Şimdi Ara

LG G2 İncelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
2.730
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, ağustos ayında lansmanı gerçekleşen ve eylül ayının sonunda ülkemizde satışa sunulan LG G2 yi bir kaç ana başlık altında inceleyeceğim. Telefon uzun süredir beklediğim ve merak ettiğim bir modeldi. Yenilikçi tuş tasarımı ve çerçevesiz iddialı tasarımı dikkat çeken telefon, ülkemize 1599 TL (16 GB modeli) satış fiyatıyla ile girdi. Telefon, firmanın amiral modeli olmasına karşın ülkemizde ve diğer avrupa ülkelerinde satışa çıkan neredeyse her markanın amiral modeline kıyasla çok daha ucuz. 1599 TL çıkış fiyatı ardından ülkemizde ekim ayı itibariyle 1450-1550 TL arası fiyattan telefona sahip olmak mümkün. Fiyatının yanında özellikleri ile de göz dolduran telefonun teknik özelliklerine kısaca değinelim;

    Teknik Özellikler

    - Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 yonga seti
    - Dört çekirdekli 2.26 GHz işlemci, Adreno 330 gpu
    - 2 GB DDR3 RAM
    - 5.2" FULL HD IPS ekran ( yaklaşık 424 ppi)
    - 13 MP OIS destekli safir kristal cam korumalı arka kamera ( 1920x1080p 60 fps video kaydı), 2 MP çözünürlüğünde ön kamera (1920x1080p 30 fps video kaydı)
    - 24 bit 192 khz ses kayıt ve oynatabilme
    - 3000 mah Li-Po batarya
    - 16/32 GB arttırılamayan hafıza
    - 143 gram ağırlık, 8.9 mm kalınlık

    Teknik detayların ardından telefonun kutusu ve içeriği ile incelememize başlayalım. Telefon, üzerinde LG ve G2 logolarının yer aldığı beyaz ve sade bir kutuya sahip. Kutunun arkasında ise telefonun sahip olduğu genel özelliklere yer verilmiş.

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi


    Kutuyu bir kenara bırakıp içeriğe bakacak olursak, bizleri artık günümüzde standart haline gelmiş kutu içeriğinden fazlası karşılamıyor. Şarj adaptörü, usb kablosu ve LG firmasının 'kutu içerisinden çıkan en iyi telefon kulaklığı' olarak nitelendirdiği QuadBeat 2 kulaklığı çıkıyor. Bunlara ek olarak ise kutudan kullanım kılavuzu, kulaklığın değişik boyutlardaki kulak içi silikonları ve mikro sim kart yuvasını çıkarabilmemiz için özel olarak tasarlanmış G harfi şeklindeki iğne çıkıyor.

     LG G2 İncelemesi


    Kutu ve içeriğini geride bıraktıktan sonra telefonun malzeme kalitesi ve yenilikçi tasarımına değinelim. Plastik malzeme yapısına sahip olan telefon elinize ilk aldığınızda çok üst düzey bir hissiyat yaratmıyor ancak plastik kalitesinin bazı firmaların kullandığı plastikten(leğen) daha kaliteli olduğunu söyleyebiliriz. Telefon, 5.2" gibi büyük bir ekrana sahip olmasına rağmen başka firmaların daha küçük ekranlı telefonları ile neredeyse aynı boyutta. Bu olağan dışı boyut yakınlığı LG nin yaptığı çerçevesiz tasarımın eseri. Telefon ekranının sağ ve solundaki çerçeveler 1.2 mm kalınlığa sahip. Telefonun neredeyse çerçevesiz görünüşü, telefona oldukça şık ve güçlü bir hava katıyor.

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi


     LG G2 İncelemesi

    *Sağdaki model Xperia SP, 4.6" ekran boyutuna sahip.


    Alışılmışın aksine güç tuşu ve ses kontrol tuşlarının yerleri telefonda arka kısımda yer alıyor. Kullanımda nasıl bir yarar sağlayacağı ilk başlarda merak konusu olurken, telefona alıştıkça diğer telefonlarda da bu tuş yerleşimini arıyorsunuz. Tuşlar, bu boyuttaki bir telefonda mümkün olabilecek en iyi yere konumlandırılmış gibi. Güç tuşu aynı zamanda bildirim ledi görevi görüyor ve telefon ekranı yere bakar halde bir konumdayken çağrı veya sms geldiğinde bu led sizi uyarıyor. Tuşların hemen üzerinde ise kamera lensi yer alıyor. Lensin önünde bulunan cam safirden üretilmiş, bu madde cama çizilmezlik ve parmak izi tutmama özellikleri kazandırıyor.

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi


    Telefonun sol yan kısmında mikro sim kart girişi harici bir giriş bulunmazken üst kısmında mikrofon ve irda verici konumlandırılmış. Verici ve telefon üzerindeki özel yazılım sayesinde uzaktan kumanda edilebilen her türlü cihazı kontrol imkanına sahipsiniz. Ön yüzde ise üst kısımda 2 mp çözünürlüğünde kamera, yakınlık sensörleri, bildirim ledi ve ahizeyi, alt kısımda ise LG logosunu görüyoruz.

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi


    Tasarımda, çoğu kullanıcıya göre tek olumsuzluk ise hoparlörlerin telefonun alt kısmına konumlandırılmış olması. Telefonla oyun oynarken ya da film izlerken telefonu tutuş şeklimiz sebebiyle hoparlörü büyük bir kısmını kapatıyor ve istemesek de sesin dışarı çıkmasını engelliyoruz.

     LG G2 İncelemesi


    Tasarım ardından, ekran kalitesine değinecek olursak, ips ekranlı başka cihazlardan daha yoğun renkler sunduğunu söyleyebiliriz ayrıca görüş açısı da oldukça iyi durumda. Ekranın parlaklığı ise oldukça yeterli, gün ışığında kullanımda ekranı görememe gibi bir durum söz konusu değil.

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi


    Şimdi de telefonla birlikte gelen ek yazılımlara değinelim. Samsungdan alışmış olduğumuz küçük ekranlarda 2 uygulamayı aynı anda çalıştırabilme, video izlerken ve ekrana bakarken göz takibi, pop-up play, ekran üzerine çeşitli şekillerde notlar alabilme gibi özellikler G2de de mevcut.

     LG G2 İncelemesi LG G2 İncelemesi LG G2 İncelemesi


    Telefon sahip olduğu işlemci ve gpu ile yüksek performans vaat ediyor. Performansı derecelendirmenin bir yolu olan performans testleri bir çok kullanıcının ilgisini çeken ve alım kararında göz önünde bulundurdukları bir etken. Her ne kadar sentetik testlerin günlük kullanım açısından her hangi bir şeyi yansıtmadığı görüşünde olsam da sizler için telefona; Geekbench2, Geekbench3, AnTuTu Benchmark, Quadrant Standard ve 3D Mark testlerini uyguladım.

     LG G2 İncelemesi


     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi


     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi


    Performans değeri oldukça yüksek olan telefon günlük kullanımda stabil ve akıcı bir deneyim sunuyor. Eski bir Nexus 4 kullanıcısı olarak telefonun, stok android arayüzündeki akıcılığı aratmadığını söyleyebilirim. Performans testleri ardından ise LG nin yine çok iddialı olduğu bir konu olan kamera performansına bakalım.

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi



    *Daha fazla fotoğraf ve video için; Tıklayın. (Videoyu bilgisayarınıza indirip bakarsanız tam çözünürlükte seyredebilirsiniz.)
    *Ses kayıt performansı için; Tıklayın.

    Bulunduğum bölgede(İstanbul/bağcılar) hız testi yaptım. Turkcell n 43 mbitlik paketini kullanıyorum, sonuç beklenenin altında gibi ancak oldukça yeterli.

     LG G2 İncelemesi


    Telefonun pil performansına değinmek gerekirse, şuan için android dünyasındaki akıllı telefonlar arasında en iyi pile sahip telefonun G2 olduğunu söyleyebiliriz. 3000 mah batarya, yoğun kullanımda 15-18 saat arası kullanım sunabilirken normal kullanımlarda ise 1 günü rahatlıkla aşabiliyor.

     LG G2 İncelemesi  LG G2 İncelemesi

    *Gün boyu 3g aktif, whatsapp ile yoğun mesajlaşma ve yaklaşık 45 dk. tunein radio kullanımım

    1599 TL fiyatı, sunduğu yüksek performans, harika ekranı ve orta-üst seviye diyebileceğimiz kamera-multimedya özellikleri ile LG G2 alınabilirlik seviyesi çok yüksek bir telefon olmuş. Umarım almak isteyen arkadaşların aklındaki soru işaretlerini bi nebze de olsa giderebilmişimdir. Sormak istediğiniz bir şey olursa pm üzerinden seve seve yardımcı olurum.

    İlgilenenler için Spigen Slim Armor İncelemem; Slim Armor İnceleme



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunela? -- 21 Ocak 2014; 15:29:28 >







  • Gayet iyi bir inceleme olmuş. Ellerine sağlık
  • Gerçekten güzel bir inceleme olmuş elinize sağlık
  • Çok güzel inceleme olmuş. Ellerine sağlık.

    Edit: Bu arada fotoğrafların birinde imei numaran görünüyor onu kaldır istersen. Sıkıntı olmasın sonra.

    Edit2: üstteki mesajlara bakmadan yorum attım 3 ümüz aynı mesajı atmışız resmen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EKONOMI$T -- 14 Ekim 2013; 15:31:52 >
  • uyarı için çok teşekkürler
  • Çok güzel bir inceleme ekran görüntüleri ve örnek fotolarla desteklenmiş elinize sağlık.
  • arka taraftan gıcırtı geliyormu kardeş sendede
  • inceleme için teşekkürler. benim gibi telefonu almayı düşünenler için faydalı bir inceleme olmuş.
  • Teşekkür ederim , almayı düşünen biri olarak bir kez daha netleşti kafamda
  • Yaratıcı Bir Nick kullanıcısına yanıt
    sansliyim ki ne kadar ugrassam da telefon kasasi gicirdamiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazı ve fotoğraf uyumu on numara olmuş. Video incelemelerini saymazsak şu ana kadar gördüğüm en iyi inceleme bu olmuş hocam tebrikler.
  • Teşekkürler, incelemelere yıllardır ilgim var, ilerleyen yıllarda bir blog açmayı düşünüyorum. Geleceğin Mesut Çeviği olma hayallerim gerçekleşir umarım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bunela? -- 14 Ekim 2013; 17:06:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bunela?

    Teşekkürler, incelemelere yıllardır ilgim var, ilerleyen yıllarda bir blog açmayı düşünüyorum. Geleceğin Mesut Çeviği olma hayallerim gerçekleşir umarım

    Hadi yolun açık olsun
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bunela?

    Teşekkürler, incelemelere yıllardır ilgim var, ilerleyen yıllarda bir blog açmayı düşünüyorum. Geleceğin Mesut Çeviği olma hayallerim gerçekleşir umarım

    ozaman senden uzun uzun videolu bir inceleme bekliyoruz...
  • Muazzam bir inceleme olmuş. Eline sağlık

    Bu telefonun 32 GB siyahının Türkiye'ye gelmesini bekliyorum. Beklerken LG'den kamera için güncelleme gelir inşallah

    Hocam bir sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim.

    Telefonu kılıfsız kullanırken çok aşırı derecede arka kapakta veya ekranda parmak izi kalıyor mu ???
  • Vibetech kullanıcısına yanıt
    Arka kısımdaki plastik sanki plastikten çok cilalanmış pürüzsüz bir yüzey gibi parlak, maalesef çok parmak izi ve toz tutuyor ancak ekran arkası kadar çok parmak izi tutmuyor. Telefonda hiç parmak izi tutmayan tek yer ise kamera lensini koruyan cam.
  • caneryendi C kullanıcısına yanıt
    Video incelemeyi bir sonraki cihazıma saklıyorum
  • Güzel inceleme teşekkürler.
    Cihazınızı da güzel günlerde kullanmanızı dilerim.
  • iyi dilekleriniz için teşekkürler
  • Bunela? kullanıcısına yanıt
    Bilgilendirme için teşekkürler hocam

    Hem parmak izini engellemek hem de olası düşmelere karşı linkteki arka kapaktan almayı düşünüyorum ama önce siyah 32GB gelmesi lazım

    Arka Kapak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vibetech -- 14 Ekim 2013; 18:24:02 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.