çıktıya dönüştüren ve geliştiricilerin bir önceki prototip üzerinde geliştirilmekte olan içeriklerini yeni Morpheus prototipine de taşımasına imkan verecek bir SDK da sağlayacak. SCE, Morpheus’u 2016’ın ilk yarısında bir tüketici ürünü olarak piyasaya sürülmek üzere geliştirmeye devam edecek.

    Playstation VR | ANA KONU


    Teknik Özellikleri

    Playstation VR | ANA KONU

    Playstation VR | ANA KONU





    Playstation VR, Türkçe Altyazılı Kurulum Videoları:





    Playstation VR, Türkçe Kullanma Kılavuzu:

    https://www.playstation.com/tr-tr/get-help/help-library/playstation-vr/getting-started/

    Kutu Açılış Videosu:



    Diğer VR cihazları ile karşılaştırması:

    Playstation VR | ANA KONU

    Sıkça Sorulan Sorular

    S: İlk PS4 kamerası ile çalışıyor mu?
    C: Evet, yeni kamera ile ilk çıkan kamera arasında tasarımı dışında teknolojik bir fark yok sadece tasarımları farklı iki kamera diyebiliriz.

    S: PS3 Move, Playstation VR'da çalışır mı?
    C: Evet, Sony, Move cihazında bir güncelleme yapmadı haliyle PS3'de kullandığınız Move'lar Playstation VR'da çalışmakta.

    Resmi Web Adresi:https://www.playstation.com/tr-tr/explore/playstation-vr/

    Sanal Gerçeklik nedir? Sanal Gerçeklik Tarihi
    Playstation VR | ANA KONU

    >>> Sanal Gerçeklik nedir? Sanal Gerçeklik Tarihi yazısı için "Tıklayın" <<<





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Source -- 17 Mayıs 2017; 14:24:56 >







  • -PS4 üm var. PS4PRO mu alsam, PSVR mı alsam? PSVR için PSPRO daha mı iyi olur?
    Bu soruyu en başta bende kendime sordum. Ayna anda ikisini alabilecek maddi gücüm olmadığından PS4'den PS4PRO ya mı geçeyim yoksa direkt PS4'ümde kullanmak için PSVR mı alayım diye kararsız kalmıştım. Arkadaşımla ettiğim sohbet sonucunda PSVR almaya karar verdim. Çünkü PS4'den PS4PRO'ya geçişte yine aynı oyunları oynayacaktım. Evet belki çözünürlüğü ve grafik kalitesi yüksek oyunlar oynayacaktım ama asla PSVR olmadan VR oyunlarını oynayamayacaktım. PSVR alırsam bambaşka oyunlar oynayıp deneyimler elde edecektim. Bende düşündüm taşındım ve PSVR almaya karar verdim. İyi ki de almışım. PSVR'ımı PS4 ve PS4PRO ya da bağlayıp test ettim. İnanın aralarındaki grafik farkı şuan için %5 - %10 bile değil. PSVR gerçekten de bambaşka bir oyun deneyimi sunuyor.


    -PSVR ile VR oyunlarının haricinde normal oyunları da oynayabilir miyim? Kalitesi nasıl?
    PSVR kendine özgü VR oyunlarında elbette ki yüksek performans gösteriyor. Hızlı bir anlatım yapmam gerekirse, PSVR alacaksanız VR oyunları oynamak için alınız. Çünkü VR özelliği barındırmayan normal oyunları oynamak için alacaksanız (örneğin UNCHARTED, BATTLEFIELD, FIFA vb) hayal kırıklığına uğrarsınız. Çünkü cihazın çözünürlüğü 900p ve paneli elbetteki bir HDTV kadar güçlü ışık vermiyor. Normal bir HDTV kadar ışık ve sinyal gücü verebilseydi zaten gözümüzü kurutur, kör ederdi bu alet. Bu yüzden, büyük normal oyunları oynamak için büyük umutlar besleyerek PSVR alınmaz. Ha oynar mısınız, elbette oynarsınız ama kullandığınız bir TV nin yada monitörün kalitesini asla beklemeyin. PSVR sadece VR özellikli oyunlarda kullanılırsa fark yaratıyor, bilginize.

    -PSVR'ı bir medya oynatıcı gibi kullanabilir miyim? Film izleme performansı nasıl?
    PSVR ile tabi ki film izleyebilirsiniz. Gerek PS4 cihazınızdan gerekse YOUTUBE uygulaması ile tüm filmleri izleyebilirsiniz. PSVR sağladığı derinlik ile devasa bir IMAX sinemasındaymışsınız gibi hissettiriyor size. Filmler, oyunlar gibi yüksek frame ve kaliteli çözünürlük değerleri barındırmadığından öyle fazla göze batan bir durum söz konusu olmuyor. Ama yinede 100'lerce film izleyeceğinizi sanmıyorum. Güzel bir TV'de film izlemek daha rahat ve daha başka bir durum bence.

    -PSVR ile YOUTUBE üzerinden 360 videolar izleyebilir miyim?
    Elbette izleyebilirsiniz. PS4 e gelen yeni bir YOUTUBE güncellemesi ile artık bu destek PSVR için de geldi. Deneyen arkadaşlarımız pek umduklarını bulamadıklarını söyleseler de bu durum videodan videoya değişiyor. Elimde çok güzel 5 videonun linki var mesela. PSVR'da VR oynamaktan sıkıldığınız zaman alternatif birşeyler arıyorsanız bu harika videoların linklerini sizinle paylaşabilirim. Bana PM atmanız yeterli :)

    -PSVR baş dönmesi yapıyormuş. Kusacak gibi oluyormuşuz. Kusup evi batırır mıyım?
    PSVR da şu güne kadar full ve demo oyunlar olmak üzere yaklaşık 50 adet oyun denemişimdir. Sadece 2 tanesinde baş dönmesi yarattı bende. Hatta örnek vereyim. DRIVE CLUB'da baş dönmesi yapıyor yazılarını bende okumuştum ama bende hiç baş dönmesi yaratmadı bu oyun. Hangi arkadaşım oynadıysa onlarda da sorun yaratmadı. Ama mesela bir kokpitin içinde uzaya çıkıp yıldız savaşları yaptığımız CALL OF DUTY'nin VR demosunda hiç bir olumsuz durum yaşamayan ben, aynı konsept bir oyun olan STAR WARS XWING VR oyunun da aynı şartlarda oynamama rağmen resmen kusacak gibi oldum. PSVR'ı başımdan çıkardıktan sonra bile yarım saat boyunca kendimi toparlayamadım. Yani baş dönmesi durumu bence çok çok az oyunda olan, o da kişiden kişiye değişen bir durum gibime geliyor.

    -Buğu problemi varmış, PSVR alttan ışık alıyormuş. Çok kablosu varmış. Bu Japonların yapacağı aleti....
    Hızlıca anlatayım arkadaşlar bu Japonların yaptığı aleti. Çok kablosu var çünkü kablo ile veri akımı sağlamak her zaman kusursuz olmuştur. Günümüzde bir çoğumuzun 8mbit - 25mbit internet kullandığını düşünürsek emin olun kablosuz bir veri aktarımında biz dahil birçok ülke PS4 den PSVR a görüntü alamazdık. Adamlar en dandik internet bağlantısı olan memleketleri bile düşünerek bu sistemi kullanabilir hale getirmişler. Olay bu. Zaten kablosuz bir teknoloji çıkarsalardı fiyatı 1700TL olmazdı, hadi oldu diyelim bakalım sen devletinden onu kullanabilecek internet hizmetini alabilir miydin diye bir düşünmek lazım.

    PSVR buğu yapıyor mu, evet bazı kişilerde yapıyor. Ama bende hiç yapmadı. Hatta bir iki arkadaşıma da verdim kullansınlar diye onlarda da hiç yapmamış. Kişiye göre buğu durumu değişiyor. Çünkü vücudumuz sadece ağız ve burundan nefes almıyor arkadaşlar. Derimizde nefes alıyor ve bu durum bazı kişilerde daha fazlaca meydana geliyor. Zaten bu yüzdendir ki PSVR'ın buğu sorunu olmasın diye mekanik tasarımı buna göre dizayn edilmiş. Alttaki aralık ve ışık boşluğu da bu yüzden yapılmış. Ama gece karanlığında VR oynarsanız o alttaki ufak boşluğu ve içeri giren ışığı da rahatlıkla engellemiş olursunuz. Yada gündüz perdeleri kapatın, oynayın. Kimisinin burnu kemerlidir, kimisinin BRAD PİTT'dir onu bilemem ama ufak bir aralığın var olması ve buradaki boşluğun var olması işte tam da bu durumun giderilmesi için yapılmış. Her şeyi bir kenarı bırakın. Gidip süpermarketten bir TRAŞ JELİ alın (traş köpüğü değil, jeli diyorum bakın) jeli yumuşak bir bez yardımı ile ıslatmadan PSVR lenslerine iyice sürün ve yedirin (bir avuç jel sıkmayın) güzelce temizleyin kuru bir bezle. 3-5 gün gram buğu olmayacaktır. Dalgıçlar gözlüklerine, soğuk yerlerde yaşayanlar arabalarına bunu uygularlar. Rahat edersiniz.

    -PSVR'ı alan insanların görüntülerini YOUTUBE üzerinden izledim, beğenmedim. Sebebi nedir?
    Sebebi senin PSVR'ı alıp kendi üzerinde denememendir. YOUTUBE dan izleyerek bu cihazın nasıl bir şey olduğunu ASLA ANLAYAMAZSINIZ. İlk deneyimlediğiniz anda şok geçireceğinizden eminim. Bugüne kadar gerçek bir VR aleti denemediyseniz (OCULUS RIFT ve HTC VIVE gibi) bugüne kadar gördüğünüz hiçbirşeye benzemiyor emin olun.

    -Ben iyi bir oyuncuyum ama eşim dostum oyunla ilgili insanlar değil. Oynayabilirler mi?
    Hemde öyle bir oynarlar ki... PSVR ile VR oyunlarını oynamak için profesyonel oyuncu olmak gerekmiyor. Bu cihazı alıp yanında MOVE KONTROLCÜLERİNİ almamak olmaz. Mutlaka PSVR + 2 MOVE almalısınız diyorum. O zaman keyfinize keyif katarsınız. Sadece siz oynayınca değil, tanıdıklarınız oynarken de onların tepkilerini gördükçe çok eğleneceğinize eminim.

    -PSVR almaya değer mi?
    Evet şuanki 1700TL'lik fiyatı ile çok lüks gibi kaçsa da eğer imkanınız varsa mutlaka alın derim. Gerçekten çok keyifli saatler yaşarsınız. Hem siz oynarken, hemde tanıdıklarınıza oynatırken bambaşka bir tecrübe edinirsiniz.

    -Bu aletin hiç mi olumsuz yanı yok?
    Elbette var. İlk başta çözünürlüğü. Bende çok isterdim cam gibi görüntüleri olsun, 1080p hatta 4K desteklesin falan ama 900p çözünürlüğü bile size fazlasıyla yetecektir. Öyle bir alet ki yarattığı ortam ile zaten size takıldığınız bu ayrıntıyı unutturuyor. Bende ilk başta buna çok takılmıştım ama alınca ve deneyince gördüm ki HİİİİÇ BÖYLE POLEMİKLERE GEREK YOKMUŞ. Şuan gerçekten her şeyi ile mükemmel bir alet.

    Alacak olan arkadaşlara ilk önce VR WORLDS ve sonra UNTIL DAWN RUSH AND BLOOD oyununu şiddetle tavsiye ederim. Bu iki oyun PSVR dünyasına ilk giriş için kesinlikle olmazsa olmazlardır bence... Sorusu olan varsa sorsun yanıtlayayım. İyi eğlenceler.
    Birader ben milletin aletini edavatını savunmam. Umrumda bile olmaz. SONY bana para mı veriyor, maaş mı bağlıyor. Yemişim alayını. Çoluk çocukta değilim. Bunu da bilmiyorsan artık biliyorsun. Ben neden sıkıldım biliyor musun? Elma ile armutu karıştıranların, kaplan ile aslanı aynı tür sananların gelip buraya milletin kafa bulandırmalarından sıkıldım. Bizim gibiler gitmeyecek birader. Onlar gibiler gidecek! İşini doğru yapan, lafını doğru seçen, bilgisini doğru paylaşan, yani dürüst ve doğrucu kim varsa kalacak. Artık bir b.k bilmeyenlerin biliyor gibi konuşmalarına karşıyım. Bilmem anlatabildim mi? Daha geniş bir mevzu benimkisi anlayacağın. Adamın cümlesine bak. PS4PRO ile 4K oynayıp sonra VR oynayanlara tabiki çamur gibi gelir falan filan yazmış. PS2 den hallice demiş. Yok TETRİS gibi.......(nokta noktalarını anladın sen)

    ya bu cihaz gerçek anlamda SANAL GERÇEKÇİLİK CİHAZI. ya hu TV ile nasıl kıyaslarsın bunu? günümüzde TV teknolojisi bu teknolojinin YANINA BİLE YAKLAŞAMAZ! Anca hologram TV çıkacak falan da öyle yani.

    Adamın VR ile TV yi kıyaslaması normal de, güzelim oyunları yanına bile yaklaşamayacak PS2 cihazının grafiklerinden hallice olduğunu söylemesi normal de, daha kaç tane oyun oynadın diye sorduğumda cevap verememesi normal de, buraya birisinin gelip VR'ı standda gördüm beğenmedim dediğinde peki oynadın mı diye sorduğumuzda yok oynamadım oynayanları izledim demesi normal de hatta daha da berbatı YOUTUBE DA İZLEDİM BEĞENMEDİM demesi normal de bizim burada bu insanlardan gına geldi artık, milleti yanlış bilgilendiriyorlar dememiz mi ANORMAL?

    Benim sorunum SONY le değil. Millete hata yaptıranlarla...
    Uzun zamandır foruma girmiyordum. Son mesajları okudum biraz şaşırdım açıkcası. Herkes VR ı eleştirmiş. Kimisi mide bulantısı yaşamış, kimisi çözünürlükten rahatsız, kimisi fiyatının yüksek olduğundan yakınmış, kimisi de oyunlardan şikayetçi... Bu şikayetlerin bir VR kullanıcısı olarak gereksiz yakınmalar olarak görüyorum ve bu şikayetlerle ilgili düşüncelerimi yazıyorum:

    1) PSVR Fiyat Eleştirisi Yapanlar: Doların ve Avronun başını alıp gittiği bir ülkede nasıl bir fiyatlandırılma bekliyorsunuz. İthal edilen elektronik ürünlerin ucuza satılmasını bekliyorsanız balon istikrarlar değil, gerçekçi ekonomik istikrarlar sunan bir ülke olmaktan başka çaremiz yok.

    2) PSVR olmamış diyenler: Kaliteli VR teknolojisi hali hazırda yürüme aşamasında ve biraz pahalı. Hatta PSVR bu pahalılar içinde en kaliteli ve ucuzu... En ucuzu olmasına rağmen uygun PC alınması halinde kendisinden birkaç kat pahal olan HTV VİVE veya OCULUS den aşağı kalır yanı yok... Bu PSVR olmamış diyenlar HTC VİVE veya OCULUS de alsalar aynı şeyi söyleyeceklerdir.

    3) Midesi Bulananlar: İlk zamanlar mide bulanması gayet normal. Çünkü normali bu... Biyolijik gerçekler bu bulantının normal olduğunu söylüyor. Fakat bu bulantı VR a alıştıktan sonra bazı sıkıntılı oyunlar haricinde gözlenmiyor. Yani Diğer ürünleri de alsanız aynı bulantı olacaktır, sadece zamanla alışmayı beklemek lazım.

    4)PSVR 2 alıcam Diyenler: Siz bu kafa ile PSVR 3 ü sonra PSVR 4 ü sonra PSVR 5 i beklersiniz.

    5) İkinci Elciler: Herkesin ekonomik durumu farklıdır. Kimisi daha ürün çıkmadan ön siparişte alır, kimisi çıkınca alır, kimisi fiyat düşünce alır, kimisi ikinci el alır. Kimse kimseye sen neden şimdi aldın dememeli bence. Ama ne hikmettir ikinci elciler sürekli bir eleştiri içinde, sürekli cihazı sıfır alanlara çok para verdiniz, zaten cihazın ömrü 2019 da bitecek, ikinci eller piyasada gani, ben sizden daha zekiyim en ucuzunu ben alıcam blah blah blah gereksiz sözler sarfederek ezikliklerine eziklik katmaktalar... İstersen git 5. el al veya 2023 ü bekle kime ne kardeşim. Millete hayırlı olsun güle güle kullanın diyeceğinize içinideki haseti ve ezikliği kem sözlerinizi forumda sarfetmeyin lütfen...

    6) PSVR Oyunlarını Eleştirienler: Şuan PSVR oyunları yetersiz diyenler erken eleştiri yapmaktalar. Zaten cihaz daha çok yeni olmasına rağmen oyun yelpazesi gayet zengin ve kaliteli. Resident Evil 7, Dirt Rally, Drive Club, Far Point, Rigs, Eve Valkr., Robinson, BattleZone, Until Down, Here they lie ve diğer demo vari oyunlar... Sadece Resident Evil 7 bile başlı başına almak için yeterli bir sebep. Korkuyu iliklerinize kadar hissediyorsunuz. Ve daha bir çok kaliteli VR oyunu da yolda...
    VR'cı arkadaşlar selamlar,
    Oyun seçmekte zorlanan, yanlış oyunlar seçip de bu VR'da bi halta yaramazmış deyip sıkılan arkadaşlara yardımcı olmak için
    oynadığım çok sayıdaki VR oyunundan tavsiye edebileceklerimi beğenme sırama göre yazmak istedim.
    Ayrıca beğenmediklerimi de belirttim.
    Bunların dışında oynadığım çok sayıda oyun da var fakat onlar arada kalanlar (ne iyi ne kötü yani)

    TAVSİYE ETTİĞİM OYUNLAR
    1. SKYRIM VR (Maksimum hissiyat ve geçekçilik için Move + Okçuluk derim ben.)
    2. DRIVECLUB VR
    3. RESIDENT EVIL 7
    4. FARPOINT
    5. UNTIL DAWN: RUSH OF BLOOD
    6. WAYWARD SKY
    7. MOSS
    8. LEAUGE OF WAR: VR ARENA (Bu oyun aslında çok güzel fakat bir sorunu var. PS4 sistem dili TR olarak açtığımda oyun içerisindeki pozisyonum bozuk görünüyor ve düzelmiyor. Ayrıca açılışta çok yüksek seste bir cızırtı kulaklarınıza zarar verebilir. Kulaklıklar ya da VR başlık bozulacak diye endişelendim. Sistem dilini ingilizce yapıp açtığımda pozisyon bozukluğu tamamen düzeliyor fakat bir ihtimal o yüksek sesli cızırtı olabiliyor. Oynayacak olanlar oyunu açmadan önce sistem dilini ingilizce yapıp vr kulaklıklardan sesi oldukça kısarlarsa sorunların önüne geçebilirler. Bu sorunların çözümü için bir güncelleme alırsa oyun çok çok güzel.)
    9. PSYCHONAUTS IN THE RHOMBUS OF RUIN
    10. KORIX
    11. BATTLEZONE

    TAVSİYE ETMEDİĞİM OYUNLAR
    1. GRAN TURISMO SPORT (Sadece deneyim olarak VR desteği var. Tam oyun değil yani.)
    2. THE SOLUS PROJECT (Kontroller başarısız. Ayrıca oyunda ilerlemek için ne yapmanız gerektiğini anlayamıyorsunuz.)
    3. CASTLE STORM VR EDITION (VR falan değil bu oyun. Sanki mini bir sinemada karşınızdaki perdede ps4 oynuyormuş hissiyatı veriyor.)
    4. SPORTS BAR VR (Gelmiş geçmiş en kötü kontrollere sahip VR oyunudur kendileri. Bırakın oyunları oynayabilmeyi salonun içinde ileri geri hareket etmek bile işkence)
    5. ROBINSON THE JOURNEY (Oyunda ilerlemek için ne yapmanız gerektiğini anlamak adına fazla kafa yormak gerekiyor. Ayrıca haraket hastalığı çektiğim Tek VR oyunu)
    6. DIRT RALLY VR (Çok tekdüze bir oyun. Driveclub'ın yanında çok zayıf kalıyor)
    7. STARBLOOD ARENA (Tavsiye etmediklerim listesine biraz itekleyerek koydum fakat bence vr için çok fazla haraketli. 360 derece dönüşler taklalar falan..Aracın içerisindeyken neredeyim ben, şimdi kimi takip ediyordum gibi karmaşalara yol açtı bende)
    8. APOLLO 11 VR (Resmen eksik kalmış bir oyun gibi. Tamam tarihi bir deneyip yaşatmaya yaklaşıyor fakat kontroller olsun, hikaye anlatım olsun bomboş bişey. oyun içerisinde kontrol ettiğimiz karakter konu mankeni gibi. Hiç bir rolu yok neredeyse.)

    Çıkmasını beklediğim oyun şimdilik sadece STAR CHILD. Oyunun yayınlanma tarihi US Store'da sallama bir tarih olarak görünüyor. Bundan bir ay önce MOSS'un da STAR CHILD'ın da çıkış tarihleri 2018 Aralık ayı görünüyordu fakat MOSS çıkış yaptı bile. STAR CHILD çıkış tarihi de her an belirebilir diye bekliyorum. Güzel bir oyun olacağına dair şüphem de yok.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voidian

    kaynak belirtirseniz daha iyi olurhttp://www.merlininkazani.com/Sonyden_PlayStation_4_dunyasini_genisleten_sanal_gerceklik_sistemi-oyun_donanim-80310p1.html

    Hocam Playstation Türkiye tarafından yayınlanan basın bülteni olduğu için kaynak vermedim. ;)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu proje fazlası ile sakat bence, korku oyunlarını şuan normal ekranlarda bile oynayamıyoruz bide bununla oynamayı hayal edemem.
    Adamı kalpten götürür bu sebeple sağlık sıkıntısı çıkarabilir.
  • Arkadaşlar 25. dakkadan sonra seyredin

  • Playstation VR oyunlarından Summer Lesson videosu yayınlandı.



    Yeni Playstation VR trailer'ı.





  • 500 gb'lık standart bir ps4 fiyatında olacağı açıklanmış. Yani 400$. Türkiye'de resmi olarak 1400-1500 aralığında satılır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ygrkmklnc

    500 gb'lık standart bir ps4 fiyatında olacağı açıklanmış. Yani 400$. Türkiye'de resmi olarak 1400-1500 aralığında satılır.

    Bi de kaynak alabilirsek süper olur, ben onun fiyatı 2000 olur diye biriktiriyordum, ona göre fazla kasmayayım :p

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fantastiko_92 kullanıcısına yanıt
    http://shiftdelete.net/playstation-vr-fiyati-ne-kadar-64103
  • Şu VR'la korku oynumu oynamak istiyorum bakalım, güzel bir fiyatla gelse bari.
  • FİYATI uygun seviyede olursa bende almayı düsünüyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dimitradon

    FİYATI uygun seviyede olursa bende almayı düsünüyorum

    Fiyatı PS4 ile aynı olacak büyük ihtimal.
  • 2000tl'yi geçmediği sürece problem yok.Türkiyede satışa çıkacağı günü bekliyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oculus Rift'in kurucusu iddalı konuşmuş.

    "PLAYSTATION 4, OCULUS RIFT PC'LERİ İLE MÜCADELE EDEBİLECEK KADAR GÜÇLÜ DEĞİL"

    Luckey silahlarını ateşledi!

    Palmer Luckey, IB Times'a verdiği röportajda PlayStation için üretilen VR sistemi ve Oculus Rift'in birbirinden ayrı pazarları olacağını söylerken Oculus'un rakibinden daha ilerde olduğunu belirtmekten de geri kalmadı.

    PlayStation için geliştirilen VR sisteminin Oculus karşısındaki en güçlü rakip olacağını kısmen kabul eden Luckey'in sözleri büyük ihtimalle birçok PlayStation sevdalısını kızdıracaktır.

    "Bu doğru olabilir (PlayStation VR'ın Oculus'a rakip olması konusu). Fakat PS4 sahibi olup oyun PC'si olmayan çok fazla kişinin Rift'e 1500$ civarında yatırım yapacağını sanmıyorum. İki ürün de farklı kitlelere hitap edecek. Onlar tamamen farklı bir pazar için ürün geliştiriyorlar. Tam olarak bizim hedeflediğimiz kitleye dahil olmayacak insanlara.

    Şunu da belirtmeliyim ki, geliştirdikleri başlık iyi ama Oculus Rift başlığı kadar değil. Ayrıca PlayStation 4'ün sahip olduğu güç bizim PC için önerdiğimiz sistem gereksinimlerine yakın bile değil."

    600$'lık fiyatı ile ön siparişe açılan Oculus Rift'in bahsi geçen PC gereksinimlerine buradan göz atabilirsiniz.


    Kaynak




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Oculus Rift'in kurucusu iddalı konuşmuş.

    "PLAYSTATION 4, OCULUS RIFT PC'LERİ İLE MÜCADELE EDEBİLECEK KADAR GÜÇLÜ DEĞİL"

    Luckey silahlarını ateşledi!

    Palmer Luckey, IB Times'a verdiği röportajda PlayStation için üretilen VR sistemi ve Oculus Rift'in birbirinden ayrı pazarları olacağını söylerken Oculus'un rakibinden daha ilerde olduğunu belirtmekten de geri kalmadı.

    PlayStation için geliştirilen VR sisteminin Oculus karşısındaki en güçlü rakip olacağını kısmen kabul eden Luckey'in sözleri büyük ihtimalle birçok PlayStation sevdalısını kızdıracaktır.

    "Bu doğru olabilir (PlayStation VR'ın Oculus'a rakip olması konusu). Fakat PS4 sahibi olup oyun PC'si olmayan çok fazla kişinin Rift'e 1500$ civarında yatırım yapacağını sanmıyorum. İki ürün de farklı kitlelere hitap edecek. Onlar tamamen farklı bir pazar için ürün geliştiriyorlar. Tam olarak bizim hedeflediğimiz kitleye dahil olmayacak insanlara.

    Şunu da belirtmeliyim ki, geliştirdikleri başlık iyi ama Oculus Rift başlığı kadar değil. Ayrıca PlayStation 4'ün sahip olduğu güç bizim PC için önerdiğimiz sistem gereksinimlerine yakın bile değil."

    600$'lık fiyatı ile ön siparişe açılan Oculus Rift'in bahsi geçen PC gereksinimlerine buradan göz atabilirsiniz.


    Kaynak


    İstediği kadar daha güçlü olsun, oculus riftten daha çok satacağı kesn.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Source

    Oculus Rift'in kurucusu iddalı konuşmuş.

    "PLAYSTATION 4, OCULUS RIFT PC'LERİ İLE MÜCADELE EDEBİLECEK KADAR GÜÇLÜ DEĞİL"

    Luckey silahlarını ateşledi!

    Palmer Luckey, IB Times'a verdiği röportajda PlayStation için üretilen VR sistemi ve Oculus Rift'in birbirinden ayrı pazarları olacağını söylerken Oculus'un rakibinden daha ilerde olduğunu belirtmekten de geri kalmadı.

    PlayStation için geliştirilen VR sisteminin Oculus karşısındaki en güçlü rakip olacağını kısmen kabul eden Luckey'in sözleri büyük ihtimalle birçok PlayStation sevdalısını kızdıracaktır.

    "Bu doğru olabilir (PlayStation VR'ın Oculus'a rakip olması konusu). Fakat PS4 sahibi olup oyun PC'si olmayan çok fazla kişinin Rift'e 1500$ civarında yatırım yapacağını sanmıyorum. İki ürün de farklı kitlelere hitap edecek. Onlar tamamen farklı bir pazar için ürün geliştiriyorlar. Tam olarak bizim hedeflediğimiz kitleye dahil olmayacak insanlara.

    Şunu da belirtmeliyim ki, geliştirdikleri başlık iyi ama Oculus Rift başlığı kadar değil. Ayrıca PlayStation 4'ün sahip olduğu güç bizim PC için önerdiğimiz sistem gereksinimlerine yakın bile değil."

    600$'lık fiyatı ile ön siparişe açılan Oculus Rift'in bahsi geçen PC gereksinimlerine buradan göz atabilirsiniz.


    Kaynak


    Oculus Rift yüksek ekran kartı istiyor bildiğin pc yi sıfırdan kurmak gerekiyor. Boş iş parası olan kursun. Bugün baktım 1151 pin intel işlemci uyumlu anakart ddr4 ram fiyatları uçmuş. Tamam bir görüntü elde ediyorsun ama karşılığında küçük bir servet ödüyorsun. Bir sene sonra 1 pin fazla işlemci çıkarıyorlar kurduğun sistem desteklemiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kesinlikle katılıyorum .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IGN sitesi Oculus Rift, PS VR ve HTC Vive için karşılaştırma yaptı.

    http://www.ign.com/wikis/oculus-rift/PlayStation_VR_vs._Oculus_Rift_vs._HTC_Vive_Comparison_Chart
  • doğru söze ne denir üstadım; oculus rift ne kadar güçlü olursa olsun farketmez playstation vr oculus u havada karada ezecek:) çünkü üstte başka bir arkadaşımızın belirttiği gibi oculus rift için yeni baştan pahalı bir sistem kurmak gerekiyor; anlayacağınız belirli bir kısma(zenginlere) hitap ediyor. ama playstation vr ps4 fiyatında olacağı için ve çok sağlam oyunlarla da gelirse bence xbox cu kardeşlerimiz şimdiden ağlamaya başlayabilirler bizde niye yok abi bundan diye



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turanugur -- 11 Ocak 2016; 9:39:54 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.