Anlık Bildirim

Coinbase çalışanlarına binlerce dolarlık hisse dağıtacak

Bugün halka arzı gerçekleşecek kripto para borsası Coinbase, hisselerinin büyük bir bölümünü çalışanlarına dağıtacak.

Coinbase çalışanlarına binlerce dolarlık hisse dağıtacak Tam Boyutta Gör

2012 yılında Brian Armstrong tarafından kurulan Coinbase, halka arzını gerçekleştirdi ve ABD borsasında Nasdaq endeksinde listelenmeye başladı. ABD’nin ve dünyanın en popüler kripto para borsalarından biri olan Coinbase, çalışanlarına bir de müjde verdi.

Coinbase cephesinden yapılan açıklamada şirketin yaklaşık 1.700 çalışanına, halka arz öncesi “şirketin minnettarlığını ifade etmenin bir yolu olarak” 100 hisse verildiği duyuruldu. Şirketin sözcüsü doğrudan halka arzda referans alınan hisse fiyatının 250 ABD doları seviyesinde olduğunu ifade etti. Buna göre Coinbase’in halka arz öncesi çalışanlarına dağıttığı 100 hissenin değeri 25 bin dolara tekabül ediyor. 

Üstelik bu hisseler herhangi bir kısıtlamaya tabii değil. Çalışanlar isterlerse hisselerini satabilir veya geleneksel varlıklarını kripto paraya dönüştürebilirler.

Coinbase’in tartışmalı IPO’sunun gerçekleşmesine çok kısa bir süre kaldı. Şirketin belirtilen fiyat seviyesinde halka arz olması durumunda Coinbase, çok kısa bir süre içerisinde en değerli şirketler listesine adını yazdırabilir. 

Bununla birlikte CNBC tarafından yayınlanan bir raporda, Coinbase’in piyasa değerinin sürpriz olmayan bir şekilde 100 milyar dolara yükseltmeyi başarması durumunda popüler kripto para borsasının ABD’nin en değerli 85 şirketi arasına katılacağı belirtildi. 

Bu haberi, mobil uygulamamızı kullanarak indirip,
istediğiniz zaman (çevrim dışı bile) okuyabilirsiniz:
DH Android Uygulamasını İndir DH iOS Uygulamasını İndir
Sorgu:

Editörün Seçtiği Sıcak Fırsatlar

Sıcak Fırsatlar Forumunda Tıklananlar

Tavsiyelerimiz

Yeni Haber
şimdi
Geri Bildirim