Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
9
Cevap
1282
Tıklama
0
Öne Çıkarma
97-99 renoult laguna 98-2000 tipo
R
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

merhaba arkadaşlar

8 ile 11 lira arasında hoş bir araç almak istiyorum.araç genellikle uzun mesafelerde kullanılcak kendim memurum hafta sonu piknik yada tatillere giderken gibi vs. çok ağır bir araç olmasına gerek yok şehir içerisinde rahatlıkla kullanılabilecek bana uygun 2 marka tipo ve laguna tipoyu az çok biliyorum fakat laguna hiç kullanmadım ve çevremdede gerçekten kullanıp bilen bir kişi yok.aracın yakıt durumu yada parça fiyatları servis sorunları bakım ve yakıt ile ilgili bilgisi olan arkadaşlar paylaşabilirmi.şimdiden teşekkürler...



E
14 yıl
Yarbay

Bir kere Laguna ile Tipo çok çok farklı araçlar. Kıyaslamak doğru olmaz.
Ayrıca 8-11.000 Lira'ya Laguna bulunabiliyor mu emin değilim.

11.000 TL'ye 99-2000 model aralığında Toyota Corolla alabilirsiniz. 1.3 motorunu çok rahat alırsınız, biraz zorlama ve araştırmayla 1.6 bile bulabilirsiniz. İkisi de memnun eder sonuç olarak sizi.
Ayrıca tam memur arabasıdır, kesinlikle üzmez sizi.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
14 yıl
Binbaşı

Bütçeyi biraz daha artırırsan temiz bir Marea seçenekler arasına girebilir.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
T
14 yıl
Yarbay

Temiz ise tabiki Laguna, Laguna D sınıfı Tipo C sınıfı bir araçtır, lagunanın sürüşü tipoya göre mercedes gibidir, ağır kalantor konforlu araçtır, tipodan daha güvenlidir, parçası elbet daha pahalıdır, yakıt az çok aynıdır, tipodan daha süratli bir araçtır, daha sessizdir, daha iyi yolda süzülür, virajlara daha iyi girer, malzeme kalitesi çok daha iyidir, bagajı çok daha büyüktrü, en önemllisi kapında D sınıfı bir araç duracağıdır...





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgao2000 -- 5 Mart 2010; 13:58:00 >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

laguna tabikide daha konforludur o kasasından dahi elli oluyor fakat tipo spor bir araç ve yakıtı az laguna tipoya göre daha ağır bir araç fakat yakıtı ve parça durumu nasıldır bilmiyorum.şu an piyasada 9 ile 11 lira arasında 97 98 model temiz lagunalar bulunmakta o fiyata yada daha aşağıya 2000 model tipo bulunmakta.bu karşılaştırmada kafama takılan lagunada parça fiyatları ve aracın yakıt tüketimi.birde lagunada herhangi teknik sorunlar yaşanıyormu yani diğer markalarda bilindiği gibi lagunada şu tarz bir sıkıntı olabiliyor şeklinde.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yarbay

İkisi de farklı kategoride yer alan araçlar.İkisinin de temizi üzmez.
Lâkin Laguna büyük sınıf araç olmanın avantajıyla bariz şekilde Tipo'ya karşı her yönden üstündür.Bunu zaten kendiniz de biliyorsunuzdur.
Sadece Laguna'nın parçaları vs. pahalıdır muhakkak Tipo'ya göre.Bu durumda da memurum demişsiniz ama Allah göstermesin bir arızada başınıza iş açabilir.
Forumda @Rockford Fosgate arkadaşımızda bildiğim kadarıyla Laguna var.O kullanıcı olduğu için araba hakkında daha gerçekçi bilgileri verecektir.Bilhassa parça hakkında bir danışın ona.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

anladım parça bakımından renoult sonuçta o kadar aşırı olacağını düşünmüyorum tabi düşüncem yanlışta olabilir sadece yorumluyorum.yakıt bakımında araç 2000 cc ve 140 hp gerçi kasaya göre büyük ve güçlü bir motor yakıtı tabikide diğer 2000cc lere göre düşük olabilir ama lpg sistemi bağlandığında herhangi birsıkıntısı varmı örneğin volvolarda tepme ve patlama yapıyor diye bir duyumum var bu yüzden elimde olan paraya aslında hoş güvenli bir volvo s40da düşünülebilir fakat sadece rahatlık ve konforu ön planda tutamıyorum malesef günümüz şartları malüm lpg 1.850 lerde bu yüzde ekonomik ve keyifli bir araç düşünmemiz gerekiyor.tabiki arkadaşımın önerdiği gibi toyata corollada var fakat şimdi bir 93 95 arası toyotaya binmek var birde 97 2000 arası araçlara binmek var 1300cc corolla çekiş olarak sıkıntılı diye biliyorum ve piyasasıda düşük sanırım.tabi gene buda kendi çapımda bir yorum.daha bilgili olan arkadaşlarımızda bilgilerini paylaşırsa eğer herkes için doğru bir düşünce dinlemiş oluruz.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
B
14 yıl
Yarbay

Sen o dediğim arkadaşı bir bekle.Şayet yazmasa bile PM at.İlgilenir.Cevap verir muhakkak.Aynı araçtan onda da var çünkü.

Parça bakımından Renault olması sizi yanıltmasın.Renault ama;12 ya da 9-11 bu araç;Laguna.O yüzden parça fiyatları bildiğimiz Renault'lara göre pahalıdır.

LPG'de ise sıralı sistemlerde çoğu araçta bir sorun yok.Laguna'da da olacağını sanmıyorum.Acaba patlama yapan S40 dediğiniz araçta eski tip lpg sistemi mi takılıydı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bildiğim kadarıyla volvonun yüksek tork üretiminden dolayı gazı yakamadığı için diye biliyorum.özellikle s60 s80 modellerinde tek bir marka sıralı lpgde sorun yaratmıyormuş sisteminde fitayı 2 liraya yakın markasını tam bilmiyorum ama markasının re ile başlıyodu sanırım atmayımda kafadan :) samimiyetime verin özür dilerim.sıralı sistemlerde yapıyomuş o sıkıntıyı bir çok kullanıcı aynı sorundan dert yanmakta.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
R
14 yıl
Çavuş
Konu Sahibi

bahsettiğiniz arkadaşta sanırım toyota corolla var 5 adet aynı isimde kullanıcı görünmekte...



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.