Şimdi Ara

\ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/ (35. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.388
Cevap
12
Favori
29.805
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Haklısın bobafett, gene bugün akşama kadar bekleyecektim ama madem istek var yeni eşleşme için, hadi bakalım

    Uzun zamandır oy vermeyen arkadaşları da üyelikten çıkarmadım ama artık oy çoğunluğu için saymıyorum, yine de her daim burada olduklarını bildirmeleri yeter


    ayrıca HOAYDAAAA, böyle eşleşme mi olur, iki tane metalin babası, birinin albümü metalin serpildiği yıllardan, birinin albümü grubun yeniden doğuşu. Bakalım eşleşme sonucu ne olacak
    #44

     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/


    Black Sabbath - Sabotage (1975)

    vs

    Judas Priest - Angel of Retribution (2005)

     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pelerinli -- 13 Ocak 2016; 11:00:03 >




  • Benim açımdan rahat bir karar aşaması oldu. Albümün en ağır topunun Angel ismindeki ballad olması JP'nin işi piyasa yapmaya bağladığını gösteriyor bence. Onun harici Judas Rising fena değil, Hellrider güzel şarkı. Gerisi beni pek sarmıyor. Ancak babalar öyle mi? Black Sabbath baştan sona mükemmel bir albüme imza atmış. Symptom of the Universe, Megalomania, Hole In The Sky favorilerim.

    Black Sabbath: 1
    Judas: 0
  • Bu yorumda papa'ya katılıyorum, sanırsam bobafett de bize katılır ve ikinci defa aynı yorumu paylaşırız Ama Priest'i yazmadığı için kızdım ona, o yüzden ben de emeretiyus üçü yazmıyorum.

    Benim açımdan papa kadar rahat değildi ama. Öncelikle Judas Priest'i eleştirerek başlamak istiyorum. Adına piyasacılık diyin, yaşlandık diyin, ne bileyim herhangi bir şey diyebilirsiniz de canım siz nasıl Hellrider gibi köküne kadar metal bir şarkıyı tutar da worth fighting for gibi yol şarkısının yanına koyarsınız. Ha bu arada şarkı kötü değil, ilk riffini alıştırma olarak çalardım ama şarkı bize hitap etmez be Judas. Bak mesela ne güzel Angel gibi duygusal giren süper bir şarkıyı da koymuşsun, deal with the Devil ile doldurma şarkını bile kaliteli seçmişsin daha ikinci şarkıdan, peki sonraki seçimler ne? Yemin ediyorum isim vermiyorum o kadar şarkıyı ama albümün ortasını at yani. Keşke onları atıp yerine o slow Diamond and Rust'u koysaydın

    Black Sabbath'ın Sabotage albümü ise beni kapağında yarı şaşırtan yarı mahalle kahvesinde hissettiren havasıyla çok da içine almayan şarkılarıyla en sevdiğim albüm olmaktan uzakta. En sevdiğim şarkıları da bu albümde değil. Tek tek şu iyi de diyemiyorum kötü de diyemiyorum. Ama gitarlar ve Ozzy'nin o efektli sesi falan o zamanlar bir albümün izlemesi gereken çerçeveyi çizmiş, farklı tonlarda gitarlar, uzun giriş ve bitiş riffleri, sempton şarkısındaki o 00000 giden gitarların daha sonraki yılların da riff diyagramı haline gelmesi falan.

    Ne bileyim, nasılsa Judas'ın bu yarışmayı kazanacak albümü bu değil:

    Black Sabbath: 2
    Judas Priest: 0




  • Rekabete girecek bir durum yok ortada. Sabotage BS'nin en iyi albümlerinden biridir; Emeritus'un bahsettiği parçalar benim de favorimi oluşturur: Symptom of the Universe, Megalomania ve Hole In The Sky.

    JP'in son iyi albümü Defenders of the Faith olduğu için benim için birşey ifade etmiyor sonradan çıkan albümleri.

    Black Sabbath 3
    Judas Priest 0

    Not: Ama asıl önemli olan bariz sonuçlanmayacak kapışmaları oylarken hem fikir olabilmek
  • bobafett kullanıcısına yanıt
    Bana kalirsa zorlayacak da bir kapismaydi aslinda. Cunku Angel of Retributionda gayet de yenilip yutulamayacak parcalar var ve Sabotage cok iyi bir album olmasina ragmen her yonuyle mukemmel de bir album degil.

    Jidis Piristi yidirmim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Judas ın albümünü indirip telefondan dinliyordum başta giriş falan hoşuma gitti sonra bi farklı havaya girdi albüm, biraz dağıldı falan derken bi distortion gelmeye başladı. Haliyle albüm olarak indirdiğim ve parça sırasını kontrol etmediğim için bilmiyorum ne çıkacağını ama la iyiymiş falan derken kendi kendime papa nın yorumu geldi aklıma dedim kesin bu hellrider ve öylede çıktı. BS bilmiyorum oda bana tam zevk vermedi ama JP den iyiydi.

    Black Sabbath 4
    Judas Priest 0
  • Oyum Black Sabbath'a... symptom of the universe nasıl bir şarkıdır öyle Judas'ı da severiz ama BS ondan daha iyi...

    Black Sabbath:5
    Judas Priest 0
  • Bu eslesme cabuk bitti. Eger ben eve gidene kadar donmezse (ki hic olasi degil) ve ben de unutmazsam aksama eslesmeyi yenilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abi düşünüyorum da şu Turn on the Power gibi albüm kapaklarını çok mu düşünüyorlar acaba? Alien maskeli iç çamaşırlı kadın apartmanın bodrumunda şalter indiriyor Bak Tröjan insan gibi yapmış albüm kapağını. Ayrıca Chasing the Storm hiç 500*500 olan standart albüm kapağı boyutlarında yoktu, o yüzden ötekine nispet olsun diye büyük büyük seçtim (954*954)


    #44

     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/


    Mindless Sinner - Turn on the Power (1986)

    vs

    Tröjan - Chasing the Storm (1985)

     \ıı/ DH GENİŞ KATILIMLI HEAVY METAL TURNUVASI \ıı/




  • Aradaki bariz ruh farkından dolayı oyum Tröjan'e. Öteki bildiğin uykumu getirdi. Bu arada her iki albüm de şaşırtıcı şekilde beklediğim kadar kalitesiz değiller, hatta hoş olduklarını bile söyleyebilirim. Tröjan'de bir şarkıyı gözüme kestirdim, bir daha tüm albümü dinleyip onu playlistime almayı düşünüyorum

    Mindless Sinner: 0
    Tröjan: 1
  • Tröjan İngiltere'den çıkmış en iyi NWOBHM albümlerinden biridir. Ben de 2 sene önce keşfettim ve severek beğendim albüm listeme hemen girdi. Albüm bizi en başta yılına göre çok göze çrpıcı ve etkileyici kapağı ile çekiyor; o yıllardaki abuk sabuk, komiğe kaçan zibilyon tane kapağı göz önünde bulundurduğumuzda bu oldukça başarılı bir hal alıyor yalnız başına.

    Albüm çok enerjitik, 'Beyinsiz Günahkar' ile yan yana gelince durum daha da barizleşmiş haliyle. İlk 2 parça fişek gibi başlıyor. Icehouse parçasında hoş bir Maiden havası almak mümkün; epik bir parça. Take No Prisoners da harika riffler barındıran güzel bir antem olmuş. Kapanış parçası da çok iyi seçilmiş Alman'ımsı havada seyiriyor 'Aggressor'

    Vokaller türünün en iyisi olmasa da gayet sevdiğim notalarda bir sesi var amcamın. Genel olarak albüm epey dengeli giden bir yapıya sahip. Prodüksiyon da bence katkıda bulunmuş albümün alevli ve bıçkın yapısına.

    Mindless Sinner'ın da tek albümü olan Turn on the Power ortalama üstü bir albüm; İsveçli amcalar ortaya güzel bir albüm koymuşlar. Albüm orta tempo gidiyor genelde fakat riffler insanı hiç baymıyor, merak ettiriyor. Çünkü çok albümün düştüğü tonga olan parçaların birbirinden türetilmiş hissine bu albümde kapılmıyorsunuz, tam tersi parçalar oldukça olumlu bir şekilde ayırt edilebiliyor. Turn on the Power, Standing On The Stage ve We Go Together parçaları bence çok güzel, uzun süre sıkmayan parçalar.

    Mindless Sinner 0
    Tröjan 2



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bobafett -- 15 Ocak 2016; 10:05:39 >




  • Arkadaşlar aslında hafta sonu biraz daha hızlı ilerler diye düşünüyordum eşleşmeler ama
  • Bugün dinlerim iki albümü de.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Midlessin album kapagi kafami celiyor o yuzden bu eslesmeye yorum yapmayacagim arkadaslar.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Only The Strong Survive

    Tröjan: 3
    Mindless Sinner: 0
  • Tröjan cidden sağlam,albümde alışılagemiş NWOBHM soundu var ama sağlam Icehouse,Take No Prisoners,Aggressor sağlam şarkılar... albüm maiden tarzı ile başlayıp helloween,running wild tarzı alman power metali ile bitiyor... oyum Trojan'a


    Tröjan: 4
    Mindless Sinner: 0
  • Arkadaşlar benim bütler başlıyor ufaktan, hızınıza yetişemezsem siz kaçın kendinizi kurtarın, beni geride bırakabilirsiniz. Bu eşleşmede iki albümde hoştu beklemediğim şekilde ama tröjan daha iyiydi sanırım.

    Tröjan: 5
    Mindless Sinner: 0




  • Tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • pelerinli kullanıcısına yanıt
    Ne demek
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.