Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
529
Cevap
40548
Tıklama
6
Öne Çıkarma
Cevap: 771 XEON SERVER İŞLEMCİLERİNİ 775 ANAKARTA UYGULAYABİLENLER (21. sayfa)
E
5 yıl
Binbaşı

Sağolsun kimse yardımcı olmadi , bios flashlama usb si sipariş verdim bakalım gelince ne yapabilecem


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @djsabay
D
5 yıl
Yüzbaşı

Özel mesaj gönderdim




Bu mesajda bahsedilenler: @Esayar07
İ
5 yıl
Onbaşı

Sistemimin güç kaynağını yükselttim fakat 4 gHz nin üstünde stabil sonuçlar alamıyorum sorunun ne olduğunu çözemedim bir türlü

Ben sorunun ramleri düzgün overclock edemeyişimden kaynaklandığını düşünüyorum daha önce neredeyse hiç overclock deneyimim olmadı.

Bios hakkında:https://www.youtube.com/watch?v=sDmkk1nfngo

Not: Kuzey köprüsünde ya da işlemcide ısınmadan kaynaklı bir sorun olduğunu sanmıyorum. Sistem windows 7 64 bit bir ara boşta duran harddiske ubuntu kurmuştum 4.43 de hiçbir sorun çıkarmıyordu fakat windows kullanmak istiyorum acaba windows 10 da daha stabil olma gibi bir durum olabilir mi?



G
5 yıl
Teğmen

Arkadaslar bende aliden siparis verdim xeon e5450 bekliyorum ama biosum da o.c ayarlarini bulamadim hic biyerde oyle frekans ayari falan yok yardimci olabilecek varmi ?

Anakart : Foxconn H-gI41 -uATX(eton)



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

Vardır mutlaka kaldıki g41 chipli başka bir foxconn anakartı bir ara kurcalamıştım o anakart ile oc yaptım denilebilecek kadar başarılı olunabileceğini düşünmüyorum sonuçta sınırlı bir anakarttır g41 (markası ne olursa olsun chipsetler sınırlı)

İyi anakart elinizde varsa o zaman başka vurursun kırbacı gittiği yere kadar lakin elimde yok alayım alayım dedinizmi dünya para istiyorlar...


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gurkan14
G
5 yıl
Teğmen

Valla kurcaladim baya bulamadim istersen resmini atabilirim eklerim birazdan ikinci el asus p5k am se buldum 60 tl ddr2 p35 chipsetli ne dersiniz

Bios resimleri böyle

< Resime gitmek için tıklayın >

< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >


< Resime gitmek için tıklayın >





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan14 -- 8 Aralık 2018; 10:17:6 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EĞİNLİ
E
5 yıl
Yarbay

Benim kendi anakartımda ikinci resimdeki kısımda ayarları var,bunu bilemedim daha evvel kurcaladığım foxxon anakartın bios yapısı farklı avard biosdu ve ayarlanabiliyordu,diğer anakart içinde bir şey söylemem doğru olmaz kullanmadım lakin bakınırken bulduğum konuhttps://forum.donanimhaber.com/asus-p5kpl-am-se-model-anakart-8-gb-ram-destekliyor-mu--62248566 belki size fikir verebilir,bu bilgilerden yola çıkarak elinizde ddr2 ram varmı yoksa hiç bulaşmayın,bu işlemcinin kullanılma amacı en düşük maliyet ile maximum performns almak,nette sörf yapacaksanız,multimedya aracı olarak kullanacaksanız olabilir,performans gerektiren işler için son zamanları buyüzden çok para harcamaya değmez.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gurkan14
G
5 yıl
Teğmen

anladım Gigabyte GA EP43C DS3 bu anakart nasıldır sizce 150 tl fiyatı var 2.elden ddr3 destekliyor 8 gb a kadar ddr2 de 16 gb destekliyor benim şuanki kasada micro atx anakart takılı bu anakart atx miş kasaya sığarmı ?




Bu mesajda bahsedilenler: @EĞİNLİ
E
5 yıl
Yarbay

Bu anakart çok daha iyi tek eksi yanı raid desteklemiyor gibi anladım,2010 yılında forumda garantili anakart 100 tl satılmış bugün 150 tl kasa çok küçük değilse uyması gerekiyor.


Bu mesaja 1 cevap geldi.
G
5 yıl
Teğmen

almamı tavsiye edermisiniz yanına bide ram eklemem lazım sadece


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @EĞİNLİ
E
5 yıl
Yarbay

Ben kendi adıma bu kadar masrafa değmez diye düşünüyorum,karar sizin.




Bu mesajda bahsedilenler: @gurkan14
M
5 yıl
Yüzbaşı

Herkese merhaba konunun çoğu yorumlarını okudum. Sanırım ben de değişime gideceğim gibi duruyor. Elimde Asus P5Q DELUXE anakart, Q8300 işlemci, 500W Psu, 8Gb ramli bir sistem var. Ekran kartım geberik biraz 9600GT. Bu anakartın bios unu UEFİ biosa güncellenmiştim. Yani mause kullanılabilen arayüzü olan. Xeon işlemci için modlanmış denilen biosu da indirdim. Şimdi geriye AliExpress ten x5460 almak kaldı. Q9650 ye bakıyordum uzun zamandır ama bu xeon girdi şimdi aklıma. Bu anakart la xeon un kaçıncı modeline kadar işlemci takabilirim? Bir de yine AliExpress ten ssd aldım mı tamamdır. Geriye GPU kalıyor. Aynı anakartı kullanıp Xeon a dönüşen var mı?



< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
G
5 yıl
Teğmen

Merhaba arkadaşlar bende Gt 1030 u beslemek için x5450 alacağım fakat bana bunun için en uyumlu anakart lazım , anakart 8 veya varsa 16 gb ram kapasitesinde ve 1333 mhz hız destekleyen model arıyorum bu konuda önerebileceğiniz model anakart varmı? Bir de SSD kullanıyorum ama tam performans alamıyorum anakartım sata3 desteklemiyor bu modellerde sata 3 destekliyor mu ?





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gripas91 -- 12 Aralık 2018; 21:11:19 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaja 2 cevap geldi.
E
5 yıl
Yarbay

Q8300 işlemciden istediğiniz işlemciyi alın çok büyük bir fark olmayacaktır,enazından buna değecek bir performans olmayacaktır,bunu yapmanın mantığı quad işlemciler abartı pahalıydılar bu işlemciler nispeten ucuzdu 2012-2013 geçtik ki bu sisteme geçme sebebim akşam anlaştığım q8xxx işlemciye sabah çok teklif geldi fiyata zam yaptım diyen arkadaş yüzünden geçtim bu saatten sonra masraf etmenin çokta mantıklı olacağını zannetmiyorum,film izlerim,video izlerim,sörf yaparım diyorsanız yinede gidin güncel bir anakart alın en düşüğünden bir işlemci daha çok performans alırsınız.

Bir arkadaşta ssd için sormuş bendede ssd var bu boardlarda sata 3 destekleyen vardı diye hatırlıyorum bulabilirsen anakart,işlemci alacaksan elinde ddr3 ram varsa 1150 sistem topla hem sata 3 olsun hem daha güncel olsun ölmüş bitmiş lga775 mezarlığında hiç dolanma.




Bu mesajda bahsedilenler: @memcho @gripas91
İ
5 yıl
Onbaşı

X5470, X5450, X5460 (E0) Denenmiş şekilde çalışıyor. şurdan aratırsanız çıkıyor:https://www.delidded.com/lga-771-to-775-adapter/3/

Hepsini çalıştırabilir fsb zaten 1600 destekliyor. Chipset de P45 açıkcası gayet rahatça 4gHzlerde stabil kullanabilirsiniz. Fakat yüksek güç isteyen bir kart takarsanız sıkıntı çıkarabilir. Daha önce 450 Watt kullanıyordum yetersiz kalıyordu.

Ekran kartı olarak FullHD den daha yüksek çözünürlükte bir monitörünüz varsa Gtx1060 a kadar gidilir ama bana sorarsanız orta halli gtx1050 2gb veya daha ucuz derseniz gtx750ti gtx560ti gtx660ti olabilir. İkinci el düşünüyorsanız o anki fırsatlara bağlı aslında

Şu anlık video yükleyecek durumum yok fakat gtx950 ile Pugbde erangelde 1680x1050 çözünürlük düşük-orta ayarlarda ekran ölçeği 120 iken gezinirken 80 90 fps alıyorum. Tabii Pubg nin optimizasyonu sağolsun çatışmada 35 e kadar düşüyor.

Ben önceden 3.8 de kullanıyordum 1 haftadır 4.3 de kullanmaktayım en ufak bir sıkıntı çıkmadı anakartım P5Q.





< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi intelxeoninside -- 13 Aralık 2018; 11:22:20 >


Bu mesajda bahsedilenler: @memcho
İ
5 yıl
Onbaşı

Overclock yapacaksanız P35 P45 Chipsetli bir anakart, yapmayacaksanız g41 bir anakart yeterli olacaktır. DRR3 de 8 GB destekleyen modeller var. Sata3 arayüzlü anakart ben daha önce görmedim.


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @gripas91
G
5 yıl
Teğmen

Hocam cevap için teşekkür ederim . Q9400 alsam oda Gt 1030 u besleyebilir mi acaba ?


Bu mesaja 1 cevap geldi.

Bu mesajda bahsedilenler: @Hikanronsha
İ
5 yıl
Onbaşı

https://www.youtube.com/watch?v=65gfKSfstmc

Şuradan bakabilirsiniz gt1030 zaten çok güçlü işlemci isteyen bir kart değil.




Bu mesajda bahsedilenler: @gripas91
M
5 yıl
Çavuş

quote:

Orijinalden alıntı: ismailTPC_Hastanesi

quote:

Orijinalden alıntı: moonlapsevertigo


quote:

Orijinalden alıntı: moonlapsevertigo

Elimde gigabyte g33m-s2l anakart, 350w psu var. Xeon işlemci olarak ne tavsiye edersiniz? L serisi alsam şu an kullandığım e8500'e göre ne kadar iyi olur?

L5430 alacaktım ama çalışmaz diye cesaret edemedim. Çinden sipariş verdiğim e5440 bugün elime geçti anakartın biosu güncelleyip taktım. İşlemci çekirdek sıcaklıkları boşta 47-51 arasında daha önceki işlemcim e8500de aynıydı sizce normalmi?

L Serisi Xeon Almamakla iyi yapmışsın..E5440 Daha iyidir...
Dikkatimi çeken ve herkesin çok şikayet ettiği Modlanmış 771 Socket Xeon işlemcilerin aşırı ısınma problemleri.
Youtube Kanalımda 30 küsür Xeon işlemciler ve Farklı Anakartlar üzerinde Overclock ve Oyun Benchmark Test Videolarım var..
Elime geçen anakartları önce stock Fanlı Soğutucularla Test ederim ve ona göre uygulamalar yaparım..
Şu ana Kadar test yaptığım hiç bir anakart ve xeon işlemci uyarlama çalışmasında ısı değerleri yüksek bir olaya rastlamadım..
Evet..Maalesef ki ısı değerleri stock soğutucu ile 40-45 derece civarında gördüm hep ve oda sıcaklığında yapılmıştır tüm testler..
X5460 yada X5472 gibi işlemciler 120WATT güç çekmelerine rağmen aynı 40-45 derece arasında sıcaklıklar gördüm Boşta...GTA V gibi Sistemi Yorucu oyunda bile 65 derecenin üstüne çıkmadı Stock Soğutucu ile..

Değerli kardeşim E8500 den aldığın sıcaklık değeride anormal, Xeon işlemciden aldığında...
Biri 2 Çekirdek Düşük güç tüketimine sahip diğeri xeon 4 çekirdek 80WATT güç tüketimine sahip..
Buradaki Sorun Kesinlikle Kasa içi Fan Dizaynı yada Soğutucu Bakır tabanlı değil..
Yani Isı belirli bir limite ulaştığında daha yukarı bir değeri geçemiyor ki işlemcilerde ani ısınma sorunu var..
Bunu ancak 1 gün bekleyip anakarta ilk start verildiğinde biostan CPU Isı değerine bakmakla anlayabiliriz.Zaman Kaybetmeden hemen bakmalıyız..
İzlenimlerde eğer CPU ısı değeri önce 30 iken 10 saniye sonra birden bire 45-55 derece oluyorsa yukarda anlattıklarımı doğrulamış olurum..
Ama yok Yavaş yavaş 1 er 2 şer ısı değeri artışı varsa, işte bu Kasa içinde yada CPU Fan ile normal bir soğutma sisteminin olduğunu gösterir..

Umarım Bu ayrıntılı bilgilerden sonra kendine bir görev belirleyebilirsin..

Alıntıları Göster
Biraz gec oldu ama ısınmanın islemci fanından kaynaklandığını, yazın oyun oynarken 80 derece sıcaklığı geçince öğrendim. Bu işlemciler için kaliteli yada kule tipi soğutucu şart. Şu an zorlasamda 60 dereceyi geçmiyor.



< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

M
5 yıl
Yarbay

Merhaba, X38-DS5 anakartım için Xeon E5450 işlemci düşünüyorum.Şuan Q9400 kullanıyorum. Bazı forumlarda modlu işlemcinin x38 chip setini desteklemediğini okudum. Bu anakarta sahip olup çalıştırabilen var mı?


Bu mesaja 1 cevap geldi.