Şimdi Ara

# Firefox 4.0 görünümüne şimdiden sahip olun ! #

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
5.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Eminim birçok Firefox hayranının Mozilla geliştiricilerinin Firefox 3.7/4.0 planlarını görünce ağzı sulanmıştır (Bunlara ben de dahilim). Şimdiye kadar hayal ettiğim Firefox görünümü tam olarak buydu; yüklü olduğu platformun tema düzenine bürünen bir tasarım. Birilerinin bu tasarımı eklentiler ve temalar sayesinde Firefox 3.5'e de ekleyeceğine emindim ve beklediğim gerçekleşti. Redmond Pie web sitesinde yapılan bir paylaşım hem görsel hem de fonksiyonel açıdan şimdiden Firefox 4.0'ı elde etmenizi sağlıyor. Hemen uygulamaya geçelim:

    1) Tasarımı değiştirmeye yönelik kullandığınız tüm eklentileri/temaları kaldırın veya pasif hale getirin ve standart tema düzenini kullanın. Sonrasında "Özelleştir" menüsünden "Dur" butonunu URL satırının arkasına ve "Yenile" butonunu da hemen bunun arkasına yerleştirin. FF 4.0'daki kombine edilmiş butonu elde etmek için bu adım şart.

    2) Buradan modifiye edilmiş Strata temasını indirin. Arşivi açın ve içindeki dosyaları boş bir klasöre çıkartın. Firefox'ta tema ekleme penceresini açın ve arşivden çıkardığınız "strata40_v0.3.jar" dosyasını buraya(Eklentiler/Temalar) sürükleyin.

    3) Buradan Personal Menu eklentisini indirin. Kurduğunuzda Dur/Yenile butonunun arkasında üç yeni buton belirecek. Diğer tüm butonlarda olduğu gibi istediğinizi devre dışı bırakabilirsiniz.

    4) Sıra şeffaflık efektine geldi. Windows XP kullanıcıları bu adımı atlasın. Buradan "All Glass Firefox Mod" eklentisini indirin. Kurduğunuzda Vista veya 7'deki Aero görünümünü elde edeceksiniz. Sonrasında Stylish eklentisini kurun. 2. adımda arşivden çıkardığınız dosyalar arasında "Glasser Fixes" ismindeki metin dosyasını açın, içindekileri kopyalayın ve Stylish ikonu > Write new style > Blank style yolunu takip ederek yapıştırın. İsmini "Glasser düzeltme" yapın ve stili etkinleştirin. Glasser eklentisi tarafından gereksiz yere şeffaflaştırılan yerler böylece düzelmiş olacak (alt çerçeve).

    5) Gelelim yeni durum çubuğumuza. Fission Fission eklentisini indirin. Yapılandırma ayarlarını açın(Eklentiler/Eklentiler) ve "Araştır" butonuna girip arşivden çıkardığınız "loading_progress.png" isimli resim dosyasını gösterin. Bu resim dosyasını güvenli bir yere koyun, eğer silinirse durum çubuğunuz da gider. Bu adımı tamamladığınızda aynı FF 4.0'daki gibi adres satırının hemen altında ilerleyen yeşil, ince bir durum çubuğunuz olacak.

    6) FF 4.0'da arama kutucuğuna gerek kalmıyordu; bu özellik Chrome'da olduğu gibi adres satırına entegre ediliyordu. İşte bunu elde etmek için Omnibar eklentisini indirin. Voila! Artık Google arama kutucuğuna gerek yok. Arama yapmak istediğinizde adres satırına sözcükleri yazın ve "Enter". Bu kadar.

    Anlattıklarımı Windows 7 Ultimate x64 altında, Firefox 3.5.2 ile test ettim. Firefox 3.x sürümlerde de işe yarayıp yaramadığını test etmedim. İndirdiğiniz arşiv içinde sekme çubuğunu Chrome'daki gibi en üste alan Stylish stilleri de var. Onları denemek sizin inisiyatifinizde. Yukarıdaki adımlar sonrası Firefox böyle gözüküyor:


     # Firefox 4.0 görünümüne şimdiden sahip olun ! #

     # Firefox 4.0 görünümüne şimdiden sahip olun ! #


    Alıntı: Chip

    Denedim, SS zaten benden. Gerçekten çok güzel oluyor. Windows 7'de sorunsuz ama Vista'da tam ekran yapıldığında şeffaflık kayboluyor(Vista'da denediğimde öyle olmuştu). O yüzden şeffaflık için pencereyi büyüterek tam ekran kullanmanızı tavsiye ederim. XP'de ise deneyemedim. Deneyen arkadaşlar tecrübelerini yazarlarsa iyi olur. Ayrıca uygulamdan önce indirilmesi gereken ve kurulması gerekenleri en başta yapıp uygulamaya sonra geçmenizi tavsiye ederim. Bu şekilde daha kısa sürüyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 25 Eylül 2009; 9:52:12 >







  • Sanmıyorum o soruna(?) çok işe yarar bir çözüm geleceğine belki çok şikayet olursa bir nebze.
    Donanım fiyatları giderek ucuzluyor doğal olarak standart bilgisayarların donanımları da daha iyi seviyelere geliyor. O yüzden genel olarak daha az tüketen yazılım üretme amaçları pek yok.
  • yaptim biraz degisik oldu ama oldu saol cok uzun surdu yaw :P
  • Siyah bir wallpaperla pek güzel olmuyor yazılar net olmuyor

     # Firefox 4.0 görünümüne şimdiden sahip olun ! #

    Bundada sadece üst taraf saydamlaşıyor böyle daha hoşuma gitti
     # Firefox 4.0 görünümüne şimdiden sahip olun ! #




    Paylaşım sağol güzel bir görünüm oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Death Note -- 3 Eylül 2009; 21:35:37 >




  • Bugün 3.5.3 'e yükseldi... az kaldı emeğine sağlık ama ben bekleme taraftarıyım...
  • obaaa

    formattn sonra operayı deniyim demiştim sırf bu yüzden firefoxçuğuma dönerim yine
  • Yani f'ye basıp enter'a basınca direk forum.donanimhaber.com ya da facebook.com mu açılacak?
  • Güzel paylaşım olmuş, teşekkürler "All Glass Firefox Mod" eklentisi yerine "StrataGlass" eklentisini kurarsanız "Stylish" eklentisini yüklemeye gerek kalmıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metal can -- 13 Eylül 2009; 17:21:11 >
  • "2. adımda arşivden çıkardığınız dosyalar arasında "Glasser Fixes" ismindeki metin dosyasını açın, içindekileri kopyalayın ve Stylish ikonu > Write new style > Blank style yolunu takip ederek yapıştırın. İsmini "Glasser düzeltme" yapın ve stili etkinleştirin. Glasser eklentisi tarafından gereksiz yere şeffaflaştırılan yerler böylece düzelmiş olacak (alt çerçeve). " nerde bu yok ki böyle birşey?
  • Lag çözülse Win7'ye yatay geçiş yapçazda....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Death666

    "2. adımda arşivden çıkardığınız dosyalar arasında "Glasser Fixes" ismindeki metin dosyasını açın, içindekileri kopyalayın ve Stylish ikonu > Write new style > Blank style yolunu takip ederek yapıştırın. İsmini "Glasser düzeltme" yapın ve stili etkinleştirin. Glasser eklentisi tarafından gereksiz yere şeffaflaştırılan yerler böylece düzelmiş olacak (alt çerçeve). " nerde bu yok ki böyle birşey?

    Hocam linki sonradan bozmuşlar, .zip dosyası geleceğine direk içindeki .jar dosyası geliyor. Glasser fixes dosyasını tekrar yükledim.
    Link->http://www.sendspace.com/file/2ws9xf



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Figure -- 16 Eylül 2009; 12:37:13 >




  • eline sağlık
  • 64 bit FF çıksın artık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    64 bit FF çıksın artık
    />


    Aa ayıp ayıp LAN demek yakışıyor mu sana hiç .
  • @Yazılımcı Online
    Ya alınma ama ben seni hep avatarındaki karı sanardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doppelganger


    quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    64 bit FF çıksın artık
    />


    Aa ayıp ayıp LAN demek yakışıyor mu sana hiç .





    quote:

    Orijinalden alıntı: ViCt0R

    @Yazılımcı Online
    Ya alınma ama ben seni hep avatarındaki karı sanardım






  • XP'de sorunmu oluyor sayfayı tam hizalamıyor çünkü. ,

    Birde şeffaflık XP'de yokmu
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ViCt0R

    @Yazılımcı Online
    Ya alınma ama ben seni hep avatarındaki karı sanardım

    Sen ne diyorsun abi ben PM atacaktım bi ara o bayan kim diye. SS çekip foruma koyar diye tırstım . E hazır konu açılmışken söyle bakam kim o kız .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doppelgangbanger -- 26 Eylül 2009; 23:05:29 >




  • Çok çok güzel. Firefox!a geçicem sanırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ChnGT/GTS

    Çok çok güzel. Firefox!a geçicem sanırım.

    :O Sen geçmedin mi daha.Durduğun hata .
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.