Şimdi Ara

[İNCELEME] NBA 2K10 * by XeeZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  [İNCELEME] NBA 2K10 * by XeeZ


    Merhaba ben XeeZ

    GTA: Chinatown Wars'dan sonra ikinci incelemem NBA 2K10 ile karşınızdayım. Piyasadaki tartışmasız en profesyonel NBA yapımının artı ve eksilerini göz önüne koyacağız.

    Öncelikle oyundaki modlardan bahsedelim.

    Tabii ki klasiğimiz Quick Game. Kafanıza göre iki takım seçip kapıştırın. Bu kadar basit.

    Game Modes kısmında ise önümüze çok çeşitli oyun modları çıkıyor. Birincisi Tournament. Tournament modunda 16 takıma kadar kulüp seçebilir, turnuva başında Fantasy Draft yapabilirsiniz.

    Street modunda ise eğlenceli oyunlar var. Yarı saha, tam saha oynayabilir, teke tek yapabilir ya da 3-4 kişi 21 oynayabilirsiniz. Street modundaki oyuncu havuzu kaliteli olsa da maalesef çok kısıtlı. Igoudala, Iverson, Dalembert, Louis Williams, Green, Brand gibi oyuncularla street modunda kapışmak güzel ama sadece 11 oyuncu street modunda aktif. Street modunda çok çeşitli ve eğlenceli sahalar da mevcut. Fish Market, Western, Truck Stop, The Cage, GYM , China, Egypt gibi açık havada oynayabileceğiniz sahalar var. Şahsen ben Egypt’i sevdim. Piramit manzarasında oynamak çok eğlenceli.

     [İNCELEME] NBA 2K10 * by XeeZ


    Practice modunu ise bilmeyen yoktur herhalde. İki takım seçip kafanıza göre takılın. İster serbest atış çalışın ister kafanıza göre şut atın. Size kalmış.


    Güzel oyun modlarından biri de Situation modu. Şöyle anlatayım, 119-118 geride olduğunuzu,son çeyreğin bitimine 9 saniye kaldığını, tüm faullerinizin dolduğunu ve son topun sizde olduğunu düşünün. Bu heyecanı yaşamak için bütün bir maçı oynamanıza gerek yok. Skoru ve saniyeyi ayarlayın ve işte o andasınız. Gerçekten adrenalin tavana vuruyor.

    [simage]http://all4tech.net/uploads/posts/2009-10/thumbs/1255098448_e4fea5cbdc3bbaced1ef6e4d8fd8756f.jpg [/simage]


    Playoffs modu ise NBA Playofflarının tadını çıkarmak isteyenlere. Playofflara kalan takımları siz ayarlıyorsunuz. Bir takım seçip şampiyon olmaya çalışıyorsunuz. Hemen her moda olduğu gibi Fantasy Draft yapmak bu modda da mümkün. Peki Fantasy Draft nedir ? İstediğiniz takımı seçip istediğiniz oyuncuları sırayla draft etmenin diğer adıdır. Zevklidir. Hele Toronto Raptors’a Pierce- Iverson-Rondo’u draft edip oynatmak tadından yenmez.


     [İNCELEME] NBA 2K10 * by XeeZ


    The Assocation moduyla sezon- playoff tümüyle 82 maç yapabilir, Season moduyla playofflara çıkmaya çalışabilirsiniz.


    Features menüsünde şifre girerek yeni formalar, yeni takımlar açabileceğiniz Codes, mevcut müziklerden kesitler çıkartarak Arena Music’leri yapabileceğiniz Arena Music, soundtracklere bakabileceğiniz 2K Beats kısmı bulunmakta.


    Oynanabilirlik, ses, grafik gibi kriterleri puanlamaya geldi sıra.

    Grafikler : NBA 2K10 , grafik bazında benzerlerinin arasından rahatça sıyrıldığı gibi , diğer türlerdeki PSP oyunlarının yanında bile grafik olarak gerçekten aşmış durumda. Sahadaki atmosfer , ara videolar inanılmaz. Yüz modellemeleri çok gerçekçi. ‘’PSP’de grafik aranmaz.’’ Diyenlerin yüzünü kara çıkartan 2K10’un küçük grafik buglarını sanırım es geçebiliriz.

    GRAFİKLER : 9.5 / 10

    Ses : Soundtrackler özenle seçilmiş. Oynarken sizi havaya sokacak türden. Aynı şekilde hücüm veya defans yaparken çalan arena müzikleri ve tribün sesleri oyuna birebir yansıtılmış. Menüde çalan hoş müzikleri de unutmayalım.

    SES: 9 / 10


     [İNCELEME] NBA 2K10 * by XeeZ



    Oynanabilirlik : Oynanabilirliğin oyuna ne kadar katkısı varsa , bir o kadar da götürüsü var diyebiliriz. PC versiyonunu oynamış biri olarak, PSP’ deki 2K10’un fanteziye yönelik oynanış biçimine sahip olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Özellikle hemen her oyuncunun serbest atış çizgisinden smaca gitmesi gülünç olmuş. Tamam hadi Howard’ı , James’i , Kobe’yi anladık. Ama her oyuncu da olmaz ki ! Ve kimi yıldız oyuncuların (tahmin ediyorsunuzdur) nerden atarsa atsın her halükarda giren üçlükleri. Coaching kısmında da ciddi problem var. Oyuna soktuğunuz adamı, oto coaching 2 dakika sonra oyundan alabiliyor. Bu da sinir bozucu. Bunun dışında gerçekçi ve kaliteli bir oynanış var. Analogla serbest atış kullanmak her nekadar kimilerine göre eksi olsa da, alıştıktan sonra bence büyük zevk.

    OYNANABİLİRLİK : 8 / 10

    TOPLAM PUAN : 8,9


    PSP’ye çıkıp, adından çokça söz ettiren kailteli bir yapım. Eksik etmeyin.

    Sağlıcakla kalın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-BFEC10673 -- 23 Nisan 2010; 17:32:03 >







  • bende bakayım akşama şu oyuna.
  • inceleme için teşekkürler ps3 ve pc dede oldukça güzel yarın anlarım güzelmi değilmi
  • PSP'de en güzel ve en zevkli basketbol oyunu NBA 10 The Inside bence.

    Live 10 da iyi, ancak 2K10'u PSP'de pek beğendiğimi söyleyemeyeceğim. PS3 ve Wii'de denedikten sonra pek güzel gelmedi bana PSP versiyonu, fazla oynamadan da sildim zaten. Analogla serbest atış kullanmayı eksi olarak göstermeniz çok doğru olmuş bence. Tamam PS3 ve X360 versiyonlarında analogla gayet rahat atılıyor ama PSP analogu bile pek başarılı olmamış bu sistem.

    İnceleme için teşekkürler bu arada.
  • İnceleme için teşekkürler psp yi uzun zamandır elime alamamıştım bu uzun moladan sonra güzel bi NBA ile geri dönmek iyi olucak ....
  • tesekkurlerinceleme icin
  • Herkese teşekkürler arkadaşlar.
  • incelemen için teşekkürler aksam deniyeceğim :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.