Arama butonu
Bu konudaki kullanıcılar: 1 misafir
1
Cevap
404
Tıklama
0
Öne Çıkarma
6.45ci 2004 soğutma suyu uyarısı
S
4 yıl
Yüzbaşı
Konu Sahibi

Merhaba arkadaşlar,

İnternette çok aradım hiç net bir cevap bulamadım.

2004 model 4.3L 333hp 6.45ci bir araç var. Araç haftada max. 1-2 gün kısa mesafe kullanılıyor. Geçtiğimiz gün SARI soğutma suyu uyarısı verdi (Coolant level low).

Kaputu açıp su seviyesine göre antifriz (%50) ve saf su (%50) karşımı eklemeyi düşünüyorum. Fakat hangi antifrizi kullanmam gerektiği konusunda karar veremiyorum. Antifriz kullanma isteğimin sebebi ise; suyun kaynama derecesini daha yukarılara çekmek için.

Muhtemelen shellden alırım. Kırmızı ve Mavi var. Organik, İnorganik olma durumlarına göre parçalara belli etkileri olduğunu okudum. Yani uyumsuz, kullanmamın yanlış olacağı bir antifriz kullanırsam parçalara, motora, borulara, vs. olumsuz bir etkisi olmasından endişe ediyorum.

Bu arada araçta LPG mevcut. LPG sebebi ile eksiltme de yapıyor olabilir. Umarım sızıntı yoktur. (LPG mi olur bu araca demeyiniz ben taktırmadım )

Aracın bu konudaki (veya yağ eksiltme) geçmişini bilmiyorum. Yani hangi aralıklarla böyle bi durumla karşılaşıyor emin değilim. Antifriz konusunda bu model ve yaştaki araca ne tavsiye edersiniz? (Yaştan kastım, radyatörlerin bakır veya alüminyum olmasın göre de sıvı çeşidi değişiyormuş. Belki başka etkenler vardır diye soruyorum.)

Teşekkürler



C
4 yıl
Binbaşı

F30 konusunda bir kaç gündür antifriz konusu işleniyor. Detayları orada okuyabilirsiniz.

Antfiriz olarak Castrol Radicool NF kullanabilirsiniz.



DH Mobil uygulaması ile devam edin. Mobil tarayıcınız ile mümkün olanların yanı sıra, birçok yeni ve faydalı özelliğe erişin. Gizle ve güncelleme çıkana kadar tekrar gösterme.