Şimdi Ara

DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.457
Cevap
59
Favori
137.923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
44 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Donanımhaber Nükleer Enerji Destekçileri Derneği


    Konu imkan bulundukça güncellenecektir. Nükleer enerji hakkında elinde yararlı döküman ve dosya olan arkadaşlar konunun güncel kalmasına yardım ederse sevinirim.
    Konunun selameti açısından lütfen seviyeli tartışmalar yapalım, hakaretin kimseye birşey kazandırmadığını unutmayalım.
    Herhangibir siyasi görüş,parti savunması yapmamaya özen gösterelim. Unutmayın ki sadece bilimsel kanıtları olmayanlar konuyu başka yerlere çekme amacı taşır.
    Hakaret içeren mesajlar destekçi olsun veya olmasın şikayet edilecektir.


    Bölüm1: Türkiye'nin Enerji Bilgileri

    Türkiye’de toplam enerji tüketiminin %50’si net dış alımlarla karşılanmaktadır. Bu yüzdenin büyük bir payını da petrol oluşturmaktadır. Doğal gazında dış alımdaki payı yükselen bir eğilim göstermektedir. Türkiye’de petrol, doğalgaz, linyit, asfaltit, taş kömürü, hidrolik, jeotermal, odun, hayvan ve bitki artıkları ile ikincil enerji kaynakları üretilip tüketilmektedir.

    1970-1990 dönemi süresince kaynak rezervlerimizi dünya rezervleri içersinde kıyasladığımızda; kömür kaynaklarımızın payının yaklaşık %0,6 , jeotermal potansiyelimizin payının %0,8 , hidrolik potansiyelimizin payının %1 ve uranyum rezervlerimizin payının %0,1 civarında olduğu belirlenmiştir. Petrol ve doğalgaz rezervlerimiz ise kıyaslanamayacak kadar azdır.

    Dünya enerji ihtiyacı bugüne göre 2020'de yüzde 40, 2030'da ise yüzde 60 daha fazla olacak. 2020'de Türkiye'nin birincil enerji ihtiyacı bugüne göre yüzde 160 artacak. Dünya enerji ihtiyacı büyümesine göre dört kat artış anlamına gelen bu talebin karşılanması için enerji kaynaklarının mutlaka çeşitlendirilmesi lazım. Elektrik tüketimi günümüz rakamlarının 2,5 katına ulaşacak. Bu yüzden hangi kaynaklardan nasıl üretileceği tartışılmalı.

    İşte bu noktada nükleer enerji ön plana çıkıyor. Zira, nükleer santrallerden elektrik üretiminin kaynak çeşitlendirilerek artırılması, sistem güvenliği, ithalat bağımlılığı ve teknoloji açısından oldukça önemli. Türkiye'nin yıllara göre elektrik talebi artışı 2020 için 400 ila 430 milyar kilowatt/saat (kWh) olarak rakamlara yansıyacağı tahmin ediliyor.

    Bölüm2: Türkiyede Nükleer Enerji, Nükleer Enerji Yatırımları ve Yatırım Planları

    Türkiye’de 1956 yılında “Atom Enerjisi Komisyonu Genel Sekreterliği” kurulmuş, 1982 yılında yeniden yapılanarak “Türkiye Atom Enerjisi Kurumu”na dönüştürülmüştür. Görevi, nükleer teknolojinin, barışçıl amaçlar için, sağlıklı bir biçimde kullanılmasına ve transfer edilmesine yönelik araştırma, geliştirme ve işbirliği faaliyetlerini yürütmektir. Dikkat edilirse, Türkiye Atom Enerjisi Genel Sekreterliği, ilk ticari nükleer güç santralinin işletmeye açılmasından (1957) bir sene önce (1956) kurulmuştur.
    Bu her türlü takdirin üzerinde bir davranıştır. Türkiye’de nükleer santrallerin kurulması kararı ilk kez 1968 yılında III. Beş Yıllık Kalkınma Planında yer almıştır. IV. Beş Yıllık Kalkınma Planında ise, Mersin-Gülnar’da Akkuyu yöresinde kurulması planlanan nükleer santralin inşasına başlanması öngörülmüş ve 1977 yılında ihale açılmış,
    ancak sonuca gidilememiştir.

    1982 yılında Ulusu Hükümeti, Akkuyu’da iki ve Sinop’ta bir olmak üzere üç nükleer santrali, 1990 yılında hizmete girmek üzere ihaleye çıkarmışsa da amaca ulaşılamamıştır. Nihayet 1 Mart 2000’de Bakanlar Kurulu nükleer santral ihalesine karar vermiş, fakat 8 Nisan 2000’de gene süresiz ertelemeye gidilmiştir. Yani, tüm ihaleler Türkiye için büyük bir hüsranla sonuçlanmış, 100 milyon dolardan fazla para sarf edilmiş, aradan 23 yıl geçtikten sonra tekrar aynı noktaya gelinmiştir.

    1970 yılında Güney Kore ile Türkiye’nin nükleer alandaki potansiyeli aynıydı. Türkiye 2001 yılında bir tane bile nükleer santral
    kuramamışken Güney Kore’de 14 nükleer santral işlemekte, toplam elektrik üretiminin % 41,4’ünü nükleer santrallerden sağlamakta, 3 santralin de inşası devam etmektedir. Bu santrallerden sadece ikisini başkaları, geri kalanını Güney Kore yapmıştır. Bugün Güney Kore dışarıya nükleer güç santralı pazarlayacak duruma gelmiştir.


    24 Haziran 2000’de İngiltere’de yayımlanan The Economist dergisi dünyanın teknolojik haritasını çıkarmış, teknolojiyi icat edenler, teknolojiyi kullananlar ve diğerleri şeklinde dünya ülkelerini sınıflandırmış, Güney Kore’yi teknolojiyi icat edenler sınıfına alırken, Türkiye’yi, üçüncü sınıfa, yani teknolojiyi ne icat edebilen ve ne de kullanabilen ülkeler safına dahil etmiştir.

    Bölüm3: Nükleer Enerji Nedir ?

    Nükleer enerji, atomun çekirdeğinden elde edilen bir enerji türüdür. Kütlenin enerjiye dönüşümünü ifade eden, Albert Einstein'a ait olan E=mc² formülü ile ilişkilidir.
    Bununla beraber, kütle-enerji denklemi, tepkimenin nasıl oluştuğunu açıklamaz, bunu daha doğru olarak nükleer kuvvetler yapar. Nükleer enerjiyi zorlanmış olarak ortaya çıkarmak ve diğer enerji tiplerine dönüştürmek için nükleer reaktörler kullanılır.
    Nükleer enerji, üç nükleer reaksiyondan biri ile oluşur:

    Füzyon: Atomik parçacıkların birleşme reaksiyonu.

    Fisyon: Atom çekirdeğinin zorlanmış olarak parçalanması.

    Yarılanma: Çekirdeğin parçalanarak daha kararlı hale geçmesi. Doğal (yavaş) fisyon (çekirdek parçalanması) olarak da tanımlanabilir.

    Bölüm4: Basitçe Nükleer Enerjiden Elektirik Üretimi

    Nükleer santral, bir veya daha fazla sayıda nükleer reaktörün yakıt olarak radyoaktif maddeleri kullanarak elektrik enerjisinin üretildiği tesistir. Radyoaktif maddeler kullanılmasından dolayı diğer santrallerden farklı ve daha sıkı güvenlik önlemlerini, teknolojileri içerisinde barındırır.

    Reaktörün kalbinde, elde edilen ısıl enerji suya aktarılır, su almış olduğu bu enerji sebebiyle faz değiştirir ve kızgın buhar haline dönüşür. Elde edilen bu buhar daha sonra elektrik jeneratörüne bağlı olan buhar türbinine verilir. Su buharı, türbin mili üzerinde bulunan türbin kanatları üzerinden geçerken daha önceden almış olduğu ısıl enerjiyi kullanarak, türbin milini döndürür. Bu mekanik dönme hareketi sonucunda alternatörlerde elektrik elde edilir. Jeneratörde oluşan elektrik ise iletim hatları denilen iletken teller ile kullanılacağı yere gönderilir. Türbinden çıkan, ısıl enerjisi yani sahip olduğu basınç ve sıcaklığı düşmüş olan buhar, tekrar kullanılmak üzere yoğuşturucuda yoğuşturulup su haline dönüştürüldükten sonra, tekrar reaktörün kalbine gönderilir. Yoğuşturucu da su buharının faz değişimini yapabilmek için çevrede bulunan deniz, göl gibi su kaynaklarını soğutucu olarak kullanır.



    Bölüm5: Dünya'da Nükleer Enerji

    Dünya Nükleer Santral Borsası: Ocak 2012 verileri
    Çalışan: 434
    İnşâ: 61
    Planlanan: 156
    Önerilen: 343


     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

    Çalışan reaktörü olan ve yeni reaktörler inşa eden ülkeler
    Çalışan reaktörü olan ve yeni reaktörler inşa etmeyi planlayan ülkeler
    Reaktör inşa eden ülkeler
    Reaktörler inşa etmeyi planlayan ülkeler
    Çalışan reaktörü olan ve durumu değişmeyen ülkeler
    Çalışan reaktörü olan ama aşamalı olarak kapatacak ülkeler
    Sivil nükleer enejinin yasal olmadığı ülkeler
    Reaktörü olmayan ülkeler


    Bölüm6: Akkuyu'ya Kurulması Planlanan Rus Basınçlı Su Reaktörleri [VVER] Hakkında Bilgiler

    VVER'ler Sovyetler Birliği tarafından geliştirilen ve kullanılan basınçlı su reaktörleridir. Günümüzde de Rusya Federasyonu tarafından geliştirilmeye ve kullanılmaya devam edilmektedir. VVER Rusça olan “Voda-Vodyanoi Energetichesky Reaktor” ifadesinin kısaltmasıdır. Tercümesi su ile soğutulan ve su ile yavaşlatılan enerji reaktörüdür. Bugün dünyada toplam 53 adet VVER türü reaktör bulunmaktadır. Bunlardan 26 tanesi Rusya Federasyonu ve Ukrayna'da bulunmaktadır. VVER'ler bugüne kadar 3nesil olarak inşa edilmiştir, 4. nesillerin inşasına devam edilmektedir.Aşağıda basitleştirilmiş bir VVER reaktörü gösterilmektedir. Bu şekilden de görülebileceği gibi, VVER tasarımı PWR tasarımına çok benzemektedir.VVER’ler, reaktör basınç kabı, ana soğutucu suyu pompaları, buhar üreteçleri, basınçlandırıcı ve ilgili boru sistemlerinden oluşmaktadır.
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]


    Bölüm7: Akkuyu'ya Kurulması Planlanan 4.Nesi VVER'ler

    VVER-1000 tasarımı son yıllarda Avrupa ülkeleri ve Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı’nın kod ve standartlarına uyumlu olacak şekilde daha da geliştirilerek VVER-1200 tasarımı ortaya çıkarılmış ve nükleer teknolojiye yeni girecek ülkelere pazarlanmak üzere geliştirilmiştir.

    VVER-1200 tasarımı daha geniş kalp çapı, daha uzun kalp kabı, 60 yıllık santral ömrü, %90’lik yıllık yük faktörü ve daha yüksek termal verime sahip olacak şekilde geliştirilmiştir. Güvenlik sistemi herhangi bir kaza durumunda, güveni kapatma ve soğutmayı 24 saat içinde sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

    VVER-1200 tasarımına tasarıma ileri nesil nükleer santralarda önemle dikkate alınan ciddi kazalara yönelik tedbirler de eklenmiştir. Buna göre, VVER-1200’lerde ünitelerin termal çıkış gücü 3200 MW, elektrik çıkış gücü 1160 MW'a, net ünite verimi % 33.7'ye, buhar üreteci çıkışındaki ikinci döngü basıncı da 7 MPa'a yükseltilmiştir. VVER-1200'lerde çift katlı koruma kabuğu kullanılmış, santralın sismik kararlılığı arttırılmış ve tasarım-ötesi kazalar için yeni özellikler eklenmiştir. Şebeke kaybı, besleme suyu kaybı, birinci döngü üzerinde oluşacak küçük kırıklar, vs. nedeniyle kor erimesini önlemek için santral tasarımında pasif ısı uzaklaştırma sistemi de kullanılmıştır. VVER-1200 üniteler, özellikle zayıf elektrik şebekelerinin söz konusu olduğu bölgelerde, 72 saat boyunca şebeke elektriğine ihtiyaç duymadan çalışabilecek şekilde tasarlanmıştır. Santral ayrıca dış etkiler arasında bulunan depreme, uçak çarpmasına, şiddetli rüzgâra, patlama sonucunda oluşmuş şok dalgalarına ve kötü hava şartları sonucunda oluşmuş kar ve buz yüküne karşı da daha dayanıklı olacak şekilde tasarımlamıştır.

    VVER-1200 tasarımının ilk örneklerinin Rusya Federasyonu’nda, Novovoronezh II Nükleer Santralında Haziran 2008’de ve Leningrad II Nükleer Santralında Ekim 2008’de inşa edilmeye başlanmıştır.. Ayrıca Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında imzalanan uluslararası anlaşma uyarınca, Akkuyu sahası 4 adet VVER1200 inşa edilmek üzere Rusya'ya tahsis edilmiştir.
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]


    Bölüm7: Akkuyu'ya Kurulması Planlanan Santralin Kopyası; Kalininskaya

    Akkuyu'ya kurulacak nükleer santralin kopyası. Kalininskaya nükleer santrali. Akkuyu daki santral ile hemen hemen aynı özellikleri taşıyor. Tek farkı kalininskaya nükleer santralindeki ünitelerin 1000mW, Akkuyu'ya kurulacak santralin ünitelerinin 1200mW olması. Santralin 3. ve 4. üniteleri Türkiye'deki santral ile aynı olacak. 3. Ünite 2004 te açıldı. 4.ünitenin inşaatı hala devam ediyor.

    Teknik Bilgileri

    Reaktör yaklaşık 400 ton ağırlığında ve üçte ikisi yerin altında. Yakıt reaktöre yüklendikten sonra üzerindeki çelik kapak sızıntıya meydan vermeyecek biçimde 54 adet 2m boyunda 17cm çapında ve 300 kg ağırlığında dev civatalarla sıkıca kapatılıyor. Nükleer reaksiyonun meydana geldiği dev çelik kap ayrıca 30m çapında ve 40m yükseklikte, duvarları 110cm kalınlığında betonarme yapının içine hapsediliyor. Devasa yapının kubbe biçimindeki çatısı da son derece ilginç yapıya sahip. 40cm kalınlığında yüzlerce çelik halat gerilerek üzerlerine duvarlarında olduğu gibi kalın katman betonla örtülüyor. Reaktörü çevreleyen beton yapıda sadece iki kapı bırakılıyor. Yaklaşık 28 bin metre küp hacme sahip bu mekan tamamlandıktan sonra basınç testinden geçiyor. Bu amaçla beton yapının içerisine hava pompalanıyor. Günlerce devam eden vaha pompalama işlemi sonunda basınç 5 atmosfere çıkıyor. Bu test başarıyla geçildikten sonra reaktör işletime açılabiliyor.

    Reaktörlerde yakıt olarak Uranyum 235 kullanılır. Uranyum madenden çıkarıldığı gibi santrale gitmez. Uranyum 235 izotopu elde etmek için özel tesislerde işlemden geçtikten sonra santrale ulaşır. Genelde 15mm uzunluğunda 7mm çapında 5gr lık tebletler şeklindedir.

    Reaksiyona girmemiş yakıt hiçbir radrasyon yaymaz. Reaktör çıkışında tehlikeli hale gelir. Bir kg nükleer yakıttan elde edilen enerjiyi elde edebilmek için 100 vagon kömür ya da 67 vagon petrole ihtiyaç vardır.

    Uçak Çarpması ve 9 Şiddetindeki Depreme Dayanıklı

    Türkiye'de yapımına başlanacak Akkuyu nükleer santrali gibi Kalininskaya santralide uçak çarpması ya da 9 şiddetindeki depreme karşı dayanıklı olacak şekilde inşa edildi.

    VVER reaktör tipi dört farklı güvenlik bariyeri ile donatılmış. En içteki bölüm reaktörün kendisi. Ardından reaktörün betonarme dış kabı geliyor. Üçüncü bölüm güvenli su sistemi. Reaktörün içinde dolaşan suyun dış dünya ile hiçbir teması yok. Ancak daha sonraki soğutma devresi tabiat ile temas halinde. Santralde bir arıza durumunda radyasyon'un dışarı çıkabilmesi için üç soğutma devresini geçmesi gerek. Son ve dördüncü bölüm ise reaktörün ciddi arızalanma durumunu kapsıyor. Nükleer yakıt reaktörde susuz kalarak erimeye başlasa dahi reaktörün dibine yarleştirilen bir ızgara bu yakıtı yakalıyor. Güvenlik ızgarası ayrı bir sistemle soğutulduğu için hiçbir koşulda patlama meydana gelmemesi sağlanıyor.

    Yılda 22 milyar Kw/s enerji üreten bu santralin Kw başı maliyeti 1.22 ruble.Ayrıca santralde 3500 personel görev yapıyor.
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi] DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

    Bölüm8: Enerji Türleri Karşılaştırma Tablosu
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]


    Bölüm 9: Üyeler
    Son güncelleme: Sayfa 46
    1 Volkanbaba 
    2 Kalpador
    3 logarkapağı
    4 Good Feeling
    5 The Smiths
    6 Metalwrath
    7 kingo_disco
    8 ScAnMaN
    9 serhat_ps3
    10 EaGamesRulez
    11 *Joker
    12 divane2
    13 AtomSuyunaNükleer
    14 Scorpion_tr
    15 FadeToßlack
    16 Bey Amca
    17 Haşin Erkek
    18 wasp
    19 Droogie
    20 CNDMN
    21 omer_loopus
    22 Mr.J
    23 [Tuor]
    24 timur1
    25 Reznov.
    26 scrafea
    27 Kobaruon
    28 CoderWriter
    29 ~Warthog~
    30 Pibi Ayıcık
    31 Ambarad
    32 MalcolM-X-
    33 AurorAbeam
    34 CeFurkan
    35 Mem-Tr
    36 wuc
    37 D3XTER
    38 legendaddy
    39 YGTC4N
    40 addidas_85
    41 Blackened_61
    42 Chidori
    43 Black_Ops
    44 adnn
    45 Spoon!
    46 miko_miko
    47 Jeune Ottoman
    48 Dances with Wolves
    49 burakç
    50 YnS!
    51 EfeAYDIN
    52 SerseriBeyefendi
    53 schibaxo
    54 The Mithrandir
    55 bimbimbim
    56 R.Korkmazz
    57 uA_emir07
    58 Mechaniker
    59 Abst
    60 wynbleidd_
    61 Imnobody
    62 Arcatera
    63 HansGoyder
    64 We are Oscar Mike
    65 Eoudoxias
    66 nihattr
    67 CeFurkan
    68 TGYüksel
    69 Persona Grata
    70 bjkliali
    71 Bach
    72 nucLear
    73 Yusuf Miroğlu
    74 Kartal Göz
    75 furi1923
    76 The Echoes
    77 Deep_xxx
    78 jrbatu
    79 Carrier has arrived
    80 DrParnassus
    81 Kissed by Fire
    82 ..UnReaL..
    83 Üzme Tatlı Canını
    84 Abyss
    85 Fünfzehn
    86 realitych
    87 NowOrN3wer
    88 Burn in Hell
    89 iwanthidan
    90 Charlestone
    91 tomthejeer
    92 superposition
    93 secoe
    94 Cait
    95 Kavil
    96 Schneeflocke
    97 Nevzat-FC INTER
    98 JazZ_07
    99 .iKrime!
    100 radyasyo_N
    101 Dark Tranquillity
    102 Wake Me Up When I Care
    103 Hotspot
    104 FaRaKaN
    105 sabrosa92
    106 IO
    107 Imnobody
    108 Vikernes
    109 nForcer
    110 DJWORD
    111 CheekyPeace
    112 nomurro
    113 onur1301
    114 Can-KSK
    115 heatblast
    116 Koşulsuz_Uyarıcı
    117 atatersbinenkovboy
    118 OnrbK
    119 Mr Xzibit
    120 weatore
    121 Kotaless
    122 serdar1457
    123 by-ko
    124 *Tarık*
    125 baysan240
    126 İrfan
    127 doruk91
    128 Blackfyre
    129 mawoix
    130 karatech
    131 urqun
    132 BlıtzKrıeg
    133 TheMüb
    134 hayati54
    135 pspfreak
    136 General Motors
    137 Coleslaw
    138 TSForever
    139 Unchangeable
    140 Lars Ulrich
    141 feyyazbugan
    142 yekilord
    143 MÇKR_06
    144 Heisenberg
    145 ScienceTR
    146 waltran
    147 DarknessFace
    148 Duratec
    149 Allen Walker
    150 Üstü Kalsın
    151 E@gle_1903
    152 anil_yuksel
    153 dsword
    154 TheBimMaster
    155 SerhatC.
    156 ErdenayGuler
    157 EmreFB1907
    158 Drs06
    159 YouR@ck
    160 Cyaßß
    161 enreka_tr
    162 HoLyZz!
    163 sertac-73
    164 darkblooded
    165 yck66
    166 byhtk
    167 ferisss
    168 Susanoo
    169 Merc4eve
    170 Patatesli Çay
    171 Betonaoturmaüsütürsün
    172 2ndPerson
    173 istanbullu01
    174 irmscher
    175 Karluklu
    176 Knisath
    177 UcanHollandali
    178 Speed Style
    179 Tahmazoğlu Tahir
    180 Master_Evil
    181 okanb3
    182 alper3333
    183 caloom
    184 KeepOut
    185 Kubilay
    186 emrekaa
    187 GitarxtanbuL
    188 mAh0
    189 Z-DGİ
    190 kovadogs
    191 kutri
    192 Akhisarlee
    193 auzun99
    194 Fenerbahçeli Üye
    195 -JonTurk-
    196 JackinSeğirenGözü
    197 quvardci
    198 VROOOM
    199 _CHARLOTTE_
    200 engink
    201 fss1403
    202 Erdem
    203 velevki
    204 Ben Gerçek Değilim
    205 Ghost&Roach
    206 Blue DOGO
    207 Öksürük Şurubu
    208 Sarqon
    209 hilmi fatih
    210 Dr. James Wilson
    211 Al Capone!
    212 Nihilous
    213 frk96
    214 +1905
    215 DarkClaw
    216 dix1
    217 gokcan93
    218 maghapas
    219 agrilion
    220 K0rkunc
    221 omer14
    222 cobra 2
    223 -Tesla-
    224 karaçalı
    225 Registry
    226 ***Leopard***
    227 ogzgunner23
    228 qscvqscv
    229 Literary
    230 EinsteinBaran
    231 caneker
    232 Banderas*
    233 mebrar
    234 Hirotaro
    235 S.Vettel
    236 MERT237
    237 xc70fake
    238 Kırık Ok
    239 C2H5OH
    240 Mr.Such
    241 sinoplu
    242 SEE CAN
    243 chakra
    244 Conquistador
    245 mrt522
    246 Ateşle Barut
    247 marmix
    248 makinist33
    249 KIZILÖTESİİ
    250 Urayami
    251 korsanzeki168
    252 kkartaln
    253 Berkay
    254 Tolga
    255 gonnahell
    256 lunar caustic
    257 xixixi_50
    258 BunnyTank
    259 yunuss.10
    260 Freut Mich
    261 megapas
    262 _Purgatory_
    263 El-Cezeri
    264 :Legendary:
    265 MoRaCe
    266 kronk-x
    267 kontrolsuz_guc
    268 PєntaxiaN
    269 Tango-1
    270 Hyfk
    271 sıcak hava dalgası
    272 Agronomist01
    273 EXIST
    274 recaus
    275 06sefa1910
    276 Black Burn
    277 LeaDeR `
    278 Wheatherman
    279 newton90
    280 derebeyi01
    281 [Bu]RocK
    282 ThunComb
    283 gokhan1500
    284 GKHN1905
    285 emrebeyrut
    286 krhacker
    287 Kerow
    288 Burn in Hell
    289 Tnknylcn
    290 Castiel
    291 fx-logx
    292 Hakimichi-kun
    293 ogi_can
    294 *XhsyPhoiDeus*
    295 Radioactivity
    296 NJP
    297 Alsancak2007
    298 swat882
    299 VGroove
    300 sanitarium8787
    301 AfacanDennis
    302 ozgurumnazimim
    303 Oberyn
    304 synan
    305 ozgurumnazimim
    306 fsenokur
    307 Mr.Joey
    308 sherwood86
    309 Zordion
    310 shnkrc
    311 headshooter
    312 natrium
    313 Starhe
    314 Axiomatic
    315 Morpheew
    316 mekase
    317 UniJaa_61
    318 ucak_muhendisi
    319 edikey
    320 nusready
    321 gokhanthn
    322 1lac
    323 SONATAA
    324 Ra_Messu
    325 atilgan1
    326 3253425
    327 legend_cem
    328 selim2531
    329 synchro
    330 Utku
    331 Temren
    332 Hauntedd
    333 great_cnta
    334 LastObserver
    335 SPY34
    336 Red_Devil33
    337 sinergy
    338 LordOfTheDarknesss
    339 tolga509
    340 aurorasun
    341 karasimsek06
    342 LE10
    343 _RevO_
    344 j4cksp4row58
    345 spankman
    346 Morphinz
    347 Fαirytαle
    348 kevserkan
    349 carnador
    350 eskici elması
    351 MetaLX
    352 KorayKorkmaz
    353 okanarslan20
    354 imperial crusader
    355 NoName.
    356 ozgurumnazimim
    357 the_floodex
    358 Mr. Aster
    359 Dr.Ecco
    360 Kafası Bozuk Bir Para*
    361 Tomaya Su Sıkan Sikörtıl
    362 EsT
    363 xxömür
    364 PLATINIUM
    365 ufukman
    366 FoxeyLady
    367 donyali61
    368 mtilhan
    369 bhazer
    370 S. Hawking
    371 sybercomp
    372 miraculous
    373 HorozKardes
    374 srtc39
    375 med_cezir197
    376 hzrcn
    377 arlanmazz
    378 mehmetmetingülcan
    379 NK_Ultra
    380 Arsenic
    381 msdemir
    382 nibbleArt
    383 RiverStyx
    384 ZİGİMBAZ
    385 RIDANES
    386 janjarre
    387 butidontcare
    388 kenfat10
    389 mugurgok
    390 chtk
    391 mertekin
    392 interwap
    393 asigenc_bedri
    394 Wheatley
    395 fatihburak95
    396 edgar allan poe
    397 sngboy
    398 WestSyde4Lyfe
    399 B26
    400 uNPReTTieR
    401 Nuke General
    402 ALBAY
    403 muratkaya
    404 pesimist_cnr
    405 melyyh
    406 Yücel güler
    407 Metanojen
    408 DrDracula
    409 SaatliBomba
    410 ananni
    411 inceuclusarj
    412 GTX61
    413 barbar_77
    414 Nevfel
    415 xfurix
    416 murat.ksd
    417 mustafa1300
    418 chronicle
    419 Mr.Kıro
    420 citiesxl2011
    421 hamzasu
    422 gdolunifaktohumu
    423 Âşıkadam
    424 Transform
    425 killforyou09
    426 cheem
    427 DH Haber
    428 Pizza Hot
    429 schumacher075
    430 Ruh Adamın Teki
    431 PLinux
    432 daedlus
    433 hummer_two_four
    434 plastik_
    435 Çayla Simit İyi Gider
    436 hgwxx/7
    437 Wi5rty
    438 typhooniron
    439 cupi
    440 AnonimAdam
    441 Mark Valley
    442 zavtra
    443 MadTR
    444 kingandkral
    445 Scofield1
    446 itStimetoGo
    447 mrtxx
    448 mrblack01414
    449 marikanwap
    450 atmaca57
    451 R`meRt
    452 weewee
    453 Mr.Engineer
    454 Furkan*
    455 Mutlu Dal
    456 acizcool
    457 53anzerli53
    458 zencefilotu
    459 gece görüşü
    460 madozz
    461 turkapc
    462 MelihTR
    463 doenitz
    464 tunc-rıdvan
    465 Aeronautical Engineer
    466 Absyrtos
    467 pasgeuk
    468 -JeRoMaX-
    469 emopayne
    470 TRsalvador
    471 turkman
    472 bayguru
    473 Bloodin
    474 _KadirşinaS_
    475 Luftfahrttechnik
    476 sezilen
    477 .::KraL::.
    478 Viktor Reznov
    479 sagoral
    480 merm
    481 halitozbasli
    482 MacTavish
    483 çoksakatvar
    484 MaRKeRs
    485 aLphagut
    486 Cayaith
    487 eldblo
    488 kaanbaba19
    489 vito_scaletta
    490 atmaca57
    491 sSPAM.
    492 scanwolf
    493 WeCouldBeTheSame
    494 Birşeydiyicem
    495 anakinSky
    496 Ukkaşe
    497 antienflamatuvar
    498 HillHold
    499 ismky
    500 hapocan
    501 fullartıfull
    502 Reaktans
    503 guest.1981
    504 =PistoLeRo=
    505 ruf
    506 Silver Eagle
    507 abrahamme
    508 The_GodFather.
    509 eatpraylove
    510 poset cay
    511 TeaTone
    512 Leopard26
    513 osmanerol
    514 Fresky
    515 Ghosturk
    516 Yoldan Geçen Kişi
    517 poorsa
    518 alp___
    519 Piszenci
    520 RickGrimes
    521 Deadmau5inKedisi
    522 R1D1
    523 lord0634
    524 beginyou
    525 wwide1543
    526 .::oksijen::.
    527 fuansais
    528 Kauppatore
    529 Mutlucan96
    530 DarkLord*
    531 ketto plazma
    532 suatbabatan
    533 kaanureyen
    534 FACTORAPTOR
    535 Li Shengshun
    536 Fatih153
    537 Nvidiacı
    538 SecurityMJ
    539 routemaster
    540 Minotor
    541 Melikşah
    542 Mehper
    543 Espa
    544 CihanDAR
    545 Uuu Beybi
    546 v.fırat
    547 ancakveancak
    548 KaZooM
    549 C&&34
    550 Acafella
    551 edikey
    552 ALPARS
    553 Ahmet-Fe
    554 A Man
    555 CiNDeRMooN_35
    556 kopwyh
    557 Oz'
    558 semih37
    559 Mukremin BAGCİ
    560 memoseler
    561 SPY BRAIN
    562 CiaoBella
    563 Hami19
    564 merhaba50
    565 Shotzdown
    566 meco2010
    567 caneryilmazer
    568 sg888
    569 arda38
    570 Ahmi524
    571 Nabukadnezar
    572 Battle With The Enemy
    573 MYılmaz4646
    574 legend_01
    575 Robinson_Crusoe
    576 Orange Man
    577 O.Göregen
    578 Scarred
    579 meraklıadam
    580 seyffullah
    581 dederoid
    582 farukdanis
    583 Remzi_izmir
    584 Nabukadnezar
    585 Behappy*
    586 Stargate_0404
    587 HydroRoque
    588 Nécromant
    589 karatab
    590 ghosteback
    591 alik01
    592 sis651
    593 Rocketto
    594 kingablu
    595 shadow35
    596 alpbey
    597 carispa
    598 yabik
    599 PetrovaFire
    600 Biozts
    601 Bounty Hunter
    602 kingonur4
    603 Sürekli Banlanan Adam
    604 by rallier
    605 EasyBell
    606 razor#
    607 Li Shengshun
    608 GoldenEyeS
    609 Hümiyettin
    610 ayk933
    611 Napoleon_Bonaparte
    612 fatihsinan
    613 16 GS 1905
    614 CON VAYNE
    615 bdllh
    616 Paradise'
    617 Yucuklu Sumurta
    618 daghan1997
    619 Want to
    620 The Ugly
    621 Görüncek Adam
    622 Katıksız Manyak!
    623 p3yn6cy1ee
    624 Vedder Man
    625 bkck
    626 wtersad
    627 Al*Muallim
    628 wolkan_1905
    629 Theseusifiction
    630 Mr.Pringles
    631 physics engineer
    632 Fabricando fit faber
    633 MarenviaR
    634 invisible_jn
    635 01salazar01
    636 津波
    637 endulusi
    638 Real Madrid
    639 BusterBaroN
    640 exponent
    641 NeC@
    642 Pcbuilder
    643 6aysonrabidahadeğişicem
    644 dr.Frankenstein
    645 mylord92
    646 RIP The Rev
    647 ÇankırıLordu
    648 memeti
    649 Uçamayan Adam
    650 jeodempp
    651 bydeprem
    652 paradoksumsu
    653 izazen
    654 Jack Atarlioğlu
    655 █Loading...
    656 hassiumd
    657 ScMoney
    658 snatcher1982
    659 erci501
    660 ahmtdzdr
    661 Mehmet Bey*
    662 MaxPayne?
    663 kdy00
    664 Cher_Lloyd
    665 kutri
    666 burakmutlu
    667 simuc
    668 Nasyonelist
    669 master_axe
    670 mghector22
    671 skiboart
    672 Katıksız Manyak!
    673 soultrex
    674 WanDoGa
    675 SpyAnaconda
    676 Code Doctor
    677 alia54
    678 Mücadelem
    679 brk-bjk
    680 mustall165
    681 özdemirburak
    682 TheDenier
    683 DarkAfter
    684 madozz
    685 Faunus
    686 blockked
    687 Axiomatic
    688 wiesmann
    689 elmaarmutportakal
    690 ucabilenkanguru
    691 kimi_raikonen
    692 -berkay-
    693 CiviLian.
    694 yasinuğur
    695 F4
    696 emirhan75
    697 Gorkemsem
    698 maxemilian
    699 xXxCooLxXx
    700 denizhoca
    701 Heawienn
    702 alfaroza
    703 -K@-
    704 Elektrofx320
    705 EşeğiSaldımÇayıra
    706 yılmaz058
    707 ankebut1
    708 bombaci nurettin
    709 Kill-For-You
    710 cincihocarpsiyapanadam
    711 TheStig
    712 MD.Murat
    713 Hardlinelegolas
    714 narrator12
    715 Eric Cartmann
    716 yeaxoy
    717 Batuaydin
    718 |Eren|
    719 ismailreyiz
    720 funnel
    721 Diclonius
    722 UçanAtPegasus
    723 adam94
    724 @hmT
    725 thelayka
    726 messi93
    727 bthnmlk
    728 fırat.ç.
    729 ninetales
    730 Melankolik Adam
    731 Masquerade89
    732 Akil Adam
    733 caggri
    734 #define
    735 la bu ne la
    736 Görüncek Adam
    737 tgenc
    738 fkoc38
    739 katatespızartması
    740 GO KİMİ!
    741 athsr
    742 mutasyon123
    743 mako3e
    744 unknownrealmman
    745 Tamamen Hayal Ürünüdür
    746 hellolef
    747 XOTİX
    Bölüm 10: Grup İmzaları
    Konuyu daha fazla kişiye ulaştırmak için lütfen imzalarımızı kullanalım.
     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]

    [center][image]https://store.donanimhaber.com/ec/fd/97/ecfd975dd822cd9e57269ee15091cc43.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_47432266/tm.htm][size=1][b][i]DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği[/size][/b][/i][/center][/link]


     DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği [747 Destekçi]
    [center][image]https://store.donanimhaber.com/86/fb/94/86fb94a76c1413201ae212ee16d090d0.png[/image] 
    [link=http://forum.donanimhaber.com/m_47432266/tm.htm][size=1][b][i]DH Nükleer Enerji Destekçileri Derneği[/size][/b][/i][/center][/link]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Volkanbaba -- 31 Temmuz 2014; 3:52:56 >







  • Nükleer enerji sistemi gelişmekte olan ülkelerin kesinlikle elinde bulundurması gerekn b
    i sistemdir

    Çogu arkadaş yenilenebilir enerji kaynaklarında ısrar ediyor
    Bir ülkenin harcadığı enerji miktarını sadece bunlara baglamak çok mantıksız ayrıca çokta masraflı
    ki çogu ülkenin ne boyle bi yatırıma harcıcak ekonomik bütçesi nede bu buyuk butçe karşısında aldıgı enerjinin yetereililik durumu uygun degildir

    Tabikide Nükleer enerjinin zaralarıda var ama gelişmekte ola bi toplumun gereksinimlerinin karşılanması
    ve daha bi çok alanda yaptıgı kolaylıklar göz onunde bulundurulunca bu durumun gerekliligine sahsen katılıyorum

    Zaten olası tehtitler Dört bir yanımızda mevcut
    Türkiyeyede bu tür santralerin kurulmasını fayda getiricegini düşünüyorum [Tabi emin ellerde]
    Merhaba hocam öncelikle fikirlerinize sonuna kadar saygılıyım ancak konuyu açan kişi olarak cevap verme gereği hissettim.

    Ülkemiz insanı biliyorsunuz garip sırf iktidar partisini sevmediği için nükleer patlayacak hepimizi öldürecek diyen insanda var, nükleer hakkında hiç bir bilgisi olmamasına rağmen iktidar yapıyorsa iyi bir şeydir diyende var. Böyle taraf tutan insanları kestirebilmek güç, dediğiniz konuda da haklısınız bir bakıma. Sırf siyasi görüşlerinden dolayı fikrini bir gecede değiştirebilecek insanlar bolca mevcut.

    Ancak size diyebileceğim tek şey grubun ismini asla değiştirmeyeceğim. Saygılar
  • Nükleer enerji sistemi gelişmekte olan ülkelerin kesinlikle elinde bulundurması gerekn b
    i sistemdir

    Çogu arkadaş yenilenebilir enerji kaynaklarında ısrar ediyor
    Bir ülkenin harcadığı enerji miktarını sadece bunlara baglamak çok mantıksız ayrıca çokta masraflı
    ki çogu ülkenin ne boyle bi yatırıma harcıcak ekonomik bütçesi nede bu buyuk butçe karşısında aldıgı enerjinin yetereililik durumu uygun degildir

    Tabikide Nükleer enerjinin zaralarıda var ama gelişmekte ola bi toplumun gereksinimlerinin karşılanması
    ve daha bi çok alanda yaptıgı kolaylıklar göz onunde bulundurulunca bu durumun gerekliligine sahsen katılıyorum

    Zaten olası tehtitler Dört bir yanımızda mevcut
    Türkiyeyede bu tür santralerin kurulmasını fayda getiricegini düşünüyorum [Tabi emin ellerde]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kalpador -- 22 Nisan 2011; 1:58:14 >
  • ekle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logarkapağı -- 12 Mart 2011; 21:52:00 >
  • Nükleer santralin nelere yol açabileceğini bugün gördük. Güneş ya da rüzgar gibi yenilenebiler ve zararsız enerji kaynakları varken nükleer enerji saçmalık.




  • ekle beni kardeşim kesinlikle yapılması lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: logarkapağı

    ekle

  • ekle
  • ekle
  • yapılmalı ama adam gibi yapılmalı
  • ekle
  • yaz
  • Yaz beni hacı az evvel nükleere hayır diyen iki kişiyi şişledim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

    Nükleer santralin nelere yol açabileceğini bugün gördük. Güneş ya da rüzgar gibi yenilenebiler ve zararsız enerji kaynakları varken nükleer enerji saçmalık.







    Bu arada beni de yaz zaten istemeyenlerin cogu hukukcular falan fizikten anlamayan kişiler
  • ekle
  • Nick'e DİKKAT!!!1
  • ekle,Bizimde bu enerjiden faydalanmamız lazım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Carrier has arrived

    Nükleer santralin nelere yol açabileceğini bugün gördük. Güneş ya da rüzgar gibi yenilenebiler ve zararsız enerji kaynakları varken nükleer enerji saçmalık.





  • Hala yapılmasın diyenler var.

    Ekle hocam nicke bak
  • tabiki bunun teknolojisine sahip olmak gerekir ancak uzun vadede getiriside hesaplanmalıdır.
    mevcut diğer kaynaklar varken, maliyeti yüksek ve kullanım ömrü kısa nükleer santralleri kullanmak enayiliktir.
  • Ekle
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.